ПРЕМЕСТВАНЕ /ингресия/ на ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ /Нодална ос/ в знаците БЛИЗНАЦИ/СТРЕЛЕЦ

12.04.2020 г.

Ингресия на лунни възли в близнаци стрелец за 2020 година

Най-общо казано Лунните възли са пресечната точка на     орбитите на Слънцето и Луната . Те са Северен лунен възел /СЛВ/,свързан с бъдещето и Южен лунен възел /ЮЛВ/,определящ миналото. Движат се обратно на движението на планетите. Лунните възли са фокусът ,лещите в зодиака и са свързани със социума,средата и личното обкръжение на всеки човек. Лунните възли /ЛВ/ или Нодалната ос  /НО/ са компоненти на кармата  /връзка между причина,действие,следствие/ и са „виновни“ за затъмненията – Слънчеви и Лунни. ЛВ  се движат в противоположни знаци , стоят в тях около 1,5 години и определят основния характер на социалния живот на хората. От 07.11.2018 г  ЛВ  преминават по оста Рак  /СЛВ/   –   Козирог /ЮЛВ/  и  дадоха  преимущество на темите за семейство,дом,грижа за нуждаещите се,деца,прехрана,работа,издигане в служебно отношение,спазване на правила и закони,управление ,строителство,археологически находки и т.н. Изобщо всички теми по оста Рак/Козирог бяха на преден план,като по Рак са насочени към развитие и проспериране, а по Козирог са задържащи и безперспективни,без искания резултат. Обикновено по ЮЛВ трябва да направим равносметка,анализ защо не ни върви, да се опитаме да изчистим минали грешки в сферата на Козирог, а по СЛВ да реализираме планове и проекти по темите на Рак.   Хората с рождени планети в Рак бяха улеснени,а тези с планети в Козирог – затруднени. Рак/Козирог са кардинални знаци ,което означава,че са засегнати основни теми в живота ни,основни лични правила ,писани и неписани закони,емоционалните преживявания на всеки,промени по дом,семейство,род и родина,на държавно ниво – социалната политика, управление на всички ресурси и основно – управлението на самата държава.Но всичко зависи от рождената карта на всеки и как общото въздействие на възлите се отразява лично. Тъй като възлите се движат в обратна посока,особено чувствителни са първите градуси на текущия знак,през който минават, и последните градуси на знака,в който ще ингресират, т.е  тези шест градуса са проблемни и обикновено времето, през което ще стане ингресията е напрегнато и нееднозначно.  Сега възлите се намират във вторите градуси на  Рак и Козирог,т.е вече се намираме в критичната зона,действаща  до 27-ми гр. на Близнаци / Стрелец.

Точната ингресия на НО в Близнаци/Стрелец за България /София/ ще стане на 05.05 2020 г.  в  8ч и 49 мин. След тази дата на преден план ще са темите по тези два знака и ще са от първостепенно значение до 19.01.2022г. Ще имаме помощ от обстоятелствата в Близнаци,защото там ще е СЛВ, който дава подкрепа за развитие и просперитет,  и  препятствия в Стрелец заради ЮЛВ ,който задържа и изисква преоценка на минали събития и осъзнаване на грешките. Преди около 9 години ЛВ са били обратно – СЛВ в Стрелец,а ЮЛВ в Близнаци. И ,ако тогава нещо ни е дадено по темите на Стрелец,но някак не сме могли да го приемем правилно,то сега ни се дава възможност за поправка – на всеки според рождената му карта.Хубавото е ,че Близнаци и Стрелец са подвижни знаци и всичко се развива с голяма бързина – и позитивното и негативното. Дори понякога няма да успеем  да разберем какво става.Критичният времеви период е от 27.03 до 03.09.2020 г. Кои са темите на Близнаци, където ще имаме подкрепа от обстоятелствата? Това са преди всичко :  интелектуално развитие /курсове,квалификации/ ; комуникации – вербални /работа с думи,разяснения,т.е типични дейности по посредничество/ и логистични /пренасяне,преместване,доставка на продукти,вкл. Интернет/; дейности,свързани с печата, публични изяви /конференции, панаири,някои видове спорт и др./ ,училища,пазари,колежи ,изобщо места,където се събират повече хора ; добро разбирателство с кръвни роднини – братя и сестри ; пътувания на кратки разстояния /в родината/; успех при говорене пред публика и писане на книги; успех при журналисти,писатели, учители, книжари,летци и др.професии,свързани с комуникация,интелект,събиране на информация,бързина,подвижност.

Кои  са темите по Стрелец ,при които ще очакваме забавяне и нереализиране? Това са преди всичко : висше образование – основно икономика,МИО,философия; законодателство; международни отношения – търговия,туризъм; изследователска дейност; финанси- банки и кредитни институции; не е добре да се започват съдебни дела; на лично ниво – ще ни е трудно да търсим и казваме истината,ще ни бъде засегнато свободолюбието и мирогледа,чувството за справедливост , откритост и късмет ,т.е вътрешното ни усещане за развитие и просперитет. Ще търпят застой професии като юристи, едри търговци с международен бизнес, преподаватели във ВУЗ , изследователи и пътешественици, авантюристи, туристи,евентуално лица от телевизионния екран и публични личности /смяна на такива/,не изключвам и социалната сфера на дейност в държавите, банкери и работещи в банки – фалити.Някои могат да изоставят обучението си във ВУЗ,като безперспективно,или да ликвидират по някакъв начин влоговете си, или да спрат да обслужват кредитите си и да изпаднат във финансов колапс.Разбира се,че за всеки човек тази обща представа ще се вписва различно, в зависимост от личната рождена карта. Например,ако Лунните възли са в 10-ти, СЛВ/ 4-ти,ЮЛВ  домове  от хороскопа ,то би могло да се каже ,че натива ще има просперитет в социалната среда и професията,т.е може да стане публична личност,разпознаваема в обществото,но ще има някакви проблеми у дома. Зависи и от това  какви аспекти прави тази ос  с наталните планети,особено съвпади и квадратури,за да се направи по-точно тълкуване на ситуацията. Много важно е да определим цялостната транзитна картина – какви аспекти прави НО с другите астрологични компоненти – планети, неподвижни звезди , важни математически изчислени точки ,съвпади с домови оси в определен момент   и  как този момент се отнася към хороскопа на всеки един човек. Кои са най-силните моменти на действие на Лунните възли през разглеждания период?

  1. От 19.05 до 03.08.2020 г.  НО  е в съвпад с т.нар. „ос на икономическите кризи“,която се определя от две неподвижни звезди – Бетелгейзе  29 гр. в Близнаци и Елтамин 29 гр.в Стрелец. Винаги ,когато планета попадне в някоя от тези звезди се случват икономически кризи.Но сега  считам,че кризата ще е катастрофална,защото едновременно са активирани и двете звезди ,т.е може да се каже,че следващите  1,5/2 год.  ще сме в икономическа катастрофа по кармични причини. Бетелгейзе се счита за по-благоприятна и това,че там е СЛВ означава,че ще намерим подходящ вариант за излизане. Същата ситуация на НО е била от 14.10 до 04.11.2001 г ,но тогава възлите са се движели много бързо и кризата не е могла да премине в катастрофа.Сега обаче,точно в последните два градуса възлите преминават много бавно , имат дни на право и обратно движение и около 15.08.2020 г.  излизат от критичната зона. Това са около 75 дни ,в които се случват и допълнителни астрологически събития,водещи до утежняване на ситуацията – всички тежки планети ,плюс Венера и Меркурий, се обръщат в ретроградна посока, в м.юни и до средата на м.юли се намираме в т.нар. „коридор на затъмненията“ – едно Слънчево и две Лунни . Затова считам,че началото на ингресията на ЛВ в Близнаци /Стрелец ще е силно негативна, разтърсваща,променяща изцяло начина ни на живот и най-вече мисленето ни.Вероятно много от нас ще излязат от  „капсулите“ си и ще потърсят взаимодействие със себеподобните. Юни и юли 2020 г. ще зададат параметрите на катастрофата,т.е тогава ще разберем в какво сме попаднали,дори и да ни приемат  скорострелно в Шенген това няма да ни спаси. Добре е ,който има левови спестявания да ги вложи в нещо,не да ги обръща в евро или друга валута. Парите по време на криза вече нищо не значат.
  2.  От 15.08 до 15.10.2020 г  ЛВ, Марс в Овен и Сатурн в Козирог образуват интересна конфигурация ок. 25-тите градуси на съответните знаци.Марс и Сатурн са в продължителен квадрат и това не е добре за социалния мир – ще има вълнения,възможно е да има и служебно правителство,на всичкото отгоре на 09.09.2020 г.  Марс тръгва в обратна посока от 28-ия гр. на Овен. Но кармично,той ще бъде подкрепен от НО чрез позитивни аспекти – народът ще има своето космическо разрешение за търсене на справедливост. Да се надяваме на сцената да излязат интелигентни хора,които могат с думи да постигнат желания резултат. Все пак Лунните възли се намират в знаци,в които комуникацията и интелектът са определящи фактори. Сатурн през този период е в съвпад с Плутон,т.е управляващите ще търсят закрила от „тежкия“ бизнес и от структурите,които те си създадоха,но Марс ,първичният инстинкт на хората,в Овен търси истината и иска  промяна и затова ги квадратира. Много силен и разрушителен период.Иска ми се думите да са по-силни от агресията. В края на м.09. Венера в Лъв ще помага на Марс и от 26.09 до 02.10 се образува прекрасна конфигурация между тези две планети и Лунните възли – това са единствените дни,през които може да се постигне нещо добро и истинско на държавно ниво без трусове. В личен план това са седем дни,през които ще ни е дадена възможност да съзрем желаната посока за измъкване от тежката ситуация.Възможно е да имаме и решение по проблема с коронавирус-19 – точно лекарство или може би и ваксина. През този период Юпитер, законът, не прави аспекти – безполезен е, но е в Козирог и подкрепя управляващите и власт имащите. През първата десетдневка на м.12.2020 т. вече директният Марс в Овен ще повтори благоприятните си аспекти с ЛВ и вероятно тогава ще имаме краен резултат от напрежението в предходните месеци и ще можем спокойно да изкараме новогодишните празници.
  3. От 18.02  до  08.03 .2021 г. Юпитер във Водолей и НО правят добри аспекти и това предполага промяна в законодателството в полза на електората и постъпления в личния бюджет. В личен план считам,че датата 25.02.2021 е много успешна за хората с огнено/въздушна енергетика в хороскопа.
  4. От 21.03 до 05.09.2021 г. повелителят на кармата Сатурн във Водолей прави продължително време положителни аспекти със СЛВ в Близнаци и ЮЛВ в Стрелец,т.е кармично си оправяме кризата и вървим към стабилизация,чрез прилагане на новите закони,създадени по-рано от Юпитер и вероятно,чрез ново управление /правителство/. През този период обаче ще имаме силна съпротива от квадратурата Уран /Сатурн. Напасването на промените ще е бурно и новото /Уран/ ще е в битка със старото /Сатурн/.По принцип 2021г. няма да е от спокойните,но ще е основополагаща за бъдещото развитие. В личен план тези пет месеца ще ни дадат възможност да си стъпим на краката и да приемем по-лесно установяващите се и установилите се вече промени в обществения живот. Това е глътката въздух, от която сме се нуждаели.

До 19.01.2022 г ,когато НО ще се премести в Телец/Скорпион нямаме аспекти с тежки планети,които да дават кармична насоченост на живота ни. Разбира се,през периода,когато са в Близнаци/Стрелец ,най-интересни са аспектите на възлите с техните управители,съответно Меркурий на СЛВ и Юпитер на ЮЛВ,които дават събития  с кратък срок на действие,няколко дни, и дават по-силно отражение в личните хороскопи. Друга особеност е ,че през това време Възлите не правят съвпади с тежки планети, което е силен кармичен показател. Освен това по-тежки за възприемане са съвпадите на ЮЛВ с бавните планети – Юпитер,Сатурн,Уран,Нептун и Плутон,които изискват от нас тотална преоценка на минали събития, трудно осъзнаване и поправяне  на грешките, задържат ни в развитието по смисъла на съответната планета. Важно е да отбележа факта, че ЮЛВ и направил съвпад с всички тежки планети от м.01.2015 г до м.01.2020 г в следната последователност :  с Уран на 20.01.2015г в 14 гр. на Овен; с Нептун на 18.11.2016г. в 9 гр. на Риби; с Плутон на 05.04.2019 в 23гр на Козирог; със Сатурн ,забележете,  3пъти !!! – на 01.05 ,на 04.07 и 28.09. 2019 г в Козирог при ретро фаза на планетата ; с Юпитер на 08.01.2020г в 9гр.на Козирог. С други думи последните пет години, като хора, би трябвало да сме си взели поуките и да сме разбрали кармичното послание на Космоса,особено в сферата на държавното управление и изобщо в темата за управление на каквото и да било /по Козирог/. Дали ???  Годините 2020-та и 2021 –ва ще са години на основополагащи промени, от 2022 т до 2027 г. кармата ще ни даде възможност да изпълним правилно проектите си за по-добър живот на Земята. Тогава СЛВ ще направи съвпад с тежките планети в следния ред: 31.07.2022 г с Уран в 19гр. на Телец; 02.06.2023 с Юпитер в 4гр. на Телец /особено силна година – Плутон за кратко ще премине във Водолей/; с Нептун на 07.02.2025 г. в 29гр. на Риби; със Сатурн на 21.04.2025г. в 27гр. на Риби; с Плутон на 16.11.2027 г в 5гр. на Водолей. И след това кръговрата на живота продължава – ЮЛВ ще започне да прави съвпади с тежките /с Юпитер още през 2026г в Лъв/ и т.н  и  т.н . Тук показах само съвпадите. Има и дни на други аспекти на ЛВ ,но съвпадите са основни.Особено силни като въздействие са и квадратурите ,но те са обикновено по-кратки. Тази кратка разходка от 2015 г до 2027г ни показва следното : от 2015 до 2020 /м .януари/ сме зациклили  в стари модели на живот във всички области на съществуването ни.  2020 и 2021 г,когато Лунните възли са в Близнаци/Стрелец ,кармичният часовник на Космоса ни дава великолепна възможност за промяна,като на преден план трябва излязат умните,знаещите,интелигентните и образовани МЛАДИ хора по СЛВ в Близнаци. Максимата,че бъдещето е на младите, но настоящето – никога, трябва завинаги да остане в историята. ЮЛВ в Стрелец ни казва ,че трябва да направим преоценка на идеологиите,на религиите,дори и на личния си светоглед. Много решителен в това отношение ще е периодът от 01.10. 2020 г до 21.02.2021 г. когато НО ще застане в квадратури към Нептун в Риби ок. 19-ти  гр. на знаците. Точно тогава ще трябва да решаваме кое да бъде – миналото или бъдещето. Считам,че след 20.12.2020 г везните ще наклонят към бъдещето. Затова умните и знаещите ще изчакат този ден да отмине, за да могат да използват новата въздушна енергия за своите успешни планове /Юпитер и Сатурн заедно във Водолей/.

Считам,че преминаването на Лунните възли в Близнаци/Стрелец е заредено с особено послание и промените, извършени през този период ще са основополагащи за много време напред. В лично отношение най-привилегировани ще са хората,родени със Слънце в Близнаци  /зодия Близнаци/ и тези с повече рождени планети в този знак. Стрелците пък ще трябва да преосмислят своя живот,ще трябва да се „укротят“ и да не действат прибързано,както са свикнали, ако могат,разбира се. Дева и Риби ще се колебаят накъде на тръгнат,ще им е трудно да направят своя избор без да влизат в конфликти. Хората с планети във Водолей,Овен,Лъв, и Везни по-лесно ще направят своя избор. Рак и Козирог ще развиват,това което получиха през последните 1,5 год., а пък Телец и Скорпион ще чакат спокойно преминаването на НО в техните знаци след ок.1,5 год.