Какво ни казват звездите тази седмица ? 09.04.08/16.04.18

Седмичен хороскоп

Христос воскресе! И ето ни на прага на новата седмица ,която предлага фазата последна четвърт на Луната – от 09.04 до 16.04 когато е Новолунието. Считам,че преминахме през максимума на неприятните стечения на обстоятелствата и тези,които сами си забъркахме,къде с не премерено действие,къде с не премислени думи.Но при Овен ,пълен с планети,истината все някак ще се провре ,въпреки, или може би заради упорития отказ от съдействие на планетите в Козирог (квадратури между планетите в Овен и Козирог).Празничните дни някак ще ги разделим на две части :официална – при Луна в Козирог(7-ми и 8-ми април) и по-лежерна – при Луна във Водолей,която ингресира в този знак в понеделник, 09.04  ок. 10ч и 52 мин.Емоцията става по-лека,с приятелски оттенък,има изненади и разговорите са по-конструктивни.Меркурий започва да забавя движението си в ретро посока,но си остава квадратурата му със Сатурн,което означава,че ще общуваме все още сковано и готови за атака и то по теми,които ни тревожат и са ни неприятни,но ТРЯБВА да ги засягаме.На 10.04 ,вторник, имаме особена ситуация около обяд : Луна във Водолей в съвпад с Южен лунен възел,в квадрат с Венера в Телец, т.е. Венера прави тау квадрат с Лунните възли (Южен във Водолей,Северен в Лъв).Но това не е всичко – тя прави и страхотен тригон с Марс в Козирог и секстил с Нептун в Риби.Който срещне любовта в този ден,тя ще е завинаги! В такива моменти се правят кармични връзки,независимо по каква тема от живота,дали ще е любов, дали ще е свързано с нещо,което харесваме да правим (дори някаква покупка) или каквото и да е – то просто ще изскочи от миналото,ще превземе съзнанието ни,чувствата и емоциите ни и ще ни преведе към бъдещето.Много интересен момент за хора с творчески професии и занимания.Нищо чудно да попаднем на забравен бизнес партньор или на нещо,което дълго сме търсили. 11.04 ,сряда,също е ден на изненадите,повечето приятни,но ще се чувстваме някак напрегнати вътрешно (квадрати  Слънце/Плутон и Луна/Юпитер) и няма да се осмелим да хванем птичето на рамото (твърде много скорпионска енергия -ще сме мнителни или пък подозрителни за околните).Но пък романтиката от вторника ще продължи и късно вечерта съвсем ще ни обхване – Луната ще премине в Риби ( ок. 21ч 40 мин),ще сме настроени да прощаваме,да помагаме и да се отпуснем. В четвъртък ,12.04, около обяд и следобедните часове ще са най-добрия период за решаване на спорове и изглаждане на напрегнати ситуации.
По-скоро е подходящо за премахване на „острите ръбове“ в конфликтите,т.е мненията си остават ,но има прогрес в разбирането.За сближаване е много рано,когато става въпрос за преговори и подписване на договори.В този ден Слънцето прави съвпад с Уран по орбис ( 5 гр.) и някои от нас ще почувстват порив да правят нещата по водолейски – непредвидими,ексцентрични,различни.Петък ,13.04 (петък,13-ти и черна котка някъде ) е ден на земно-водната енергия -чувства,емоции и реалност.Започва и опозицията Венера/Юпитер,но тя е само за да покаже,че някъде с нещо ще прекалим или придобитото ще се окаже по-късно непосилно  за управление.Но Венера има подкрепата на Плутон,Марс и Нептун,а в самия ден,около обяд, и на Луната . Вечерта Луната навлиза във фаза  Новолуние – балсамична.В събота,14.04, ок. 6ч 26мин Луната ингресира в Овен и нещата отново придобиват огнен характер,като допълнително се активират квадратурите между планетите в Овен и Козирог.
Все пак е почивен ден и най-много да разменим остри реплики  с близките,а може би и с недоволен клиент ,ако сме на работа.Меркурий почти е спрял и е силен колкото „тежка“ планета .Квадратурата му със Сатурн,който също е спрял,но ще се обръща ретро, е особено неприятна и ще продължи до 02.05. Ще искаме да правим нещо,да кажем нещо,но няма да можем поради някаква ситуация,предимно пречки и неосъществяване на замисли.Неделята и понеделника (15 и 16 .04) са върхът в това отношение – Мекурий спрял,за да се обърне в права посока,а Сатурн – спрял ,за да се обърне в ретро посока.Ще имаме и затруднения при пътуване,особено в неделя по обяд,когато Луната ще е в напрегнат аспект с Марс и дори може да „развали“ доброто отношение Венера/Марс,т.е емоциите при балсамичната Луна може и да провалят нечия любов.В неделя,в 12ч  и 21 мин Меркурий тръгва в права посока и вече можем да си отдъхнем,но не и да се отървем напълно от неразбориите..В понеделник в 4ч и 58 мин
в 26 гр.Овен е Новолунието и до 12 ч можем да напишем съкровените си желания за нещо ново,за ново начало(според наталния дом в рождената карта,където попада то).Съвпадът на явлението с Уран предлага многообразие,нетрадиционност,дори доза ексцентризъм,но и лекота ,творчески подход и разбира се Интернет.
Около обяд Луната ингресира в Телец и обстановката се укротява.
Общо взето очаквам по-спокоен период от предходния,поради това,че Венера е в своя знак  Телец и заедно с планетите в Козирог ще ни доставят добър енергиен фон за земните сериозни дела.Разбира се и връщането на Меркурий в права посока ще помогне за това.

%d bloggers like this: