Какво ни казват звездите тази седмица? 18.03.08/25.03.19

Седмичен хороскоп

Седмицата от 18.03 до 25 .03

Предстои ни една прекрасна седмица – скоро не сме имали толкова динамична и продуктивна седемдневка.През цялото време ще имаме интересна плетеница от аспекти и най-вече конфигурации,които ще предлагат букет от енергии и ще можем да си изберем каквото ни трябва.

Понеделник,18.03, Луната е в Лъв  и подкрепя Юпитер в огнената стихия.Около обяд тя прави опозиция на Венера във Водолей,на базата на която се образуват три отделни конфигурации:

  1. С Марс в Телец – тау квадратура: възможни са недоразумения и откровени единоборства между мъже и жени или бурно ще изразяваме чувства и емоции;
  2. С Меркурий в Риби и Сатурн/Плутон в Козирог ,които са в секстил – йод или т.нар. „пръст божи“.Тази конфигурация е сложна за тълкуване,но обикновено се представя като помощ от съдбата за проумяване на заплетени ситуации и посочване на правилния път,в случая,свързан с любов,семейство.Някои жени трябва да изберат дали да са майки и съпруги или любовници.
  3. С Юпитер в Стрелец – синтетичен триъгълник,който дава възможност за преодоляване на напрегнатата енергия в опозицията Луна/Венера.

Изобщо понеделник,ден на Луната, и при създадените конфигурации считам,че е подходящ за изясняване и оправяне на семейните проблеми,чрез разговор,спазване на неписани и писани правила и взаимно зачитане на правата на отсрещната страна.До тук беше само за опозицията Луна/Венера,която участва в три отделни конфигурации.

Друга основна фигура е страхотният бисекстил с връх ретро Меркурий в Риби и с участието на Марс в Телец и Сатурн/Плутон в Козирог.Това е земно-водна енергия,която обикновено превръща идеите в дела,макар,че квадратурата Меркурий/Юпитер дава в някаква степен несигурност,преувеличаване, несъстоятелност на действията и в крайна сметка неясен резултат или поне не този,който е очакван.При всички случаи обаче има подтик и желание за работа.При ретро Меркурий е добре да приключим дълго отлагани работи,за които все не сме имали време.

Следващия основен аспект е квадратът между Меркурий и Юпитер, за който написах по-горе.Най-вълнуващото е ,че той се разпада на три броя полусекстили,образувани от Венера във Водолей и съвпада Сатурн/Плутон в Козирог!!! Просто небето ни предлага изход и космическа закрила и развръзка на негативите,като следваме принципите на  приятелството,взаимното зачитане и спарване на законите.Продължава и разпадането на негативното взаимодействие между Слънцето в Риби и Юпитер в Стрелец,с което ще спре разпиляването на средства и творческа енергия.

Във вторник,19.03, се разпадат конфигурациите от понеделник,образувани с участието на Луната,защото тя преминава в Дева в 3ч и 42 мин и подкрепя земната стихия.Денят е ползотворен за работа,като резултатите ще са неочаквани,но полезни – Луна в Дева тригон Уран в Телец и емоциите  ще са свързани с изненада.

Сряда е особен ден,бих казала ден на хвърчилата – образуват се две конфигурации „хвърчило“ : едното с ос опозицията Луна/ретро Меркурий и с участието на Марс и Сатурн/Плутон, и второто с ос СЛВ/ЮЛВ,който е  в съвпад със Сатурн и Плутон и с участието на Луна в Дева,Марс в Телец.Образувания петоъгълник е страхотен,късметлийски и подкрепя искрените желания за създаване на нещо значимо .Особено приятно ще е за хората,които имат рождена планета около 22 гр. на Скорпион или натална ос в този градус в Скорпион/Телец.Много рядко се случват тези силни конфигурации на небето,затова трябва максимално да се възползваме от предоставената ни възможност за напредък. Този ден е особен и по друга причина – Слънцето е в 30-ия гр. на Риби,там където зодиакалният дракон захапва опашката си и образува кръг. Мистичен ден!!!  Точно в 23ч и 59 мин, за София,Слънцето напуска Риби и преминава в Овен – започва нова астрологична година!!! Вълшебна нощ!!!

В четвъртък,21.03,добрите неща продължават – в 3ч и 28 мин Луната ингресира във Везни,а точно в 3ч и 43 мин се случва Пълнолунието  и единствената планета,с която това Пълнолуние прави аспект е Уран.Следващите 30 дни Слънцето е в екзалтация и ще подкрепя огнената стихия – ще се раздвижим под лъчите му,пролетта вече е тук!!!Юпитер и Венера са в точен секстил,а пък Венера и Марс са в точен квадрат  и образуваната конфигурация ще ни ни върне към някакъв модел на поведение и към леко изнервена ситуация.Отношението Венера/Юпитер предполага приходи и късмет,свързани с наталните домове,където се намират тези планети.Напрежението ще дойде от дома,в който е Марс.Луната ще подкрепя Венера .

Петък,22.03, е ден на съблазните ,свързани с любов,пари и амбиции – Венера е в съвпад с Лилит във Водолей,в секстил с Юпитер в Стрелец,тригон с Луна във Везни.Напомням,че Венера заедно с Юпитер и Лунните възли образуват „пръста на бога“,действащ още от началото на седмицата,но сега Лилит придава особено значение на конфигурацията – кармично-мистично. Сега пък бисекстила между Венера,Юпитер и Луната дава възможност на наталните планети ок. 23 гр. на Близнаци да получат огромна енергия и да бъдат активирани за позитивни изяви. Луната е в тау-квадратура с Лунните възли по оста Рак /Северен лунен възел/  –  Козирог / Южен Лунен възел,в съвпад с Плутон и Сатурн/. Ситуацията е кармична,значението е,че се колебаем между минало и бъдеще и не можем да вземем решение или по-скоро ни е трудно да го приемем.В случая миналото е доста силно,свързано е с закона,ограничението,отговорността,потискането и трансформацията.Сега то ни държи.Разбира се това ще се случа само този ден,защото Луната е бърза и до вечерта тягостните емоции и преживявания ще отминат.Освен това Марс е в добри аспекти с Лунните възли и считам,че ще намерим подкрепа в лицето на любимия човек до нас – съпруг,приятел ,но само при условие,че спазваме правилата в живота.

В събота,23.03,в 4ч 17 мин Луната преминава в Скорпион,възможно е да се почувстваме потиснати,неудовлетворени от обстановката,дори да избухнем емоционално – Луна опозиция Уран.Дано изненадите в емоциите да бъдат сравнително поносими – напр. някой да ни се „изтресе“ на гости неочаквано.Меркурий е в съвпад с Нептун – отмора ментална – филми,книги,стари фотографии,спа процедури или просто плуване.Добре е да помечтаем или стари,забравени спомени да нахлуят в съзнанието ни.Но,ако сме на работа този ден – да проверяваме нещата по три пъти,за да няма грешки,защото разсеяността е много вероятна,кражбите – също.

Неделя,24.03 е приятен ден,въпреки Луната в Скорпион – прави добри аспекти със Сатурн/Плутон в Козирог и Меркурий/Нептун в Риби.Възможно е да се помирим с половинката,като „преглътнем“ или по-скоро потиснем неудовлетворението си и негативните емоции в името общите цели.Късно през нощта Луната е в опозиция с Марс от Телец и квадрат с Венера във Водолей – неприятни моменти,но ще ги проспим.

Считам,че седмицата от 18.03 до 25.03 ще е ползотворна и някак по-обещаваща,по-оптимистична,поради наличието на букет от енергии и сякаш негативното ще преминава в позитивно, трудностите и успехите ще вървят ръка за ръка.Ще има на какво да се ядосаме,но ще има и на какво да се порадваме,което ,мисля че ще е повече.

Успешна седмица и много, много късмет и усмихнати мигове!!! 🙂 🙂 🙂

%d bloggers like this: