Какво ни казват звездите тази седмица ? 17.04.08/23.04.18

Седмичен хороскоп

Ето и прогнозата за периода 17.04 до 23.04 (първа четвърт на Луната – квадрат Луна/Слънце).За Новолунието в Овен писах в предходната си прогноза,но ще допълня,че това е ново начало на нещата,свързани с наталния дом,в който попада.Съвпадът му с Уран ще даде непредвидени обстоятелства,но с право на избор,т.е. ще работим и ще пишем желания в една посока,но исканите резултати може да дойдат от друга.
На 17.04 (вторник) Луната е в Телец, в знака на Венера,където е и самата Венера.,затова енергията е изключително земна,свързана с нашите желания за притежаване,за спокойствие,дори мързел.Около обяд Луната ще направи тау-квадратура с Лунните възли и може би емоциите ще са свързани с кармични прояви (може да срещнем хора от миналото или да се повторят събития от него,които до ни преведат към бъдещето).Добрите аспекти,които тя прави с планетите от Козирог ни обещават положителен изход от ситуацията.Наталните планети в Дева ще са активирани да се изявят.В този ден Сатурн и Плутон едновременно спират и се приготвят да тръгнат ретроградно за следващите около 5 месеца,както всяка година. Интересното в случая е,че спират заедно.
На 18.04 (сряда) в 4ч 47 мин  Сатурн се обръща в ретропосока и следващите месеци ще трябва да ревизираме и
поправяме нещата,свързани с него ( карма,ред,дисциплина,ограничение и т.н.).Основното в случая е,че Сатурн е в собствения си знак Козирог и се надявам действието му да е направляващо,отрезвяващо и конструктивно.Ползите от тази ретрофаза,че разберем и осъзнаем доста по-късно. Около 6 ч  Луната излиза от фаза Новолуние и започва да се пълни.Меркурий се раздвижва и уверено тръгва напред,като за трети път ще мине през квадратурата с ретро Сатурн,който ще му представи този път и сметка от миналото,т.е. ще имаме и допълнителни усложнения по темата на Меркурий (документи,договори,преговори,пътувания и т.н.),които сме забравили и изхвърлили от съзнанието си.Но разликата е,че нещата ще са ясни или поне ще разберем откъде идват препятствията.Около 15 ч Луната преминава в Близнаци,късно вечерта подкрепя Меркурий и ще можем да
си комуникираме по-спокойно,емоциите ще са леки,въздушни и лежерни.Точен съвпад на Слънцето с Уран имаме ок. 16 ч. – водолейски момент – непредвидимост,екстравагантност,изненади с възможни няколко изхода,
типичен творчески момент и тази енергетика ще продължи до 24.04 – очаквай неочакваното.Един такъв момент,
при подходящ аспект с наталните Юпитер или Венера ( най-вече тези планети да са  в Лъв или Стрелец) може да донесе успех в хазарта.
На 19.04 (четвъртък) ок 10 ч Луната е в квадрат с Нептун в Риби и можем да попаднем под нечие лъжовно влияние или някак емоциите ще са неадекватни на създалата се ситуация.
На 20.04. (петък)  ок. 6ч и 13мин Слънцето навлиза в Телец и ще подкрепя земната енергия за следващите 30 дни.Ще се успокоим,идеите,възникнали при Слънце в Овен,сега могат да намерят своята реализация.Венера е директен управител на Слънцето и това дава допълнителна възможност за изява.Ок.17ч и 27 мин Луната навлиза в своя знак Рак,набирайки сила и прави секстил (положителен аспект)със Слънцето. Енергията е земно-водна,спокойна,емоциите са свързани с дом,семейство,бит,грижа за близките и нуждаещите се.
На 21.04 (събота) Луната прави опозиция на планетите в Козирог,но този път е с градивен потенциал,защото има помощта на Юпитер от Скорпион и Нептун от Риби.Така,че емоциите ще са насочени към изграждане на мост по темите на Козирог и Рак ( основно кариера – семейство) и може би близките ще се окажат търсения партньор в бизнеса и работата или ще дадат предложения,на които няма да устоим.
На 22.04 (неделя) късно след обяд ще имаме изненади,свързани с любими хора и неща,които обичаме -Луна квадрат Уран,но е секстил Венера,от рода на „обичаме да се караме и да се сдобряваме бързо“.Ок 18 ч и 26 мин
И Плутон се обръща в ретро посока,като това е свързано преди всичко с обществения живот,но което и ще се отрази и на нашия личен. Ок. 20ч и 10 мин Луната преминава в Лъв и подкрепя огнената енергия,като прави и квадрат със Слънцето,точен в 0 ч и 45 мин през нощта,на 23.04.
Така в понеделник,23.04  се оказваме в Луна в Лъв в тригон с Меркурий от Овен и отново навлизаме в динамични комуникации,като Сатурн този ден няма да пречи особено.Луна съвпад със Северен Лунен възел – помощ от съдбата по темите за женското лидерство в семейството и на работната сцена. Денят ще обедини три енергии – земна,водна и огнена,ще ни липсва лекотата на въздушната,но пък ще ни се случи това,което искаме.
Считам,че през тази седмица ще имаме обрат по темите на Сатурн и Плутон.Това са тежки планети и необикновено не можем да контролираме въздействието им върху нас,но всичко зависи от рождената карта – някой може да ги усети и по-силно.През посочения период ще действа и опозицията Венера/Юпитер, която ще ни подтикне към излишен разкош и харчене.Можем да дадем и обещания или предложения,които ще се окажат непосилни и по-късно ще се наложи да ги променим. Но като цяло периодът ще е по-спокоен и по-практически насочен,особено след като дойде на власт Телец.Освен това Марс,бавно,но сигурно приближава към Плутон и
обстановката може да излезе от контрол (тя вече е негативна  в международен план).

%d bloggers like this: