Какво ни казват звездите тази седмица ? 15.05.08/22.05.18

Седмичен хороскоп

Предстоят дни на тотална смяна на енергийния фон на живота. Днес ,15.05,в деня на прекрасното Новолуние в Телец, в 18 ч и 18 мин Уран сменя знак и от Овен ингресира в Телец. Силната огнена същност доста допадаше на непредсказуемия Уран и през последните седем години от време на време ни „удряше ток“,т.е.събитията ни разтърсваха и дори променяха коренно посоката на развитие /зависи от наталния дом,в който е Уран/.В Телец
Уран е заземен и бунтовническата му природа е капсулована – Уран в Телец е в падение,т.е. не му е удобно – не може да се вихри по своему.Да му мислят „телците“ / Слънце в Телец/  и хората с повече планети в този знак,откъдето мине Уран вече нищо не е същото.Българският език е страхотен – ура,уран,ураган  .При Уран всичко започва с „ура“ и преминава в „ураган“.Уран обаче не е само бунтовник,хулиган, ексцентрик и т.н.,той е висшият космически разум  /висша октава на Меркурий/ ,неуморимият мислител,творец ,носител на девиза „Свобода,братство,равенство“ ,символ на необятността на човешката мисъл и креативност.Телеца знае как да прави живота по-удобен,по-богат,да претворява в дела полезните идеи,да внася уют навсякъде и разбира се да е най-големия инат на зодиака.Уран пък може да даде много решения на един проблем. И така : Уран дава право на избор  – много идеи , а Телец ще избере най-правилната.В тази посока трябва да търсим положителното за следващите години.Уран ще влезе окончателно в Телец на 06.03.2019 г.,сега само пробва почвата как е в Телец.
Друго обстоятелство е по-тревожно : квадратурата Марс/Уран,която започна в знаците,съответно,  Козирог/Овен, ще стане точна три пъти  / при ретро Марс и ретро Уран/  и ще завърши в знаците Водолей/Телец.Т.е. напрежението и негативните обстоятелства,започнали при Марс в Козирог и Уран в Овен , няма да бъдат разрешени и може би ще се задълбочат – Водолей и Телец са неподвижни знаци и каквото попадне в тях трудно се развива,нещата просто „спят“ или има бавен,еднопосочен напредък.Или с други думи : който до днес е надделял ,той ще диктува условията,поне докато Марс излезе от Водолей –  15.11.2018 г. Марс ингресира във Водолей на 16.05.2018,утре,сряда в 7ч и 55мин и един час по-късно прави точната квадратура с Уран в Телец.
Най-засегнати ще са тези от нас, които имат планети в първите пет градуса на неподвижните знаци – Телец,Лъв,Скорпион и Водолей. Разбира се, на първо място са Водолеите,защото Уран е техен управител,а пък Марс ще ги активира или нервира,зависи от натала.Марс във Водолей ще провокира желанието ни за лична промяна,при която ще искаме да се отървем от ограничения,ще ни подтикне да търсим и някаква изява в нови
връзки и съдружия,но каквото и да е ще е трудно или ще става много бавно. Следващата планета,която ще смени знак е Венера – на 19.05,събота,в 16ч и 11 мин. ще премине в Рак и ще даде своята благодат в темите за семейството,децата,грижата за близките,ще ни накара да се изявим като съпруги,майки,дъщери,сестри и да дадем своята обич и закрила на семейството си.Любовта ще е у дома.Ще направи добър аспект с Уран в Телец и така ще притъпи остротата на неприятния сблъсък Уран/Марс.По това време растящата Луна също е в Рак и под-
крепя водната стихия – чувствата и емоциите ще вземат връх,но някак ще са в баланс със земната енергия.Иначе казано: каквото чувстваме и казваме,това и ще направим.Нямаме планети в огън – ще си отпочинем малко и ще започнем да осъществяваме плановете си,направени в предишните дни,когато ни „гореше“ под краката /имам предвид няколкомесечната борба между Овен и Козирог/.Или да поправяме нанесените щети от посочения период и считам,че ще правим по-скоро второто : ще поправяме.Следващият небесен елемент,който ще смени знак е Слънцето – на 21.05. в 5ч и 15 мин навлиза в Близнаци и 30 дни ще сме във вихъра на комуникациите,пътуванията,сделките,може и да започнем някакви курсове и т.н. – ще е на мода интелектуалния труд,писането,ученето.Освен това Слънцето ще подкрепи Марс и някак ще облекчи напрегнатата ситуация.В това отношение ще помага и Венера . Меркурий набира скорост и ще премине много бързо през Телец,като ще направи най-сетне добри аспекти към планетите в Козирог,Сатурн и Плутон – идеален енергиен фон за професионално развитие, растеж по етажите на управление и желание за повишаване на квалификацията.Луната ще направи своята първа четвърт в Дева /квадрат Слънце/Луна/ на 22.05.точно в 6ч и 50 мин.Така,че този ден може да не сме наясно със себе си и е добре да не предприемаме важни стъпки.Освен това тогава и Меркурий от Телец започва опозиция с Юпитер от Скорпион,но и секстил с Нептун от Риби – малкият Меркурий ще се захване с големи дела,свързани преди всичко с големи пари и проекти.
С други думи :периодът от 15.05 до 22.05 е особен,трансформиращ,коренно променящ енергийния фон на събитията – четири планети ще сменят знаци и обстановката ще клони към успокояване,установяване и релакс.
Разбира се Марс/Уран ще създават и напрегнати ситуации,но те по-скоро няма да се променят по сила и ще трябва да свикнем с изблиците им,когато напр.Луната ги активира.

%d bloggers like this: