Астропрогноза от Новолуние 22.05.2020 г до Пълнолуние 21.06.2020 г

 Новолунието на 22.05.2020 ни дава възможност за сериозни започнати,но недовършени теми от миналото,също да се доверяваме на стари изпитани партньори. Това Новолуние е по-скоро да творим в областта на писането,ученето. Започване на мемоари е идеално дело.Всъщност зависи в кой рожден дом се намира това Новолуние – в тези дела,по дома, ще имаме някакво начало и успех.

На 23-ти и 24-ти май Луната е все още в Близнаци и е във фаза Новолуние. В неделя,24.05, около обяд,ретро Венера,Меркурий, Луната и Северния лунен възел са в прекрасен съвпад в Близнаци,даващ ни възможност да пътуваме,да се видим и разговаряме със стари приятели,както и да ни дойдат много и разнообразни творчески идеи.Ще имаме подкрепа и от съдбата за делата ни. Меркурий и Венера – красивото и умното вървят ръка за ръка.Луната ни подкрепя в близката ни среда – семейство,роднини,родина.Спокойни два почивни дни, даващи ни възможност да си спомним какво сме дали на половин Европа – писмеността.

На 25.05,понеделник,също почивен ден,в 2ч и 9 мин Луната навлиза в своя знак Рак и около обяд излиза от фаза Новолуние.Отново спокоен ден , продължаваме да сме с близки хора,но вниманието ни се прехвърля основно върху собствения дом и семейство. Около 16ч можем да започваме изпълнението на желанията,написани по Новолунието – имаме чудесна конфигурация между Луна в Рак, Уран в Телец и Марс в Риби. Тази водно/земна комбинация е добра за начало на реализация на идеи, дори мечти.

На 26.05, вторник,ден на Марс,Луната все още е в Рак в опозиция на съвпада Плутон/Юпитер в Козирог .Емоциите вече са свързани с работа,леко обтегнати,особено след обяд. Но тригонът  Луна/Нептун ще ни позволи да се съобразяваме с другите и да намерим компромисни варианти на проблемите. За това ни подкрепя и работният аспект „секстил“ между Уран в Телец и Марс в Риби. Този ден е многовариантен,защото на небето имаме плетеница от аспекти и конфигурации.Нова ситуация е съвпадът на Меркурий със Северния лунен възел  /СЛВ/,който ни дава шанс при преговори,комуникация,търсене на информация,търсене на работа,пътувания,подготвяне и подписване на документи. Подвеждащия квадрат между Меркурий и Нептун се е разпаднал  /още на 25.06 след обяд/ и вече можем да имаме повече доверие на казаното,чутото, и написаното.

На 27.05 ,сряда,ден на Меркурий, ок. 9ч и 33мин,Луната ингресира в Лъв и два дни ще имаме малко силен огън,който ни липсва в момента.Огънят дава началото,искрата,събужда творческата енергия за действие /въздухът дава мисълта и информацията/ . Възможно е на този ден да имаме трудности с държавната администрация,но всичко ще се изясни и осъществи,просто висшестоящи и шефове може да си поиграят с емоциите ни – Луна опозиция ретро Сатурн във Водолей.Луна в Лъв – всички искаме да сме под прожекторите и да се правим на Лъвове. Възможно е също някои приятели да ни изненадат неприятно,като откажат съдействие – Луна квадрат Уран.Леко изнервен ден,поради неочаквани обрати,които обаче могат да се окажат полезни по-късно.

Четвъртък,28.05 – целия ден Луната е в Лъв , емоциите са приповдигнати, но без драстични прояви.Все пак Лъв е благороден,царски знак. Имаме точен съвпад на Меркурий със СЛВ – кармични,добри срещи с непознати,които могат да дадат траен отпечатък върху бъдещи партньорства,работа и пътувания.Меркурий се готви за ингресия в Рак,която ще се случи около 21ч и 10мин.Той не обича тази стихия,вода,харесва му въздух и земя. Меркурий в Рак не е свързан с мисленето,а с емоциите и инстнинктите.Ще общуваме повече с близките и семейството,вероятно защото все още нямаме работа на заплата и социални изяви.Положението „хоум офис“ ще продължи за някои принудително.Но пък има работа в градините и селските имоти и някои ще предпочетат да се върнат към корените си,вместо да стоят в мръсните градове.Всъщност предстои поредната фаза на ретроградност на Меркурий за тази година точно в знака Рак – от 18.06 до 12.07. От 16ч и31 мин на този ден до 14ч и 41мин на 29.05 ,петък,Луната е без курс /не прави главни,мажорни аспекти с други планети/ и не трябва да се предприемат важни дела през този период,защото няма да имат желания положителен резултат.

На 29.05, петък, около обяд се разпада квадратът  ретро Венера/Нептун и се освобождаваме от някои илюзии свързани с любов,пари,приятелства, “мъглата“ по тези теми се вдига,сваляме  „розовите“ очила и действителността ни се усмихва такава,каквато е. Около 14ч и 40мин Луната се премества в Дева и ставаме затворени,унесени в дребни детайли в работа и отношения, които ще ни донесат напрежение и неудовлетворение – Луна опозиция на Марс в Риби и в квадрат със Слънцето в Близнаци.Венера и Слънцето се движат един към друг,предстоят много важни срещи и отношения да се случат. Същата енергия ще бъде и на 30-ти и на 31-ви май,до ок.15ч. Напрежение,нямаме добри аспекти на небето. Почивни дни са,но няма да сме в кондиция.Луната излиза от фаза „първа четвърт“  /Луна в квадрат със Слънцето/ и започва видимо да се пълни.Емоциите започват да надделяват.

На 31.05, неделя, в 17ч и 38мин Луната преминава във Везни и отново въздушната енергия е водеща – отпускаме се от напрежението,емоциите стават по-приятелски и балансирани. Имаме 4 планети във въздух, и по 3 във вода и земя.

На 01.06 ,понеделник,ден на Луната,начало на седмицата и особено интересен. Венера, Луната и Меркурий са в особено взаимодействие /взаимна рецепция/,което ще ни даде шанс за преодоляване на пречки при неща,които изискват от нас добро лично представяне – напр. конкурси,събеседвания,представяне на проекти,изложби,нови продукти и др.подобни.

Тази тенденция ще продължи и на 02.06,вторник, но опонентите ще са по-силни,вероятно в лицето на шефове и управляващи и вероятността за победа е по-малка,освен ако не се намеси съдбата по някакъв начин.Този ден ще е напрегнат. Вечерта ,в 19ч 06мин, Луната навлиза в потайния Скорпион и съвпада със Селена,бялата луна,най-близката точка на Луната до Земята.Добрите сили в лицето на Селена в следващите 7 месеца ще променят скорпионската негативна енергия и ще подсилват нейните положителни черти,най-вече свързани с психиката,тайното лечение,намирането на изход в заплетени ситуации и др. Неприятното в случая е,че имаме квадратура с ретро Сатурн във Водолей – излишна строгост и потиснатост на емоциите,нямаме вариант за успех,но е добре,че това ще го проспим.

На 03.06,сряда,ден на Меркурий,около обяд имаме изключително позитивна земно/водна конфигурация ,добрите аспекти се завръщат,макар и с особен характер: Луна,растяща в опозиция с Уран,в тригон с Меркурий и в тригон с Марс и Нептун. – добри изненади в емоционален план.Точен съвпад на Венера и Слънцето в Близнаци в квадрат с образуващия се съвпад Марс/Нептун в Риби. Нерационален,емоционален,творчески ден. Емоциите са над разума и практическите дела.Ден на кармична любов,страсти и увлечения.Няма нищо лошо в това – някои от нас ще се спуснат „по течението“ – пък каквото ще да става. Да се избягват нови лични отношения,периодът до 07.06 не е подходящ за нови дълготрайни връзки. Точно в полунощ Луната навлиза във фаза „пълнолуние“.

 На 04.05. в 20ч и 17 мин огромната Луна ще ингресира в Стрелец,огън. Предстоят ни два дни на изпитания,свързани с чувството ни за справедливост, с установената ни представа за света,честността, смелото придвижване напред, оптимизма и просперитета и др. по Стрелец. Тези теми ще бъдат подложени на масирана външна атака от обстоятелствата,които от доста време са неясни. Някои от нас ще бъдат принудени да направят рязък завой в своите приоритети,без да имат време да помислят и да вземат подходящите решения. Най-силно на този натиск ще бъдат подложени рождените планети в средата на знака Дева и Стрелец.

На 05.06 ,петък,ден на Юпитер, около обяд пълната Луна в Стрелец,Уран в Телец и Меркурий в Рак правят конфигурация,която се счита за защитаваща,наречена „пръст Божи“,  преди силното Пълнолуние с лунно затъмнение,което ще настъпи в 22ч и 13мин. Навлизаме в т.нар.“коридор“ на три последователни затъмнения,като това е първото.Напрегнатата конфигурация между Луната,Слънцето и съвпада Марс/Нептун ще ни поставят в позиция на отпор и борба с невидим враг, ще изхабим енергия за нищо,т.е без резултат.По време на затъмнения е добре да бъдем на защитено място,обкръжени от близки и обичани хора.В този случай дните са почивни и уединението у дома е за предпочитане.Има обаче и хора,на които ще се усмихне късметът – това са тези,които имат планети в средата на Водолей и Овен.Същото се отнася и за планетите в Лъв и Везни, но те ще трябва да се приспособяват към дразнещи ги обстоятелства и хора. С това Пълнолуние с Лунно затъмнение навлизаме в едномесечен период на несигурност,догадки,добре замаскирани думи и особено дела /Марс съвпад с Нептун/,докато излезем от коридора на затъмненията до 10.07.

За разглеждания период имаме едно основно влияние,което не се разпада и това е квадратът на Слънцето в Близнаци  с  Марс в Риби . Основно това са пречки при личното ни представяне,творческите ни проекти ще са възпрепятствани от неявни обстоятелства,няма да можем да разбираме откъде идват ударите „под пояса“,т.е можем да очакваме действие на скрити и непознати врагове.Кулминацията на това въздействие е самото Пълнолуние с Лунно затъмнение., самият аспект между Марс и Слънцето ще се разпадне при Новолунието със Слънчево затъмнение на 21.06.

%d bloggers like this: