Астропрогноза от Пълнолуние 07.05.2020г до Новолуние 22.05.2020г

 Пълнолунието на 07.05.2020 г. в 17-ия гр. на Скорпион беше в добър аспект с Нептун в Риби, който е свързан с медицината,лекарствата,отровите, химията,лечението,също и с надеждата,всемирната емпатия,с вярата в каквото и да било. Това беше максимумът на желанието да намерим доброто,защото сме го загубили някъде по пътя. Но Скорпион изисква промяна,трансформация,отказ от нещо,търси истинските причини за създадените обстоятелства. Надяваме се някой да ни помогне и да ни оправи кашите,които сме си забъркали,говоря и за личните и за обществените. Уви,това сега няма как да стане.Пълната Луна в Скорпион близо до Земята огрява изтерзаните ни души и ни кара да търсим спасение някъде,но без резултат – Луна в Скорпион квадрат Марс във Водолей,неприятности и напразни надежди. На 08.05, петък, ок. 10ч Луната навлиза в Стрелец и ще се почувстваме по-освободени,по-оптимистично настроени,по-леко ще приемаме обстоятелствата около нас. Спокоен ден.  На 09.05 ,събота, пълна бъркотия на емоции и чувства,настроенията ще се сменят непрекъснато,ще имаме и подвеждаща интуиция,т.е ще ни водят емоциите,а не разума. Не е ден за сериозни сърдечни обвързвания.Луната излиза от фаза „пълнолуние“ около 16 ч и започва видимо да намалява. Неделя, 10.05 , е ден ,разделен точно на две коренно противоположни части  по отношение на емоции и настроения : до 12ч и 40мин Луната е все още в Стрелец и сме с приповдигнато настроение. Точно в 12ч и 01мин тя съвпада със своя Южен възел – много магичен момент, от миналото може да изскочат стари познания,свързани със здравето – Марс във Водолей,Меркурий в Телец и Лунните възли с Луната са в особена конфигурация.  Точката на късмета и щастието в този момент е в съвпад с Нептун – може сами да си измислим някакъв амулет за защита в жълто,червено и бяло.Това е първият съвпад на Луната с ЮЛВ  /Южен лунен възел/ от общо 23 броя,докато той е в Стрелец. В тези моменти винаги ще излиза нещо от миналото,свързано с емоции,семейство,майка,по-голяма сестра,деца,дом, и т.н /по Луната/,което ще трябва да оправяме.

На този ден в 12ч и 40мин Луната навлиза в Козирог и оптимизмът на Стрелец е заменен от строгия реализъм на Козирог – засилва се още повече земната енергия – 6 планети в земя, 3 планети във въздух и 1 във вода,нямаме огън,т.е нямаме искрата,новото, подтика да се справим с нещата.Идеи имаме,но нямаме желание,земята ни е затиснала с ежедневните проблеми и гледаме ден да мине друг да дойде. Единствено комуникацията е възстановена, словото е рязко,безпощадно ,но всеки дърпа чергата към себе си – Марс квадрат Меркурий,няма консенсус и разбирателство.Разпада се добрият аспект тригон между Венера и Марс – създадените връзки през м. април оттук натам ще трябва да докажат истинността си. От 11.05 , понеделник,ден на Луната, до 15.05,петък,ден на Венера,ще се случат едни от най-важните събития за тази година. Това ще са пет дни на „замиране“ на Вселената – три от 8-те планети /без Слънцето и Луната,които се движат само напред/ ще спрат и ще тръгнат назад ,астрологично,разбира се,а не астрономично. Много рядко явление. Сатурн на 11.05 в 19ч и 10мин, Венера на 13.05 в 9ч и 40мин и Юпитер на 14.05 в 17ч и 33мин ще тръгнат ретроградно,т.е тези три планети ще изравнят своята скорост с тази на Земята. Можем да очакваме обрат и връщане назад по темите на тези три планети, а именно : управление,спазване на законите и правилата,неща,свързани с кармата и др. / по Сатурн / , любовта,близките отношения, нещата,които харесваме и обичаме да правим,парите,талантите и др. /по Венера/ и ценностната система,създаване на правила и закони,висшето образование,науката, нагласата ни към света,финансите и др. /по Юпитер/. Тези теми в следващите дни ще претърпят преоценка и промяна,когато съответните планети тръгнат отново директно. За всеки един човек тези влияния зависят от положението на транзитите в личния хороскоп.Така,че ни предстои интересна и запомняща се седмица.Луната ще е намаляваща,сякаш в синхрон с „мълчанието“ на Вселената. Дните на смяна на посоката на движение са най-силни като енергетика. Всяка една планета с нулева скорост е по-силна дори и от Плутон по въздействие.Например: Венера ще се обърне точно върху рожденото Слънце на нашия премиер и ще му донесе добри неща, макар и изстрадани /Венера е добротворец ,тя е „малкото“ щастие /. Юпитер също е добротворец ,въпреки,че в Козирог не може да се развихри с пълна сила,затова връщането му назад ще покаже по-скоро стагнация и как по-безболезнено да я преодолеем,както и  скок в цените на всичко. Най-големият проблем ще е обратното движение на Сатурн и по-лесната част ще е докато е във Водолей. От 02.07 ще се върне в Козирог и ситуацията ще стане много неприятна – вероятно призракът на пандемията ще се завърне и строгите мерки отново ще са в ход и този път няма да има свободия,защото и Марс ,законоопазващия, ще бъде в своя знак Овен. Но дотогава има още време.

На 12.05 ,вторник, в 0ч и 59мин Меркурий навлиза в своя знак Близнаци и в този ден е едноличен управител на всички планети – малкият палавник е голям господар. Нищо чудно в този ден да се пръкнат нови лидери и водачи с голямо самочувствие. Все още е в квадрат с Марс – думи,но лъжовни,всеки ще търси истината за себе си. Вербалните препирни ще са по-скоро безполезни и ще трябва да четем между редовете.На лично ниво – ще сме напрегнати и наострени,готови за словесна атака.Луната е в съвпад с Плутон и Юпитер в Козирог,но в тригон със Слънцето ,все пак няма да сме „извън строя“. Марс за последно прави изключително позитивни аспекти с Лунните възли – помощ от съдбата за делата  и кондицията ни. Затова 12.05 ще е добър ден за сериозни неща и дългосрочни планове,съобразени с обстоятелствата. На 13.05 в 7ч и18мин Марс напуска свободомислещия Водолей и навлиза във владенията на Нептун и Юпитер, знака Риби,потопява се енергията и огънят се скриват в неясните дълбини на съзнанието, готовността ни за отпор и вярна реакция са забулени,първичният инстинкт е слаб,падат защитите и способността за атака.Започва периодът на алергиите, скритите заболявания,неверните диагнози.Всичко,свързано със здравето трябва да се проверява от два/три източника.Марс в Риби е добре за психиката ни – малко да се успокоим от напрежението през изминалите два месеца. Въпреки това,Марс,Меркурий и Сатурн в този ден правят отлична комбинация помежду си и от цялата неразбория, в края на деня може да излезе нещо добро. В 9ч и 46мин Венера става ретроградна,тръгва назад и започва ревизия на личния живот на всеки.Възможно е стари партньори да се обадят. В 18ч и 39мин Луната навлиза във Водолей и съвпада с ретро Сатурн – вероятно някъде ще се възстановят стари съюзи и стари емоции ще бъдат възкресени. Така,че 13.05,сряда ,ден на Меркурий ,точно в средата на седмицата ще бъде граничния ден за обрат в ежедневието.За този ден преди бе обявено ,че ще се сложи край на карантината и всичко ще тръгне по старому. Сигурно,но само за малко – предстои ни горещо лято малко по-късно. Четвъртък, 14.05 , ден на Юпитер ,е най-многообразният ден,изпъстрен с разнолики аспекти между планетите.Много вероятно е да се чувстваме неовладяни,напрегнати и дезориентирани – Луна във Водолей  квадрат Слънце в Телец.Имаме 4 планети в земя, 4 планети във въздух и две във вода,нямаме огън – Марс потъна в Риби.

Но по-добре ,ще си отпочинем и ще събираме психически сили за предстоящите бурни дни на лятото.Марс в Риби е като затишие пред буря. В 17ч и 33мин огромният Юпитер тръгва назад, ще се върне до 17-ия гр. на Козирог,за да си вземе чувала с подаръците на 13.09 и да тръгне отново напред. Тръгвайки назад в Козирог, Юпитер,законодателят вероятно ще търси в миналото забравени,работели някога правила и закони,които да подбере и приложи отново.Така ще е и в личния живот – ще направим ретроспекция на миналото си,за да видим къде оставихме късмета и голямото си щастие.На 15.05,петък, в 4ч и 25мин Луната навлиза в Риби и съвпада с Марс. Отново смесица от аспекти и бързо сменящи се ситуации, добри неочаквани неща късно след обяд вечерта,но след като сме се преборили с разни препятствия до обяд. На 16.05 ,събота, в 2ч и 05мин Бялата Луна,Селена,навлиза в Скорпион , владенията на Черната луна,Лилит, където ще остане до 15.12 т.г. Вероятно ще има преплитане на добро и зло,Скорпион ще бъде облагороден и осветен с бяла светлина,а пък Селена ще опознае и обратната страна на нещата. Луната е в Риби,в съвпад с Нептун,но в квадрат с ретро Венера, вероятно ще сме объркани и оплетени в чувства и емоции,но по-склонни да дадем,отколкото до вземем. Ще олекнем финансово по сърдечни причини. 17.05 ,неделя,ден на Слънцето, е страхотен: около обяд Луна в Риби,Слънце в Телец и ретро Юпитер в Козирог правят великолепна земно-водна конфигурация „бисекстил“ и заедно с Лунните възли образуват фигура ,приличаща на шатра,покрив на къща,означаваща защита на семейството като цяло и семейните ценности. Хубав ден,вероятно ще се откажем от нещо лично в името на дома и семейството. На този ден в 16ч и 36мин Луната ингресира в Овен – малко огън. Макар и намаляваща ще се чувстваме заредени с енергия и готови за новата седмица. На 18.05,понеделник,около обяд ,Венера,Луната и Юпитер правят рядко срещана творческа конфигурация,която ще ни даде необичаен подход за решаване на проблеми. Денят е добър. След него обаче ,следват два напрегнати емоционално дни – 19-ти и 20-ти май.Вероятно ще имаме неприятности с финанси и власт имащи хора,които ще искат да ни пречат всячески. Слънцето ще е в последните два градуса на Телец,уморено е от земни дела и бърза към Близнаци,където да се разсее.Луната вече е във фаза „новолуние“ от 20.05.,когато в 5ч и 11мин ще ингресира в Телец и ще попадне на Уран – денят ще е непредсказуем. Още повече,че в 16ч и 50мин Слънцето ще навлезе в Близнаци и ще започнем „дишането“ . Въздушната стихия на знака ще ни предразположи към обмен на информация,вероятно в началото ще се отдадем и на безразборна комуникация – с който трябва и с който не трябва. И ще се хвърлим да пътуваме,но трябва да внимаваме,Слънце квадрат Марс,повишена опасност от пътни инциденти.Но,ако спазваме правилата всичко ще е наред, Слънце тригон Сатурн. Започва и съвпадът на Меркурий с Венера в Близнаци– красивото и умното ще са в унисон и приятно изкараното време с приятели ще е на лице. На 21.05,четвъртък, Луната в Телец е „балсамична“ – подходящ ден за изчистване на къщата и душата от всякакви шлаки и боклуци. Телец чисти преди всичко материално и финансово. Дори квадратурата Слънце/Марс този ден ще ни е от полза – ще се задвижим мисловно в подходяща и структурираща посока,Слънце тригон Сатурн – вероятно ще довършим започнати неща или ще дадем старт на стари идеи.

На 22.05,петък,  около 16ч Луната ингресира в Близнаци и в 20ч и 39 мин е точното Новолуние в този знак. Считам,че е ползотворно,можем да дадем начало на проучване за бъдещ бизнес ,добре е за съставяне на планове, мисълта е продуктивна,дори е свързана и с намиране на подходящи средства,Меркурий съвпад с Венера,но в квадрат с Нептун. Този квадрат показва,че може да се увлечем по неясни представи и проекти.Затова трябва да имаме няколко варианта на едно нещо,за да можем да го напаснем към бързо променящата се бизнес среда.Да се работи с проверени партньори и контрагенти.Новите такива да се проверяват надълбоко и на широко.Красивите думи могат да бъдат лъжливи в следващите няколко дни – до ок. 27.05 . Има една негативна конфигурация между Венера,Уран и Нептун,която се разпада и ще се чувстваме малко по-добре.Поне неприятните изненади в личния живот ще отпаднат. Квадратурата Венера/Нептун,която ще действа да края на м.май ще дава колебания и неувереност по темите на Венера – любов,пари.Може да прекалим с удоволствията след карантината и да останем без средства. Другата квадратура,между Слънцето и Марс,която ще действа до 21.06  /точна на 06.06/ и е по-силната ще действа на ментално и психическо ниво – ще сме напрегнати и затормозени при вземането на окончателни решения. Няма да можем да се изявим безпрепятствено.И то ще се борим с невидим противник – Марс в Риби е скрит. Това взаимодействие между Слънцето и Марс може да се окаже и задвижващата сила,която ни е необходима,да даде тласък на личната инициатива.Разбира се,причините за нея ще са неприятни и продиктувани от световната ситуация,която ще изисква ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА СЪПРОТИВЛЕНИЕ. Нарочно подчертавам това,за да се подготвим след това Новолуние за активна мисловна и реална работа за спасяване на положението. Все пак по време на това Новолуние ще имаме 5 планети във въздух – достатъчно,за да се измъкнем от товара на земната енергия и да се раздвижим най-вече ментално.

%d bloggers like this: