Какво ни казват звездите тази седмица ? 07.07.08/13.07.18

Седмичен хороскоп

Няколко думи за периода 07.07 до 13.07 вкл.,когато е Новолунието със Слънчево затъмнение.
На 07.07,събота,през деня Луната е в последните градуси на Овен,прави разпадащ се тригон с Венера в Лъв и жените все още ще сме в стихията си.Ок.15ч и 50 мин  Луната навлиза в Телец,но емоциите няма да затихнат,а ще преминат от огнени в непредсказуеми,защото Уран е точно там – в първите градуси на знака.Ще има изненади,да се
надяваме,приятни,защото нямаме негативни аспекти в този момент.Начало на опозицията Слънце / Плутон ,която ще ни носи повече вглъбяване в себе си,търсене на първопричината за някои действия,противопоставяне на обстоятелства,които ни карат да се чувстваме притиснати.В мунданен план – главни действащи лица от управлението на държавата срещу „сивотата“ в нея. Но и Слънцето и Плутон правят добри аспекти с Нептун в Риби и Юпитер в Скорпион,така,че нещата ще се разминат само с гневни реплики,поради все още действащата опозиция Меркурий/Марс  /до 10.07/.
На 08.07. ,неделя,Луната е в Телец,което предполага угаждане,спокойствие и приятни изживявания.Но не за всички- образува се кармичен кръст в неподвижните знаци и всичко зависи от натала.Повече проблеми ще имат хората с рождени планети ок. 12-ти гр. на Водолея.Това е ден на абсолютно несъответствие между думи,дела,емоции и очаквания /заради кръста/.Но до края на деня емоционалния фон ще се подобри,поради позитивните аспекти на Луната със Слънцето и Нептун.
На 09.07. ,понеделник, Луната е все още в Телец,но в квадрат с Венера – чувства и емоции са в битка,т.е ще чувстваме едно,но ще се наложи да покажем друго като емоция.Напр. не сме доволни като съпруги, но ще се направим,че не е така. Или сме кротки отвън,но вътре в нас бушуваме като огън -Венера е в предпоследния градус на Лъва.Юпитер е спрял,стационарен ,преди най-сетне да тръгне в права посока и е най-силната планета на небето.Около 20 ч и 00 мин Луната преминава в Близнаци и емоционалното напрежение отстъпва на приятелски чувства, приятни контакти.
На 10.07,вторник, ок. 5ч и 30 мин ,Венера ингресира в Дева.Кралицата на любовта,красотата,удобствата,малките радости,парите и т.н. става скромна,срамежлива,прикрита,придирчива,избирателна,обръща внимание не толкова на чувствата,колкото на изгодата от тях,преценява партньора си с оглед на неговите възможности за материално обезпечаване и винаги е готова да помогне в тази посока.Венера в Дева е в падение.Нейното влияние е с по-
практична насоченост,ще имат успех занаятите,които са свързани с модата,красотата, уюта и други венерини неща.Енергията на Дева е делова,работна,прилежна и целенасочена.Създадените връзки ще имат такъв характер.Луната ще е в Близнаци и успех ще имат наталните планети в първата декада на Везни.Денят ще ес въздушна характеристика и ще благоприятства разговорите,преговорите,договорите,особено за неща,които ще се финализират.Имаме квадратура Меркурий/Юпитер – високопарни слова,раздуване на нечий имидж и др.подобни.Даже няма да можем да поемем и добре да осмислим някаква информация поради голям обем .
На 11.07.,сряда,Луната навлиза във фаза Новолуние.Емоциите съвсем ще притихнат,може да се почувстваме изтощени  и да ни се иска да се скрием някъде.На небето имаме два големи тригона: воден -Слънце в Рак,Юпитер в Скорпион и Нептун в Риби и земен – Венера в Дева,Уран в Телец и Сатурн в Козирог.Тази страхотна земно-водна енергия ще ни помогне по-лесно да преодолеем негативите на предстоящото Слънчево затъмнение.
Около 21ч Луната навлиза в своя дом Рак и попада на опозицията,предложена й от Сатурн – тягостни емоции,точно в унисон с предстоящите събития.През нощта се образува „хвърчило“,което ще проспим.
На 12.07.,четвъртък,Луната е балсамична,приближава се към Слънцето и се включва в Големия воден тригон,приканващ ни към чувства,емоции,емпатия,грижа за близки,малко носталгия,широка душа и сърце.Няма
напрегнати аспекти и въпреки общия спад на тонуса ще се чувстваме сравнително добре.
На 13.07,петък в 5ч и 48 мин е точното Новолуние със Слънчево затъмнение в 21-ви гр. на Рак ,което няма да се вижда от нашата страна,което е добре.Егото ще е затъмнено в името на близките,семейството,дома и грижите за тях.Разбира се това означава,че ще има събития,при които няма да можем да проявим слънчевата си същност,творческата си енергия и изява.Слънчевото затъмнение е в точна опозиция на Плутон от Козирог,което показва,че ще ни е особено трудно и ,че няма да срещнем  разбирането,което очакваме от средата,в която живеем.Но пък добрите аспекти с Нептун и директният вече Юпитер ще ни помогнат да преадалеем негативите.Принципно по време на затъмнения е добре да сме при хора,които обичаме и ни обичат.

%d bloggers like this: