Какво ни казват звездите тази седмица ? 01.04.08/08.04.18

Седмичен хороскоп

Прогноза за периода 01.04. до 08.04 вкл – от Пълнолуние да последна четвърт на Луната.Новият месец посрещаме с Венера в собствен знак – Телец ,което ще донесе успокоение на страстите горещи (от Овен ) , ще подкрепи с тригон (положителен аспект) планетите в Козирог и ще подсили земната енергия.Най-облагодетелствани ще бъдат тези от нас,които имат рождени планети в Дева,след това в Рак,Риби.Интересен е случаят с планетите в първата декада на Скорпион,които ще усетят опозицията на Венера от Телец,но и благоприятния секстил на Марс/Сатурн от Кози рог.В най-неизгодна позиция са рождени планети в първата декада на Лъв и Водолей,защото Венера ще ги предизвика да направят необмислени постъпки в любовта (силно привличане,но нетрайно при квадратури),да се изхвърлят при покупки  – ще платят висока цена,а както и Меркурий е ретрограден – новите вещи ще се окажат негодни или с ниско качество.Особено чувствителни ще са Слънцата в посочения диапазон ( до 10-ти гр. на знаците) и няма да могат да се изразят творчески и ефективно,т.е. няма да бъдат разбрани правилно или ще направят грешки от прибързване.Но Венера е малкият благодетел ( големият е Юпитер) и каквото и да направи,то е за да ни даде точно това,от което имаме нужда.И докато е в своя знак трябва да направим всичко възможно ,за да
осъществим замислите си,идеите си и желанията си – просто тригонът Венера – Марс/Сатурн ни поднася добра среда за това.На 01.04 (неделя) Луната е все още във Везни и във фаза Пълнолуние,като ще бъде в опозиция на Уран (точна ок. 21ч и 30 мин) – неочаквани емоционални изненади,свързани с партньори (лични и бизнес).На този ден късно вечерта е и точния съвпад на Слънце с ретроМеркурий в 12-ия гр. на Овен и вероятно ще го проспим.Но по-добре, защото този съвпад дава трескаво мислене,неподредени идеи ,прибързани решения,но и внезапни творчески хрумвания.Всъщност на тази енергия ще сме подложени  до 06.04. На 02.04 ок. 2 ч. Луната навлиза в Скорпион и прави опозиция на Венера в Телец  – моменти на несъответствие между чувства и емоции.
Но това някак ще се разсее от необходимостта да работим за благосъстоянието си и доброто разположение на
духа или просто от работа и задължения (Луната прави добър,работен аспект към Марс/Сатурн в Козирог)няма да имаме време да се замислим за личните чувства и емоции.Понеделник е един от балансираните дни,въпреки унилото настроение (Луна в Скорпион),той е и денят на точния съвпад на Марс със Сатурн в квадрат (негативен)(
аспект) с ретроМеркурий ( компромати,неразбирателство с началството и вербална агресия,проблеми с документи,договори и разговори).Повечето вода ще ни угаси разпалеността.На 03.04 Луната продължава своя път в Скорпион и прави добри аспекти с Нептун в Риби,Юпитер в Скорпион и Плутон в Козирог,излиза от фаза Пълнолуние и вече ще я виждаме намаляваща на небето.Вторник ще е особен ден и дори и някой да се стреми да ни ядоса ,няма да го вземем навътре,просто ще имаме друго нещо важно за вършене.,т.е поради някакви обстоятелства няма да влизаме в горещи спорове.На 04.04 ,сряда,ок.10 ч. Луната ингресира в Стрелец и подсилва огнената енергия.Така ще имаме добро взаимодействие между планети в Стрелец (Луна) и Овен ( Меркурий,Слънце,Уран)  и между планети в Козирог (Марс,Сатурн,Плутон) и Телец (Венера) – градивна огнено-земна енергия.Разбира се ,квадратурата Меркурий  –  Марс/Сатурн няма да ни дава покой ( проблемна комуникация , писмени дела и пътуване). Четвъртък, 05.05  ще е многопластов ден по отношение на емоциите – Луна квадрат Нептун,Луна тригон Меркурий- може да изпитаме някакви колебания,някакви съмнения,на считам,че предпразничното настроение ще победи,защото негативните аспекти се „опитомяват“ от позитивни.
Началото на празничните дни е с Луна в Стрелец,точно в съзвучие с обстановката – ще се радваме на почивните дни,ще бъдем с близки и приятели (Луна тригон Уран),ще имаме приятни изненади,ще пътуваме и ще приготвяме трапезите. На 06.04.,петък, ок. 21 ч Луната преминава в строгия Козирог,за да прави компания на Марс,Сатурн и Плутон – идат два дни на сериозност ,известна доза тягостност,може да ни се стори ,че светът тежи на плещите ни.Някой може да каже и нещо,което да ни засегне и обиди.На 07 и 08.07 Луната ще направи последователно съвпади със Сатурн,Марс,Плутон , секстили (положителни аспекти) с Нептун и Юпитер ,както и квадрат със Слънцето – много особена енергия – и дразнеща, и възпираща, и опрощаваща,и сякаш не сме себе си.Изобщо празничните дни ще са с променлива енергетика – ще имаме от всичко.В края на този период Сатурн съвсем ще забави своя ход и ще се подготви за обръщане в ретро посока.Въпреки някои негативни аспекти (започва и квадрат Слънце/Плутон,означаващ затормозяване на творческата ни същност,затлачване и промяна под натиск на порива ни за действие ),този период ще е по-спокоен и градивен от предходния,поради навлизането на Венера в Телец.Все пак са светли празници и да не позволяваме на мрачното настроение да ни завладее.Слънчево ще бъде,топло и весело – така да е и в душите и сърцата ни.Весели празници на всички!!!

%d bloggers like this: