ОТ  НОВОЛУНИЕ  В  РАК  ДО  ВТОРО ПЪЛНОЛУНИЕ  В  КОЗИРОГ  2024г.

Астрологичната карта на Новолунието в Рак на 06.07.2024г. ни дава простор за идеи, свързани с дома, в който живеем и с корените, от които произлизаме. Най-добър момент за решаване на наследствени въпроси, общо изграждане и обновяване на наследствени имоти с братя и сестри, благоприятна промяна на направени по-рано планове, започване на семеен бизнес в областта на строителството, грижата за близки и нуждаещи се от помощ, възпитанието и отглеждането на деца до 7 години, на храненето и други теми на Рака. За да бъде успешно всичко, трябва да преодолеем стари фамилни вражди, като този, който започне и постигне това, ще бъде възнаграден за положените усилия. До края на деня ще имаме приятни непланирани събития, свързани с любими хора и дейности, които обичаме да правим, напр. хоби. Вечерта ще бъде от типа “Всичко е любов” (заглавие на български филм от “соц”-а). На другия ден, 07.07, неделя, в 6ч и 56мин малката растяща Луна преминава в Лъв: емоциите и желанията придобиват огнения, нетърпящ възражения характер на знака. Опозицията с ретро Плутон във Водолей ще допринесе за дразги, съмнения и взаимни обвинения по време на сутрешното кафе. Силните амбиции ще съпровождат деня и ще провокират кризи в отношенията. Вечерта, след 19ч, започва успокоение на страстите, разговори по темите, предизвикали негативните емоции през този ден ще са разковничето за постигане мир и ползотворни решения.  Благоприятният работен аспект между Меркурий в Лъв и Юпитер в Близнаци ще даде добра основа за ползотворни разговори и подписване на значими договори до 13.07. Понеделникът, 08.07, е един от тези дни: добър за всякакви начинания. По обяд Луната излиза от фаза “новолуние” и започва видимо да расте. Вторник, 09.07, ще е предизвикателен, с неясно и неочаквано развитие на делата. Нервен ден, но всичко ще завършва с искания резултат.

 В 16ч и 48мин растящата Луна ингресира в Дева и се “кротваме”. Следващите два дни ще сме заети с дребните неща в живота, с ежедневието, ще пресяваме информацията и ще вземаме от нея най-полезното за нас. Ще се съсредоточим и в професионалните дела. Венера започва опозиция с ретро Плутон във Водолей до 17.07, точна на 12.07. Това ще придаде криза и драматизъм в личните отношения, може да бъдат прекъснати дълги връзки, излизат наяве скрити проблеми. Спират плащания по договори, финансите ни могат да бъдат “изсмукани” от особени подмамващи предложения. Това е седмица на повишено внимание с парите, особено с кредити и големи инвестиции. Все пак тази опозиция се разпада през ретро Нептун и е възможно да се окаже, че напрежението си е струвало, напр. финансите ни да отидат при близки, които обичаме и които ни обичат. Срядата, 10.07, е добър за старт на неща, които ще доведат до нещо реално, практично и видимо, напр. строеж, картина, ястие и т.н. Възможно е около обяд по време на някакви разговори, да надхвърлим границите на възможностите си. Така може да се въвлечем в трудности по изпълнение на дадени обещания. Но пък “изхвърлянето” ще ни покаже колко “струваме” и дали имаме сили да се справим. Рождените планети около 9-ти градус на всички знаци ще бъдат активирани за проява. Четвъртък, 11.07 е приятен ден, подходящ  за старт на дейности, които изискват съсредоточеност, отчитане и на най-дребните детайли, т.е прецизност, пресяване на информация и подбор на специалисти за определена работа. Може да се увлечем и в приятни мечти. В 19ч и 19мин Венера ингресира в Лъв и отново “Всичко е любов”: планетата на любовта е в знака на любовта до 05.08. Стартът, обаче, ще е съпроводен с криза на чувствата и ще търсим поводи да обвиним партньорите в изневяра или за стари прегрешения (Венера в Лъв в точна опозиция на ретро Плутон във Водолей). Това ще са около пет дни на недоразумения и предизвикателства в личните отношения. Финансите може да “потънат” някъде. Петъкът, 12.07, се очертава да бъде също ползотворен, активен в позитивна посока, може да се окаже и прекалено амбициозен. В 5ч и 07мин растящата Луна преминава във Везни, съвпада с Лилит и е в тригони с Плутон във Водолей и Селена в Близнаци. Ще има добро стечение на обстоятелствата по темите за съдружие, партньорство, намиране на баланс и подходящ компромис. С други думи: ще намерим това, което търсим и силно желаем. Отново ден без квадратури на Небето, т.е всичко ще върви добре, но, ако положим необходимия труд за това (много секстили между планетите, аспект от 60 гр. с меркуриев характер, който изисква действие, организация, комуникация). Бездействието не е полезно.

Събота, 13.07, е емоционален ден, свързан с миналото, но събитията ще ни подпомогнат за бъдещето. Късно вечерта вероятно ще се почувстваме не на място, няма да сме в кондиция, доброто настроение ще бъде заменено от раздразнителност : Луна във Везни в квадратура със Слънцето в Рак, като точният аспект ще проспим. В неделя, 14.07, същата енергетиката  ще продължи. Около 18ч растящата Луна преминава в Скорпион и личните отношения ще претърпят неприятна трансформация: образува се трудна тау-квадратура между Плутон, Венера и Луна. Тази конфигурация предполага криза, неподходящо изразяване на чувствата, търсим “под вола теле”, искаме да подчиним и обсебим някой или нещо. Силна енергия за притежание по потискащ и неприемлив начин. Не е вечер за нови запознанства. В такава ситуация самотата е за предпочитане. Това положение приключва след обяд на следващия ден, понеделник, 15.07. Около 17ч е точният съвпад на Марс с Уран в 27-ия градус на Телец. За последен път в този знак. И двете планети са в т.нар. “депресия”: Марс е в заточение, а пък Уран – в падение. Би трябвало това обстоятелство да носи ярост, разрушение, хипер риск, внезапни атаки и агресия. Но… Има едно “НО”, което намалява силата на възможните негативи: този съвпад е в благоприятен аспект секстил (60 гр.) и с ретро Нептун в Риби и със Слънцето в Рак. Така, че имаме изключително добра конфигурация, наречена “бисекстил”, която предлага възможности и задейства ситуацията в позитивна посока. Това ще продължи до 20.07. Затова, мисля, че енергията за разрушение ще бъде впрегната в нещо, чийто краен резултат ще е добър и приемлив. Възможни са вълнения (меко казано) в социалната среда. Рождените планети около 27-ия градус на всички знаци ще имат своя звезден период за изява. Вторник, 16.07 е изключително емоционален ден, подходящ е само за самостоятелна работа у дома. Разговорите ще се превръщат незнайно как в пререкания с изненадващ край. Мълчаливо и без да противоречим, можем да свършим някаква работа в държавни институции и такива, които изискват от нас подчинение и изпълнение на поставени задачи. В сряда 17.07, в 4ч и 25мин растящата Луна навлиза в Стрелец и подпомага огнената стихия. Така за ок. 2,5 дни ще сме на вълните на оптимизма, доброто настроение и позитивното отношение към околните. Вечерта е приятна за нови запознанства и успешни бизнес отношения.

Единствено трябва да се пазим от словесни престрелки и да не се изказваме неподготвени (Меркурий в квадрат с Марс и Уран). В четвъртък, 18.07, могат да ни озарят перспективни идеи, които ще трябва да обмислим по-добре следващите дни. Марс е в последните два градуса на Телец : уморени сме от липса на активност, от някакво зациклане и инертност. Слънцето започва опозиция с ретро Плутон, активна до 28.07, точна на 23.07: ще се сблъскваме с крайно упорити неприятни хора и обстоятелства, такива с много власт и пари. Личната ни активност ще е възпрепяствана, като това, което правим няма да се оценява подобаващо. Но има изход от това положение, ако се опрем на вътрешното си разбиране за силата на емпатията: Марс, Нептун, Плутон и Слънцето правят конфигурация, която превръща неразбирателството и недоверието (опозицията Слънце/Плутон) в нещо градивно, като всяка от страните дава възможност на другата да се изяви пълноценно. С други думи: ако искаме да бъдем разбрани и правилно оценени, ние също трябва да се отнесем така към другите. Разбира се, няма да е лесно поради продължителната квадратура Меркурий в Лъв/Уран в Телец, която дава внезапни неясни откази от контакти, прекъсване на преговори, непредвидена промяна в договори и пътувания. Това ще е така до 28.07 поради намалената скорост на движение на Меркурий (ще става ретро на 05.08). Но пък от 18.07 започва едноседмичен секстил между Венера в Лъв и Юпитер в Близнаци. Това са дни на добри обноски, перспективни бързи инвестиции, любовта е съчетана с интелект и приятни занимания. Възможно е любовните авантюри да прерастнат в дългосрочни съюзи. На 19.07, петък, около 11ч. Луната навлиза във фаза “пълнолуние” и преминава в Козирог. В следващите 2,5 дни ще работим за кариерата, ще сме съсредоточени емоционално във важни дела, които считаме, че ще ни изкачат по стълбата на успеха в професионален и социален план. Денят ще е с разнообразна енергетика, която ще продължи и в събота, 20.07. В 23ч и 44мин Марс ингресира в Близнаци и до 05.09 ще разчитаме на силата на думите и интелекта. Младите умове са на ход в социалната среда. Слънцето е в последните два градуса на Рак: цял месец творческата ни същност е била отдадена на близки, род, Родина и решаване на проблемите у дома. С нетърпение очакваме ингресията му в Лъв, за да се изявим лично за себе си.

xr:d:DAFUSxvx9jU:556,j:5484652678916771138,t:23062213

На следващия ден, 21.07, неделя, в 13ч и 57мин е точното Пълнолуние в 30-ия градус на Козирог с позитивни аспекти: секстил с ретро Нептун, тригон с Уран в Телец и Марс в Близнаци, съвпад с ретро Плутон във Водолей. Рождената карта на това явление показва, че сме се справили максимално добре със задачите, поставени при Новолунието в 15-ия гр. на Рак. Но умората от упоритата работа си казва думата – искаме някаква емоционална промяна, да се свали напрежението (самото Новолуние беше с разпадащи се квадратури към Лунните възли на кармата) от предприетите действия за оправяне на проблемите у дома, с наследство, с деца и внуци, с родители, с бизнеса по Рак и други теми на знака. Тази промяна идва само около два часа по-късно: пълната Луна преминава във Водолей в 14ч и 44мин, съвпада точно с Плутон и прави въздушен тригон с Марс в Близнаци. До края на този ден енергията е насочена към интелектуални разговори, лекота в общуването, непредвидени пътувания, максимална еуфория, разнопосочност в емоциите, сякаш ще се възродим (тригон с Марс). В понеделник, ден на Луната, 22.07, в 10ч и 44мин Слънцето ингресира в своя знак Лъв, където вече са Венера и Меркурий. Започва средата на лято 2024г. Прекрасен ден за решаване на проблеми, поради доброто взаимодействие на планетите в Лъв, Близнаци и Водолей. Ще спечели този, който съумее да овладее желанието си  да натрапи задължително своите идеи на околните. Да ги застави по непредвидим начин да ги приемат: Меркурий с точен квадрат към Уран в Телец. Тази ситуация между двете планети на интелекта, разума, комуникацията предпоставят сблъсък на личния начин на мислене (Меркурий) с този на социалната среда (Уран). Или по друг начин казано – думите на един човек, изказани в обществото няма да бъдат приети безпроблемно. Ето и основните астросъбития през разглеждания период:

1.Продължава тригонът Слънце в Рак/ретро Сатурн в Риби, който ни подкрепя да решим сериозни дела от миналото, свързани с дом,род, родители, деца, нуждаещи се от помощ . Това е и аспект на носталгия на сънародниците ни в чужбина, която би предизвикала тяхната емпатия и съпричасност към събитията в родната България.
2.На 06.07 прекрасно Новолуние в Рак, след което всяко новолуние и пълнолуние от един лунен цикъл ще се случват при Слънце в един и същи знак. Това означава, че няма да променяме същността на желанията и задачите, поставени при всяко новолуние. От м.04.2023г всяко новолуние беше при Слънце в един знак, а следващото пълнолуние – при Слънце в следващия. Това означава, че трябва да променяме в движение плановете си. От 06.07. няма да е така и всичко ще върви по план до второто новолуние в Дева през м.09.2025г, когато нещата пак ще се “обърнат” (Слънцето ще е в различни знаци при един лунен цикъл). Явно това е някаква повтаряемост през около 13/14 месеца.
3.От 08.07 до 23.07 е особеният съвпад на Марс с Уран, точен на 15.07. Последен съвпад в този знак. Не толкова “лош” като за край на една поредица: първи път на 20.01.2021г в 7-ми гр. на Телец; втори – на 02.08.2022г в 19-ти гр и сега за трети, последен път – 15.07.2024г в 27-ия гр на знака. Както се казва “ Трети път – за късмет!”, защото има само позитивни аспекти и агресията може да се превърне в работа. Принципно това е зареждащ съвпад, който предлага интересни незабравими дни по темите на Телец- пари, удоволствия, уют, релакс, любов и др.
4.На 11.07 в 19ч и 19мин прекрасницата Венера, планетата на любовта смело навлиза в знака на любовта Лъв. Така 25 дни ще сме в огнения вихър на чувства, страст и горещи изживявания – чудесно лято.
5.Преминаването на планети в Лъв ще бъде подложено на изпитания и трансформации, поради опозицията им с ретро Плутон във Водолей. За Венера това ще е периода от 09.07 до 17.07, точен аспект на 12.07 и за Слънцето от 18.07 до 28.07, точен аспект на 22.07. Тази ситуация няма да е съвсем травмираща и безизходна, защото опозицията се разсейва през Нептун в 30-ия гр. на Риби, Уран в 26-ия гр. на Телец, Марс на границата Телец/Близнаци през определени моменти и Луната в подходящи знаци.
6.От 18.07 до 28.07 ще действа най-провокативния аспект квадрат между бавен Марс в Лъв и бавен Уран в Телец, точен на 22.07. Това е лош период за лидери, които искат да уверят околните в своята правота и да наложат своите идеи в социума. Това са двете планети, олицетворяващи личния начин на мислене и комуникация (Меркурий) и установения такъв в обществото (Уран). Желанието за свобода и промяна на електората ще е в противоречие с думите на лидерите. Трудно ще е за явяване на изпити, интервюта, срещи – все нещо непредвидено ще изскача. Но пък Уран винаги дава възможност за избор.
7.На 20.07 в 23ч и 44мин Марс ингресира в Близнаци и ще стои в знака до 05.09.2024г. В обществото и социалната среда ще нахлуят мощно (особено до 30.07, когато Марс е в тригон с ретро Плутон във Водолей) млади, образовани хора, решени да вложат своята енергия в образование, пътувания и да докажат своя интелект.
8.На 21.07, неделя, в 13ч и 17мин, е точното второ Пълнолуние в 30-ия градус на Козирог (първото беше на 22.06 във 2-ия гр.). Сегашното явление аз наричам “умореното пълнолуние”, защото ще се чувстваме точно така – изтощени от къртовската работа по задачите, които си поставихме по Новолунието в 15-ия гр. на Рак на 06.07. Но пък позитивните аспекти и на двете явления ни носят удовлетворение.

%d bloggers like this: