АСТРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА /ХОРОСКОП/ ЗА 2022 г Част Втора 04.12. 2021г

Разбира се, всички планети преминаващи през Водолей ще изпитат „шоковата терапия“ /квадратура/ на Уран от Телец, затова тези дни ще са непредсказуеми и донякъде стресиращи : от 27.01 до 05.02  /  Слънце-Уран/; от 21.02 до 02.03 /Меркурий-Уран,считам,че  е полезно за ума и креативното мислене/; от 14.03 до 26.03  /Венера,Марс – Уран , най-възможния период за интриги, недоволства,пререкания, раздели, социално неподчинение  и внезапни бунтове на всяко ниво/ . Затова противно на очакванията времето на Риби може да се окаже по-динамично, но позитивно : Юпитер и Уран са в добър работен аспект още от 07.02 до 11.03. Най-прекрасният ден от този знак ще е 05.03 при точния съвпад на Слънцето с Юпитер в 15-ия градус на знака,като благоприятното му влияние ще започне още от 27.02 и ще продължи до 13.03 , изразяващо се в изява на творческите ни търсения, отмора на духа  и зареждане с емпатия, надежда и любов. Добрия аспект на Слънцето в Риби и Уран в Телец ще даде здрав смисъл на креативни идеи. Малко повече ще сме мечтателни, отнесени,но изпълнени с доброта при съвпада на Слънцето с Нептун около 13.03. Всички планети,преминаващи през Риби ще правят положителни аспекти с тежките планети, което ще даде успокояване в социалната среда, работата, възможностите и най-вече здравето на хората. Времето на Овен ще започне на 20.03 в 17ч и 34мин със пролетното Равноденствие , даващо началото на пролет  2022г. Тогава във Водолей /въздух/ ще имаме три планети: Марс,Венера и Сатурн; в Риби /вода/ също три – Меркурий, Юпитер и Нептун, в земя ще имаме две планети – Плутон в Козирог и Уран в Телец  и Слънцето в огън , Овен, където е в екзалтация ,т.е където ще изразяваме себе си с пълна сила. За съжаление с Овен започва една продължителна неприятна конфигурация на Сатурн във Водолей с Лунните възли в Телец/Скорпион до ок. 01.08.2022г.

 Това ще покаже колебание във властимащите и управляващите институции да въведат в действие новите идеи за промяна , представени ни в края на 2021г. Или пък да бъдат така изменени, че да не се „усетим“ :  Нептун и Плутон правят  добри аспекти с възлите.  С други думи управляващите няма да посмеят да приложат всичко казано , но ще имат възможност да  проявят гъвкавостта  и креативността си от 01.06 до  края на годината, защото Северният лунен възел прави продължителен съвпад с Уран в Телец, като точният е на 01.08.2022г. в  19-ия градус на знака , Марс също е в този градус в този знак на този ден. Това преведено на български език означава,че на политическата, дипломатическата и финансова сцена трябва да излязат хора, които да могат да балансират между натиска на най-различни съюзи и желанието на народа , и най-вече да не затъват още в кредити. Само да спомена , че Русия е Уран… За съжаление квадратурата Уран/Сатурн ще влезе в действие на 24.07 и ще продължи до 19.12.2022г., като максималното й влияние ще е м. октомври , за което писах вече в началото на статията. Ето това ще е ехо-то от 2021г. За  ПОСЛЕДНО!!! ще има двубой между тези две планети, олицетворяващи нови и стари правила, статукво и свобода. Затова по време на Овен-а ще събираме енергия, която ще ни е нужна за по-късно. Меркурий ще премине през знака Овен за 15 дни, изключително бързо ,стремглаво и без задръжки истината ще бъде поднесена директно, без „подправки“ – планетите в 4-те знака    Водолей, Риби, Овен и Телец си взаимодействат чудесно.

На 15.04 Марс навлиза в акваторията на Риби, енергията е слаба, насочена към примиряване, изглаждане на острите камъни в общуването и съдружията, дори леко подкрепя улавянето на наивници. До 25.05 ще е така. След тази дата Марс ингресира в своя знак Овен и огнената ни активност се завръща с утроена сила – Марс в съвпад с Юпитер в първите градуси на знака,Луната също ще е с тях на този ден и рождените планети в първите пет градуса на Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей ще са най-големите късметлии и ще свършат работа за много години напред. Считам, че периода на Телец ще е сравнително спокоен, дори съвпада на Слънцето с Уран  / внезапни промени в личната енергия, творческите възможности, интелектуален подем и интересни срещи, идеален момент за създаване на съюзи с идеална цел/ от 01.05 до 11.05, както и първият за годината коридор на затъмненията от 30.04  до 16.05 ще има положително влияние върху нас , ще ни съпътстват приятни изненади – на небето няма лоши аспекти. Пълното  Лунно затъмнение на 16.05 е  пример за това, как  силната негативна енергия би могла да се улови за добри дела. От България може да се наблюдава началото на това явление от 4ч и 30мин до 5ч и 30 мин . При Слънце в Близнаци също не очаквам някакви големи сътресения , единствено от 01.06 започва сезонът на ретроградност на тежките планети. Пръв е Плутон на този ден, следва Сатурн на 05.06 , после идва ред на Нептун на 28.06, един месец по-късно е Юпитер, накрая е Уран на 25.08. Така,че от този ден до 09.10, когато пръв Плутон ще се обърне в права посока, ще имаме трудности в социалната среда, няма да се случват нещата,които искаме, зацикляне при преговори и бизнес дела, защото и Меркурий ще е ретро от 10.09 до  02.10 за трети път през годината – ще имаме шест ретро планети от осем възможни. Това е още един фактор, натежаващ в полза на тезата, че времето на Везни и особено на Скорпион ще е най-неприятното за цялата година.

Лятното Слънцестоене /Слънцето ингресира в Рак/ ще настъпи на 21.06  в 12ч и 14мин и ще започне най-очаквания сезон – лятото на 2022 година. Но с това приключва и по-спокойната  й половина . Започват квадратури на Небето – Марс в Овен/ретро Плутон в Козирог ; Слънце в Рак /Юпитер в Овен ; Меркурий в Близнаци/Нептун в Риби, които ще са с определен кратък период на действие, но ще ни създават напрежение, пречки в осъществяване на идеи, пътувания, създаване на нови връзки и бизнес контакти. Интересен и вероятен изход от неприятни ситуации е в благоприятната конфигурацията , образувана между Плутон, Сатурн и Нептун. Ако бърза планета  /Луна , Слънце, Меркурий, Венера и Марс/ прави негативен аспект с някоя от посочените три бавни, другите две веднага усвояват и разпръскват напрежението. На български казваме : “Всяко зло – за добро“, а на астрологичен език – напрежението е уловено за постигане на положителен краен резултат, т.е предизвикателствата ще са движещата сила за работа.  На лично ниво – можем да се сблъскаме с неприятни ситуации, идващи от околната среда, които да ни накарат да се размърдаме и да ги оползотворим, но с цената на положени усилия, дори и да надскочим възможностите си  /при квадратури с Юпитер/. От 01.07 започва съдбовния съвпад на Северен Лунен възел /СЛВ/ с Уран  / при орбис  плюс-минус  5 градуса/, който ще продължи много дълго до 19.01.2023г, като точният е на 01.08.2022г.  СЛВ е подкрепящият, този който дава възможности, тласка към бъдещето, подтиква към вземане на позитивни решения с дългосрочен характер, които ще трябва да отстояваме с необходимата сериозност и настойчивост. СЛВ е с характер на Юпитер. Уран също се свързва с бъдещето , с личната свобода и желанието ни за промяна. На 01.08 обаче и Марс ще е в същия този 19-ти гр. на Телец . За съжаление и двете планети в Телец, и Марс и Уран, са в т.нар. „депресия“  /знак,в който планетите не могат да изразят позитивните си качества/. Така , че има вероятност да пропуснем благоприятни възможности, поднесени от съдбата, поради припряност, прибързаност и нервност. Това с голяма сила ще важи за властимащите и управляващите структури – отново действа квадратурата Уран/Сатурн.

Отново горещо лято по високите етажи на властта. Затова времето на Лъв  /втора и трета декада/ ще е напрегнато, вероятни са и протести , несъгласия , крехката власт ще започне да поддава /Слънце опозиция Сатурн,квадрат с Уран/Марс  / . В личен план най-засегнати ще са рождените планети около 18-ти градус на Скорпион , затова не е добре да се правят промени и да се започват нови неща, особено в бизнеса. Вероятно няма да можем да отидем и на почивка. Марс преминава в Близнаци на  20.08 и свръх натиска отслабва, ще „стреляме“ с думи , трескаво ще търсим изява в комуникации и пътувания. Времето на Дева и Везни ще е нееднозначно, неустойчиво, като с най-положително влияние ще са Пълнолунията в Риби на 10.09  и в Овен на  09.10. Сатурн във Водолей ще получи силна подкрепа от Марс в Близнаци и планетите във Везни, ще имаме пет планети във въздух – пренареждане на планове и приоритети, нови преговори, нова посока , но все още старото е непобедимо, а новото все още е неприложимо. Има и още една изненада : Марс ще тръгне в ретро посока на 31.10.2022г. от 26-ия градус на Близнаци   до  13.01.2023г. в 8-ия гр. на знака, като така Марс ще бъде в Близнаци от 20.08 2022г. до 26.03.2023г. Това са седем месеца,  през които ще хвърляме активността си в думи, а не в дела; в мисъл и интелектуална работа; във връзки и комуникации ; в пътуване; изобщо усилията ни ще са в темите на Близнаци. Но ще сме непоследователни ,ще сменяме мнението си, само в периодите на добър аспект със Сатурн във Водолей ще можем да се спрем на нещо конкретно : от 16.09 до 16.10.2022г; от 13.11 до 28.12.2022г. Колебанията ни ще идват най-вече от продължителната квадратура на Марс с Нептун от 27.09 до 04.12.2022г., може да се чувстваме през тези около два месеца отпаднали, без сили, незаинтересовани за каквото и да било, дори отчаяни. Но има и друг вариант: ще ни писне от „омайници“ , неизпълнени обещания и останали без вяра ще излезем на улицата. Това е и най-силният период за разпадане на съдружия,поради излизане на светло на скрита информация и дейности.  От  18.10 започва и вторият за годината коридор на затъмненията и ще продължи до 15.11.2022г. Първото затъмнение е частично Слънчево на 25.10 във 2-ия гр. на Скорпион, а второто е пълно Лунно в 16-ия гр. на Телец в съвпад с Уран и квадратура със Сатурн във Водолей – отново е поставен въпросът минало или бъдеще . Пак ще имаме брожение, несъгласие, отново ще искаме промяна, но тя няма да дойде. Отново може да имаме смяна на правителства под натиска на хората ,не само у нас.

 Затова считам,че времето на Скорпион ще е най-напрегнатото, защото има струпване на няколко основни негативни фактора. По време на Стрелец също ще имаме притеснения и изнервена обстановка, особено по Пълнолунието в Близнаци, поради точния съвпад на Луната с ретро Марс в знака – неприятности от миналото, но ако следваме писаните и неписани закони и не нарушаваме правилата  /добри аспекти на явлението със Сатурн във Водолей/ ще минем с минимум загуби. На 12.12 ПРИКЛЮЧВА !!! окончателно двугодишната квадратура  /с малки паузи/  Уран в Телец/Сатурн във Водолей, с което се слага край на двубоя минало/бъдеще; статукво/промяна; строги стари правила/свобода;  еднолична власт/колективна власт и т.н. И най-сетне можем да кажем,че везните започват да се накланят към промяната,но за пълна победа е още рано. В личния живот ще престанем да търсим промяна там, където я няма и да се блъскаме в безизходицата. Зимното Слънцестоене на 21.12 в 23ч и 49мин и последвалото го  Новолуние в Козирог на 23.12.2022г. ще донесат дълго желаното спокойствие за последните шест месеца.  Новата 2023 г. ще посрещнем с прекрасна Луна в Телец, но дотогава имаме задачата да изпълним повелята на Космоса през 2022г. Да обобщя : 2022 година няма да е много по-различна от  2020-та и 2021-ва, но поне ще е малко по-спокойна, поради движението на Юпитер през Риби и Овен . В тези знаци ще очакваме от него да даде изцяло своя положителен принос за развитие, просперитет, оптимизъм и благоденствие.

Винаги съм оприличавала  Юпитер на дядо Мраз и за наш късмет точно преди Нова година , на 29.12.2021г, той преминава в своя знак Риби. Ще има два дни да подготви чувалите с многобройни подаръци . Най-сетне душите ни ще се усмихнат поне за малко. 2022г  бих  разделила условно на две части, като м. януари ще е продължение от старата година.  Първата част е  от м. февруари до м. юни :  по-спокойна, по- приятна, всяко нещо, на което поставим начало ще бъде добре, затова важните дела да ги направим до м. юни. Месец юни 2022г. ще е с променлива енергетика , защото ще даде началото на сезона на ретроградното движение на планетите , а това означава застой , връщане към минали проблеми, нерешени навреме задачи и изоставени планове  /това, последното не е съвсем лошо/. И от м. юли започва динамиката, напрежението, дребните спънки  и едрите препятствия, отново ще преживеем, но за последно, острата схватка между Уран и Сатурн  до края на годината. Времето на Лъв и Скорпион отново ще е най-напрегнатото. Всички планети ще имат ретро фази , както беше през 2020 г, като ще започнем годината с ретро Венера и ще я завършим  с ретро Марс. Трите ретро фази на Меркурий ще са на границата на знаците със стихии въздух и земя Водолей-Козирог, Близнаци-Телец и Везни-Дева, което показва, че ще има промяна в темите на Меркурий по време на фазата, напр. разговори започват по един начин и завършват по друг или пътуване започва добре , завършва с проблеми или обратно. Хубавото е, че няма да имаме струпване на тежки планети в даден знак. Юпитер и Нептун в Риби ще дадат нова посока при лечението на т.нар. „Ковид“ вирус или там, каквото е, като най-силни моменти за това са м. февруари и края на м.април. Поне в емоционален план ще си отдъхнем – вероятно ще сме изморени от предходната година  и до средата на 2022г. ще събираме сили и възможности, за да преминем през втората й половина  с минимум загуби. Очаквам растежа на цените да спре след 05.02.2022г. , инфлацията обаче – не, защото доходите ще продължат да намаляват. Особено важно е да не се теглят кредити, защото Южният лунен възел в Скорпион посочва трудна карма с чуждите притежания , а кредитите са именно това – вземат се чужди ресурси, макар и под наем , и се  връщат с високи лихви много години. Трябва също да бъдат решени делби на наследства  до  м. април или поне да бъде поставено началото. Ако някой злоупотреби с власт, пари или чужди партньори ще си натрупа карма , може би до края на живота си, като това важи с особена сила при тау-квадратура на възлите със Сатурн   –  в  действие е от 13.03  до 31.10, като точната е на 01.08.  

 В личен план означава, че пречещата социална среда ще ни  наложи да правим преоценка на това, което считаме, че е основа на живота ни;  това,което ни крепи; хората и нещата,които ни осигуряват стабилност; това, от което ни е страх; това, от което се чувстваме ограничени; какво да вземем от миналото като необходимо задължение и как да го пренесем в бъдещето; от какво да се освободим. Това последното е особено важно, поради квадратурата Уран/Сатурн , съобразена с наталната карта.  Мога да кажа,че мотото на годината ще е:  „Не пипай чуждото /ЮЛВ в Скорпион/, гледай и си подреди твоята прекрасна градина  /СЛВ в Телец/“. Това даже е буквално – Телец  олицетворява  средата на пролетта, цъфнали градини, топло, приятно време, както и лични таланти и лични финансови средства. Нищо, че сега там „вилнее“ Уран – разхвърля, прави екзотични промени, но пък показва,че има и друг начин на живот. Самата година е свързана с числото 6, но тъй като рождения ден на всяка нова година е на 01.01, то за 2022г числото е 8 , като сбор от цифрите на рождената дата – 01.01.2022г. Считам, че  „осмицата“ е свързана с Уран и със знака за безкрайност в математиката. Годината ще е подвластна на Венера и Уран. Силна година ще имат хората, чиито първи имена започват с буквите Е , П и Щ, също думите ,започващи с тези букви, както и изреченията, съставени от такива думи. Например : Единство, Победа, Щастие. Да посрещнем Новата година с тези думи! Каквато и да е тя, нека да е честита и здрава 2022 година!