Лунни възли и затъмнения в Близнаци и Стрелец

14.04.2020 г.

Лунните възли са причина и за друг феномен  – затъмненията , Слънчеви и Лунни,като при съвпад на Новолуние  с тях е Слънчевото, а при съвпад на Пълнолуние с оста на възлите е Лунното. По оста Рак/Козирог имаме 8 броя затъмнения – 5 бр. Слънчеви и 3 бр. Лунни,за периода 13.07 2018 г. до 05.07.2020г. По оста Близнаци/Стрелец ще имаме 6 бр.затъмнения , 3 Слънчеви и 3 Лунни, за периода  05.06.2020 г  до  04.12 2021 г.

 До края на 2020 г. ни предстоят следните затъмнения,когато НО вече е в Близнаци/Стрелец:

  1. Лунно на 05.06 в 15-ти гр. на Стрелец ,откъм ЮЛВ, негативно,с напрегнати образуващи се аспекти със съвпада  Марс/Нептун в Риби и вероятно това ще е максимумът на проявлението на заразата у нас. Успоредно с това може да се появят алергични реакции поради прекомерна употреба на дезинфектанти. Самото Пълнолуние има творчески аспекти с Уран,което позволява да намерим рационален,неочакван,дори ексцентричен начин да се справим със ситуацията. Ще се вижда от България най-добре ок. 22ч и 24 мин.
  2. Слънчево,пръстеновидно,на 21.06 в 1-ви гр. на Рак ,откъм СЛВ ,позитивно по своята същност,но с разпадаща се квадратура отново към Марс в Риби – затихване на проблемите и компромиси със законите /Сатурн/,т.е приспособяване към управлението на държавата  /правителството и парламента/,но за кратко. Няма да се вижда изцяло от България – за нас Слънцето леко  е „ухапано“ в  8ч и 35 мин .
  3. Лунно на 05.07 в 14-ти гр. на Козирог, откъм ЮЛВ ,негативно, с кармични аспекти към Марс в Овен  , творчески към Венера в Близнаци и позитивни към Уран в Телец  и вероятно означава,че сме си изстрадали това,което е трябвало. А какво е трябвало – за всеки отделен човек в зависимост от рождената карта. От България няма да се вижда.

Тези три затъмнения образуват  т.нар. „коридор на затъмненията“ и това е труден период за всички хора по света,особено за тези,които виждат над териториите си съответното явление. За съжаление през времето на коридора повечето планети са в обратно /ретроградно/ движение и това още повече нагнетява напрежението. Ще бъдем върнати с години назад ,т.е каквото сме постигнали ще бъде променено или изцяло заличено ,но това са уроците на кармата и почти нищо не зависи от нас.От нас зависи дали ще приемем положението кротко, с нужната дисциплина,колкото и неприятна да е /по Сатурн – повелителят на кармата/ или без да мислим ще въставаме срещу всичко,което ни пречи /по Марс – подстрекателят и агресорът/. В тази ситуация вторият вариант е по-вероятен. И още един факт – за този един месец  /от.05.06 до 05.07/  оста на Лунните възли изобщо не мърда, стои ок. 29гр 07мин в съответните знаци,точно там,където е сега оста на икономическите катастрофи и вероятно тогава ще ударим дъното на финансите. И ,ако тогава бъдем приети в Шенген ….не искам да коментирам. Просто до тогава инвестирайте в някакви предмети,ако имате заделени по-големи суми .Превръщането на едни пари в други е само преливане от пусто в празно.По време на кризи  хартийките, наречени „парични знаци“ са нищо.

  • Лунно, на  30.11  в  9-ти гр. на Близнаци ,откъм СЛВ,благоприятно,без тежки аспекти,няма да се вижда от България.
  • Слънчево,пълно, на 14.12 в 23-ти гр. на Стрелец,откъм ЮЛВ,негативно,но с положителни аспекти с Марс, квадратура с Нептун,и в съвпад с Меркурий. Няма да се вижда от България. Приключваме цялата тежка 2020 г.

 За 2021 г при Лунни възли в Близнаци /Стрелец затъмненията са следните :

6. Лунно,пълно, на 26.05 в 6-ти гр. на Стрелец ,откъм ЮЛВ,негативно,в квадратура с Юпитер в Риби,негативни минорни аспекти към Марс в Рак и творчески аспекти с Нептун. Луната ще е близо до Земята и ще бъде визуално по-голяма от Слънцето.Няма да се вижда от България.

7. Слънчево,пръстеновидно, на 10.06  в  20 гр. на Близнаци, откъм СЛВ, позитивно,с добри аспекти към Юпитер,Плутон, Сатурн и квадратура към Нептун.Няма да се вижда от България.

8. Лунно,на 19.11 в 27-ми гр. на Телец,откъм СЛВ,позитивно, с добри аспекти към Плутон и негативни към Юпитер. Няма да се вижда от България.

9. Слънчево, на 04.12 в 13-ти гр. на Стрелец ,откъм ЮЛВ,негативно,но с добър аспект към Сатурн и съвпад с Меркурий. Няма да се вижда от България.

 От тези девет затъмнения,шест ще са в Близнаци/Стрелец и само две ще се виждат от България ,през м. юни 2020 г., и то частично. Това означава,че тогава ще ни е най-трудно. Къде,в каква област ще е така,ще покаже едно задълбочено изследване на всяка отделна карта на затъмненията. Тук само маркирам тези явления, като продукт на Лунните възли в Близнаци/Стрелец и да подскажа,че все пак ние,българите в земята на България, ще бъдем пощадени от Космоса. Може би затова нашите сънародници инстинктивно се връщат в родината си, за да бъдат защитени. Всички тези затъмнения ще се отразят най-вече на Северна и Южна Америка, Средна и Източна Азия, Австралия , Средните и Южните части на Африка, и за Западна Европа.

И да уточня – когато казвам „негативно“,това означава,че през периода на действие на съответното затъмнение ,новите ни начинания ще са без успех, а по започнатите вече ще имаме застой или някои могат да приключат, както „добри“ така и „лоши“  /за всеки понятията „добро“ и  „лошо“ е с различно значение,т.е възприемат се строго индивидуално и в зависимост от личния хороскоп/. Така,че по време на едно затъмнение може да си отиде от нас нещо,което ни тежи. Когато е  „позитивно“ и особено , ако засяга важни точки в личния хороскоп, то тогава съдбата работи  някъде в наша полза,без дори да знаем. Влиянието на Лунните затъмнения обикновено  +/-  1 месец  /общо два/ ,на Слънчевите е доста различно –може да продължи до следващото ,но обикновено  е  ок. 3  месеца, след  точното.  И отново подчертавам, за да почувстваме ясно въздействието на едно затъмнение , то трябва да има аспекти с  планети и оси от личния хороскоп. Знаците Близнаци/Стрелец предполагат бързина, повърхностност  и променливост на явленията. Така,че може да се случи и да не можем да се „усетим“ какво става и нещата да отминат без лично участие в каквото и да било.

%d bloggers like this: