ОТ  ПЪЛНОЛУНИЕ  В  КОЗИРОГ  ДО НОВОЛУНИЕ  В  РАК  2024 г.

Това пълнолуние ще ни даде възможност да направим корекция в плановете от Новолунието в Близнаци , като включим задължително членове на фамилията и семейството. Така резултатите ще са по-реални и ефективни. Явлението е силно като характер, но е слабо като проявление, т.е с малко аспекти. Затова работата, в дните около това Пълнолуние ще е в ограничен кръг от хора (на лично ниво). По-показателно е за политици, президенти, управляващи и други подобни. Не е подходящо за лична изява в социалната среда, защото резултатите ще са разочароващи: емоциите са водещи, а не разума. Думите са пламенни, но сякаш увисват в нищото: Меркурий в Рак е в тау-квадратура с Лунните възли (Северен в Овен, Южен във Везни). С други думи: до 26.06  казаното в социалното пространство не е подплатено с истинност. Затова до тази дата е добре да се изчака със старта на нови идеи и планове, както и с тръгването в определена посока на действие. Сутрешното кафе на 23.06, неделя, може да бъде съпроводено с неприятни разговори, но резултатът ще бъде позитивен, защото ще бъдат коментирани “изскочили” проблеми от миналото. Вероятно ще бъдат разрешени с цената на повече нерви и настойчивост. Започва десетдневният секстил до 05.07 (60гр., с меркуриев характер на разбирателството) между Марс в Телец и Венера в Рак. Това е изключително позитивна енергия за семейни отношения, като водеща роля ще имат жените: Венера е управител на Марс. След обяд на 23.06 ще имаме и добри изненади, приятни внезапни гости от далеч или пък приятели ще се сетят да се обадят.

В понеделник, 24.06, в 6ч и 15мин все още пълната Луна преминава във Водолей, съвпада с ретро Плутон и ранната сутрин ще е белязана с кратка емоционална криза. Или пък – с някакво предчувствие за добри дела, най-вече финансови: този съвпад е в добър аспект с Юпитер в Близнаци. Около обяд Луната излиза от фаза “пълнолуние” и започва видимо да намалява. Във вторник, 25.06, емоционалното напрежение ще е преобладаващо, ще има трудно постигнати договорености. Решенията ще са добри, но с компромисен характер и не съвсем удовлетворяващи. На този ден приключва  квадратурата Слънце/Нептун, като така ще излезем от някакво зацикляне и неясноти, свързани с личната изява на всеки. Прекрасният тригон от 26.05 между Юпитер в Близнаци и Плутон във Водолей, който ни подпомогна преди всичко в бизнес делата, също прекратява действието си. На 26.06, сряда, в 9ч и 08мин намаляващата Луна преминава в спокойните Риби и денят ще е подчинен на емпатията и грижата за близки и нуждаещи се. Единствено желанията ще са свръхвъзможностите: Луна в квадратура с Юпитер в Близнаци. Но пък човек понякога ще трябва да се надскочи, за да види къде се намира. Тази квадратура не е толкова негативна, защото участва в конфигурация и така енергията й се счита за задвижваща, а не разрушаваща. Денят ще е ползотворен. Четвъртък, ден на Юпитер, 27.06 е със същата енергетика и е подчертано делови. Ден за подписване на добри договори, преговорите ще са целенасочени и с желания  резултат. Безпроблемен ден, който предлага идеална възможност за старт на каквото и да било. На 28.06, петък, около обяд Луната ингресира в Овен и емоциите придобиват огнения първосигнален характер на знака. Късно вечерта няма да сме в кондиция със самите себе си и ще търсим отдушник на това състояние, т.е ще търсим с кого да се “заядем”. На другия ден, събота, 29.06, този енергиен фон продължава и не е подходящ за любовни, лични отношения. Но, около обяд чисто инстинктивно ще ни осенят идеи, които ще са ни полезни занапред в живота. Може и да срещнем такива хора. Също около обяд Лилит преминава във Везни и ще отдава своята провокативна и амбициозна енергия в темите за съдружие, партньорство, равновесие, компромис. Късно вечерта, в 22ч и 07мин Сатурн се обръща в обратна посока и ще върви “назад” до 16.11.2024г. Това означава, че ще трябва да ревизираме и подложим на осмисляне неговите теми: правила, ограничения, статукво, цели и възможности, планове, ще се “затворим в черупките си” на лично ниво, т.е няма да правим промени. В международните отношения ще настъпят негативни явления: неотстъпчивост, прекалено твърди условия при преговори, няма да се съставят правителства или ще са неустойчиви стари такива, зацикляне на проблеми в управленски органи и организации. Неделята, 30.06, ще е с разнообразна енергетика и кой в какви потоци ще навлезе зависи от рождената карта. Не е за сериозни дела.

 В 15ч и 01мин намаляващата Луна ингресира в Телец, където би трябвало да очакваме стабилни и спокойни емоции.Това няма да се случи до вечерта, поради квадратурата на Луната с Плутон във Водолей и временна криза в отношенията ще е налице. Но пък в следващите два дни ще имаме възможност да свършим доста работа за сериозни дела. На 01.07, понеделник, ще имаме приятна водно-земна енергия, която предлага съзидание, съзерцание, осъществяване на идеи и ежедневни планове. Но пък в отношенията ще имаме проблеми: Меркурий започва опозиция с ретро Плутон. Ще срещаме твърдоглави хора, по-силни в социален смисъл (с по-голяма власт и финанси), непреодолими противоречия при разговори. При този аспект не можем да открием истината, която е скрита под дебели пластове от пари, желание за власт и притежание на материални блага. Все пак има изход чрез Нептун и Уран, т.е всичко зависи от спокойствието в социума и вариантността в околната среда. С други думи, можем да намалим негативите, ако намерим повече възможности за избор по даден проблем. Вторникът, 02.07, е ден на промените: в 13ч и 51мин Нептун става ретрограден и неговите теми започват да действат на вътрешно ниво, без реализация (няма надежда, емпатията ще отстъпи, ще се затворим в себе си и нещата в социалната среда няма да ни интересуват); в 15ч и 51мин Меркурий ингресира в Лъв и мисълта и комуникациите придобиват неговия характер – всеки ще държи на своето, трудно ще се постига разбирателство; в 18ч и 51мин малката Луна преминава в Близнаци и съвпада със Селена, като така ще дадем простор на емоции, пътувания, желания (тригон с Плутон във Водолей). Небето е спокойно, няма подчертано провокативни аспекти между планетите. Между ретро Сатурн в Риби и Марс в Телец започва благоприятен аспект секстил (60гр.), който ни предоставя възможност за действие и целенасочена работа с добър резултат. Това ще продължи до 12.07. На следващия ден, 03.06, сряда, е точната опозиция между Меркурий в Лъв и ретро Плутон във Водолей: претоварване с умствена работа, новите лични идеи и планове няма да се приемат от околните или ще има много забележки по тях, ще се сблъскаме челно с неприятни “мрачни” хора.

Но има и една относително позитивна страна на това взаимодействие – ще се наложи да открием и дълбоките кътчета в знанието си, в полезните неща, които крием, но сега ще трябва да ги покажем. Най-добре в тази ситуация ще бъдат рождените планети в първите 5 градуса на Лъв, Везни, Стрелец, Водолей, Овен и Близнаци. Те ще бъдат подканени да се задействат със силата на думите и желанието за комуникация. По обяд на този ден малката Луна е в съвпад с Юпитер в Близнаци: малките желания и надежди ще имат голяма реализация, особено за рождените планети ок. 9-ти градус на посочените по-горе знаци. В полунощ малката Луна навлиза във фаза”новолуние”: 30 градуса преди точното. В четвъртък, 04.06, не е добър ден за срещи и разговори с хора и инстанции, който прилагат и налагат някакви правила в живота ни – държавни учреждения, шефове и други подобни (Луна в квадрат с ретро Сатурн). Вечерта не е за романтика, по-добре усамотение и занимание с нещо приятно, напр. любими филми, книги… . В 23ч и 52мин Луната преминава в своя знак Рак. На другия ден, 05.06, петък, е ден за разчистване на сметки в прав и преносен смисъл: Луната е балсамична (12 градуса до точното Новолуние). Емоциите са свързани с дом, семейство, нуждаещи се от помощ, както и обгрижването на близките, запасяване с храна, подсигуряване и защита на род и Родина. Ден за изчистване на дом, душа и партньорства от ненужни вещи и хора. На 06.06, събота, в 1ч и 57мин е точното Новолуние в 15-ия градус на Рак. Цялата ни същност е насочена към изброените по-горе теми на Рак-а. Явлението няма негативни аспекти, наблизо е Венера (широк съвпад), образуващ се тригон с ретро Сатурн в Риби, творчески аспект с Юпитер в Близнаци.Тази ситуация ще ни даде добър старт за разрешаване на въпроси, свързани с дом, с наследства, с родители и деца, със строителство. Всичко ще преминава първо през интуиция и емоция, а разумът ще ги следва.  Дори и на държавно ниво може да има някакво разбирателство (особено у нас). 

Ето и основните астрологични събития през периода:

1.На 22.06 е първото Пълнолуние във втория градус на Козирог (на 27.06 ще има второ в 29-ия градус на знака). То е с квадратура към Нептун, което показва колебания в желанията, някакви неясни резултати от усилия. Но пък ще имаме малка подкрепа от Плутон, като така ще запазим самообладание.
2.От 21.06 до 07.07 Меркурий, Венера и Слънцето в Рак последователно ще направят негативна конфигурация с Лунните възли, Северен в Овен и Южен във Везни. Това означава, че по смисъла на тези планети за няколко дни няма да можем да направим избор между минало и бъдеще: за Меркурий от 21.06 до 26.06 – проблеми с начина на мислене, неизрядна комуникация, провалят се устни договорености; за Венера от 23.06 до 01.07 – тягостни любовни ситуации, нещата не вървят, няма развитие, като “замръзнали”; за Слънцето от 29.06 до 07.07 – липса на перспективна лична изява, все нещо ни държи на едно място. Все пак за Меркурий и Венера има изход: чрез Марс в Телец, който разбива квадратурата към Северния лунен възел на кармата. Това означава, че трябва да работим по темите на двете планети, а не стоим безучастни. Тук бъдещи успехи ще имат тези от нас, които проявят инициатива и действат по поставените цели и задачи.
3.Събота, 29.06, е ден за промени: в 12ч и 20мин Лилит преминава във Везни и прави тригони със Селена в Близнаци и ретро Плутон във Водолей – всички Небесни сили са се включили в създаването на благоприятна среда за срещи, комуникации, пътувания за тези хора, които разбират сложността на съвремието и са готови за конструктивно действие в името на всички хора (плутон във Водолей); в 22ч и 07мин Сатурн става ретрограден в 20-ия градус на Риби – започваме сами да си поставяме ограничения, да намираме причини да не свършим нещо, да се изолираме от социалната среда, да недоволстваме от правилата в нея, законоизпълнителната власт (правителство и държавни институции) обръща гръб на “електората” и търси начини да се задържи на власт (това с голяма сила важи за ситуацията у нас); до 05.07 Меркурий в Рак ще е в добър аспект тригон с уморения вече Нептун в Риби – ще вървят реклами, изказвания с подмамващи прекрасни предложения (но с неясен резултат), ще имаме дар-слово за привличане на клиенти и последователи, най-успешни ще са творците и хората, които боравят с думите. Това ще е седмица на лежерните отношения и удовлетворяващи пътувания.
4.На 02.07, вторник, в 13ч и 41мин и Нептун (след Сатурн) става ретрограден в 30-ия градус на Риби. Последен градус, последна ретроградност на планетата изцяло в Риби: съвсем осезаемо ще чувстваме умора от неяснотата в социалната среда, заблудите и “омаята” на върховната власт (за нас е ЕС), да не говорим за продънената финансова политика и т.н. Ще запазим вярата, надеждата и любовта за по-добри времена.
5.Също на 02.07, вторник, в 15ч и 51мин Меркурий ингресира в Лъв и вербалната комуникация ще стане твърде “аз”-ова: всеки ще държи на своето мнение, ще иска неговите идеи и планове да са приоритет, всеки лидер ще се представя за най-важният и незаменимият, играта на сцената “живот” ще е начело. Меркурий в Лъв е в т.нар. “падение” и проявява най-негативните си черти: неверни данни, слухове, компромати, провалени договори, неосъществени пътувания. Това се случва най-вече, когато има квадратури и опозиции към него. Появяването му в Лъв е съпроводено с опозиция към ретро Плутон във Водолей и няма друга планета, която да отнеме от негативното въздействие за този момент.
6.От 01.07 до 21.07 Юпитер в Близнаци прави прекрасни аспекти към Лунните възли и така ще спаси негативите най-вече на Слънцето към тях. Това са добри три седмици за намиране на подходяща среда, в която да осъществим идеите си за развитие и просперитет. Някои от тях ще останат за дълго време и ще бъдем доволни от резултата.
7.На 06.07, събота, в 1ч и 57мин е точното Новолуние в 15-ия градус на Рак. Няма много аспекти, но няма и негативни. Близостта на Венера до явлението показва, че следващите ок. 28 дни ще бъдем заети със семейството и хората, които обичаме. Всички позитивни емоции ще са насочени към тях, ще ги обгрижваме, ще даваме и получаваме обич. Тригонът с ретро Сатурн в Риби може би ще ни насочи към реновиране и подредба на наследствени имоти, ще имаме и помощ от близките за възход в работата, възможно е също да получим и работа, за която сми кандидатствали преди време. Пълен госпадар на Небето (на земно ниво) е Луната в този ден, пък и следващия. Емоциите и интуицията ще ни водят по пътя на желанията.
Ето и Луна без курс : 22.06 от 1ч и 59мин до 2ч и 10мин; 24.06 от 6ч и 07мин до 6ч и 15мин; 26.06 от 1ч и 31мин до 9ч и 09мин; 28.06 от 11ч и 46мин до 11ч и 53мин; 30.06 от 7ч и 58мин до 15ч и 01мин; 02.07 от 18ч и 44мин до 18ч и 51мин; 04.07 от 23ч и 45мин до 23ч и 53мин.

%d bloggers like this: