ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  СКОРПИОН  ДО НОВОЛУНИЕ  В  ТЕЛЕЦ  2024 г

Точното пълнолуние е в 2ч и 49мин на 24.04, сряда и ще ни поднесе един напрегнат, токсичен, в прав и преносен смисъл, ден: оста на явлението (опозиция на Луна в Скорпинон към Слънце в Телец) е в предизвикателна тау-квадратура с Плутон във Водолей. Ще бъдат засегнати рождени планети ок. 5-ти градус на всички знаци, като тези в Козирог, Риби, Рак и Дева ще имат привилегията да се изявят позитивно, използвайки негативната енергия на деня. С други думи: за тях ще е валидно правилото “Всяко зло – за добро”. Най-неприятно (меко казано) ще е в международната обстановка: има някаква вероятност някой от управляващите да се изживее като фараон и да направи крачка в грешна посока, напр. да натисне “червеното копче” на ядрена война, но с регионален ефект, т.е малък обсег. По-вероятно е, според мен, в този ден някъде да бъдат използвани токсични материали за заразяване: Марс е в съвпад с Нептун в Риби до 06.05, точен на 29.04. На този ден, 24.04, е повишена вероятността от произшествия под земята и дълбоко под водата. Неприятен ден, затова е добре да сме на защитено място, където се чувстваме добре. Конфликтите, започнали в тази сряда, ще имат дългосрочен характер и ще се задълбочават с времето. Затова, ако можем, да не влизаме в енергията на появили се дразнители, т.е ще има хора, които ще си “търсят белята” и  ще се опитват да въвлекат и други. Интересен и различен ден ще е следващият, 25.04, четвъртък, ден на Юпитер. Сякаш негативната енергия от предходния ден на Пълнолунието ще е “изчезнала”. Небето е изпълнено с много творчески аспекти между пълна Луна в Скорпион, Лунните възли в Овен/Везни, Плутон във Водолей, съвпада Юпитер/Селена/Уран в Телец. Също опозицията на Луната към Юпитер/Селена/Уран в Телец ще бъде “разбита” през Сатурн и Марс в Риби. Това означава, че противопоставянията в този ден ще намират добро решение или като спазваме писани и неписани закони (Сатурн) или като покажем и “меката” страна на силата (Марс в Риби), както и да приложим някакви неочаквани похвати в действията си (по творческите аспекти).

 Освен това, ок. 15ч и 55мин в 16-ия градус на Овен Меркурий тръгва в права посока, като е в съвпад със СЛВ (Северен лунен възел) на кармата, сочещ ни пътя напред. Така прекратяваме горещите спорове за минали неща, които трябва вече да сме изяснили през 24-дневния период на ретроградност на най-малката планета. В петък, 26.04, ок. 4ч и 37мин пълната Луна преминава в Стрелец и в следващите 2,5 дни ще сме с добро настроение и добри намерения. На 26.04 – нищо особено, освен, че ок. 10ч Луната излиза от фаза “пълнолуние”. Започваме да се успокояваме и да разсъждаваме преди да действаме (и Меркурий  вече е директен). И още нещо важно: Плутон във Водолей спира движението си напред до 11.05, като от 03.05 ще се обърне назад. Така темите, които той управлява ще “замрат” или “замръзнат” за две седмици (Водолей е средата на зимата). В събота, 27.04, нещата ще се въртят около разгорещени спорове по принципни теми  с поглед в бъдещето. Тоест, това ще е ден за изясняване на  проблеми, които са като горещ картоф: никой не иска да поеме отговорност за тях и все прехвърля решаването им на някой друг. Особено по тема “управление” на каквото и да било: държава, корпорация, бизнес, семейство и т.н (Луна квадрат със Сатурн за деня, но и тригон със съвпада СЛВ/Меркурий). Около 12ч на обяд не приемайте гости, не ходете на гости или на някакви изяви със струпване на хора. Неделята, 28.04, също е ден с конфигурация, при която напрегнат аспект (квадратура Луна – Нептун) може да се използва за нещо позитивно (тригон на Луната с Венера), т.е някакви необясними емоции, могат да тласнат човек към нова любов, някакво творчество или подтик за представяне пред публика. Ще бъдат засегнати рождени планети в последните 5 градуса на всички знаци. Венера е в края на Овен и чувстваме умора от водените в последно време битки за защита или “придобиване” на хора и неща, които харесваме. На Марс в съвпад с Нептун в Риби също му е омръзнало от безделие, скрити и тайни работи, т.е “оръжията” и силата, която използваме в своя живот вече трябва да излезат навън. Вероятно всеки един човек в последния месец чувства, че трябва да се бори, да действа, но сякаш няма достатъчно ресурс за постигане на целите. Риби е знак на майсторското отвличане на вниманието, “отплесване” в друга посока и плуване по течението, т.е както дойдат ситуациите в ежедневието.

 В неделя, на 28.04, ок. 12ч и 38мин намаляващата Луна навлиза в прагматичния Козирог и за следващите 2,5 дни основна тема ще е работа и кариера, строителство на дом, създаване на сплотено, устойчиво семейство на матриархален принцип и др. Пък е време и за работа в личното стопанство. Добър ден за материални дейности и решаване на въпроси, свързани с тях. В понеделник, 29.04, ок. 14ч и 32мин Венера най-сетне ингресира в своя първи знак Телец (вторият е Везни). Така Телец-ът се претоварва с планети: Венера, Слънце, Уран, Юпитер и Селена (най-близката точка от орбитата на Луната до Земята, през която навлизат благоприятни космически влияния). Започва бавно успокоение на чувствата, красотата навлиза в живота ни спокойно, като ни дава време за преценка и оценка на ситуациите, финансите ни ще започнат да укрепват или поне няма да ги харчим безпланово и неконтролируемо. Първите пет дни няма да са лесни: Венера в квадрат с Плутон във Водолей: драматизъм в отношенията, силна ревност, криза в чувствата, емоционална и парична загуба. Това са дни, в които не трябва да се инвестира, да се дават или вземат кредити. Добрите международни отношения, където ги има, ще се нарушат. Вероятно силни съюзи ще стартират разпадането си, поради финансови проблеми. Вторникът, 30.04, е със същата енергетика, както предходния ден. Само след 18ч ще има големи промени: в 18ч и 20мин Луната навлиза във Водолей, а пък в 18ч и 33мин Марс смело скача в своя първи знак Овен (вторият е Скорпион). Така на Небето се образува конфигурация между съвпада Луна/Плутон във Водолей, Марс в Овен, но все още под влиянието на Нептун (до 06.05) и Венера в Телец. Така, че вечерта любовните бури ще се превръщат в спокойно съжителство, преминавайки през секса, силата на волята, преодолявайки съмненията и недоверието. Така приключва месец април 2024г. На 01.05, сряда, около 14ч и 27мин е точната квадратура между Слънце в Телец и Луна във Водолей ок. 12-ти градус на знаците. Затова първият ден на м.май ще е напрегнат на лично ниво: все нещо или някой ще ни пречи, няма да сме на себе си. Не е подходящ ден за сериозни бизнес разговори, за явяване на събеседване и конкурси. Любовният живот ще е с енергията от предходния ден. Това ще продължи до 05.05, т.е. ще стигаме до добрите отношения, минавайки през криза и доказване на любов и честни намерения. Четвъртъкът, 02.05, ще е ден на преминаване на установените в обществото граници на търпението, на толерантността, ще изявяваме свръхжеланията си, ще държим прекалено много на своите: емоционални експлозии при по-кибритлиите. Проблеми при пътуване по въздух, не е ден за експерименти в каквато и да е област.

 Но пък е идеален ден за физическа работа, за спорт, изобщо ден за благоприятно изразходване на нещо: сила, пари и т.н. Но, самостоятелно и без подчертани дразнители, особено за рождените планети в първите 5 градуса на Водолей, Овен, Близнаци, Лъв, Везни и Стрелец. Вечерта в 20ч и 58мин Плутон става ретрограден, а в 21ч и 52мин намаляващата Луна преминава в Риби и се “кротваме”. Предстоят ни два дни на лекота, безрезервна подкрепа: ще я даваме и ще я получаваме, даже без да сме я искали. Темите, които управлява Плутон ще спрат своето развитие до 12.10.2024 г. , когато планетата отново ще тръгне в права посока. На 04.05, събота, ще бъдем в кондиция със себе си и можем да намерим добри решения на семейни и служебни проблеми. Последен ден за любовни напрежения, подозрения и възможни изневери: Венера в Телец квадрат с Плутон във Водолей. Ще проспим съвпада на Луната със Сатурн и така ще пропуснем  някакви задължения, които не са ни по вкуса. В полунощ малката Луна навлиза в огнения Овен, съвпада с Марс и сутринта на 05.05, неделя, се събуждаме с желанието да свършим цялата работа, която сме си намислили. Също се зареждаме с енергия, която бихме използвали и за емоционален натиск, караници и т.н. Но, ще трябва да се смирим: започва религиозният празник Великден. Благоприятният аспект между Слънце в Телец и Сатурн в Риби също изисква целенасоченост, спокойствие и спазване на законите, писани и неписани. Добър празничен и почивен ден.  В понеделник, 06.05 е българският Гергьов ден, с който почитаме българските войни, дали живота си за майка България. Рано сутринта на този ден Луната е във фаза “новолуние”(вече не се вижда на Небето), а точно по обяд е в съвпад с Меркурий и Хирон (символ на незарастваща рана) в Овен, знакът на истината и победата. Ще сведем глави и бойни знамена и ще почетем паметта на загиналите. Около полунощ Луната преминава в Телец, а на сутринта на 07.05. вторник, е балсамична. Повелява изчистване на дом, душа и каквото трябва, от натрупали се лоши взаимоотношения и други боклуци в прав и преносен смисъл. При пет планети в Телец: Луна, Венера, Слънце, Уран и Юпитер предстоят няколко дни задълбаване в материални теми, най-вече от къде и как да се “извадят” повече пари.

 Общоприето е  Телец-а да се свързва преди всичко с пари и финансови сделки. Аз бих подсказала, че това е и знак на личните таланти. Затова е възможно при пълен Телец с планети, да се отключат в нас и някои умения, да развием хоби или някакъв занаят, свързан с красота, удобство и приятно прекарано време. Ден за отпускащи срещи и разговори с приятели, познати, пък и непознати. На 08.05, сряда, в 6ч и 22мин е точното Новолуние в 18-ия градус на Телец. Главни аспекти на явлението: работен секстил (60гр.) със Сатурн в Риби – цял месец за старт на сериозни бизнес идеи, които биха могли да се превърнат в дългосрочна печеливша дейност; съвпад с Уран – разкрепостяване, излизане на творческата ни същност от обусловените от обществото рамки, както и насочване на емоциите ни в някаква друга посока, различна от настоящата; широк съвпад и с Венера и с Юпитер (и двете планети са в Телец), което пък е предпоставка за реализация на плановете. С други думи: Новолунието няма негативни аспекти, което е предпоставка за добро развитие и осъществяване на едномесечните ни планове. Обаче, има предпоставка и за прекалено задълбаване в материята; във финансите; във външния вид на нещата, а не в тяхната същност; в усилията да изглеждаме добре и да не обърнем достатъчно внимание на това, което правим или казваме. Или пък да проявим неадекватна неотстъпчивост, т.е инат,както и да се изхвърлим в желанието за разкош, блясък, скъпи неща и т.н. Но пък е възможно да се сдобием с нови приятели или хора, различни от нас, но някак интересни и приемливи. Основните въздействия и промени на Небето през разглеждания период:

1.Продължава благоприятното въздействие на съвпада Уран/Селена/Юпитер ок. 24-ти гр. на Телец, което ни носи възможност за основна промяна на посоката в живота ни. Това ще продължи до 19.05,като може да означава и драстични промени в банкирането, външната търговия и други подобни дейности.
2.Продължава и съвпадът на Марс/Нептун в Риби, което пък ни тласка към някакъв вид отпуснатост, вероятно и здравословни проблеми, нямаме достатъчно стартова енергия за действие. Тази ситуация ще продължи до 06.05, като от 30.04 Марс ще премине в своя знак Овен, но все още ще е под въздействието на Нептун. На международно ниво може да се засилят военните действия в морета и океани, както и напрежението между религиозни общоности. Също подем да отбележи и търговията с опиати, лекарства, морски храни или проблеми в производството им. Много тайни военни операции ще изскочат на яве.
3.Точното Пълнолуние е на 24.04 в 2ч и 49мин и е подчертано предизвикателно: оста на явлението (опозиция на Луна в Скорпион към Слънце в Телец) е в тау-квадратура с Плутон във Водолей. Каквито проблеми се появят на този ден, ще имат дългосрочно развитие и задълбаване, без възможност за близко разрешаване. Затова на този ден да избягваме дразнители и ,ако можем, да не предизвикваме негативни ситуации.
4.На 25.04, четвъртък, в 15ч и 55мин (за София) Меркурий става директен в 16-ия градус на Овен, в съвпад със Северния лунен възел на кармата. Думите вече ще удрят право в целта, мисълта ще е като “бръснач”, а делата ще са насочени право към бъдещето. Меркурий ще стои в знака до 16.05 и рождените планети във втората половина на Овен, Стрелец и Лъв ще са “събудени” за действие с позитивни резултати. Своят шанс за положителна изява ще имат и тези във Водолей, Близнаци. Тези във Везни, Рак и Козирог ще трябва да се борят за доказване на правотата си.
5.От 27.05 до 05.05 ще има квадрат между Венера и Плутон, точен на 01.05. Предполага ревност, криза в близки отношения, подозрително поведение, изневери, срив във финанси (лични и други). Повишаване на корпоративни цени, т.е доставчици на най-различни стоки, особено монополни, ще повишат цените. Трудно ще намираме спокойствие тези десетина дни.
6.На 29.04, понеделник, в 14ч и 32мин (за София) Венера ще ингресира в Телец, където е в своя първи дом. Ще започнем бавно, но сигурно да се успокояваме, като ще е по-трудно до 06.05, когато ще отпадне квадратурата на Венера с Плутон. Ще влезнем още по-категорично в енергията на Телец, а той е непробиваем, мил, добродушен и обича уюта, удобствата и красотата. Единственият недостатък е, че самият знак ще се претовари с планети и материалните въпроси могат да ни “затиснат”.
7.На 30.04, вторник, в 18ч и 33мин Марс ингресира в своя първи знак Овен и силата ще ни се върне. Само до 07.05 ще бъдем все още под влиянието на Нептун, т.е ще сме като неориентирани накъде да тръгнем и къде да вложим енергията си. Затова до тази дата е добре да изчакаме преди да атакуваме: докато се вдигне “мъглата”, т.е да ни се изяснят нещата. Всъщност съвпадът Марс/Нептун има и положителна енергия , която може да се изрази в творчество, отказ от противоборство, показване и на “меката” сила, т.е свършваме си работата, като оборваме противниците чрез мирни средства и похвати.
8.От 26.04 до 10.05, Плутон във 2-ия градус на Водолей спира движението си, като на 02.05 в 20ч и 48мин се обръща “назад”, т.е става ретрограден. Светът ще “замръзне” в някакво очакване, ще настане тишина, като пред буря. За съжаление, силите, опиращи се на оръжията, на монополизма, на огромните финанси, на корпоративното взаимодействие, на раузнаването, на тайните съглашения и т.н. ще имат превес. Но сякаш ще разпочнат да се разпадат отвътре. На лично ниво: волевият ни център, т.е онова, което ни дава сила за противодействие и устойчивост, за няколко месеца няма да ни е от полза. До 12.10.2024г, когато Плутон отново ще тръгне в правилната посока. Но всичко зависи от рождената карта. Може да се окаже, че просто ни е нужна почивка.
9.На 08.05, сряда, в 6ч и 22мин е точното Новолуние в 18-ия градус на знака. Изключително позитивно, дори прекалено. Но е добро начало за добри дела.Ще имаме и подкрепата на позитивните космически сили (Селена).
Ето и дните и часовете на Луна “без курс”, през които не трябва да започваме нищо ново: 26.04 от 2ч и 18мин до 4ч и 38мин; 28.04 от 10ч и 32мин до 12ч и 39мин; 30.04 от 18ч и 20мин до 18ч и 21мин (само 1 минута); 02.04 от 12ч и 30мин до 21ч и 53мин; 04.05 от 22ч и 07мин до 23ч и 42мин; 06.05 от 8ч и 58мин до 0ч и 43мин на 07.05 (най-продължителното време).

%d bloggers like this: