Какво ни казват звездите тази седмица ? 24.04.08/30.04.18

Седмичен хороскоп

Предстои период от 24.4 до 30.04 при фази на Луната първа четвърт (квадратура Слънце в Телец /Луна в Лъв) до
Пълнолуние (Слънце в Телец,Луна в Скорпион),който ще премине изключително под въздействието на съвпада Марс с Плутон в Козирог в благоприятен аспект секстил с ретро Юпитер в Скорпион.Като имам предвид,че Марс и Плутон са управители на Юпитер,считам,че въздействието му върху тях ще е ограничено и ще се изрази в намаляване на взривната сила на ситуацията.Няма да се отървем изцяло от негативни събития,но тяхното влияние ще е някак омекотено и пораженията ще са по-малки от очакваните.Очаквам сътресения на работното място по върховете на управление,т.е при висшия мениджърски персонал на големите корпорации ,както и при ръководните органи на държавите,особено при тези със силен Козирог в наталните карти.България е една от тях и сблъсъците вече започнаха по т.нар.висши ешалони на властта.На личностно ниво – може да не се осъществят изцяло нечии планове за растеж в службата или за заемане на „ръководни“ позиции в семейството и фамилията.Някой също може да реши,че вече трябва да се отдели от семейното гнездо и да се изнесе с гръм и трясък .Съществува и другия вариант – някой с подкрепата на силните на деня да бъде изстрелян към върховете на властта.Ще се осъществят съюзи с цел завземане на властта чрез манипулиране на общественото мнение чрез прикриване и „орязване“на истината (квадрат Сатурн в Козирог с Меркурий в Овен за трети път).
На 24.04 ,вторник, Луната през целия ден ще бъде в Лъв и ще подклажда допълнително огнените страсти,като до обяд ще квадратира Юпитер и късмета ни няма да е с нас или ще пресилим емоциите си.Късно вечерта ще имаме моменти на приятни изненади по водолейски (луна тригон Уран) Grinning .В 23ч 41 мин Луната преминава в Дева.Но преди това,в 19ч и 40 мин, Венера напуска своя знак Телец и ингресира в Близнаци – появява се така необходимия елемент „въздух“ в небесната картина. Тук Венера ще го удари на приятни разговори,може би обучение по красиви обноски и вербално поведение, ще избира добрата информация и реклама,ще ходи неглиже,
ще обича по двама души  (най-малко),ще се облича цветно и малко извън модата,ще се радва на воля на пролетта и най-важното – ще се опита да смекчи и уравновеси комуникацията между опоненти и да изясни донякъде недоразуменията ( не противоречията ).
25.04, сряда е денят на Големия земен тригон – Слънце в Телец,Луна в Дева и групата в Козирог -Марс,Плутон и Сатурн и на малкия воден тригон :  Юпитер в Скорпион / Нептун в Риби. Сравнително спокоен ден,работен,свър-
зан с осъществяване на практика на планове и идеи.Може да бъде начало на строеж,начало на собствен бизнес,
свързан с производство и услуги.В полунощ е точният квадрат Меркурий/Сатурн  и е добре,че ще го проспим Simple Smile .
26.04 , четвъртък, е най-интензивния ден от периода – Луната ще направи аспекти последователно с Нептун (опозиция,през нощта, неспокоен сън,или пророчески сънища,т.е могат да ни „подсетят“ какво да правим),с Юпитер през деня,благоприятен (може да срещнем благодетел или спонсор,или да си намерим подходяща работа),тригон със съвпада Марс/Плутон (сили и възможности за действие по набелязани цели и проекти).Като казвам „цели“ ,това може да е и подходящия силен партньор в живота и бизнеса.Точния съвпад на Марс с Плутон е около 14ч и 30 мин. и няма точни негативни аспекти (Уран вече е извън орбис на квадратура),но има позитивни с Луната и Юпитер.Така,че който има в рождената си карта планета или връх на дом около 20-ия гр. на Телец ще бъде окрилен и подкрепен от небето в своите начинания.Четвъртък е ден на Юпитер и цялата енергия трябва да отиде за благородни дела.
На 27.04,петък в 4 ч и 13 мин Луната преминава във Везни и дава своя принос към въздушната енергия – тригон с Венера от Близнаци.Ще се чувстваме добре, с лекота и готовност ще общуваме,ще има хармония в личните ни взаимоотношения.Слънцето и Сатурн са в чудесен аспект (тригон) и ще подкрепят сериозните и продуктивни планове и проекти,в т.ч. и стабилизиране на връзките.През деня трябва да свършив всичко,защото късно вечерта енергетиката се променя и нажежава – Луната прави опозиция с Меркурий и квадратура със Сатурн,която означава провокация към ограничаване и изкривяване на информацията,както и неправомерни действия  на обществени веста и в семейството.Добре е да не провокираме и да се пазим от натрапници и провокатори по това време.Луната навлиза във фаза „пълнолуние“.
В събота,29.04, Луната е още във Везни и прави неблагоприятен аспект към Марс/Плутон в Кози рог. Това е най-неприятният  ден от периода и е възможно да има инциденти от всякакъв характер.От порязване при работа с инструменти ,през грубо отношение между хората, сбивания,хулигански прояви и др.Изобщо – лош ден.Добре е да сме на спокойно място и по възможност – без дразнители наоколо,все пак е почивен ден.За да има и нещо позитивно – Меркурий прави добри аспекти към Лунните възли и може да отпътуваме някъде,където да се чувстваме добре и защитени.Продължаващия тригон Слънце/Сатурн ще подкрепи една позитивна нагласа във всеки от нас.
В неделя ,29.04,рано сутринта може да се почувстваме раздразнени и от дребни на глед неща – Луна опозиция Уран и реакциите ще са непредвидими.Следва скок на Луната в Скорпион в 10 ч и 12 мин. и настроението съвсем се променя – ще потънем в размисли с тежък характер,но пък в тях се крие и нещо позитивно : ще можем да анализираме и скритите страни от нещата,които не ни дават спокойствие.Луната смело застава срещу Слънцето
и в понеделник,30.04, в 3ч 58 мин е точното пълнолуние в 10-ия гр. на Скорпиона ден на трансформиращи и екстремни емоции,на силата на емоционалното въздействие между хората. Всичко зависи от рождената карта – къде попада това явление.Може да се окаже,че това е дълго чакан момент за тотална промяна. И най-интересното е,че самата ос на Пълнолунието е в аспект с Лунните възли – образува се Кармичен кръст в 10-ия гр. на неподвижните знаци  – Луна в Скорпион,Слънце в Телец,Север лунен възел в Лъв и Южен лунен възел във Водолей.И още по-интересно е,че ретроградния Сатурн в 9-ия гр. на Козирог,строгия съдник на кармата е призван да разсее или да обедини напрегнатите квадратури и да сложи нещата в ред.Сатурн прави тригон със Слънцето и секстил с Луната и ни казва,че сериозните дела ще имат  дългосрочен успех.Считам,че това е ден за изясняване на правилността на личните желания и стремежи.Този ден ще покаже дали сме в правилна посока и къде грешим.Всъщност,вече сме имали подобен ден – 29.12.2017г.,когато Юпитер в Скорпион и Луната в Телец бяха в опозиция и образуваха също Кармичен кръст с Лунните възли в 16-ия гр. на знаците. Това са дни,когато правим неща,които трябва,а не които искаме и се подчиняваме на писани и не писани закони.Но пък след това,се чувстваме освободени ,изпълнили задълженията си.

%d bloggers like this: