Астропрогноза от ПЪЛНОЛУНИЕ 08.04.2020 г. до НОВОЛУНИЕ 22.04.2020 г.

За съжаление огромната пълна светеща Луна на 08.04 ще се вижда в другото полукълбо на Земята. Ние можем да я зърнем вечерта на този ден,защото точното Пълнолуние за нас ще е през светлата част на деня,рано сутринта в 5ч и 35 мин. Това е денят, който слага началото на поредица негативни аспекти на Слънцето до края на м. април. Това означава,че няма да сме в състояние да употребим безпрепятствено екзалтираната му  енергия – ще сме принудени да се борим ,за да изразим себе си, за да успеем някак да организираме изчезващите налични парични средства  /Слънце в Овен квадрат Юпитер/Плутон в Козирог /.

На 09.04 ок. 8 ч  Луната навлиза в Скорпион ,все още във фаза Пълнолуние и емоциите придобиват особен характер – тиха ,подмолна агресия,подозрителност, търсене отговори в дълбочина с тенденция към конспирация, вероятно ще заподозрем и близките в машинации, ще сме доста „експлозивни“,т.е  директни и готови за агресия или отпор на такава.Денят ще е като буре с барут и само някой трябва  „да драсне“ клечката. С други думи – изнервена обстановка ,всеки ще е на ръба на емоционално изтощение /пълна Луна в опозиция на Уран и в квадрат с Марс/. Най-вероятните дни за улична изява на недоволни от ситуацията са 09 и 10.04. Ще има и наливане на „масло в огъня“  и  от  президентската институция /силно Слънце в квадрат с Юпитер/Плутон – законодателната власт в комбинация с власт имащите/. На 10.04 Луната ок.обяд излиза от фаза Пълнолуние и в полунощ ингресира в Стрелец, с което обстановката се променя към оптимизъм, по- обективно разбиране на реалността, по-широк поглед на събитията.

В 7ч и 49мин Меркурий се измъква от  мъглявото влияние на Нептун в Риби и смело скача в откровения огън на Овен – вероятно в следващите две седмици ще научим какво всъщност е станало и кой ни е „омагьосал“ с думи, и кой какво е направил… и на кой ще му трябва повече тоалетна хартия J . Дългият  престой на Меркурий в Риби  /от 03.02 до 11.04 /  поради ретро фазата му, ни донесе заразата,карантината,  неясните обяснения, спекулации и прикриването на истината за цялата ситуация.Принципно трябваше да  я търсим между редовете и всеки за себе си.Появиха се и теории за появата на вируса,тъй като истината по тази тема е някъде там,но не тук и сега. Вероятно след 11.04 нещата ще се изяснят и действителността ще се промени поне на думи, имаме 6 планети в огнено/въздушна стихия и 4 планети в земно/водна – е това е вече промяна! Словото , Меркурий, в Овен е безпощадно,безпардонно и изважда нещата на показ,независимо дали е правилно или не за момента. Овен е първичен инстинкт ,искра,старт и няма време за разсъждения – винаги първо е действието. Но и тук може да се прекали,защото всички пишещи и говорещи ще настояват за своята истина, Овен е знакът на „Аз-а“. И отново ще трябва да избираме чия истина е по-истинска.Може да излязат на сцената нови лидери.  12.04 ще е ден на „квадратурите“ –  напрежението продължава, казаното и направеното,т.е думите и действията ще се строго кармични и последствията ще са продължителни. Самата енергетика на деня е агресивна и едва ли едно предупреждение за спокойствие ще ни е от полза. Но всичко зависи от рождената карта на всеки. На 13.06 в 3ч и 06 мин Луната навлиза в Козирог и отново дава превес на строгостта и дисциплината,твърде работна енергетика.

За последен път тя съвпада с Южния лунен възел на кармата в Козирог,този който ни дърпа назад към миналото,заставя ни да си оправим грешките там и не ни дава възможност да тръгнем напред. Луната и ЮЛВ ще се срещнат отново в Козирог чак на 02.06.2037 г. в 30-ия гр. на знака.Ще считам,че това е последната спънка в темата за семейство и работа. Съвпадите на Луна с ЮЛВ в Козирог са били 19 броя от 07.11.2018 г до 05.05.2020. И всеки път сме имали проблеми по работа, служебен растеж, служили сме безропотно на хора,от които сме зависели и вероятно сме си изработили  това,което е трябвало и в работата и в семейството. След 05.05 2020 т. Оста на Лунните възли се премества в Близнаци/Стрелец. Така,че на 13.04 можем да кажем  „довиждане“ или „сбогом“на ограничаващите ни правила ,на несправедливото,според нас, отношение на близки и шефове. Някои хора може в буквалния смисъл да кажат „сбогом“ като сменят работата си,  да прекратят договорни отношения,включително и брачни. Тази тенденция продължава и на 14.04. Дните от 14.04 до 20.04 ще са пик в социалното напрежение и вероятно на заразата. Особено на 15.04 и 16.04,когато хората ще искат да пътуват за родните си места за Великденските празници. Ще пътуваме,защото едва ли някой ще иска да спре „електоралната“ лавина – Марс,Меркурий и Венера правят изключително добра конфигурация, Слънцето и Луната във Водолей също. На 17.04 енергията е без промяна до 21ч и 30 мин,когато Луната ще навлезе в Риби и на 18.04 и 19.04 всички страсти ще притихнат – Великден е !!! Слънцето е в последния градус на Овен – какво е могло е направило ,противопоставило се е на негативи, доказало е божествената си сила,но няма подкрепа от никоя планета,т.е личната ни творческа енергия е работила на  „празни“  обороти.

На 19.04 в 17ч и 46 мин Слънцето преминава в знака Телец,започва средата на пролетта,всичко цъфти,топло е, става все по-зелено,притеснените ни души ще се отърсят от страха,безизходицата. Вероятно някои ще си останат по родните места след празниците,за да си припомнят за нещата,които са им скъпи.Следващата една седмица ще е решителна за отношенията между държавните институции,вероятно напрежението президент/правителство да навлезе в своя пик. Слънцето в съвпад с Уран и заедно в квадрат със Сатурн и вероятно е да стигнат до компромисно решение – Сатурн  /правителството с министър председателя/ във Водолей е склонен към това. На личностно ниво това ще доведе до иновативни решения за излизане от кризата и всеки от нас ще намери своя остров от  относително спокойствие. Луната на 20.04 ок. 10ч ще ингресира в Овен и ще е във фаза Новолуние. Ще сме войнствено настроени отново,но поради припряност може да сътворим неща,за които по-късно ще съжаляваме, защото може да се окаже,че отхвърляйки с рязък жест миналото,няма да можем да тръгнем лесно към бъдещето  /Луна в тау-квадратура към Лунните възли/. Затова но 20.04 около обяд е добре да премисляме,ако е възможно, преди да действаме. Трудно ще е ,но когато сме предупредени,вероятно ще съумеем да се справим. На 21.04 Луната е балсамична и твърде далеч от Земята – в съвпад е с Черната луна,Лилит  /най-отдалечената точка на лунната орбита на Луната от Земята/. Много магичен ден , но Луната,Марс и Венера са в прекрасна конфигурация – нищо не може да попречи на свободата на чувствата и емоциите. Може да се намираме под нечие влияние,което да се окаже решаващо за бъдещето. Има вероятност на 22.04 да се скараме и да потърсим истината чрез думите.Неизбежни са вербалните престрелки. На 23.04 в 5ч и 26 мин е Новолунието в 4-ия гр. на Телец – Слънце и Луна са в съвпад с Уран и квадрат със Сатурн във Водолей. Много  нееднозначна ситуация – „втвърдени“ позиции на участниците ,непреклонни в изявите си. Общо взето ,искаме промяна,но все още не знаем каква. Това Новолуние е свързано с бъдещето  /Уран/,което е неустойчиво,притеснено и неясно  /Уран в Телец е в падение,изява на негативни качества/ ,но не можем да се откъснем от миналото /Сатурн/и се борим с него. Сатурн във Водолей обаче е с различен характер от Сатурн в Козирог – гледа към бъдещето, иска да се кооперира с някой, има някаква представа за законите на бъдещето. Затова ,ако пишем желания на това Новолуние,ще ни е трудно да изберем какво да правим.  Уран ни дава много решения,но несъобразени с настоящия момент. Принципно до края на месец април ще сме в размирна и неясна ситуация и ще продължим до търсим изход. Единственото хубаво нещо ще е въздушния тригон между Венера в Близнаци и Марс във Водолей през целия месец април,което означава леко създаване на нови връзки, разбирателство и вербална комуникация при вече създадени и по-продължителни такива.

%d bloggers like this: