АСТРОПРОГНОЗА ОТ НОВОЛУНИЕ 24.03.2020 ДО ПЪЛНОЛУНИЕ 08.04.2020

Новолунието на 24.03 е особено ,около 5-ия гр. на Овен се събират Слънце, Луна, Хирон и Черната луна  /Лилит/.  Хирон е раненият лечител, учителят на боговете и според митологията е полукон-получовек. Той олицетворява  познанието, изцелението, нелечимата болка и страданието, но и ключът към намиране на начин да се справим с негативите или да продължим да живеем в съгласие с тях, т.е да ги осъзнаем. Лилит е магьосницата , черната лейди с особен характер, която може да ни привлече и отнесе в тъмните дебри на живота. Тя е съблазнителка ,невидимата страна на Луната, т.е свързана е с дълбоките лични преживявания и емоции ,които не показваме.  Тя представлява най-отдалечената точка на Луната от Земята  и е със скорпионска енергетика / Марс, Плутон/ ,а пък за Хирон – с енергия от  Стрелец  / Юпитер/ . По Лилит можем да потънем в своите „черни“ и недостъпни  емоционални дълбини , а по Хирон може да излезем от тях , научили урока си по трудния начин. По Лилит можем да причиним на някой или на себе си болка и страдание , а по Хирон –  да излекуваме другия или себе си. Затова съвпадът  Хирон / Лилит  сега е особено силен и дава възможност да осъзнаем недостатъците,които ни пречат , да приемем ограниченията / карантината поради вируса/, да извлечем полза от това като опознаем по-добре себе си и най-близките си. И тъй като това се случва в знака Овен е свързано с „А-за“  и физическото тяло, здравето, първичната сила и инстинкта на всеки един от нас.  Лилит и Хирон сега са като две страни на една монета.

Добре е, че този съвпад няма негативни аспекти и когато там са  Слънцето и Луната  / Новолуние/ се дава  начало на болезненото лечение на тялото и душата. Интересен факт е ,че този четворен съвпад по време на Новолунието прави творчески аспект от 72 гр. към другото струпване на планети  ок. 24-ия гр. на  Козирог – Юпитер,Марс и Плутон. Има изход от ситуацията и той ще бъде неочакван и обнадеждаващ, свързан с Уран, Меркурий и Лунните възли и ще се прояви на 27.03 около 12ч. Вероятно за всеки човек този момент ще е свързан с различни неща, в зависимост от това, в кой рожден дом попада това интересно Новолуние. И за да съм коректна – единствения негативен аспект е конфигурацията към Лунните възли – квадратури и към двата възела.Това означава абсолютна кармичност и неизбежност на ситуацията и същността е именно в уроците. Затова желанията,написани по време на Новолунието ще имат основополагащ характер за доста време напред – поне до 05.05.2020г., когато Нодалната ос  /Лунните възли/ ще преминат  от Рак/Козирог  в  Близнаци/Стрелец . На 26.03  ок. 15ч и 37 мин Луната навлиза в своя знак на екзалтация Телец и попада в обятията на непредвидимия Уран ,както и на квадратурата на Сатурн от  Водолей. Трудни часове на малката Луна. Изобщо 26.03 не е добър за емоции ,все ще се натъкнем на предизвикателства.Целия ден Луната има негативни аспекти с всички тежки планети плюс Марс. И както сме под карантина вероятно е да се спречкаме с близките си или пък някой ще се намери да ни развали и малкото останало удоволствие от каквото и да било.Не е изключено на този ден от управляващите да измислят още нещо ограничаващо.  На 27 и 28.03 са два дни на отпускане на напрежението и добрата земно/водна енергия ще ни даде повод за релакс и успокоение. На 29.03 ок.4ч и 39 мин Луната навлиза в Близнаци и прави страхотен аспект със Сатурн във Водолей.

Въздушната стихия е на почит ,започва някакво размразяване ,размърдване, комуникация,дори ще започнем да пътуваме.Няма да ни е страх от карантината.Дори може да се подготвим за отпор на въведените ограничения. Но това ще даде началото на по-лежерно отношение към обстановката.Дори и болните да са се увеличили някак вътрешното ни усещане вече няма да е уплах,паника и дезориентация. На 30.03 Луната  /електората, обикновените хора,народа/ ще искат някой да излезе и да каже истината : квадрат към Меркурий и Нептун в Риби  или ще има вербален сблъсък на противоположни мнения съвсем открито ,по телевизията например. Или сами ще си дадем край на карантината,за да не бъде използвана тя за политически цели. Вероятно и репресивните органи на държавата  /полиция и др. подобни/   да се присъединят към това или поне да не пречат. На 31.03 е възможно вече да имаме директен израз на недоволство по улиците : Марс съвпад Сатурн във Водолей в квадрат с Уран в Телец. И това може да продължи до 16.04 като пикът ще е около 10.04. На 31.03 ок. Обяд Луната навлиза в своя дом Рак и на 01.04 е във фаза „първа четвърт“ – квадратура със Слънцето: напрегнат ден,но Луната вече набира сили и възможности .Първи април ще е многоцветен ден – ще имаме от всичко по малко  и всякакви поводи  и за радост и за недоволство. По-интересен ще е 02.04,когато Луната ще е в съгласие с Меркурий/Нептун в Риби, т.е вътрешното ни усещане ще е за справедливост, емпатия,безгранична солидарност помежду ни.  Късно вечерта на този ден и рано сутринта на 03.04,когато Луната ще е в Лъв ще се чувства напрежение .Възможно е тогава да е максимумът и на улицата,т.е в социума и у дома,сред близките. Венера е в последния градус на Телец ,уморена е да праща позитивна енергия към  Юпитер/Плутон ,които кроят не съвсем добри планове за икономиката и финансите. Започва двудневният огнен танц на Слънцето и Луната,съответно в Овен и Лъв – емоции, театър, перчене и мерене на възможности.На 03.04 Венера изоставя уютния си дом Телец и навлиза в територията на Меркурий ,знака Близнаци – въздушен,бърз,комуникативен,винаги готов с информация и за път.

Венера обича въздушната енергия.Сега няколко дни ще прави добра връзка със Сатурн /до 10.04/, а до края на месеца и с Марс във Водолей. Тогава се надявам да започне възстановяването на нормалния живот и свободата,която,сигурна съм ,че вече сме я оценили подобаващо. На 04.04 нещата са без промяна,а Юпитер и Плутон правят първия си точен съвпад в 25-ия гр. на Козирог /за това имам статия тук,в този сайт/. На 05.04 в 0ч и 20 мин Луната навлиза в Дева и отново дава предимство на земната енергия. Жените на този ден няма да се чувстваме добре – Луна квадрат Венера ,няма да можем да дадем воля на емоциите си поради глупаво притеснение ,но пък можем да измислим рационален начин да покажем себе си : Луна тригон Уран. На 06.04 по обяд ,ако е възможно не правете нищо съществено и не инициирайте планове и проекти – Луната е във фаза Пълнолуние ,но участва в негативна конфигурация с Меркурий,Уран и Марс . Напрежение с вербална агресия и неразбирателства.Лош ден за реклама,договори и постигане на споразумения. На 07.04 в 0ч и 17 мин Луната навлиза във Везни ,огромна,близо до Земята и започва двудневната въздушна феерия между нея,Венера в Близнаци и Марс/Сатурн във Водолей.

Възможно е да има силен вятър,дори бурен,но щи сме с приповдигнато настроение, весели,комуникативни,вероятно ще се срещаме с приятели и единомишленици. Нищо чудно да се зародят нови общества с идеална цел, да се обединят хора с еднакви идеи . Въпреки чувството за свободна комуникация,ще има и едно напрежение,защото това е денят на точната квадратура Уран/Марс – непредвидени изблици на еуфория,поради въздушната енергия. Възможни са и необмислени постъпки,под влиянието на пълната луна и чувството за свобода и безнаказаност.Може да се активира и престъпния свят  /това е възможно да започне още от 01.04/ . На 08.04 в 5ч и 35 мин настъпва прекрасна Пълнолуние в 19- ия гр. на Везни – максимум на емоции, но без добри аспекти . Това пълнолуние показва изтощение по темата за финанси и законност,някъде сме преиграли и пренатегнали ситуацията.Няма добри отвеждащи аспекти с други планети и това Пълнолуние  не е от добрите.Но това,че е във Везни,знак на дипломацията и добрите  обноски, вероятно ще минем само с урагани в сферата на близките отношения.Но можем да се порадваме на огромната Луна вечерта ,защото тя ще е в съвпад с Бялата луна, Селена, най-близката точка до Земята.

%d bloggers like this: