ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  РАК  ДО  ПЪЛНОЛУНИЕ  ВЪВ  ВОДОЛЕЙ  2023 г.

Новолунието в Рак на 17.07.2023г. е с позитивни аспекти и ще ни даде възможност добре да се впишем в неблагоприятната социална среда. Не трябва, обаче, да се поддаваме на угнетяващи ни настроения, свързани с проблеми от миналото:  Новолуние в опозиция на ретро Плутон. Тази опозиция е разбита от ретро Нептун в Риби и Уран в Телец, което означава, че можем да преодолеем негативите, ако бъдем благосклонни към околните и си припомним доброто старо време /ретро Нептун/, т.е , ако използваме добри изпитани практики от близкото или по-далечно минало за оцеляване. Например, как са оцелявали нашите баби и дядовци по време на криза /периода, в който се намираме сега астрологично прилича на периода 1934 – 1942 год./. Също  да намерим и нетрадиционни начини за  „промушване“ през следващите ок. три месеца /Новолуние в секстил с Уран/, особено във финансовата сфера. Така Новолунието в Рак ни подсказва как да защитим близките, семейството, дома, децата, фамилния и семеен бизнес и всички дейности, свързани със защита на род и Родина. Това явление има и творчески аспект квинтил  /72 гр./ с Юпитер в Телец, който също ни дава възможност да проявим въображението си, както Уран. Към това ни води и Асцедентът на Новолунието в 6-ия градус на Водолей. Изобщо успех ще имат тези от нас, които подходят  по-оригинално към задачите, които ще си поставят за следващия месец. Ще бъдат засегнати рождените планети ок. 25-ия градус на всички знаци.

На този ден в 23ч Лунните възли на кармата правят ингресия в Овен /Северен лунен възел/ и Везни /Южен/ за 1,5 години. Затова вечерта на 17.07, понеделник, ден на Луната, ще е от особено значение. Добре е да сме у дома, сред близките  и всеки член от семейството да изкаже своето мнение и всички да се включат в реализацията на идеите. Това Новолуние не прави аспекти с личните планети /Меркурий, Венера, Марс/ , само с бавните /Плутон, Юпитер, Нептун и Уран, без Сатурн/, които отговарят за социалната среда. Затова, считам, че явлението е по-благоприятно за едномесечна работа в малкия колектив на семейството. Също е изключително добро за президентите, които подкрепят народа си, а не управляващите. През нощта срещу 18.07, малката Луна, в последния градус на Рак, ще образува с ретро Плутон в Козирог и Лунните възли, вече в Овен/Везни, Голям квадрат в кардинални знаци  и някъде кардинално ще има смяна на властта, особено по земите със седем часа разлика от нас. На следващия ден, вторник, 18.07, в 7ч и 40 мин Луната ингресира в Лъв и емоциите ще са определено горещи. В следващите 2,5 дни мнозинството от електората ще изрази по недвусмислен начин отношението си към управляващите, особено у нас. За съжаление думите ще са повече от делата: Меркурий в Лъв в квадратура с Юпитер в Телец до 21.07. Това означава раздути откровени лъжи във връзка с финанси, разпределение на средства, „добруването“ на хората и т.н. Скриването на истината и шикалкавенето на правителството у нас /пък и не само у нас/, ще доведе до неговия крах, вероятно по време на Везни и Скорпион тази година. Особено силни дни  ще са 19 и 20. 07, сряда и четвъртък. При Луна в Лъв и Слънце в Рак имаме т.нар. взаимна рецепция между Слънцето и Луната, т.е всеки е управител на другия и енергията е бурна , но позитивна. Най-интересно ще е на 20.07,четвъртък, ок. обяд, при съвпада на Луната с Венера и благоприятните  аспекти с Лунните възли. Каквото и да се случи на този ден, то ще е в полза за бъдещето, както на държавно, така и на лично ниво. При Луна/Венера в Лъв и СЛВ в Овен, считам, че ще се появят силни като личности жени в социалната среда и управлението, не изключвам и да са с пагони /Венера е все още близо до Марс/.

 Вечерта в 20ч и 13мин малката, но растяща Луна навлиза в Дева и така надделява земната енергия : 5 планети в земя, 3 във вода и 2 в огън – липсва въздух, който отговаря за безпроблемната комуникация, разбирателството, договорите, пътуванията и др. Затова всеки ще държи на своето, ще се мъчи да използва емоциите и ще се бунтува срещу закоравели начини на управление и досадни правила на поведение /Марс в Дева в опозиция на ретро Сатурн в Риби/. Слънцето навлиза в последните три градуса на Рак и вече се чувства определена умора от темите на Рака. Тригонът с  ретро Нептун в Риби ни поднася и някаква доза лека „отвеяност“, съзерцателност,  примирение с обстоятелствата и ни кара да творим, вместо да се бунтуваме. На 21.07, петък, отново около обяд набиращата сила Луна е в съвпад с Марс в Дева и в точна опозиция с ретро Сатурн в Риби:  емоционално напрежение и недоволство от управлението на каквото и да било – държава, корпорация, семейство… Няма друга планета на Небето, която за разведри атмосферата. Слънцето започва тридневна точна опозиция с Плутон и заедно с Лунните възли на съдбата прави Голям квадрат в кардинални знаци. Някои глави на държави ще се опълчат на неприемлива потискаща върховна власт по Плутон и така ще създадат напрежение, което е необходимо за следващите 3 години. Не изключвам възможността за по-строги мерки в държави с неустойчиво и противоречиво правителство: президент става главнокомандващ. Това е конфигурация, която не дава решение на проблемите, но генерира сила, която ще бъде приложена по-късно. Същото някои хора ще направят и на лично ниво, като така ще поставят началото на края на тежащи им отношения.На 22.07, събота, енергията е същата, но ще имаме и внезапно изскачане на информации, които ще наклонят ситуацията е една посока: Меркурий в Лъв в квадрат с Уран в Телец , както и Луна в Дева в тригон с този Уран. Вероятно казаното и публикуваното ще имат положително влияние върху ел