Уран в Телец

Седем години екзотика

Планетата уран е висша октава на Меркурий и представлява свръхсъзнателна менталност, свързана с наука, висши технологии, интернет и продуктите за него, висш, космически разум, всички науки свързани в космоса, включително и астрологията.Уран включва в себе си енергиите на слънцето,меркурий и марс. Той е оригинален, нестандартен свободолюбив,хуманист, демократ, но и разрушителен, ексцентричен,нервен предизвикателен. Ключовите думи са: промяна,нестабилност,непредсказуемост. В професиите – инженер,пилот,космонавт, учен–експериментатор, човек занимаващ се с нещо необикновено и различно.В политиката – реформи,революции,стачки власт на народа,политически партии,организации в неправителствен характер.В природата–бурен вятър,торнадо,труднодостъпни високи места,катаклизми и внезапни промени в климата,вулканична дейност,изригване на гейзери, земетресение. По Уран всичко е неочаквано,бързо и с осезателни последствия.

Телец е зодиакален знак,който управлява материята,изразява красота,талант удобство,изкуство,материален успех,пари,още: козметика,фризьорство,хранене като философия и на клетъчно ниво,мода,бижута,обзавеждане на дом и всички движими ценности / картини,дребни скъпи вещи и други/, фасадата на всяко едно нещо- сграда, парк, градина, витрина, дреха и т.н. Професии: Банкери, градинари банкери,готвачи, проститутки, дизайнери, художници и всички, свързани с творчество и красота. Под телец са Полша, Гърция, Украйна, Ирландия. Зодиакалният знак Телец се управлява от Венера, която се свързва с чувства, любов, показва естетически и художествени способности, оценява. Тя е с женска енергия, топла, влажна, пасивна, плодовита. Венера олицетворява цъфнали градини, празници, приеми, концерти, търгове, аукциони, дипломация, международни панаири и изложения, движими вещи и ценности.

Уран е управител на Водолей, а Венера–на Телец, така че тези два знака в следващите седем години ще са взаимно свързани, като максимума на взаимодействие между тях ще бъде при мажорни аспекти между Венера и Уран. Когато Венера е във Водолей,т.е при “ взаимна рецепция“/ всеки е управител на другия/ ще имаме относително спокойствие в отношенията между тях.

През тези седем години очаквам живата природа да бъде обект на експерименти и то на клетъчно ниво – самите микроорганизми и клетки ще бъдат електронизирани. Нанотехнологиите ще продължават своето развитие, микрочипове започнаха да се поставят къде ли не, все повече се увеличават опитите да се влияе на времето, като климат – циклони, предизвикани земетресения и т.н. В държавите с добре уреден и спокоен живот ще има промени. Ще има напредък в развъждането на селскостопански животни, получаването на две реколти от някои култури за една година и появата на нови сортове плодове и зеленчуци.

В модата – игра на цветове и форми, сякаш дошли от космоса – необичайни силуети и съчетания на цветове. Ще се наблегне най-лесните кройки и на дрехи, които могат да се използват за няколко неща– например: пола за бюстие и за наметка. Ще има и промяна в установените норми за красиво– възможно е ексцентричното, асиметричното, необичайното да бъдат масово възприети. Може кльощавите фигури на манекенките да изчезнат. Възможно е компютри да изработват готово облекло, така както в момента се изработват малки фигурки и професията на шивача постепенно да изчезне, на обущаря също.В творчеството все повече ще се обединяват различни изкуства и ще се показват общи произведения. Все повече ще се предлагат на нашето внимание необичайни, креативни и интересни интерпретации в областта на  приложното творчество. В този ред на мисли една от науките, която ще навлезе в практиката е астрологията. Все повече хора ще искат да подредят дома си в съответствие с астрологичните закони, за да се чувстват добре в него. Или пък някой ще поиска да подсили своя рожденна планета чрез облекло, обувки, прическа, аксесоар. Например: за да приветствате окончателното навлизане на Уран в Телец, можете да сложите като аксесоар две различни обеци или да обуете обувки с различен цвят, но с еднаква форма, разбира се. Някои спортисти отдавна правят това и сега и ние имаме основание да го направим 🙂

Стигам и до темата за личните парични средства, тези с които боравим всеки ден. Не тези в банката, а тези портмонето. Ако имаме обаче собствена банка,  нещата са малко по-други. Много се писа по този въпрос – криптовалута, електронно банкиране, кредитни и дебитни карти и т.н. Но какъвто и начин да приложим за плащане, първо трябва да изработим тези пари,т.е да ги имаме. Затова при Уран в Телец ще имаме нови възможности за придобиване на средства, както и нови идеи за тяхното управление. Считам, че инвестирането в технологии за получаване на енергия от природата, която да се използва само от едно домакинство, ще бъде приоритет. Т.е ще се развиват идеи и производства на миниелектростанции, минипречиствателни станции, уреди, задвижвани от слънчева енергия. Изобщо очакват ни „шантави“ неща и джаджи, които ще ни улесняват живота и ще го правят по-удобен. Разбира се, ще се увеличават и абсолютно непотребните предмети и всеки един от нас ще трябва да преценява какво му е нужно и какво не. Възможно е да се върне под някаква форма стоковото разплащане,т.е размяна на стоки, а не размяна пари за стока. Дори формулата “ кон за кокошка“ може би ще проработи – ами, като имам излишен кон, защо пък да не го заменя за кокошка, която ми трябва. 🙂

Ето това е Уран – разни неща, различни от установените и приетите. Дали разумно или неразумно ще боравим с парите зависи от нас и по-точно от нашата рождена карта.

Темата за личното представяне и обаяние е присъща на Телец и неразривно свързана с темата за любовта, която ще намира своето силно проявление  

при мажорни транзитни аспекти между Уран и Венера и ще се отнася за всички хора. Ин витро процедурите може да станат масови и то не само защото двойките имат проблеми при зачеване. Просто самотното майчинство добива все повече популярност. Нищо чудно да бъде отгледан зародиш извън женското тяло. Това ми изглежда твърде странно и страшно, но може би е неизбежно.

Интересно е, когато Уран е бил в другия знак, управляван от Венера, Везни, се е зародило движението на хипитата. Възможно е това явление да се повтори отново – свобода в любовта, секса, отхвърлянето на материалната част от живота.

През седемте години престой на Уран в Телец ще имаме различна негова активност, която ще се базира на аспектите му с другите тежки планети. Най-напрегната ще е 2021 г., когато Сатурн във Водолей ще направи квадратура с него, като най-опасен в това отношение считам, че ще бъде месец януари. Ще имаме кръстосване на шпаги между старото и новото, между ограничения и свобода, между строгите правила и незачитането им – изобщо ще бъде революционна обстановка, размирно време, ще искаме промени, ще си правим революциите, лични и обществени, и този път мисля, че няма да са „нежни“.

През 2022 година ще имаме отвреме навреме отново такава борба, но тя ще е по-скоро заглъхващ тътен от предходната година. 2023 година ще е година на тотална промяна в енергетиката – Плутон ще влезе за кратко във Водолей, а Сатурн ще ингресира окончателно в Риби. Уран в Телец си почива. През месец април 2024 година Юпитер съвпада с Уран и започва новият 13-годишен цикъл между тях- обучение, пътувания, хазарт, висше образование, късметлийски стечения на обстоятелства и събития, нови възможности и експерименти.През м.юли 2025 година Уран ще направи пробно преминаване в Близнаци, който е изключително подходяща зона за него. От 08.11.2025 г. до 26.04.2026г Уран се завръща в Телец за да се сбогува с тази енергия и Венера като негов управител.На 26.04.2026г. Венера съвсем подобаващо ще го изпрати с прегръдка, тя е съвпад с него при окончателното му напускане на нейните владения, където за 7 години е научил повече за красотата, любовта, женските тайни, а е дал своя усет за различното, невероятното, за свободата на изразяване. Точно като в приказката, само че в този случай принцеса Венера целува принц Уран и го пуска на свобода, там в Близнаци, където ще се чувства много по-добре.