ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  СКОРПИОН  ДО  НОВОЛУНИЕ  В  БЛИЗНАЦИ  2022г.

С пълнолунието с пълно Лунно затъмнение на 16.05.2022г в 26-ия гр. на Скорпион приключи първият коридор на затъмненията за тази година. Някои автори го заклеймиха като изключително негативно, аз считам, че не е така. Проблемите ,произлизащи от него ще са единствено с сферата на Сатурн  /управление, стабилност, стари правила, статукво, установен ред и дисциплина в държава, общество, организация, семейство и други такива/, защото само тази планета беше в напрегната конфигурация с явлението. Обикновено това са държавни институции НАП, НОИ, градска и областна администрация, правителство, глава на семейство, управляващ орган на монопол, и т.н  и  т.н. Тези проблеми ще продължат около два месеца. Още на същия ден пълната Луна преминава в Стрелец , прави прекрасен тригон с Юпитеров ефект със самия Юпитер и емоциите придобиват широко скроения характер на знака – дяволът вече изглежда не толкова черен и мрачен. Слънцето в Телец обаче  е в съвпад с най-неприятната неподвижна звезда Алгол, образува и квадратура със Сатурн във Водолей и някои държавни глави ще срежат клона , на който седят, т.е ще има недоволства, опити за сваляне и импийчмънт  на президенти, изпълнителни директори на най-различни обединения и организации. При ретро Меркурий не са изключени и компромати и скалъпени обвинения особено, когато и самата планета ще е също в съвпад с тази звезда от 30.05 до 09.06.

На 17.05, вторник, все още пълната Луна е в Стрелец и прави идеален тригон с Венера в Овен – силни, огнени чувства и емоции : рождените планети около 17-ти градус на Лъв, Стрелец, Овен, Водолей, Везни и Близнаци ще бъдат щастливците през този ден. Прекрасен ден за нови запознанства и дори работни отношения. Сряда, 18.05, твърде разнообразен ден : Слънце в тригон с ретро Плутон  /добро самочувствие, намираме  волевия си център в минали изяви , т.е спомняме си кога и как сме се преборили с препятствията в живота/, няма да сме доволни от настоящето  /Луна в Стрелец в квадратура със съвпада Марс/Нептун в Риби /, Венера в Овен не прави аспекти с друга планета – сърдита е, но си може и сама – и сам войнът е войн. Венера като символ на чувствата сега е активна, атрактивна, войнствена амазонка и е поела задължението на Марс да воюва за истината. Марс пък е в точен съвпад с Нептун – пеят му морски сирени и го унасят в дрямка : неуморният войн е омагьосан, почива си. Т.е приспали сме бдителността си, бойния си дух, активността и агресията. Когато този съвпад прави квадратури към рождени планети в Стрелец и Близнаци, пък и опозиция към Дева , то хабим енергия за загубени каузи, съобразно същността на наталната планета. Затова  да изчакаме 25.05, когато Марс ще навлезе в своя знак Овен и ще се събудим съвсем. Слънцето в Телец продължава напрегнатия квадрат със Сатурн и разпадащият се сектил с Марс/Нептун в Риби. Това означава,че продължаваме да сме лично недоволни от управлението на всякакво ниво, но не можем да намерим изход, защото все още се надяваме и вярваме в „розовото“ бъдеще  /съвпада Нептун/Марс/. В този ден, 18.05, ок. 15ч Луната ингресира в Козирог, прави квадрат с Юпитер в Овен и вечерта може да се окаже време за болезнени схватки на ниво : „Ти защо така…, а пък аз…ей така „ , които да донесат неприятен завършек на деня. Същото се отнася и за 19.05 : Луна в квадрат с Венера – емоциите противоречат на чувствата, т.е реагираме неадекватно . Може да ни се плаче, но да се разсмеем, може да искаме да изразим обич и любов към някого, но да предизвикаме скандал. Петък, 20.05  до обяд е спокоен ден, като затишие пред буря. Около 16ч намаляващата Луна навлиза във Водолей и денят приключва добре, среща с приятели, приятни разговори, дълго чакано пътуване за някъде, дори в последните часове на последния работен ден ще се случат „чудеса“, т. е неща на които сме се надявали, но сме се съмнявали, че ще станат. Всичко е добре, когато завършва добре. Така и тази работна седмица. Слънцето е в последния градус на Телец, уморено е да стои „под чехъл“ . С други думи казано – уморихме се да ни е удобно, безпроблемно, да чакаме  и да ни „мотаят“ всякакви индивиди и институции /много дълго време действаше водно-земна енергия, която налага спокойствие, съзерцание и избягване на конфликти: Риби,Телец и малко Козирог/.

В събота, на 21.05, в 4ч и 23мин Слънцето преминава в Близнаци и започва краят на пролетта.Ще хвърляме слънчевата си енергия в разговори, срещи, пътувания, договори и др. Ще ни е леко да общуваме. Марс леко се отделя от Нептун и прави секстил с Плутон – възможно е да имаме някакво по-еднозначно развитие на военния конфликт Русия/Украйна. Имаме и прекрасен съвпад на Слънце с Меркурий в работен аспект секстил с Юпитер в Овен – твърде лично, показно и амбициозно представяне на конкурси, реклама, презентации , изложения и други подобни изяви. Ще имат категоричен успех онези от нас, които имат лични /Слънце, Луна, Меркурий,Венера,Марс/ рождени планети в първите пет градуса на Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Денят ще ни поднесе и внезапни промени в настроението, преминаване от едно в друго емоционално състояние. Интересен и особен ден. В неделя, 22.05, около обяд Луната е в съвпад със Сатурн във Водолей – ще сме задължени да бъдем стриктни, но някак ще ни бъде спокойно, пък е и почивен ден. В 18ч и 50 мин Намаляващата Луна преминава в Риби и прави напрегнат аспект със Слънцето и ретро Меркурий в Близнаци : фаза на Луната  „последна четвърт“ – ще сме  наострени за вербални сблъсъци по теми от миналото и кавгите са на хоризонта. Можем да избегнем това, ако включим личното си рицарско благородство – Юпитер в Овен и елегантно се опитаме да  отстъпим крачка назад, което може да се окаже и засилване за скок . Меркурий се връща в Телец и се свързва позитивно с ретро Плутон в Козирог , Марс и Нептун в Риби – текат започнати , но прекъснати поради различни причини преговори, дописват се анекси към договори, правят се проверки при работа с документи, кипи работа на  „тихия“  фронт. Някой някъде се договаря и ще разберем кой и за какво след 14.06 при свършен факт. На 23.05,понеделник, може да бъдем приятно изненадани от приятели или да си доставим удоволствие с внезапно хрумване да направим нещо приятно за  себе си. Марс е в последните два градуса на Риби , не му се стои вече мирен, спокоен, омагьосан и бездеен. На 24.05, вторник, Луната е в омайните прегръдки на Нептун – някой ще намери половинката в живота си. Венера в Овен започва аспекти : с ретро Плутон негативен,предизвикателен – ревност,драма, криза ; със Сатурн във Водолей позитивен – спазването на правилата ще ни носят дългосрочен успех; с Нептун – малък,позитивен, който ще допринесе за разчупването на негативния чрез спокойствие, емпатия и смирение, доколкото е възможно.

 На 25.05, в 0ч и 40 мин Луната навлиза в огнения Овен, малко след нея, в 2ч и 20мин и Марс най-сетне преминава в този свой знак. В следващите около 40 дни ще възвърнем увереността си, самочувствието си, желанието за изява и да сме на първата линия на каквото и да е. Следват два дни на огнени страсти – 4 планети в Овен : Марс, Юпитер, Луна и Венера. Сряда, четвъртък и петък до обяд се оказват дни на активност, дори агресивност, нетърпение, припряност и прибързаност – първо действаме, после мислим и то , ако решим, че си заслужава. Ден за силни инвестиции, малко необмислени и рискови, но рождените планети в първите пет градуса особено на Овен и Близнаци, както и на Лъв, Везни,Стрелец и Водолей ще са печеливши. Законодателната и съдебна власт ще са на върха , ще има наказани за назидание, ще има и провали, ще има смени на постове, тайното ще стане явно. Всякакви истини от най-различно естество ще  „гръмнат“ , дано не е и в пряк смисъл – може да има опити за саморазправа, пожари и други подобни дейности. Слънцето и Юпитер ще се опитат да задържат обстановката, т.е Президент и Народно събрание могат да намерят общ език. На 27.05, петък, в  9ч и 22мин малката Луна преминава в Телец , при Уран ,ретро Меркурий и Северен лунен възел. Тук й е добре , ще сменим прекалената активност с пасивност или откровен инат. Венера пък е в последните два градуса на Овен, уморена е за защитава, напада и изобщо  да воюва за каквото и да било и да е в тази роля. Квадратурата с ретро Плутон в Козирог я изтощава допълнително – дипломацията не върви, парите ни „изчезват“ в касите на монополисти и държавни институции, любовта е затормозяваща и са възможни раздели и разводи.

 На 28.05, събота, около 18ч  Венера най-сетне преминава в своя знак Телец , а  Луната е в точен съвпад с Уран – приятни емоционални изненади на любовния фронт. Сега пък Телец е с 4 планети : Венера, Луна, Уран, ретро Меркурий плюс ретро Плутон в Козирог и земната енергия надделява. След бурните няколко дни с 4 планети в Овен, сега е време за успокояване, но не и за примиряване – съвпадът Юпитер/Марс ок. 3-ия градус на Овен няма да ни даде спокойствие. Това е чист бизнес аспект, който ни подтиква към инвестиции и разширяване на ресурсите на фирмите, закупуване на големи и мощни машини и съоръжения, които ще бъдат от полза. На лично ниво това може да е  успешен старт на големи ремонти, преустройване и промяна на бизнес-идеи, съвсем нова насока в сферата на производство, преминаване на малък семеен бизнес в по-голям. Юпитер е благородник, Марс е рицар и техният съвпад е време за поява на мъже с чест и достойнство както в личния, така и в обществения живот. На 29.05, неделя, Луната около обяд е „балсамична“ – малка, но не и слаба в Телец. Прави съвпад с ретро Меркурий, секстил с Нептун, квадрат със Сатурн, тригон с ретро Плутон – ще сме емоционално заредени с най-различни нюанси на поведение, ще сме настроени за разговор по „забравени“ теми  и , ако успеем да преодолеем вътрешните си задръжки и лично поставени граници, ще имаме успех. Добър и приятен ден, може и сред природата или на морето. Венера не прави никакви аспекти с други планети на небето, уморена е от престоя в Овен, където беше в заточение и ще си почива няколко дни. Рождените планети в първите пет градуса на Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби ще усетят позитивно нейното благоприятно влияние. Сатурн забавя съвсем движението си и очаква своята ретро фаза от 05.06, когато ще трябва до поправяме грешки по темите му – управление, стабилност, закостенели правила, статукво и т.н.

В 20ч и 23мин Луната ингресира в Близнаци, при Слънцето и на следващия ден , 30.05, понеделник, в 14ч и 30мин е точното Новолуние в 9-ия градус на знака. Явлението е изключително благоприятно за комуникация, сключване на изгодни за всички страни договори , връзки с чужбина и чужденци, добри решения за допълнително висше образование или повишаване на квалификацията,  по-далечни пътувания. Разбира се, докато Меркурий е ретро ще има и анекси, и поправки, и доизглаждане на отношенията. След 03.06, когато Меркурий тръгне в права посока вече можем да купуваме без притеснения и нови неща за общуване – телефони, компютри и т.н., коли ,нови, също. Докато е ретро , по-добре закупените продукти да са втора ръка. Добре е също, да се върнем към стари неизпълнени задължения към близки и партньори , за да  умилостивим кармата си : ретро Мерк в Телец е в квадратура със спрелия Сатурн във Водолей. Разбира се, че няма да е лесно, но е задължително да проведем трудните разговори, да поправим документи, които си знаем,че сме сбъркали, да се извиним с думи или с добър жест. Това Новолуние не прави главни аспекти с никоя друга планета, т.е няма да е особено активно, но ще действа индиректно чрез своя управител ретро Меркурий в Телец. Все пак с това Новолуние ще поставим едномесечен план за раздвижване на комуникациите по между ни, разговорите и срещите ще са с добър резултат.Основните астрологични събития през разглеждания период са :  

  1. Меркурий е ретрограден и комуникациите е възможно да са затруднени, да има сривове в Нета, да не се изразяваме или достатъчно ясно да се разбираме, малко като в играта „развален телефон“ – някой казал нещо, друг не го чул както трябва и го предал грешно; невярна информация може да ни подведе; губим документи; но е добре да се връщаме към стари изоставени планове и проекти, може да се обадят и хора,за които не сме се сещали често; Меркурий ще стои в последните градуси на Телец до 14.06, като ще тръгне в права посока на 03.06.
  2. Марс преминава в своя знак Овен на 24.05 и активността, смелостта и желанието за действие се завръщат с двойна сила – Марс е в съвпад с Юпитер до 07.06.
  3. Венера също ингресира в своя знак Телец  на 28.05 и желанието за красота, спокойствие, уют, материални придобивки , вкл.пари, промяна на външността и обновяване на гардероба е на лице.
  4. Сатурн във Водолей продължава квадратурите с Лунните възли и проблемите , свързани с управлението, спазването на правилата и законите, статуквото, ще продължат да се задълбочават; Лунните възли в момента стоят в 23-ия градус на Телец/Скорпион, т.е не можем да се помръднем от миналото и да тръгнем към бъдещето, в застой сме.

Ето и периодите без курс на Луната , когато нищо ново не се започва: 18.05  от 7ч и 01мин  до  14ч и 51мин; 20.05  от 15ч и 01мин  до  15ч и 54мин; 22.05  от  10ч и 20мин  до  18ч и 51мин;  25.05  от 0ч и 35мин  до  0ч и 41мин; 27.05  от 6ч и 21мин  до  9ч и 24мин;  29.05  от  17ч и 11мин  до  20ч и 24мин.

%d bloggers like this: