ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  КОЗИРОГ  ДО ПЪЛНОЛУНИЕ  В  РАК  2023г.

Новолунието в Козирог на 23.12.2022г. няма позитивни аспекти, само предизвикателни с Юпитер, вече в Овен от 20.12 , и с ретро Уран в Телец. Затова желанията ще са трудно изпълними, но пък Юпитер е планета, която дава повече от необходимото при квадратури към него. Това Новолуние обаче, има едно добро послание към нас: да приключим с колебанията и безметежното съществуване, да започнем да работим по задачи и дела, които ни се струват тягостни и неприятни, да си оправим забатачени проблеми и да се обърнем с лице към нещата и хората, които ни пречат да продължим напред. За това ни подканя и Юпитер, преминал от Риби в Овен. Освен това Меркурий в Козирог забавя скоростта си  /ще става ретро/ и умът ни ще превключи на бавни обороти, но ще сме призвани да поправяме грешки, свързани с темите на Козирог – професия, социална среда, отговорности, правила и точно изпълнение на закони , дисциплина, свиване на ресурсите до жизнен минимум  /и Венера също е в този знак/, оправяне и слагане в ред на дома, в който живеем.  Изобщо мързелът /Нептун и Юпитер заедно в Риби придават такова значение/ и твърденията, че някой друг ни е виновен за каквото и да е, свършиха. Настъпва месец на трезви практични решения и усърдна работа за тяхното изпълнение.

 Приятен ден ще е 24.12, събота, ден на Сатурн, с който започват религиозните празници, свързани с Коледа. Това са 4 дни с малка растяща Луна в сатурновите знаци Козирог и Водолей – всичко ще е скромно, емоциите ще са тихи и някак приглушени. Някои хора може да изпитат и досада, да чувстват тези дни като задължение. Все пак доброто настроение може да дойде от съвпада на Венера с Меркурий в тригон с ретро Уран в Телец : внезапна добра промяна в плановете за празниците, може и неочаквани приятни гости от далеч. Сериозните отношения и разговори за бъдещи бизнес идеи ще са преобладаващи през тези дни. Все пак 23.12 ще е последният работен ден. На 25.12, неделя, ден на Слънцето, в 9ч и 14мин Луната преминава във въздушния Водолей и ще внесе положителна промяна в емоционално отношение. Понеделник, 26.12, е ден с разнообразна енергетика, не е еднозначен, може мрачно настроение да ни споходи /Луна съвпад със Сатурн/, но пък занимание с любими неща ще разсеят ситуацията. На 27.12, вторник, ден на Марс, около 9ч и 33мин растящата Луна навлиза в Риби и следващите два дни ще се чувстваме отлично. Почти идеално взаимодействие между планетите в Козирог, Риби и Телец, с преобладаваща земно-водна енергия, която ни дарява със спокойствие и съзидание. На Небето няма негативни аспекти, на този ден се разпада и квадратурата Слънце в Козирог/Юпитер в Овен, която ни даде възможност да надскочим себе си в желанията  и да видим как ще ни се отрази това. Най-много да са ни намалели финансите около празниците, но пък сме дали радост на другите. На 28.12, сряда, ден на Меркурий, самият той е в съвпад и с Венера и с Плутон ок. 25-ия градус на Козирог. Тази ситуация ще се задържи до 03.01.2023г. Ще се мисли и говори преимуществено за пари, и по-скоро за липсата им или недостига им. Може да се тълкува и като хитър план за измъкване на огромни средства от някъде. Някой може да спечели и голям джакпот през тези дни. На 29.12, четвъртък, ден на Юпитер, малко преди обяд, Меркурий се обръща в ретро посока от 25-ия градус на Козирог, няма предизвикателни аспекти, а само позитивни.Това означава, че периодът на ретротрадност на планетата ще е ползотворен, продуктивен и грешките ще си ги оправяме с лекота. При ретро Меркурий в Козирог поправяме щети , които сме си нанесли волно или неволно при създаване на връзки и комуникации с околните, с държавни институции, с документи, с договори и т.н. Също можем сега да допуснем нови такива, затова не трябва да бързаме, особено при организиране на пътувания по празниците. Знакът Козирог изисква точно спазване на планове и правила, затова е добре да си направим списъци за каквото трябва и да ги изпълняваме.

 На този ден, 29.12, в 12ч и 37мин растящата Луна преминава в огнения Овен при Юпитер и ведрото настроение се завръща. Единственият провокативен аспект е квадратура Слънце/Луна рано сутринта на 30.12, петък. Това е фаза на Луната „първа четвърт“, ще я виждаме като половин пита кашкавал /български,разбира се/ на Небето и ще сме раздразнителни, припрени и забързани. Вероятно подготовката за истинския празник на промяната, Нова година, ще ни подложи на кратък стрес през този ден. Но всички друго е спокойно,  ретро Марс е намалил скоростта си и няма с кой да се заяжда, даже с Луната в Овен е в добър, работен аспект от 60 гр. А това означава, че енергията ни ще отиде за ползотворни дела. Последният ден от 2022г., 31.12, събота, ще изпратим със смесени чувства и емоции – на Небето има всякакви аспекти. Часовете около обяд ще се окажат най-напрегнати : квадратура на пълнещата се Луна в последните градуси на Овен със съвпада ретро Меркурий, Венера и Плутон в Козирог. Нещо с парите няма да ни хареса или пък някой ще е обзет от ревност, ще каже тежки думи, за които ще съжалява. Но пък същата тази Луна има и отвеждащи напрежението аспекти със Сатурн и Нептун. Затова, ако  успеем да се въздържим от злостни словесни нападки към хората около нас и се оставим на доброто усещане за празник, ще успеем да посрещнем Новата година с хубаво настроение. Точно в 19ч и 09мин  Луната ингресира в изключително благоприятния за нея знак Телец и ситуацията се успокоява. В този знак Луната е в т.нар. екзалтация и предлага на всички нас  уют, удобство, красота, богатство на материя, творчество и разни други неща, така,че да се чувстваме добре и да ни е приятно.

Точно в 0ч и 00мин на 01.01.2023г. ще посрещнем Новата година с нови надежди, със сериозна решителност да се справим с проблемите, останали от старата  /съвпад на ретро Меркурий ,Венера и Плутон в  Козирог/. Имаме силно основание да се справим с това : Слънцето в Козирог е в тригон /аспект от 120 гр. с Юпитерово, късметлийско значение/ и с Луната и с ретро Уран в Телец. Може да прочетете прогнозата ми за  2023г.  в „Статии“ в този сайт. Вечерта на този ден, растящата Луна, Северния лунен възел и ретро Уран са в съвпад в Телец : ще усетим някакъв особен полъх /Уран управлява въздушните урагани, силният вятър/ от бъдещето като предсказание за желана промяна. Вероятно нещо от миналото ще ни подсети за бъдещето. На 02.01.2023г, понеделник, ден на Луната, ще имаме прекрасна феерия на Небето между планетите в Козирог, Риби и Телец. Доброто настроение продължава. Венера е в последния градус на Козирог, вече й и дотегнало да е сериозна, да учи и възпитава, да бъде строг дипломат и да се облича в скучната класика. Луната  расте в Телец , а с това  набират сила и емоциите ни. На 03.01, вторник, ден на Марс, ок. 4ч и 10мин Венера преминава в свободолюбивия Водолей при Сатурн и нейните теми придобиват необичайния и непредвидим характер на знака. С това започва едноседмичният позитивен аспект секстил с Юпитер в Овен: добротворците Венера и Юпитер ни дават основание да се спретнем за действия, които ще ни носят успех най-вече в стартиране на проекти. Малко по-късно, ок. 4ч и 45мин и Луната сменя знак – навлиза в бъбривите Близнаци, при ретро Марс. Ето така въздушната енергия се настанява трайно и вече имаме възможността да си контактуваме по-често, по-приятно и по-сериозно :  Меркурий е ретро в Козирог. На Небето настъпва някакво  равновесие в стихиите : имаме 5 планети във въздух-огън  и 5 планети в земя-вода. До обяд на този ден най-добре ще са рождените планети до 5-ия градус на Везни, както и тези в Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци и Лъв. Прекрасен следпразничен ден, само вечерта могат да възникнат словесни престрелки за минали неща / Луна в съвпад с ретро Марс/. На 04.01, сряда, около обяд Луната навлиза във фаза пълнолуние и на 4-ти и 5-ти януари повече ще говорим, ще пътуваме, ще си кореспондираме и ровим в Нета.

 Планетите Сатурн и Нептун са в приятен аспект полусекстил  /30гр./, така, че квадратурите към една от тях се усвояват или разбиват от другата. Или преведено на разбираем език – мечтите могат успешно да бъдат реализирани, а пък появилите се трудности и препятствия да бъдат по-леко преодолени. Това взаимодействие е в сила още от 14.12.2022 г. и ще продължи до 30.01.2023г, като най-активни през това време ще са рождените планети ок. 23-ти градус на всички знаци. Считам, че 2023-та стартира добре : няма провокативни аспекти на Небето. Само Луната може да предложи някой такъв, но веднага е туширан от някоя планета. Затова началото на годината е спокойно. На 05.01, четвъртък, в 16ч и 15мин пълната Луна ингресира в своя знак Рак и следващите 2,5 дни вниманието ни ще е насочено към неговите теми – дом, семейство, род, Родина, грижи за тези близки, които се нуждаят от това, създаване на хранителни запаси, дори може да прекалим с това /Луна в квадрат с Юпитер/, благотворителност за бедни и болни и т.н. На 06.01, петък, от 12ч до 16ч  Луната е в прекрасни аспекти със своите възли и ще се досетим инстинктивно какво да вземем от миналото  /тригон с Южния в Скорпион/ и да го приложим за в бъдеще /секстил със Северния в Телец/, за да се подсигурим. Вечерта след 18ч тези идеи ще са като емоционални изблици, дошли незнайно от къде /Луна в Рак в секстил с ретро Уран в Телец/ от рода на : „Ами защо пък да не направя…“. От този ден Луната започва опозиции с планетите на Небето.

Точният такъв аспект със  Слънцето е на 07.01, събота, в 1ч и  08мин , фаза Пълнолуние в 17-ия гр. на Рак. Отново на Небето всичко е спокойно, нямаме негативни аспекти, дори Пълнолунието е разсеяно чрез Уран в Телец. Това може да означава и приятни непредвидени ситуации, които ще ни донесат удовлетворение, по водолейски, разбира се. Напр. някой да си купи лаптоп или друга „джаджа“ за комуникации, да се обадят приятели от далеч с радостни новини, човек да попадне в желана ,подходяща интелектуална среда  и други подобни неща. Уран винаги носи радост, когато е аспектиран с положително. Да не забравяме, че това е планета на висшия космически разум, интелектуална, непредсказуема, екстравагантна. Ретро Меркурий е в съвпад със Слънцето в Козирог и мисълта ни ще е предизвикана от емоцията ни /Луната/. Вероятно ще търсим трескаво някакви решения по лични въпроси в миналото и със сигурност ще ги намерим. Вселената ни помага за това. Ето и основните събития през разглеждания период:

  1. Религиозният празник Коледа е от 24.12 до 17.12 вкл., точно след Новолунието в Козирог на 23.12. Сърцата на всички са обзети от нова надежда.
  2. Меркурий тръгва назад на 29.12 ок. 12ч от 25-ия градус на Козирог, в компанията /съвпад/ на Венера и Плутон, като така подчертава основния приоритет през ретро фазата си – финансовия, т.е ще съставяме планове от къде и как да заработим и получим пари. Благоприятният аспект с Нептун секстил /работен аспект, с меркуриев характер/ подсказва ще се измислим нещо лесно, свързано с изоставени проекти. Може някой да спечели джакпот , тайни средства от някъде или просто подарени.
  3. Интересен е съвпадът на Венера с Плутон в последните градуси на Козирог от  29.12.2022г.  до  03.01 2023г., точно по Нова година. Освен по финансови въпроси, това отношение дава предпоставка за силни, обвързващи емоции на сърдечния фронт по празниците. Който търси силни , ангажиращи чувства в любовта ще ги намери . Разбира се ще има и привкус на обсебване, щом като Плутон е в играта.
  4. На 01.01.2023г, неделя, ден на Слънцето, в 0ч и 00мин посрещаме 2023г, с 6 планети в земя, 2 планети във въздух и по една във вода и огън. Явно ще работим отново по чисто земни въпроси, свързани с материалния свят. Луната в 3-ия градус на Телец, подчертава финансовата сфера. Повече за Новата година можете да прочетете в статията ми за 2023г.
  5. На 03.01.2023г ок. 4ч и 10мин прекрасната Венера преминава в свободолюбивия, ексцентричен Водолей и всички нейни теми придобиват приятелските  общочовешки измерения на знака. Следва една цяла седмица на добър аспект с Юпитер в Овен, през която бихме могли да стартираме разни неща.
  6. На 07.01  в1ч и 08мин е точното Пълнолуние в 17-ти градус на Рак. На Небето няма „лоши“ аспекти и ще е учудващо спокойно. Макар,че с максимални емоции винаги има изненади, още повече , че явлението е в аспект с ретро Уран в Телец. Добре е, че е работен и даващ възможност за избор дали да сме гневни или да сме по водолейски различни.
  7. Ще посоча и едно благоприятно взаимодействие между Меркурий в Козирог, Сатурн във Водолей и Нептун в Риби  от 25.12.2022г. до 06.01.2023г. Това указва благоприятна среда, в която успешно да използваме интелектуалния си багаж за сериозни планове и дела. Явно ще комбинираме празничното настроение с упорита мисловна дейност по проблемите, които всеки от нас има да решава.

Най-хубавото е, че през разглеждания период НЯМА негативни аспекти, които да ни тормозят. Затова краят на размирната 2022-ра и началото на динамичната 2023-та ще бъде като почивка на прехода от едната в другата година. Да се настроим позитивно, да изпратим старата и да посрещнем новата година подобаващо и с разбирането ,че сме на върха на промяната. Луна без курс:  на 25.12  от 5ч и 12мин  до  9ч и 15мин;  26.12  от 20ч и 21мин  до 9ч и 35мин на 27.12;  29.12  от 8ч и 22мин  до  12ч и 37мин;  31.12 от 14ч и 45мин  до  19ч и 10мин; 03.01.2023 г  от 0ч и 17мин  до 4ч и 45мин; 05.01  от 2ч и 09мин  до  16ч и 16мин.

Пожелавам на всички спокойни празници, ведро настроение , ползотворни дни и  до нови срещи през 2023г.!!!

%d bloggers like this: