Астрологична прогноза за 2019

 Навлязохме в 2019-та година,която считам, че ще е с характера на Юпитер – вдъхновяваща,носеща просперитет и развитие,даваща простор на ума и възприятията,може би ще променим мирогледа си,ще поискаме да видим друг живот,извън границите на родината ни,или ще се захванем с личен бизнес,отдавна желан,или пък ще се увеличи семейството с още някой член.Юпитер по принцип е като онзи благороден старец в червено,който раздава подаръци на всички,които са си поискали.От гледна точка на числата – 2+0+1+9 = 12 . Единицата се свързва със Слънцето,а двойката с Луната,двете светила в астрологията,олицетворяващи същността на всеки един от нас. 1 и Слънцето –начало, водач,сила на творческата енергия,източник на дневната светлина,мъжката страна във всеки един от нас .Слънцето е съзнаваното,идейният център,всичко онова,което ни дава радост,щастие и късмет,но онзи късмет за който сме се потрудили. 2 и Луната – това е първият след водача,неговата опора,партньор,съмишленик и довереник,несъзнаваното,светлината в нощта,грижата за другите,интуиция,женската страна във всеки един от нас. По този начин ,2019 –та година ни предлага да бъдем себе си,да намерим същността си,да открием талантите си,да послушаме вътрешния си глас и да направим нещата по-добри – за себе си и за другите.

12, 1+2 = 3. Тройката е Юпитер – широка душа и голямо сърце,непресъхващ ентусиазъм ,мъжка планета,която дава късмет,за който не сме си дори и мечтали.Той се свързва с просперитет и развитие по хоризонтала,т.е развива нивото ,до което сме стигнали,с чест,с истина,право,закон,широта на съзнанието и познанието,духовното развитие,пътуванията в чужбина и връзките с чужденци, висшето образование и др.Освен това Юпитер също навлезе в свой знак /освен Нептун и Сатурн/ – Стрелец, другия е Риби ,което означава,че ще ни даде възможно най-добрите свои дарове.Ще ни върви най-много ,когато планетите в небето образуват помежду си аспекта тригон – ъгъл от 120 гр.,той е с юпитеров характер.

Като цяло годината ще е по-скоро умерено спокойна в личен план,нямаме стресиращи аспекти между злосторни планети.Основните аспекти,които ще задават тона на годината са : 1. Секстил между Сатурн в Козирог и Нептун в Риби – той ще действа непрекъснато през цялата година,няма да имаме и ден почивка от него /орбис до 4 гр./.Това е добър,работен аспект,с венерин характер и ще свързва две планети,коренно противоположни по същност.Ще имаме възможност да превърнем идеите в дела, ще има развитие приложното творчество,т.е. ще имат успех тези,които предложат нов продукт,който да ни служи в ежедневието.Или пък строителство в близост до море,или големи язовири,или нещо свързано с морето и планината.Разбира се,че има много други неща,свързани с тези две планети,но основното е,че можем да осъществим дори и някоя своя мечта ; 2. Квадрат между  Юпитер в  Стрелец и Нептун в Риби – той също ще действа праз цялата година,но ще имаме два периода,през които ще можем да си отдъхнем от него: от 15.02 до 11.05  и от 21.10 до края на годината. Ето това е основното негативно влияние през годината и то ще се отрази главно върху нашите възприятия за живота,религията,идеите,мирогледа,вярата,истината,финансите.Възможно е да се увлечем по нереални идеи и нечии възгледи,които да ни изглеждат приемливи.Народът ни го е казал простичко : „Да гоним Михаля“,т.е. да търсим истината и възможностите там,където всъщност ги няма.Този аспект ще действа най-силно в темата за финансите и считам,че банките ще се опитат да ни омаят с  неустоими предложения,или пък предлаганият просперитет и развитие да се окаже нещо друго,мъгляво и неясно.Квадратът е с марсов характер – дразнител,който не можеш да премахнеш, разрушител,който не можеш да победиш.Квадратът разрушава или слага препятствия за преодоляване,но и дава реална енергия и подтик за действие.Юпитер и Нептун не са агресори в същността си,те са добротворци,особено Юпитер и всъщност двете планети ще са поставени в неприятно взаимодействие.Юпитер е все пак с огнен характер и той ще е по-настъпателния.Двете планети имат и антагонистични черти ,които ще се окажат на предни позиции при този сблъсък.

This image has an empty alt attribute; its file name is nekvo-1024x384.jpg

Напр.Юпитер е свързан с истината и честността,Нептун – с тайните и скритите неща,Юпитер създава закони и правила,Нептун ги заобикаля,или пък Нептун е безкористната помощ и емпатия, силната емоционална близост,водеща до самоотричане, Юпитер в това отношение е по-ограничен и безпардонен.Изобщо сблъсъкът на огън- Юпитер в Стрелец с вода – Нептун в Риби ще е с резултат топъл,влажен въздух,може и под налягане.Ами ,като в живота – какво става като изсипете вода върху огън – той загасва,а водата се изпарява и остава черно петно.Но ,за да не бъда съвсем черногледа,ще кажа,че всичко това може да има и положителен резултат – Юпитер да разбие дълго трупани илюзии и непотребни мачкащи ни чувства.Изходът е да не прекаляваме в каквото и да било и да се вслушваме в разума. Квадратурите на Юпитер имат и друго действие – да раздуват още повече съществуващи проблеми или пък да прекаляват с раздаването на подаръци /“много хубаво не е на хубаво“,както е казал народът/ . При този аспект между Юпитер и Нептун най-добре ще са писателите-фантасти,разказвачите на небивалици,възможно е да възникнат и нови духовни учения,които обаче няма да са ни от полза.Същото се отнася и за нови закони и наредби – непотребни и безпринципни.Възможно е да има отлив на студенти от висшите учебни заведения,също и фалит на банки.Всичко това е при самостоятелното взаимодействие между двете планети.

This image has an empty alt attribute; its file name is 545242-1024x640.jpg

Но както се казва – спасение дебне отвсякъде и в този случай спасителят се казва Сатурн,строгият съдник, безпристрастният пазител на правилата,реда и закона,поставящият граници,опазващият статуквото и здравите основи на нещата.През цялата година Сатурн и Нептун ще са в положителен аспект помежду си и който следва закона,правилата и разума ще може да просперира. Така,че енергийния фон през цялата година ще се определя от взаимодействието на трите планети Юпитер в Стрелец,Сатурн в Козирог и Нептун в Риби,които са в своите си знаци.Към тях се присъединява и Марс през м. януари,когато е в Овен и от 20.11 когато ще е в Скорпион и ще прибавя и своето въздействие.