ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ С ЛУННО ЗАТЪМНЕТИЕ В ТЕЛЕЦ ДО НОВОЛУНИЕ СЪС СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ В СТРЕЛЕЦ 2021 г. – КОРИДОР НА ЗАТЪМНЕНИЯТА

Пълнолунието с частично Лунно затъмнение на 19.11.2021г. в 27-ия градус на Телец откъм Северния лунен възел би трябвало да е с положителна енергия , насочена към бъдещето. Но съм скептична относно тази интерпретация поради близостта на най-неприятната и зловеща неподвижна звезда Алгол в 26-ия гр. на знака, както и напрегнатата тау-квадратура на светилата   /Слънце в Скорпион, Луна в Телец/  с Юпитер във Водолей – очакваният просперитет и светлото бъдеще, които някои хора ни чертаят ще бъдат отложени. Принципно пълнолунието е връх на емоциите ни, максимумът на ежедневните ни възможности , развръзката на едномесечните  ни планове и желания, а пълна Луна в Телец е в достойнство и иска спокойствие, удобство, красота, любов, пари и благоденствие. Освен това , в момента действа и тау-квадратурата ретро Уран в Телец, Сатурн във Водолей и Марс в Скорпион – неприятности, неудобства  /меко казано/ , разправии и сблъсъци по темите за права, задължения, свобода, невъзможност за реализация , враждебна социална среда и т.н. Намираме се в т.нар. „коридор“ на затъмненията до 11.12.2021г. През този период не се знае къде какво става , обикновено не е това, което се чува и вижда,винаги има нещо скрито и недоизказано. Добре е, да приключваме поети задачи и обещания, а не да започваме нещо ново, да бъдем на места,където се чувстваме добре и защитени и при хора,които ни обичат и ние обичаме. Не е време за риск и промени. Около 16ч и 33мин на 19.11,петък, Луната преминава в Близнаци ,съвпада точно със своя Северен възел и късно вечерта започва приятен положителен аспект със Сатурн във Водолей. В събота ,20.11, ще ни „просветне“ и ще можем да вземем адекватни решения, поради разпада на затормозяващия квадрат между Марс и Сатурн, както и наличието на консолидиращите конфигурации  между Марс в Скорпион, Венера в Козирог и ретро Уран в Телец  /първата/ и между Меркурий в Скорпион, Плутон в Козирог и Юпитер във Водолей /втората/ – негативните влияния ще бъдат уловени за ползотворен резултат , най-вече при комуникациите, създаването на нови отношения и разпределянето на ограничени парични средства  /за Венера в Козирог има отделна статия в сайта/. Слънцето е в последните два градуса на Скорпион, уморено е и  започва десетдневен съвпад с Южния Лунен възел – нещо от миналото ще ни подсети да се върнем към изоставени проекти , ще трябва да изпълним дадени отдавна обещания. Лунните възли  „стоят“ във вторите градуси на съответните знаци от 23.10 – поправяме нещо кармично, в зависимост от рождената карта на всеки. В неделя енергетиката е същата, дори ще се почувстваме по-добре ,може дори да сме леко отнесени : на небето няма планети в огън и ни липсва желание за каквото и да било,нямаме импулс. Преобладаваща е земно-водната енергия ,която не прави промяна. И по-добре е така, докато не излезем от коридора на затъмненията.Късно вечерта Луната излиза от фаза „пълнолуние“.

В понеделник, 22.11, ок. 5ч и 35мин  тя ингресира в своя знак Рак , но преди това в 4ч и 34мин Слънцето вече е в  Стрелец и ето я липсващата ни огнена енергия – ще си върнем оптимизма, вътрешния положителен заряд и творческа сила, ще започнем да излизаме от негативната среда. Марс започва продължителен тригон с Нептун в Риби – настървеността за действие бавно ще се превръща в успокоение и в най-добрия случай в надежда. Нептун дава и неясни обещания – на войнствения Марс му действат омайващите песни на морските сирени : може да бъдем подведени чрез „неприлични“ предложения, т.е такива,които да приспят активността ни и да ни накарат да се примирим. Меркурий е все още в Скорпион и думите са жилещи, безпощадни – той е приключил тригона си със същия този Нептун и благовидния характер на словото го няма. Но има и скрита полезна информация  /секстил с Плутон и квадрат с Юпитер/, която ще излезе на светло малко по-късно. Много добър ден е 23.11,вторник, нищо, че Луна и Венера са в опозиция. Рождените планети около 17-ти градус на земните и водните знаци ще са в страхотна комбинация с планетите на небето и ще проявят максимално положителните си качества. Щастлив ден. За сметка на 24.11, който ще се окаже леко депресиращ, особено около обяд: Луна опозиция Плутон. Новите запознанства ще са напрягащи. Но Меркурий преминава в огнения Стрелец ок. 17ч и 40мин и бърборенето взема връх – в този знак е в заточение и сериозните неща минават между другото. Но пък истината ще бъде „изстрелвана“ веднага. Около  18ч  Луната навлиза в Лъв ,прави прекрасен огнен тригон със Слънце и Меркурий в Стрелец и настроението ще се върне,емоциите ще са открити, активни и най-щастливи ще се рождените планети в първите пет градуса на огнените и въздушните знаци: Лъв, Везни, Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци. Вече имаме равновесие в стихиите и равновесие в отношенията. 

На 25-ти и 26-ти , четвъртък и петък, ще сме изнервени, напрегнати, ще искаме да наложим своите виждания и да не се съобразяваме с желанията на околните: Луната в Лъв е в негативни аспекти с планетите в Телец, Водолей и Скорпион. Възникналите в предходните дни проблеми ще се задълбочат. Не добро приключване на седмицата.Сигурно ще предизвикаме възкръсване на проблеми от миналото – Слънце и Меркурий са в съвпад с Южния лунен възел. Ако можем почивните дни да си държим езика зад зъбите … ще е добре. Всъщност всичко зависи от рождената карта – може пък някой да ни върне нещо добро, заради нещо добро, което сме направили в миналото. Марс в Скорпион,Венера в Козирог и ретро Нептун в Риби правят изключително положителна небесна фигура , която има за цел да ни даде мекота, удоволствие и нежност в отношенията по време на криза. На 27.11, събота, в 4ч и 12мин намаляващата Луна ингресира в Дева и застава в квадратури със Слънцето,Меркурий и с двата си възела – Северен в Близнаци и Южен в Стрелец. Затова този ден е със силно съдбовно влияние и то точно в 12ч на обяд : нещата,които ще направим и думите,които ще кажем ще имат дългосрочно действие и, ако можем, този ден да не си създаваме главоболия, особено с близки хора и роднини. Неделята ,28.11, може би е най-прекрасният ден от разглеждания период. Няма да описвам аспектите – всички ще усетим приятното им влияние и плодотворната земно-водна енергия.

Нептун спира движението си „назад“ за около 5 дни.Съвпадат Слънце/Меркурий в Стрелец започва работен положителен аспект със Сатурн. Нещата на небето вече се поправят и животът започва да изглежда по-добър, а суровата социална среда – по-приемлива. Най-големи късметлии на този ден ще са рождените планети около 18-ти градус на Телец и Рак. Считам, че това е ден – подарък от Космоса. На 29.11, понеделник, в 10ч и 55мин намаляващата Луна преминава във Везни и подкрепя въздушната енергия – лека, непринудена комуникация, настроени сме за постигане на консенсус чрез разумни компромиси. На небето няма силни противоборства между планети. Само квадратурата ретро Уран в Телец Сатурн във Водолей е в действие, но с нея вече  почти сме свикнали,защото цяла година ни  „тормози“ – не можем да намерим верния път за промяна, както в обществото, така и на лично ниво. На 30.11,вторник, енергетиката се запазва от предходния ден. Това са два дни на приятни срещи, отпускане и релакс. Така завършваме  м. ноември 2021г. На 01.12, сряда, преди обяд ще има напрежение и безпокойство. Вероятни изненади в коалициите на властимащите у нас , защото  имаме квадратури на Луната във Везни с Венера и Плутон в Козирог – нещо с доверието не е наред и казваме неща, които не мислим, т.е  разминаване между чувства и действия. Но пък въздушният тригон  Луна/Юпитер ще ни даде  оптимизъм и възможност за промяна на поведение и емоции. В 13ч и 56мин малката Луна преминава в неподходящия й знак Скорпион при Марс – ставаме мнителни, търсим силни мотиви, за да „разбием“ някого, може и да сме ядосани, но крием емоциите си дълбоко и кроим планове за отмъщение ,основателно или не. Започват и  два не особено приятни аспекта :  Марс в Скорпион в квадрат с Юпитер във Водолей и Венера в съвпад с Плутон в Козирог, който ще продължи един месец.

 Затова първият ден на декември ще е по-скоро негативен. Първият аспект ще действа негативно повече върху бизнес идеите и желанието за разширение,както и върху личните ни намерения за подобрение  , а вторият – върху чувствата на лично ниво и финансите, макар, че някой може да удари и джакпота на живота си. На 02.12,четвъртък, ок. обяд Луна в Скорпион застава срещу Уран в Телец и навлиза във фаза „новолуние“ – изтощителен ден , като най-уязвими ще са рождените планети около 10-ти гр. на Лъв. Марс,Венера и Нептун все още поддържат добра конфигурация по между си, затова денят ще е „шарен“ и кой в каква ситуация ще попадне зависи от рождената карта. Нептун тръгва в права посока и колебанията, недомлъвките, напразните надежди и очаквания приключват. Последните пет месеца търсихме идеалите, вярата и доброто някъде в миналото. Петък, 03.12, ще ни предложи същата енергетика и емоционалното ни състояние ще е напрегнато, вероятно споровете и откровените заяждания ще са преобладаващи – Луна съвпад с Марс,тригон с вече директен Нептун  , квадрат с Юпитер, секстил /благоприятен аспект/ с Венера и Плутон. Ето го разнообразието на настроения, преминаване от позитивни към негативни ситуации или обратно. Така ще е до  14ч и 14мин, когато Луната ще ингресира в огнения Стрелец при Слънцето и Меркурий и е във фаза „балсамична“  /един ден до Новолуние/. При такава Луна е добре на правим прочистване и чистене на дом,съзнание от тежки мисли, да късаме тежащи ни отношения, не започваме нищо ново. Освен това тя е в съвпад с Южния си възел и може неща от миналото да изплуват. Луна в Стрелец обаче, не задържа лоша енергия – нещата бързо „изгарят“ и дори спомен не остава,т.е каквито и емоции да ни връхлетят – ще отминат бързо. Имаме някакво равновесие на небето – ден на тишина.

На 04.12,събота, в 9ч и 43мин, в 13-ия градус на Стрелец е последното за годината затъмнение – пълно Слънчево, което Човечеството няма да види !!!  Явлението ще може да се наблюдава САМО от Южния полюс на Земята и НЯМА  негативни аспекти ! Затъмнението е откъм Южния лунен възел , което показва добра връзка с миналото. Това  затъмнение е от серия Сарос  5 Южна и дава добри вести,радостни събития и благополучия. Тази характеристика е много рядка, защото затъмненията около Южния лунен възел обикновено се считат за негативни,поради това,че вадят стари неща от забрава и ги показват в настоящето. Сега това няма да се случи. Така,че е добре да се пишат желания на това Новолуние със Слънчево затъмнение. В съвпад със светилата е Меркурий , секстил с тях е Сатурн и 72 гр. /творчески аспект/ е управителят на явлението Юпитер. Влиянието  на това положително събитие ще продължи до следващото Слънчево затъмнение, което ще бъде на 30.04.2022г. Така, че коридорът на затъмненията ще завърши добре.

%d bloggers like this: