ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  ОВЕН  ДО  НОВОЛУНИЕ СЪС  СЛЪНЧЕВО  ЗАТЪМНЕНИЕ ВЪВ ВЕЗНИ 2023 г.

Това са дните от 29.09 до 14.10.2023г. , като от  09.10 бавно навлизаме в едномесечния период на коридора на затъмненията – втори и последен за тази година.  Пълнолунието в Овен по обяд на 29.09 няма аспекти, чрез които да ни подскаже добро развитие на поставените задачи по време на Новолунието в Дева. Единствено голямата пълна Луна в Овен ще ни предизвиква на двубои, от които победители няма да има, а само раздразнение, ненужна грубост и агресия. Само рождените планети ок. 6-ти градус на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей ще имат полза от ситуацията и ще бъдат подканени за действие с позитивен резултат. Освен това по време на разглеждания период ще имаме изключително негативен аспект : Марс във Везни в съвпад с ЮЛВ и в квадрат с ретро Плутон в Козирог, като точен ще бъде на 09.10. Не е добре за международната обстановка, която и без това е нестабилна във военно отношение. В социалната среда също очаквам продължаване на недоволството към характера на властта по Плутон /“шапката“ ни – ЕС/. Това ще повлияе много в изборите за местна власт у нас и вероятно сегашните управляващи да загубят доста места и влияние. Ще се активират крайни националистически движения /по Марс/. Затова периодът ще е напрегнат в социално-политическо отношение, но на лично ниво ще съумеем да се справим с неотложните задачи. В последния ден от м. септември, 30.09, събота, можем да очакваме най-различни послания от Небето – планетите са вплетени в красиви и многозначителни аспектни комбинации и е трудно да се определи в каква посока ще тръгне всеки от нас.

Вечерта ще е най-необяснима и ще е добре, ако се отдадем на приятни чувства и емоции с любими хора. Или пък се насладим на нещо, което обичаме да правим. Луната все още в Овен е в съвпад със Северен лунен възел и Селена  и е най-близо до Земята. Каквото и да се случи, то ще ни е от полза за в бъдеще /възможни са срещи с мъже от миналото : Марс е в съвпад с ЮЛВ във Везни/. Най-облагодетелствани от това ще са рождените планети около 23-ти градус на Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. На 01.10, неделя, ок. 4ч и 18мин пълната Луна преминава в Телец и страстите се успокояват . Денят е добър за всякакви начинания, макар, че плетеницата от аспекти е същата както от предишния ден. Все пак Луната в Телец е в екзалтация и докато е в знака ще се чувстваме добре. Освен това позитивните конфигурации между планетите са повече, а това ще доведе и до добри резултати за деня. Около 16ч голямата Луна излиза от фаза пълнолуние и започва видимо да намалява, а с това ще започнат да отслабват и хипер емоциите ни. Понеделникът, 02.10, се очертава да бъде интересен, забавен, изпълнен с неочаквани добри събития.  Подходящ е за реализация на каквото си искаме. Рождените планети ок. 24-ия градус на всички знаци ще пожънат успех. Във вторник, 03.10, ок. 8ч и 03мин намаляващата Луна навлиза в бъбривия знак Близнаци и при Слънце във Везни ще имаме приятен ден за приятелски разговори, за безпрепятствено установяване на делови и лични отношения, за ползотворно или неангажиращо пътуване или пък просто безцелно мотаене за релакс. Отново ден прекрасен. Само сутрешното кафе може да бъде съпроводено с някаква досада и лека депресия /Луна в квадрат със Сатурн в Риби/, като това състояние до към обяд ще отмине.Плутон  „спира“ движението си за 17дни в 28-ия градус на Козирог – приготвя се да се обърне в права посока. Това ще донесе по-късно някакво успокоение по неговите теми – власт, огромни пари, задкулисно владеене на обществото, въздействие на международни корпорации и т.н. Ползотворни дни ще са също и 04.10,сряда и  05.10,четвъртък, когато в 15ч и 32 минути Луната ще премине в своя знак Рак и ще се заемем с грижите за дом, семейство, нуждаещи се. Работата ще остане на втори план, но пък можем да се разберем с държавни институции, шефове  и изобщо с хора, които налагат правила в живота ни /Луна в тригон със Сатурн/.

Също на 05.10 Меркурий преминава във Везни и в знака става пренаселено, защото в него са още Марс, Слънцето и Южния лунен възел. Така се подчертава характера му и ще ни се наложи да бъдем дипломатични, да търсим връзка с бивши партньори, с които сме били в добри отношения, да поставяме интересите на другите на първо място, но да не заличаваме своите – все пак Северния лунен възел е в Овен и изисква да бъдем начело и да „водим стадото“. При тази ситуация ще спечелят тези от нас, които наистина умеят да правят разумни компромиси. Това с пълна сила важи за рождените планети ок. 25-ти градус на Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей. Така безпрепятствено и лежерно стигаме до 06.10, петък, когато Луната в Рак е във фаза „последна четвърт“ , т.е в квадрат със Слънцето във Везни. Няма да сме в кондиция, все нещо ще ни пречи и ще се чувстваме, сякаш не сме на мястото си, особено в късния следобяд и привечер. Не е спокоен ден. Още по-напрегнат ще е 07.10, събота, когато Луната в последните градуси на Рак ще активира допълнително негативната конфигурация на Лунните възли по оста Овен/Везни  с ретро Плутон в Козирог  до Голям квадрат в кардинални знаци. Тази ситуация, която води до сблъсъци, почиващи на силни непреодолими емоции, а не на разума,  ще е максимално проявена около и след 18ч вечерта. Има и отклоняващи напрежението аспекти през Венера в Лъв и Нептун в Риби, които подсказват, че ако приложим честна дипломация, уважим достойнството на другите,но без да принизяваме себе си и включим в действие емпатията си, ще можем да преминем през ситуацията с минимум загуби. Разбира се, тук дипломацията е от позицията на по-силния /Венера в Лъв/ и Нептун може да даде примамливи обещания, които после да не изпълни /по Нептун са и религиите, освен висшите дипломатически похвати/. Тоест все пак има начин за укротяване на опърничавите и агресивните. Но кой в каква посока ще поеме зависи от рождената карта на всеки човек. Затова, считам, че този ден е за повишено внимание. Ако можем да не започваме конфликти, особено в семейството, защото ще бъдат продължителни, дори за години напред.

 В неделя, 08.10, в 2ч и 25мин намаляващата Луна ингресира в Лъв при Венера, която пък се готви да го напусне. Около обяд на този ден ще е особено приятно за пътуване и интелектуални сбирки. Венера, в последния градус на Лъв е тотално изморена от 4-месечния си престой в знака, където ни предложи вихрено развитие по темите й: любов, пари, удоволствия, безхаберие, разточителство на чувства и финанси, поради квадратурите с Юпитер и Уран в Телец. Позагубихме представа за реалност на желанията, неглежирахме проблемите и си изкарахме лятото без да се задълбочаваме в тях: бохемска рапсодия,както нарекох тези месеци. Но пък няма лошо, вероятно Вселената беше решила, че е нужен отдушник някакъв на хората, особено на нас, българите. Това приключва на 09.10,понеделник, в 4ч и 11мин, когато Венера преминава в Дева, където е в падение и проявява предимно негативните си характеристики, ако е аспектирана с квадратури и опозиция: ще сме склонни да проявим капризи, ще сме твърде избирателни, претенциозни и затворени за удоволствия. Вероятно единствено ще сме удовлетворени, ако вкараме в някакъв особен режим любовните си чувства, както и финансите, колкото и ако са ни останали. Този ден ще е особен по отношение на любовните чувства: Венера в точен съвпад с Лилит и опозиция с ретро Сатурн в Риби. Това е капан за наивници или неотменимо задължение за служене на някого. Енергията за обсебване е доста силна, затова новите запознанства в следващите няколко дни не са препоръчителни /поне до 16.10/. Но пък Венера в Дева винаги поставя под лупа и прецизно изследване всеки нов потенциален партньор, както и парите, които трябва да даде за нещо. Лилит обаче дава максимална амбиция за каквото и да било. Така,че някои хора ще бъдат подведени да докажат силните си чувства пред някого или пък на 100% да завладеят обекта на своите желания. Всъщност този съвпад на Венера с Лилит в Дева е третият по ред за последните три месеца, затова носи енергия за приключване на събитията, станали при първите два съвпада / ок. 28.06 и ок. 08.08 т.г. в Лъв/. Тоест ще има някаква развръзка на неясни и „замръзнали“ /без развитие/  положения по темите на Венера.

На 10.10, вторник, ок. 15ч и 02мин слабата Луна навлиза в Дева и се присъединява към съвпада Венера/Лилит в опозиция на ретро Сатурн в Риби. Така описаното по-горе влияние от предходния ден се подчертава още по-отчетливо. Този троен съвпад ок. първия градус на Дева може да се тълкува и като силни резерви относно нови партньорства и просто да се „затворим“ този ден за тях. Денят е по-подходящ да свършим някаква неотложна работа или да се погрижим за някого, както и най-добрия вариант – да се приберем при семейството си, където обстановката ни е позната. Марс е в последния градус на Везни и е уморен да бъде под чехъл, т.е под ръководството на Венера. С други думи – поуморили сме се от това да се съобразяваме с другите или със събитията в околната среда. Искаме вече да действаме самостоятелно и без компромиси. Сряда, 11.10, рано сутринта Плутон се обръща в права посока и вече ще можем да се мобилизираме лично, да намерим волевия си център или по-точно казано – да се стегнем, но като цяло денят ще е по-скоро дразнещ, защото все нещо дребно няма да ни стигне , за да си свършим набелязаните задачи. Но пък сякаш няма да сме особено недоволни : Луната е в тригон с Юпитер или всяко зло – за добро. На 12.10, четвъртък, в 7ч и 05мин Марс преминава в своя знак Скорпион, който е вторият му дом след Овен /Марс управлява Скорпион заедно с Плутон/. С това приключваме дните на принудително обвързване и на  търсене на подходящи партньорства, на примиряване с изискванията на околните, настървението за действие ще стане основен двигател за следващите дни. Всъщност Марс навлиза в голяма част от зодиакалния кръг, чиято енергия  му е подходяща за изява: това са знаците Скорпион, Стрелец и Козирог. Така, че ни очакват няколко месеца /до 14.02.2024г., когато ще премине във Водолей/ на труд, енергия, доказване, натиск, активност, агресия, изобщо ще включим „двигателите“ на високи обороти. Всичко обаче зависи от наталната карта – къде и как ще проявим тази енергия. Луната в Дева навлиза във фаза новолуние ок. 10ч на 12.10. Притихваме и всеки работи прилежно там, където трябва.

 Денят е подходящ за реализация на нещо започнато и за довършване на задачи, нямаме сили за нови идеи /няма планети в огън/. Добър ден. На 13.10, петък, в 3ч и 23мин малката невидима Луна преминава във Везни при Меркурий и Слънцето, а вечерта става балсамична и ще се чистим  от ненужни връзки и отношения, може някои и сами да се разпаднат. Ден за емоционална почивка и да внесем баланс в собствената си душа. Последен ден от тридесетдневния секстил на Венера с Марс , който ни даде възможност да се възстановим от „бохемската история“ на Венера в Лъв. През този период трябва да сме си дали по-реална преценка на случилото се и да сме попълнили финансовите дупки. На следващия ден 14.10, събота, съдбата може да ни поднесе всякакви изненади от миналото: Марс, Слънцето, Луната и Меркурий са се струпали около Южния лунен възел /ЮЛВ/ в 25-ия градус на Везни. Селена пък, която е проводник на светлите космически сили, е в съвпад със Северния лунен възел /СЛВ/ в този градус на Овен. Затова, каквото дойде от миналото ще е от полза за бъдещето. Нищо чудно, ако подновим някакви взаимоотношения с хора от близкото или по-далечно минало. Дори срещите с непознати лица ще са като „де жа вю“, т.е ще ги чувстваме като познати и близки по дух /Слънце/ и душа/Луна/. Затова денят ще е приятен, а вечерта в 20ч и 56мин е точното Новолуние с пръстеновидно слънчево затъмнение в 22-ия градус на Везни. От България няма да се вижда и по-добре. Ще е видимо от териториите на Северна и Южна Америка /без най-южните й части/, Аляска, част от Атлантическия и Тихия океан. Принципно затъмненията откъм ЮЛВ се считат за негативни, но в този случай не е така. Явлението, ретро Уран в Телец и Плутон в Козирог правят конфигурация, която усвоява негативната квадратура на Новолунието с Плутон. Така напрежението се намалява и употребява за някакво полезно действие. С позитивна енергия ще бъдат активирани рождените планети ок. 22-ия градус на Стрелец, Водолей, особено Овен, Близнаци и Лъв. Тези във Везни ще имат привилегията да разрешат стари проблеми от миналото. В картата на затъмнението АС е в Близнаци, а МС е във Водолей.

И двата знака са въздушни,какъвто е и Везни, така, че енергията по време на коридора на затъмненията /до пълнолунието с лунно затъмнение в Телец на 28.10/ ще бъде използвана за промени, за комуникации, за пътуване, за търсене на подходящ баланс в отношенията, макар, че  „аз“-ът на всеки човек ще е поставен на първо място, за постигане на консенсус по важни надличностни проблеми, за създаване на сдружения с определена цел. Да видим какво ще каже и направи Президентът ни в дните около това явление. Ето и основните астрологични събития през посочения период:

1. От 28.09 до 13.10 Марс във Везни е в съвпад с ЮЛВ и в квадрат с Плутон в Козирог, като това ще доведе до изострени отношения на международно ниво. Ще има опити за дестабилизиране на установена власт, не само у нас. Възможни са и по-остри сблъсъци в социума, не изключвам използване на огнестрелно оръжие, както и сваляне от власт на дълго управлявали диктатори,партии и институции. Международните глобалистки структури ще започнат да се разпадат, поради някакви вътрешни проблеми. На лично ниво няма да сме спокойни, ще се поддаваме на външни провокации и проблеми от миналото ще се завърнат, за да ги оправим. Разбира се, че ще има и възможност за избягване на тежки ситуации през Венера в Лъв и Нептун в Риби, за което писах вече по-горе.

2. На 03.10 Лилит преминава в Дева и зарежда знака със свръхамбиция, лицемерие, подмолност, обсебеност, ще примамва рождените планети тук с „неприлични“ предложения и други скорпионски качества. Ще напусне знака на 30.06.2024г.

3. На 05.10, ок. 3ч и 09мин Меркурий ще ингресира във Везни при Марс и Слънцето. Така мисълта ни ще работи с характера на този знак – дипломатичност, спазване на законите, търсене на компромис и консенсус, подбор на приятни думи и словосъчетания, с които да убедим околните в правотата на казаното.

4. На 09.10 ок. 4ч и 11мин Венера пък преминава в Дева, където е в т.нар.  падение, вид депресия и ще показва най-големите си негативни черти. НО…Докато тя е в Дева, а Меркурий във Везни, двете планети са във  рецепция и ще се подкрепят взаимно.Това означава, че ще мислим и действаме практично, връзките ще са на нивото, което желаем, ще си служим с точните думи и няма да се изхвърляме напразно при правене на планове и проекти. Това обстоятелство ще продължи до 22.10.

5. На 11.10 рано сутринта Плутон става директен в 28-ия градус на Козирог, като ще остане „спрял“ /стационарна фаза/ до 20.10. Тези десетина дни са време на осъзнаване на това, какво ни е накарало да се променим през последните 5,5 месеца, какво ни е тежало най-много и как отново да намерим волевия си център.

6. На 12.10 в 7ч и 05мин  Марс ингресира в Скорпион и следващите ок. 40 дни ще плува в свои води, като ще ни зарежда със сила, мощ, психическа енергия, воля за победа. Първите няколко дни ще бъдем и доста организирани и ще свършим много полезна работа – Марс в тригон с ретро Сатурн в Риби.

7. Интересно е положението на Слънцето: от 26.09 до 19.10 не прави мажорни /главни/ аспекти с други планети на Небето, освен с бързо движещата се Луна. Това са три седмици на бездействие, сякаш е скромен наблюдател на Небесните енергии. Това може да се отрази негативно на някои хора, като ги лиши от възможности за лична изява. Не се случва често една такава ситуация. Това е пуст период за Слънцето и някои глави на държави или други институции да се изложат или просто ще мълчат каквото и да става. Може и тайно да се обединяват по-смелите „вождове“.

8. Селена е в продължителен съвпад със СЛВ, а това е добре за бъдещето. Силно прозрение за добри идеи ще получат рождените планети най-вече в 25-ти градус на Овен, както и тези в Стрелец, Лъв, Водолей, Близнаци и донякъде във Везни.

9. На 14.10, събота, в 20ч и 56мин в 21-ия градус на Везни е точното Новолуние със пръстеновидно слънчево затъмнение. Може да се окаже доста полезно, като не даде възможност за изява на хора, които не зачитат добродетелите на знака Везни – коректност, дипломатичност, силно желание за равноправно партньорство, намиране на приемливи компромиси и постигане на консенсус. От територията на България няма да може да се види това явление. Навлизаме в коридора на затъмненията до 28.10, когато ще е Лунното в 5-ия градус на Телец. За цялостното въздействие прибавям още по няколко дни преди и след затъмненията. Принципно характерът на затъмненията е Уранов, нищо не можем да предвидим на 100%. Все пак тези явления са с очистващо въздействие и след тях ще се чувстваме обновени по- някакъв начин.

Ето и дните и часовете на Луна без курс /не се дава старт на нови дейности/: 01.10  от  0ч и 50мин  до  4ч и 19мин;  03.10  от 4ч и 20мин  до  8ч и 04мин;   05.10  от  9ч и 36мин  до  15ч и 33мин;  07.10  от  22ч и 12мин  до  2ч и 26мин  на 08.10; 10.10  от 12ч и 38мин  до  15ч и 03мин;  12.10  от 23ч и 11мин  до 3ч и 23мин на 13.10.

%d bloggers like this: