СЪВПАД НА САТУРН С ПЛУТОН В КОЗИРОГ 2020 г

Сатурн и Плутон

Това се случва  в 23-ия гр на Козирог,на 12.01, ден на  Слънцето, в 18ч и 57 мин за София.

        Планетите Сатурн и Плутон се числят към т.нар. „тежки“ планети – с малка скорост на движение  /бавни/ , с по-трудна енергетика  / негативни по същност/, техните принципи на въздействие са ограничаващи и преобразяващи , чрез създаване на еднозначни притесняващи ни ситуации, които ТРЯБВА  да  изтърпим и да изживеем.Тъй като двете планети управляват по-скоро обществения живот ,техният съвпад ще даде промяна в тази тема, която обаче ще рефлектира върху всеки един от нас, в зависимост от мястото на този съвпад  в личния ни хороскоп. Някои може да усетят промените слабо,други да бъдат разтърсени,трети да минат с малко загуби,може да има и такива с големи придобивки  и т.н. Сатурн представлява структурата на управление на дадена държава, законоизпълнителната власт /правителството,начело с министър-председателя/, писаните и неписани правила,установени в обществото за момента,както и бизнес,свързан със строителство и архитектура,археология,управление на фирми,показва бавното,постепенно развитие нагоре,но като използваме съществуващите ресурси и възможности.Сатурн е консервативен,свързан с миналото, не обича промените,особено сега,когато е в Козирог.Плутон е планета, отговаряща за трансформациите /смъртта и възраждането/,символ е на всичко тайно   /бизнес,извън закона/ и могъщо  /международни корпорации /,всичко,което е под земята  /природни богатства, както и лавата,изригваща при вулканите,гейзери и т.н./,както и на висши военни. Плутон е висша октава на Марс,богът на войната,затова,когато е активиран Плутон винаги има опасност от световна война /дано да се разминем с третата такава,защото ,ако има някога четвърта тя ще е с прашки и стрели/. И така,за да видим какво е ставало през годините,когато сме имали такъв съвпад ще погледнем назад.И ще добавя,че основни и тотални промени не минават без участието на Уран,който сега е в Телец.

Планетите в Слънчевата система

Да направим малка разходка и да видим какво се е променяло у нас при предходни такива съвпади, които се случват през интервал от 31 до 38 год. Ще започна от преди  точно 200 години – 1820г.,когато двете планети са били заедно в 26-ия гр. на Риби ,вероятно тогава желанието за освобождаване от турско /османско/  владичество набира сила. Между другото през тази година е открита първата аптека в България,в Сливен.

През 1851 г, на 06.06, двете планети са в 1-ви гр. на Телец,в съвпад с Марс и ,забележете, УРАН ,който и сега е ТОЧНО в същия градус / 3-ти на Телец/ и също е управител на Асцедента в картите на явлението и през двете години  /тогава и сега/. Продължаваме да сме си под игото,но се чувства и положителна промяна в производството в земите ни,както и закъснелите фермани на султана с цел да бъдем „озаптени“ и усмирени.Но народната лавина вече е в ход и няма спиране, предстои освобождението от дългогодишното  /близо 5 века/  турско/османско робство.

През 1883 г , планетите са  в 30-ия гр. на Телец,на 22.05, в съвпад със Слънцето  /както и през 2020 година/. Вече сме свободни да градим държавата си и българският лев, като собствена парична единица.

През 1914 г,на 04.10,Сатурн и Плутон са в 2-ри гр. на Рак – войни,разруха и разграбване на територии от нашите съседи,с много жертви защитаваме дома си.В следващите години идват и : Първата световна война; Великата Октомврийска Социалистическа Революция в Русия,която прекрои и разтърси световния политически ред, Втората световна война и др. събития,които по-късно доведоха  промените и в нашата държава.

През 1947 ,на 11.08, двете планети са в 13-ия гр. на Лъв,в съвпад с Венера и Слънцето. Вече се намираме в нов политически ред,привнесен отвън,от Русия, започва се трудния етап на национализацията, репресиите срещу недоволните от новите порядки,но и изграждането на България,като верен съюзник на Русия и член на СИВ  /Съвет за икономическа взаимопомощ /,организация на социалистическите държави,обхванала почти половин Европа,в ход е и т.нар. „студена война“. И въпреки всички негативи в България имахме развита икономика,пък макар и „вързана“ за нечии имперски амбиции  / то и сега не е по-различно,но някак ни „изчезна“ икономиката/.

Следващия съвпад на двете планети е през 1982 г,на 08.11.,в 28-ия гр. на Везни. Някои от нас си спомнят тези години и сами можем да преценим как ни повлияха промените ,настъпили преди толкова години.Просто се разклати добре установения режим в същите тези държави от социалистическия блок.Първа беше Полша с Лех Валенса и вече нямаше спиране.Вятърът на промяната дойде при нас на 10.11.1989 г . И останалото го знаем  от близката ни история . Не искам да пиша,защото съм бясна – една шепа народ останахме в цяла държава с древна история ,а ходим по „дъното“ от години.Надявам се периодът,който ще настъпи след предстоящия съвпад на тези две могъщи планети да помете всичко, което ни пречи и ни кара да се чувстваме зле в собствения си дом.

Революционен съвпад на планети

Какво да очакваме сега? Ами пак тотални промени,само,че те ще стават бавно , стъпаловидно, на етапи,в синхрон с характера на Козирог, в следващите шест години. За съжаление революция няма да има – нито „нежна“ /както беше през 1989 г/,нито каквато и да е друга – толкова сме изтощени като общество,че едва ли ще имаме сили и възможности да направим нещо подобно. Но ще сме свидетели и участници в прояви на недоволство на различни групи хора,обединени по професии или около обща кауза,вероятно вторите ще са повече.Първите категорични импулси,които ще накарат управляващите да променят условията на живот  и да направят сериозен ремонт на законоизпълнителната власт – правителството  / Сатурн /, очаквам  ок.22.03 ,когато Слънцето ще навлезе в Овен, а Сатурн – във Водолей.Преди тази дата каквито и промени да има ще са козметични,само да ни баламосат и няма да засягат същността на проблемите,дори и цялото правителство да „сдаде“ властта .Следващите ще са същите,като тези.Истинската промяна в управлението ще започне от 21.12.2020 г. Когато Сатурн,заедно с Юпитер /законодателната власт – народното събрание/  ще ингресират във Водолей,управляван в съгласие от Уран и Сатурн, знакът на свободата,на истинските промени.Дебело подчертавам,че промените само ще ЗАПОЧНАТ.Вероятно ще бъде променена структурата на самото Народно събрание – напр.броят на депутатите да бъде намален,в съответствие с искането на „електората“. Но това ще е за 2021 г. Сега,през 2020г енергията само ще се сгъстява и концентрира,ще събира сила и мощ ,за да избухне в по-големи промени в световен мащаб. Плутон,като представител на корпоративния бизнес /законен или не / от 2008 г се намира в Козирог и от тогава виждаме срастването му с държавното управление,не само у нас.Това ще продължи още няколко години,но вече с прекъсвания,до 20.11 2024 г., когато Плутон ще навлезе окончателно във Водолей и ще покаже силата и мощта на колективното съзнание.Е,тогава може да има и истински революции.Но  има време.Вероятно докато трите планети :Сатурн,Плутон и Юпитер са в Козирог,промени няма да има.Особено динамични ще са периодите, когато Марс,символ на законоопазващата сила – полиция,армия ще се присъедини към великата тройка в Козирог, при съвпад: от 17.02 до 31.03 и при квадрат към тях от своя знак Овен: от 28.06 до края на годината. Така че ни очакват бурни дни през втората половина на 2020 г. Марс е символ и на грубата физическа сила и израз на електоралното недоволство,затова м.08 и м.10 и м.11 ще са най- напрегнатите дори и в личните отношения.

Плутон

В личния ни хороскоп съвпадът Сатурн/Плутон ще даде отражение,само ,ако има аспекти към важни точки и същите планети в рождената карта са силни.Например: родените през 1982 г имат същия този съвпад в 28-ия гр.на Везни и сегашния прави към рождения им  аспект „квадрат“ – неблагоприятна ситуация,показваща борба за място под Слънцето,т.е вероятно напрежение в работа или преместване в неблагоприятна социална среда.Показва и невъзможност за обслужване на големи кредити,или не особено добро отношение на властимащи хора или авторитети в семейството и фамилията към натива.Изобщо като цяло картината на този съвпад не е розова,но винаги от някой ъгъл дебне спасение.В случая имаме присъствие и на Слънцето и на Меркурий в 23-ия гр. на Козирог,където е срещата на Сатурн с Плутон тази година,2020 г. Слънцето представлява държавния глава на всяка страна. Меркурий олицетворява комуникацията,договорите.В разглеждането на предишните съвпади на Плутон/Сатурн със Слънцето ,винаги сме излизали от промените с приемливи загуби и поражения и сме изграждали нещо ново – 1883г,1947,като ,разбира се,от старото нищо не е оставало.Но това е било в друго време,сега е друго ,но смисъла на влиянието на двете планети е същият – коренна промяна в обществото,а от там и в живота на всеки един от нас.Явно ни предстои да изживеем бурни години на промени и аз считам,че ще е този път наистина към спокоен и уреден живот.Разбира се – няма да е лесно,нито бързо. И присъствието на Юпитер в знака Козирог през 2020 г. дава надежда за по-безболезнено преминаване . Но пък тук имаме и друг проблем : Юпитер обича развитие нашироко,Сатурн – на високо,Плутон пък крие нещата надълбоко ,което означава ,че имаме три противоположни принципа за съвместяване.Ами няма да стане сега.Ще е като с приказката,дето орел,рак и щука дърпали една каруца – и тримата в различни посоки и тя не помръднала. Така,че 2020 г няма да помръднем и сантиметър,но ще набираме сила и възможности за предстоящите истински промени.Всички планети в Козирог: Юпитер, Слънцето,Сатурн,Плутон и Меркурий са придружени от Южния лунен възел на кармата,което означава ще все още гледаме към и сме свързани с миналото и не сме готови за бъдещето.Освен това и някои прослойки ще се опитат да реставрират миналото,като му придадат приемлив образ пред народа.Девизът на промяната обаче може да стане : „ ДА ПРОМЕНИМ ВЛАСТТА НА ВЛАСТТА“, т.е коренно да променим принципите на управление в държавата и да наложим нови обществени правила.

И все пак има красота…

В лично отношение: най-добре е да не правим нови проекти,а да се заловим за миналогодишните,които дори и не сме започнали.Ще сме принудени да се примирим с това,което имаме и дано успеем да го запазим.През 2020 г. ще господства земната енергия,която не дава промени,а само задържа и концентрира,натрупва енергия,която ще се прояви по-късно и ще доведе до промени.