ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  ДЕВА  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  РИБИ  2022 година.

Новолунието в Дева на 27.04, събота, в 4-ти градус на знака нe прави главни  /мажорни/ аспекти с други планети, освен предизвикателен квадрат с марсов характер със самия  Марс в Близнаци. Това е свръхнапрежение и бърз подтик за говорене и действие, без особено планиране. Но…Както казвам почти винаги има и друго решение. Новолунието прави творчески аспекти с Лунните възли по оста Телец/Скорпион и ретро Плутон в Козирог. Това ни дава възможност да изберем и друг начин за начало на себеизразяване и действие, а не само конфронтация /квадратурата с Марс/, а именно да потърсим моменти назад в миналото, когато сме били силни и волеви и от тях да вземем позитивното творческо вдъхновение. Творческите аспекти дават възможност за креативно „измъкване“ от неблагоприятни ситуации и преобразуване на вътрешното напрежение в работа за постигане на целите по нетрадиционен начин. Или с други думи , ако имате силно желание да се противопоставите на някого или нещо, направете го по неочакван за околните начин. Например : някой отдавна ви „лази по нервите“ и ви идва отвътре да го предизвикате или унищожите с един замах, дори физически. Направите го по елегантен и изненадващ  другата страна начин , като го поканите на  кафе и си поговорите искрено и дипломатично:  Меркурий във Везни е в благоприятен аспект тригон с Марс в Близнаци и вербалната комуникация е за предпочитане. Неделя, 28.08, ден на Слънцето, е с разнообразна енергетика, но най-важното е, че всички квадратури са  хванати в конфигурации от позитивни аспекти. Това означава ,че можем да употребим тяхната сила за реализация на планове с положителен краен резултат. Около обяд добри изненади от близки, може и неочаквани интересни гости. Само Големият квадрат в неподвижни знаци, поддържан от Венера в Лъв, може да постави на изпитание любовта, нещата и хората, които харесваме, да прекалим с хвалбите по собствен адрес , да преиграем на житейската сцена. Това ще продължи до 02.09.

В понеделник , 29.08, ок. 12ч и 45мин малката Луна преминава във Везни при бавния Меркурий и въздушната енергия ще преобладава за следващите 2,5 дни – ще се събираме с приятели, ще си общуваме спокойно, дипломатично, преговорите ще са удовлетворителни, с успех , ще пътуваме към приятни дестинации. Венера прекратява квадратурите към Лунните възли, при което затрудненията по нейните теми се преустановяват, но до 02.09 ще чувстваме все още неудовлетвореност , студенина  /опозиция със Сатурн във Водолей/ и внезапни раздели с партньори  /лични и бизнес такива/ , поради търсене на личната свобода и независимост или просто са ни омръзнали сегашните отношения  /квадрат с Уран в Телец/. Шестте планети във въздух-огън ни дават основание да предприемем промени в живота си. Вероятно ще ги търсим в близкото или по-далечно минало поради многото ретро планети на Небето. Вечерта Луната излиза от фаза „новолуние“ и започва да расте. Във вторник ,30.09, енергията е същата .Бавният Меркурий във Везни, също бавният Марс в Близнаци и ретро Юпитер в Овен оформят конфигурация, която е силна в бизнеса и отново печелившите решения ще трябва да търсим в миналото . Съвсем новите идеи няма да имат желания успех. Идеален момент да се върнем към изоставени проекти и да потърсим „забравени“ спонсори и съдружници. В личните отношения положението е същото, възможно е да подновим старите връзки на ново ниво. Сряда, 31.08, последният ден от м. август за 2022 г., ден на Меркурий, е изпълнен с многообразие и бърза смяна на ситуации и енергия, но считам, че е приятен. Венера прекратява острите отношения със своя подчинен Уран и напрежението по нейните теми ще започне да отслабва. Когато имаме аспект Венера/Уран , независимо дали позитивен или негативен, се пробуждат техно партита, изложби и представяния, свързани с Космоса, излизат на сцената необичайни комбинации от най-различни неща, напр. наука и мода, или театър и кулинария, появяват се скъпи творения на нестандартното мислене, нови „джаджи“ за комуникация  и т.н.

 Вечерта в 20ч и 12мин растящата Луна ингресира в неподходящия й Скорпион и  следващите 2,5 дни са възможни емоционални кризи и избухвания .  Четвъртък, 01.09, ден на Юпитер, ще свършим доста полезна работа, въпреки съмненията и подозренията, които ни съпровождат. Това ще е ден на приспособяване към дадена ситуация, в зависимост от личния хороскоп . Не всичко ще е по наш вкус и желание, но няма да е и съвсем лошо. През нощта може да сънуваме неща от минал живот, които да ни подсетят за нещо, което можем да приложим и сега. На 02.09, петък, ден на Венера, самата тя се освобождава и от опозицията на ретро Сатурн и ще започнем да виждаме по-ясно ситуациите по нейните теми, необезпокоявани от минали забрани, ограничения и стари кармични задължения. Това ще е ден на смесени влияния. На 03.09, събота, в 1ч и 40 мин Луната навлиза в късметлийския Стрелец и огнено-въздушната енергия отново става водеща за следващите 2,5 дни . Ще сме отворени за идеи, за поставяне начало на нещо, за учене и пътуване в чужбина и комуникации с чужденци, ще сме склонни да бъдем спонсори и благодетели. По обяд на този ден най-голям късмет ще имат рождените планети ок. 6-ти градус на Лъв и Водолей. По принцип ще имаме достатъчно енергия и възможности да дадем старт на изоставени проекти . При Луна във Везни имахме възможност да намерим подходящи партньори, а сега , при Луна в Стрелец , да започнем успешно делата. Венера е в последните два градуса на Лъв и е уморена от игра на сцената, от пресилено представяне, от огнената страст , но , сякаш нереализирана и неутолена, поради странни кармични обстоятелства. Късно вечерта е фазата на Луната „първа четвърт“ , квадрат със Слънцето в Дева и напрежението ще го проспим. На 04.09 , късно след обяд пълнещата се Луна в Стрелец е в квадратура с ретро Нептун в Риби и е възможно да бъдем подведени чисто емоционално от нечии нереални идеи или да останем излъгани в очакванията си. Еуфорията от Луна в Стрелец приключва в 5ч и 03мин на 05.09, понеделник, когато растящата Луна преминава в строгия Козирог, при ретро Плутон.

 Ще сме съсредоточени в работа и изкачване по кариерната стълбичка, както и подобаващо представяне в социалната среда. Няма да е лесно, особено на 05.09 ок. обяд : Луната ще е в предизвикателни аспекти към ретро Юпитер в Овен и бавният Меркурий във Везни. Като прибавим и все още действащата квадратура Марс в Близнаци/Слънце в Дева , както и познатата до болка  Уран в Телец/Сатурн във Водолей , то става ясно ,че ще имаме силен отпор от средата. Нищо няма да можем да направим, без да се изнервим или да влезем в пререкания с някого. Ще остане нещо за довършване. Също в този ден, ок. 7ч и 06мин Венера ингресира за 24 дни в знака Дева, където обаче е в падение и чувствата ни ще са твърде лични, за да ги афишираме, скромността тук пречи за изява, платоничната любов и неконсумирани връзки ще са преобладаващи. Ще пестим чувства , няма да се „издаваме“, че обичаме някого или нещо скъпо ни харесва, но не можем да си го позволим. Създадените нови връзки и отношения ще преминат през сериозна преценка и от двете страни като вид инвестиция. Това е предпоставка за бърза смяна на нови партньори, преди още връзката да е имала шанс да се развие. Пестенето на пари ще е приоритет, но може и безумното харчене на събрани средства да излезе на преден план, поради започващата квадратура с Марс в Близнаци от 10.09. Творческите професии ще са в застой за тези ок. 3,5 седмици. Все пак наталните планети в Телец и Козирог ще имат своят малък късмет в голямата игра. Ако някой има да върши нещо важно , свързано с работа или кариера , да го направи на 06.09, вторник, ден на Марс, от 7ч до 13ч, защото ще има ситуация , при която съдбата ще му поднесе лекота и успех. В полунощ силната енергия на съвпада Луна /Плутон ще я проспим, но някои хора ще имат  т. нар. пророчески сънища . На 07.09, сряда, ден на Меркурий, в  6ч и 42мин Луната навлиза във Водолей, при ретро Сатурн. Ще сме дружелюбни, ексцентрични, приятелски настроени, но и до някаква степен обзети от себе си .

Този ден е ден на промяна на творческата ни енергия : Слънцето прекратява 24-дневния квадрат с Марс и започва 10-дневния тригон с ретро Уран в Телец , т. е  от напрежение и неудовлетворение ще преминем към вътрешна освободеност, креативност, желание за промяна,чиито корени ще намерим в миналото, когато сме се чувствали независими и всичко е ставало по наше желание. Силен подем ще получат рождените планети ок. 15-ти градус на Козирог, Риби, Телец, Рак и Дева, а тези в Скорпион ще бъдат подпомогнати да преодолеят стари кармични програми на поведение. В късния следобед същият успех ще имат наталните планети ок. 8-ми градус на Водолей, Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец. Всички ще сме доволни по някакъв начин от този ден. Не такъв ще е 08.09, четвъртък, особено, ако имаме работа с контролиращи органи и държавна администрация. Няма да постигнем желаните неща в този ден с тези институции. По обяд Луната навлиза във фаза „пълнолуние“ при точен съвпад с ретро Сатурн и квадрат с Уран и пълната обърканост е на лице. До края на деня ще сме раздразнени, недоволни, революционно настроени, може да има и стачки и протести. Меркурий почти е „спрял“ и очаква ретро фазата си – вербалната комуникация зацикля и преговорите спират, нормалните разговори също и всеки пламенно започва да защитава своята истина  /Меркурий в опозиция на Юпитер/, без да се съобразява с мнението на другите. Но както е казано : „Всяко чудо – за три дни“. Около 6ч на 09.09, петък, пълната Луна ще е в съвпад със Селена в 29-ия градус на Водолей и ще е най-близо до Земята, ярка и по-голяма от Слънцето. Позитивните космически сили ще са активирани и който има натална точка в този градус ще има прозрение по нейното значение. В 7ч и 43мин Луната ингресира в Риби, застава срещу Венера в Дева , късно след обяд прави и квадрат с Марс в Близнаци : емоциите, заредени с емпатията на Риби този път няма да са нежни и лековити. Това е ден на бързо сменящи се състояния, напрежението ще е водещо и е добре, ако можем все пак да се овладеем.

На 10.09, събота, ок. 6ч и 40мин, Меркурий става ретрограден от 9-ия градус на Везни , като прибавим и точното Пълнолуние в 12ч и 59мин в 18-ия гр. на Риби, денят предлага силна енергия за неразбории с документи, отменени разговори и пътувания, един човек търсиш, друг ти се обажда, помагаш на когото не трябва, ставаш виновен за нещо, което не си направил , казваш едно, а се интерпретира по друг начин и т.н.  и т.н.  Объркан ден. Все пак е почивен. В този ден Венера в Дева започва квадратура с Марс в Близнаци до 24.09, като точната е на 16.09. Това означава напрежение в личните отношения, особено на тема „интелектуално ниво“ , т.е кой е по-умен и начетен. Все пак вече ретро Меркурий ще внася успокоение до 15.09. и вербалната комуникация ще е за предпочитане, но разговорите да са за миналите добри дни. Това може да даде положителен резултат при изглаждане на отношенията. Самата ос на Пълнолунието прави прекрасни аспекти с Лунните възли, като СЛВ е все още в съвпад с ретро Уран. Шест ретроградни планети от осем възможни, Марс с намалена скорост – Небето не ни разрешава да правим  нещо ново, а иска да са върнем назад и да потърсим някъде там добрите неща за всеки един от нас. Не е подходящ момент за агитация и пропаганда, свързани с някакво бъдеще. Ще спечелят тези, които направят разбор на миналото, но не близкото, а по-далечното и вземат това, за което мечтае народът. Имам предвид предстоящия един месец на агитация за избор на Народно събрание. Това Пълнолуние в Риби ще ни покаже докъде е стигнало изпълнението на желанията, написани по време на Новолунието в Дева. И ще сме на прав път, ако изберем нетрадиционното, ексцентричното, доставящо ни свобода и независимост действие. Но при 6 ретро планети не можем да гледаме с увереност в бъдещето, ако не сме наясно с миналото.

Ето и основните астросъбития през разглеждания период /те са малко и важна роля ще играят аспектите между планетите/:

  1. Венера преминава в Дева на 04.09 в 7ч и 06мин, където е в падение и нейната същност ще е потисната, обвита с претенции, стигащи до капризи, партньорите ще бъдат гледани под лупа , преценявани твърде строго и вероятно новите ще бъдат отхвърляни.
  2.  Меркурий става ретро на 10.09 в 6ч и 39мин в 9-ия градус на Везни и ще търсим дипломатичност, отстъпчивост и компромиси назад в миналото, които биха могли да се приложат след 02.10, когато Меркурий ще тръгне отново в права посока. Да припомня ,че това е и денят на поредните извънредни избори за законодотелна власт у нас, Народно събрание.
  3. Точното Пълнолуние е също на 10.09, в 12ч и 59мин, в 18-ия градус на Риби. Има прекрасен синхрон между това явление и обръщането на Меркурий, ще търсим емпатия, вяра, надежда и любов  /пълна Луна в съвпад с ретро Нептун/  някъде там, назад.

Енергията през разглеждания период е смесена, има и прекрасни дни, има и изцяло напрегнати , когато ще трябва да проявяваме характер, но крайният резултат от действията ни няма да ни удовлетворява. Въпреки това, считам, че това Пълнолуние е позитивно, защото то раздробява настървената квадратура между Уран и Сатурн, т.е има някаква, макар и малка надежда, новото да покълне. Но само ще се покаже , без да бъде развито и осъществено.

Ето и дните на Луна без курс : 29.08  от 6ч и 09мин  до  12ч и 46мин; 31.08  от 13ч и 44мин  до  20ч и 12мин; 02.09 от  20ч и 23мин  до  1ч и 41мин на  03.09; 05.09  от 4ч и 52 мин  до  5ч и 04мин; 07.09  от 0ч и 44мин  до  6ч и 42мин; 08.09  от 15ч и 35мин  до  7ч и 43мин на 09.09. През посочените часове не трябва да започваме нищо ново, от което искаме да има положителен резултат.

%d bloggers like this: