ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  ОВЕН  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ  ВЪВ  ВЕЗНИ  2022  г.

Новолунието на  01.04 в 12-ия градус на Овен ни носи успех преди всичко по темите на Меркурий – настървено ще употребяваме словото, ще настояваме на своите истини, ще искаме преговори и договори да бъдат съобразени изключително с нашите желания. Новолуние в Овен е с подчертано въздействие на личното „АЗ“ и можем активно да поставим условията си. Разбира се, не всички ще са  „победители“, но пък огънят на Слънце, Луна и Меркурий в Овен  ще ни събуди от дългия зимен сън и ще ни зареди с енергия. Числото на Овен е 1 и има нещо символично в това,че Новолунието се случва на първо число от м. април – поставяме силно ново начало според темите на рождения дом, в който попада явлението в личната ни карта. Събота, 02.04 е благоприятен и спокоен ден, само ок. 18 ч може да усетим някаква лека промяна в настроението , но за кратко. В 19ч и 51мин малката растяща Луна преминава в спокойния за нея знак Телец. Ще се чувстваме добре до края на вечерта преди да заспим. В неделя, 03.04, няма главни аспекти между планетите , сякаш имаме някакво затишие, като преди буря. Имаме няколко малки аспекти полусекстил  /30 гр./ и няколко съвпада : Марс/Сатурн във Водолей в полусекстил с Юпитер/Нептун в Риби, Слънце/Меркурий в Овен в 30 градуса с  Луна/Уран в Телец  и отделно самотниците  Венера във Водолей в 30 гр. с Плутон в Козирог. Някои автори казват, че този аспект от 30 градуса е като божи дар и с особена магическа сила. Затова този ден ще е добър и щастлив.

На 04.04 , понеделник, ще се надяваме на благоприятни стечения на обстоятелствата ,особено при работа с държавни институции . Луната е в съвпад със СЛВ в Телец , приятен секстил 60 гр. с Юпитер/Нептун в Риби , но и в квадрат със съвпада Сатурн/Марс във Водолей. Каквото и негативно да се случи – изход ще има и то  същия ден. Във вторник, 05.04, ок. 6ч и 5мин Луната ингресира в Близнаци и подкрепя желанието ни за срещи, разговори, пътувания , обмен на документи, подписване на договори и др. Вечерта ок. 18ч и 15мин Венера напуска Водолей и преминава в Риби , при Нептун и Юпитер. В този знак тя е в екзалтация  и ще ни даде най-доброто от себе си по темите за красота, доброта, изящество, творчество, но и ще повиши плавно още цените – добре е, че няма негативни аспекти, защото тогава нещата щяха да са съвсем зле. Около  9  дни Венера няма да прави аспекти с други планети  /освен с Луната/  и няма да взема активно участие в небесния живот, т.е любовта ще си почива и ще твори, приходите ни също ще „спят“. Съвпадът  Марс/Сатурн носи буксуване в бизнеса, желанието ни за действие ще е блокирано веднъж от социалната среда, държавни органи и организации и втори път от Космическата съдба  /квадратури с Лунните възли/. Ще хабим нерви и ресурси излишно. И това ще продължи докато Марс не влезе в Риби на 15.04. Обаче съвпадът Нептун/Юпитер ще ни даде „розови очила“ и някак ще се надяваме  „нещата да се оправят“ от самосебе си. Ще си мечтаем за море, свобода и топлина. На небето няма лоши аспекти. И четвъртък, 07.04 е приятен ден, дори може да се изхвърлим в очакванията си, но всичко ще е добре. В 18ч и 30мин растящата Луна навлиза в своя знак Рак, прави прекрасен късметлийски аспект с Венера в Риби и вечерта е чудесна сред близки хора и семейството. На 08.04, петък, можем да постигнем много добри резултати в начинанията си, но е добре да избегнем часовете от 10 ч до 14ч. Меркурий от Овен започва квадратура с Плутон в Козирог, която ще продължи до 13.04 и ще предизвика силни противоречия, конфликт на интереси, изпитание в  отношенията – ще се срещаме с твърдоглави хора, с които няма да постигаме съгласие. Не са дни за покупки на каквото и да е. Свръх богатите хора и корпорации ще изпуснат нервите си , ще изскочи някаква дълго време  скривана информация, свързана с големи конфликти.

 На 09.04 имаме противоречиви конфигурации на небето, които дават нееднозначни тълкувания и денят ще е „шарен“ – ще имаме от всичко. След 18ч.  не е добре да предизвикваме караници и престрелки с думи , но все ще се намери някой подстрекател. Фазата на Луната е  „първа четвърт“ : квадрат със Слънцето и ще сме предразположени към неадекватно поведение. На 10.04,неделя, ок. 7ч растящата Луна преминава в Лъв и страстите човешки се нажежават до червено. Следват два дни на огнено-водна енергия : ще се гасят пожари в пряк и преносен смисъл и ще се изпаряват чувства и емоции. На 11.04 и 12.04 има конфигурация между Меркурий в Овен, Плутон в Козирог и Марс във Водолей , подсказваща внезапни непредвидени действия , които ще дадат ново направление в съществуващи конфликти и превес на една от страните . Нарастващата Луна в Лъв ще подсили  тази ситуация, особено на 12.04, вторник, рано сутринта. Абсолютен кармичен кръст в неподвижните знаци ,образуван от опозицията Луна/Сатурн и Лунните възли. С действията си е възможно да предизвикаме ситуация, която може да продължи дълго време, както положителна, така и отрицателна – зависи от натала. Този кръст може да означава и край на дълго влачен проблем. Все пак не е ден за взаимодействие с държавни и законоизпълняващи  органи: трусове в тях, промени в управляващите лидери. На лично ниво – „завръзване“ на отношенията с шефове, задълбочаване на противоречия с  „лидера“ в семейството. Разбира се, има и отвеждащи аспекти, като например прекрасния тригон Слънце в Овен /Луна в Лъв, което означава, че все пак лидерите са прави. Този тригон ще ни даде и прекрасна лична инициатива, която ще бъде оценена подобаващо.

 Бързо движещият се Меркурий сменя знак на 11.04 ок. 6ч и преминава в спокойния Телец. Да не забравяме обаче, че след няколко дни тук го очаква размирникът Уран. Луната ингресира на 12.04 ок. 17ч и 08мин в Дева , като с това следващите два дни емоциите ни се обръщат към темите здраве, ежедневие, професионална отговорност и прецизна работа, забиване в дребните детайли и подробности. Сряда, 13.04, е прекрасен ден с подсилена земно-водна енергия за осъществяване на практични решения : напр. да разместим нещо у дома, да се видим с приятели, за да изпълним общи планове и др. Четвъртък, 14.04 е най-положителният ден от разглеждания период. Дори започващата квадратура на Слънцето с Плутон е  „разделена“ на три части от  Сатурн във Водолей  и  съвпада  Юпитер/Нептун в Риби, т.е колкото и негативно да се отнасяме към случващото се в социалната среда, ще намерим начин да се впишем успешно в ситуацията, включвайки милосърдие, спазване на правилата и личното ни чувство за отговорност. Затова квадратурата Слънце/Плутон е по-скоро задвижващата сила, която ни трябва. Някой от силните лидери на света може да претърпи инцидент  или да се изхвърли прекалено много и с думи и действия да обърка съвсем враждебната международна ситуация. Около 16ч на 14.04 Луната навлиза във фаза Пълнолуние, малко преди полунощ преминава във Везни и в следващите 2,5 дни ще наблегнем на взаимоотношенията с половинката в живота, ще сме настроени за приемливи компромиси, ще бъдем дипломатични и ще искаме да общуваме с приятни за нас хора. Можем да постигнем разбирателство при бизнес преговори – Венера и Меркурий са в благоприятен работен аспект секстил  /60 гр/. На 15.04,петък, ок. 3ч Лилит преминава в Рак за следващите 9 месеца и ок. 6ч и 15мин войнолюбецът Марс се потапя в дълбоките спокойни води на Риби и вероятно международните конфликти ще преминат към по-спокойна фаза.

 Водната стихия на Риби е преобладаваща – чувствата, интуицията, емпатията, добрината, надеждата и творческите способности ще са на преден план. Но и прикритостта, мечтите, неадекватното поведение, илюзиите също ще намерят място в ежедневието – всичко зависи от личната карта на всеки от нас. Най-добре е да творим,мечтаем и релаксираме ок. месец и половина. На този ден от 10ч  до 14ч е добре да избягваме лични инициативи. В събота , 16.04, на небето има букет от всякакви аспекти и конфигурации, затова денят ще е нееднозначен и противоречив, но все пак позитивите са повече. В 21ч и 55мин е точното Пълнолуние в 27-ия градус на Везни , чиято ос /опозиция Слънце –  Луна/  е в квадратури към Плутон в Козирог и с Асцедент в Скорпион : подчертано негативно емоционално състояние, което МОЖЕ  да доведе до криза в отношенията както между партньори, така и между противници. Нарочно подчертах думата „може“, защото има и едно  „НО“, което дава и друга възможност. Това  „НО“  е закодирано в полусекстила  /30гр/  между  Сатурн във Водолей и съвпада Нептун/Юпитер в Риби , който разбива на пух и прах всички негативи на небето. С други думи : този , който приложи чувството си за обща съдба, близост и емпатия между хората, както и строгите правила за неприкосновеност на свободата на всеки човек и общото желание на всички за мир и справедливост в социалната среда, ще успее да премине през негативите на явлението с минимум неудобства и загуби , меко казано. Управляващите ще имат проблеми около това Пълнолуние, пък и след него , ако не се съобразят с желанието на мнозинството и не загърбят личните си пристрастия и външни намеси. Това Пълнолуние ще е тест за тях, особено за нашия министър-председател и министъра на икономиката. На лично ниво това явление ни показва, че благоприятното изпълнение на желанията,написани по Новолунието в Овен, преминават през компромиси и дипломация с хората около нас. Грубото отношение и безапелационното погазване на приоритетите на другите ще доведат до крах на личните такива. Имаме и основание да правим съюзи с цел обединяване на общи интереси : Меркурий вече е в съвпад с Уран в Телец и секстил с Венера в Риби, т.е обединение на креативно и дори ексцентрично мислене, добра интуиция и  „скътани пари за черни дни“ ще доведат до успех  за  преминаване през критичните дни с минимум или никакви загуби. За някои може дори и с печалби. Фазата „пълнолуние“ ще продължи още два дни и ще завърши при Луна в Скорпион в тригон към Юпитер в Риби. Всичко е добре, когато завършва добре.

 Ето накратко по-важните събития през разглеждания период :  

  1. На 03.04 Лунните възли спират в 23-ия градус съответно на Телец  /Северен лунен възел/ и Скорпион /Южен/ и ще правят продължителни квадратури към Сатурн във Водолей : управленските структури  „замръзват“ между минало и бъдеще и ще има криза в правителства, в управлението на големи корпорации и на лично ниво – в работата, бизнеса и „главата“ на фамилията и семейството. Това ще продължи с пълна сила до 19.06, когато възлите отново ще възобновят движението си. Самата конфигурация със Сатурн ще се разпадне през м. октомври т.г.
  2. На 05.04 Венера преминава в Риби , където е в екзалтация и ще даде най-доброто от себе си : няма силно негативни аспекти, докато е в знака, но ще подкрепи плавното увеличение на цените още .
  3. На 11.04 Меркурий преминава в Телец и мисълта ни ще се насочи най-вече към увеличаване на приходите ни, удобството, красотата, придобиване на ценни предмети и успешно инвестиране на личните средства. В това отношение ще имаме подкрепа от Уран в този знак и Венера в Риби.
  4. На 15.04 ок. 3ч  Лилит  ингресира в Рак и свръх амбицията, желанието за манипулация, за принудителна промяна ще се насочат за следващите 9 месеца към темите за дом,семейство,близки. Вероятно презапасяване с храна и други необходими вещи ще е в пълна сила. Където е Лилит, там хвърляме усилия, средства и енергия, но това може да доведе и до умора, крах и съжаление за действията. Най-уязвими ще са семействата с неустойчиво взаимоотношение между членовете ,т.е където има раздори  ще се стигне да разпад. Това положение ще е най-силно до 12.05, след което ще настъпи успокоение.
  5. Също на 15.04, ок. 6ч Марс ще ингресира в Риби и ще направи тригон /120гр. с Юпитеров ефект/ именно с тази Лилит и можем да очакваме в следващите пет дни някакво особено напрежение у дома, но с добър край  /заради тригона – всяко зло за добро/.  Марс в Риби ще си почива от настървеността, бруталната агресивност  и войнствената си същност. Тук ще повиши усета ни към единение с близките, интуицията, желанието за релакс и лечение с „меката“ енергия. Зодия Риби ще бъде подканена към действие, не само  съзерцание и мечти. Доспехите и оръжията на Марс ще „ръждясат“ до 25.05,когато ще премине в своя знак Овен , но до тогава ще трябва да мируваме , съобразно наталната карта. Разбира се, рождените планети в Близнаци, Дева и Стрелец няма да бъдат чак толкова мирни и емпатични.

 И накрая Луна без курс за периода  /не се започват нови неща/ : 02.04  от 16ч и 52мин  до 19ч и 51мин ;  05.04  от 4ч и 54мин  до  6ч и 05мин;  07.04  от  6ч и 16мин  до  18ч и 31мин;  10.04  от 4ч и 02мин  до  7ч и 01мин;  12.04  от 13ч и 18мин  до  17ч и 09мин;  14.04  от 21ч и 12мин до 23ч и 47мин.

%d bloggers like this: