ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  ЛЪВ  ДО  НОВОЛУНИЕ  В  РИБИ  2022 г

Преди точното Пълнолуние имаме три дни , от 13.02 , през които нарастващата Луна започва опозиция с планетите , при което се създава напрежение в емоционално отношение. Ставаме припени, прибързани, умът не работи качествено, емоциите са на първо място , т.е действаме прибързано, а не обмислено. На 14.02,понеделник, е прекрасния български празник Трифон-зарезан , празник на лозарите и виното. Някои считат този ден и за деня на влюбените. Няма лошо – вино и любов , добро съчетание. На този ден в 3ч и 18мин Селена , Бялата луна /най-близката точка от  орбитата на Луната около Земята/ навлиза във Водолей за следващите ок. 7 месеца и ще пропуска позитивните енергии от Космоса към рождените и транзитните планети в този знак. Около 8ч самата Луна в последната декада на Рак преминава във фаза „пълнолуние“, застава срещу съвпада Меркурий/Плутон в Козирог и създава неприятна и потисната емоционална среда, която може да произведе и вредни влияния върху по-лабилните хора. Напр. недоволства, плач, излъгани очаквания, провалени планове.Около 13ч и 18мин пълната Луна ингресира в Лъв , запалва огъня в нас и желанието за лична изява е налице. В 23ч и 54мин Меркурий преминава във Водолей, откъсва се от тежкото влияние на Плутон и в следващите дни ще започнем да връщаме креативното си мислене. На 15.02, вторник, ще имаме напрежение между знаците Водолей, Телец и Лъв, което ще се отрази зле на рождените планети в Скорпион ,особено втора и трета декада. Не е добър ден.

И така стигаме до 16.02,2022 г. , 18ч и 57мин, когато е точното Пълнолуние в Лъв в 28-ия му градус за тази година. Но малко преди това, в 16ч и 28мин Марс е настигнал Венера в 17-ия градус на строгия Козирог. Затова денят на любовта ще е този и пълнолунието в Лъв  /знак на любовта/ ще прибави своята изгаряща страст. Любовната сила ще е за онези двойки, които търсят дълготрайни отношения, опиращи се и на отговорност към другия. Създадените нови партньорства от всякакъв характер ще са кармични и продължителни. Пълнолунието няма главни аспекти с други планети, но образува точен Голям кръст с Лунните възли с Телец/Скорпион. Това ще ни подскаже да не предприемаме рисковани действия, защото последиците ще са продължителни. Затова на този ден е добре да сме сред приятна обстановка и с хора, които обичаме или поне харесваме, дори и само като приятели. В  22ч и 43мин Луната преминава в Дева и емоциите ни ще придобият конструктивен характер, т.е ще бъдат подложени на щателна преоценка и насочени към земните ни дела. Напрежението обаче ще е със същата сила, защото в следващите два дни Луна в Дева ще е в опозиция на планетите в Риби Юпитер и Нептун, но ще прави и тригони към Уран в Телец и към трите планети в Козирог – Венера,в съвпад с Марс и Плутон. Затова,считам,че 17-ти и 18-ти ще са добри дни с приятна земно-водна енергия, даваща ни възможност да отхвърлим много работа, да започнем реализация и да стъпим здраво на  краката си след бурното Пълнолуние.

На 18.02,петък, в 18ч и 44мин  Слънцето напуска неподходящия му знак Водолей и ще отиде на водни релаксиращи процедури в Риби. С други думи ще имаме цял месец  да творим, пък било и пясъчни кули, т.е идеи,които няма да се реализират , но ще ни заредят с оптимизъм. Планетите преминаващи през този знак ще изпитат благоприятното влияние на Уран в Телец. Дори сега Юпитер в Риби е в идеален сексил  /60 гр., даващ възможности и реализация/ с него – внезапни идеи ще ни донесат просперитет в близките няколко месеца особено във финансовата тема. Това е и аспект на свобода , пътуване, движение, късмет, настроение и премахване на негативни ограничения в социалната среда. Този аспект действа още от 05.02 и ще продължи до 05.03. През нощта на 19.02 Луната излиза от фаза „пълнолуние“ ,започва да намалява и ок. 6ч навлиза във въздушните Везни , като прави приятен тригон с Меркурий във Водолей. Следващите 2,5 дни ще са подходящи за срещи, разговори и подписване на сериозни споразумения. Нещата ще се случват леко с взаимно разбиране. В понеделник,21.02, ок.11ч  Луната навлиза в неподходящия й Скорпион и ставаме подозрителни, но някак готови да простим, защото започват благоприятните й  аспекти с планетите в Риби и Козирог,но и напрегнат квадрат с тези във Водолей,като и опозиция с Уран в Телец. Това е една плетеница от взаимодействия между планетите, позитивно и негативно ще се редуват и ще ни предоставят поредната динамика до Новолунието в Риби. Единствената причина да дам позитивна оценка на дните до това събитие е, че положителните аспекти са повече , а пък негативните ще приемем като двигател и начин за преодоляване на трудности. Марс и Венера продължават своя валс на любовта в Козирог , те ще са заедно до края на м. март, като на 07.03 ще преминат във Водолей. За този съвпад можете да прочетете отделна статия в сайта. На 23.02 намаляващата Луна ще е в съвпад със своя Южен възел в Скорпион и може да ни споходят неприятни спомени от миналото. Но около 16ч те бързо ще се изпарят , защото Луната ще навлезе в огнения Стрелец, където всичко минава и лошо не остава. Разбира се,това е ден на фаза „последна четвърт“ на Луната  /квадрат със Слънцето в Риби/, когато ще се почувстваме емоционално нестабилни и са възможни противоречия и откровени скандали привечер.

 Денят за помирение е 24.02,четвъртък,ден на Юпитер, ок. обяд.  Луна в Стрелец, Меркурий във Водолей, Юпитер в Риби и Уран в Телец са оформили особена конфигурация, която дава едно необяснимо вътрешно напрежение във всеки човек в добра околна среда. Няма да пропуснем ползите на този ден, ако мислим за бъдещето и успеем да измислим няколко варианта по темите,които занимават ума ни. Същият по характер е и 25.02,петък, като в 18ч и 40мин Луната ще премине в деловия Козирог. Следващите два дни,макар и почивни, ще са наситени с възможности за реализация на планове, може и ремонти у дома. Или пък приятни разходки в планината. На 27.02, неделя, ок. обяд е добър момент за създаване на съдружия и вземане на добри решения за много време напред. Любовта и сериозните отношения са на преден план, придружени от известна доза ревност и подозрение, поради близостта на Плутон до съвпада Луна/Марс/Венера в Козирог. Приближаването на Марс до Плутон води до създаването на взривоопасна ситуация в пряк и преносен смисъл, но присъствието на строгата укротителка Венера ще доведе до намаляване на напрежението чрез дипломация, спазване на правилата и законите и придържане към правилните начини на поведение. Този четворен съвпад на Луна,Марс,Венера и Плутон в Козирог е чист финансов аспект на големите държавни и корпоративни пари. Този съвпад прави положителни аспекти към Лунните възли в Телец/Скорпион /също може да прочетете отделна статия за тях/. Затова този ден ще е от рода „Ден година храни“- възможно е да падне и някой джакпот от хазартни игри. Вечерта на този ден в 20ч и 36мин малката Луна преминава във Водолей и емоциите придобиват свободолюбивия, ексцентричен и необясним характер на знака. На 28.02,понеделник,последния ден от месеца и ден на Луната, самата тя навлиза във фаза „новолуние“ след обяд ок. 15ч. До вечерта може да се окажем във вихъра на непредвидени срещи и събития, но какви – ще зависи от рождения хороскоп на всеки.

Започва съвпада на Слънцето с Юпитер в Риби и секстил с Уран : изключително благоприятна ситуация за изразяване на творческите ни възможности. На 01.03,вторник, ок. обяд слабата Луна е в квадратури със своите възли , не е добре да предизвикваме кармата,но е възможно да бъдем въвлечени в нея от близкото обкръжение и семейството. В 22ч и 54мин тя ингресира в Риби, балсамична, тиха,приемаща близките и света с всички несъвършенства. Чистим дом, душа и всичко,което ни пречи в живота. Луна в Риби е жертвоготовна, затова е възможна „чистката“ на пречещи ни хора да бъде отложена за след два дни. На 02.03, сряда, в 15ч и 35мин прекрасно Новолуние в 12-ия градус на Риби в съвпад с Юпитер, секстил с Уран,силни творчески аспекти с Лунните възли. Това е и момент на още точни съвпади : Венера,Марс и Плутон в 27-ия гр. на Козирог  /силен за активни или агресивни действия , но който започне такива, без да оцени присъствието на Венера,ще си навлече гнева на Вселената/; Сатурн с Меркурий в 19-ти гр. на Водолей  /целенасочени креативни преговори за начини на управление на каквото и да е/. Три близки съвпада на планетите с позитивни аспекти – това е начало на поставяне на край на напрегнати и угнетяващи ситуации. Активната положителна позиция на Уран към Новолунието може да даде изненадващи решения на мъдри хора. Това Новолуние в Риби ще ни даде едномесечен отдих , пренасочване на ум,сили и възможности към създаване на благоприятна среда за близките и за самите нас, както и за търсене на креативни решения за бъдещето. Считам, че дните от Пълнолунието в Лъв, което ще ни зареди с лична енергия до Новолунието в Риби,което пък ще ни даде старт да изявим себе си творчески, ще са по-спокойни и ще ни дадат добра енергия.

%d bloggers like this: