Астропрогноза от Пълнолуние 05.06.2020г до Новолуние 21.06. 2020 г.

   Вече се намираме в т.нар.  „коридор“  на затъмненията от 30.05 до 13.07. 2020 г. ,когато ще имаме три  такива явления, две лунни / при Пълнолуние/  и едно слънчево /при Новолуние/. Този период се характеризира с обърканост и непредвидимост,както на физическо,така и на психическо ниво, т.е не можем да следваме собствените си желания и проекти. Все ще се случи нещо, което да ни отклони от набелязаните цели и задачи.Не е подходящо време за започване на нещо ново, защото затъмненията имат уранов характер, т.е непредсказуем,  и затова не трябва да променяме статуквото, а да приключваме дълго влачени тежащи ни проблеми.Разбира се,че най-важно е как тези явления се отразяват в рождената астрологична карта на всеки човек.

На 05.06. ,петък, в 22ч и 13мин е точното Пълнолуние с Лунно затъмнение в 15-ия гр. на Стрелец в изключително неблагоприятен аспект с Марс в Риби – максимум на негативни емоции и агресия. Ще се вижда от България крайната му фаза и е добре, че ще го „проспим“   /който успее да заспи/.

На 06.06 ,събота, пълната Луна е все още в Стрелец и негативната енергия от петъка продължава.Късно вечерта Луната прави съвпад с Южния лунен възел и могат да ни връхлетят забравени емоции и проблеми от миналото.В 22ч и 45мин Луната преминава в Козирог и депресиите могат да станат проблем.Все пак и този факт можем да го „проспим“.

На 07.06 ,неделя, ще се справим някак с напрегната ситуация – Луна в Козирог,Меркурий в Рак и Уран в Телец правят добра конфигурация и може би мълчаливата работа у дома ще има успокояващ ефект върху обитателите му. Да си изчистим боклуците и да подредим къщата.Мисловната работа също ще е добър вариант. Все пак почивни дни са и само домочадието може да ни подразни – Слънце в Близнаци  точен квадрат с Марс в Риби.

На 08.06 ,понеделник, Луната излиза от фаза Пълнолуние и по обяд е в съвпад с ретроградните Плутон и Юпитер в Козирог – чисто работна атмосфера и „затрупване“ с нерешени стари служебни въпроси.Възможни са и неприятни срещи с власт имащи структури и хора. Това е ден и за дълго отлагани срещи и разговори с личности,които чувстваме като ограничаващи и потискащи. Обаче рождените планети в последната декада на Дева и Телец ще са активирани за действие с положителна енергия. Същото се отнася и за тези в Риби и Скорпион, но с по-малка доза късмет.За планетите в Рак,Везни и Овен нещата са също силни,но ще трябва да преодоляват препятствия  и неодобрение.Около 21ч  късметът  може да се усмихне на някой.

На 09.06 ,вторник, ок. 3ч 55мин намаляващата Луна навлиза във Водолей и попада на ретроградния Сатурн – нищо ново пад Слънцето – настроенията от предходния ден продължават,но сякаш нещо се променя към по-свободно и комбинативно,т.е появяват се отнякъде алтернативни решения,свързани с някакви ограничения и неудобства в живота ни. Може този ден често да сменяме настроенията си и да не приличаме на себе си,но крайният резултат ще е положителен.

На 10.09,сряда,Луната и Сатурн са във Водолей,Слънце и ретро Венера са в Близнаци – въздушната стихия тържествува и ще бъдем комуникативни,приятелски настроени и с добро самочувствие, ще пътуваме.

На 11.06,четвъртък ,в 12ч и 31мин Луната ингресира в Риби ,където са Марс и Нептун и действията ни придобиват подчертан емоционален характер, т.е емоциите са над разума. И Меркурий /ума,мисълта/ е в Рак ,така че водната стихия е властваща и губим контрол над нещата – емоциите са дори в разрез с чувствата,т.е ще изявяваме външно не това,което чувстваме. Това ще породи доста недоразумения и грешни тълкувания от околните – Луна в квадрат с Венера.Неподходящ ден за любов,разкрасителни процедури,творчество,финансови въпроси.

На 12.06, петък, Луна в Риби,Меркурий в Рак  – добър аспект,ден за семейни неща,разбирателство,спокойствие и разумност,прилив на добри чувства.

На 13.06,събота Луната е в съвпад с Марс и Нептун /те пък са в точен такъв аспект/, и в квадрат със Слънцето ,добра земно/водна енергия за практически дейности.Може обаче да ни тревожи нещо ,но да не знаем точно какво – съвпадът Марс/Нептун в Риби дава вътрешно напрежение,сякаш се борим с невидими врагове.В действителност може да нямаме успех и да не можем да разберем защо и кой ни „подлива“ вода.В полунощ Луната преминава в Овен.

На 14.06,неделя, по обяд огнената Луна в Овен и въздушната ретро Венера в Близнаци са в добър аспект – може да се появи любовен импулс, да изненадаме половинките си и да дадем простор на сърдечните си желания. Ден за сериозни обвързвания и връщане на стари задължения към някой било то парични или емоционални. Слънцето започва своя съвпад със Северния лунен възел,който ни дава подкрепа и правилна посока.

На 15.06,понеделник,Луната продължава да е в Овен,но емоциите придобиват агресивен характер,особено при вербалната комуникация и работа с документи.Възможни са загуби и такива с невярно и подлъгващо съдържание.Да се проверява информацията чрез различни източници.

16.06,вторник, е най-напрегнатият ден за целия разглеждан период : Луна в Овен квадрат със съвпада Плутон/Юпитер в Козирог и Слънце в Близнаци в квадрат със съвпада Марс/Нептун в Риби. Ще сме вътрешно разколебани ,макар че външните условия ще са добри. Не е добър ден за срещи и разговори,подписване на документи и договори.Няма да можем адекватно да оценим обстоятелствата. В 12ч и 36мин Луната навлиза в спокойния Телец,но въпреки това напрежението си остава до края на деня.

На 17.06,сряда,Луна съвпад Уран – някой или нещо ни разбива спокойствието и доброто разположение на духа,но до няколко дни ще разберем,че е било за добро. Меркурий съвсем е намалил скоростта си в Рак,което означава,че делата ни ще „замрат“,нищо няма да е по график, по план и по желание,договорени дейности ще бъдат прекъснати. Скоро ще се обърне в ретро посока.

 На 18.06,четвъртък, Луната продължава пътя си в Телец , а около 8ч Меркурий тръгва в обратна посока в 15-ия гр. на Рак. Интересен ден : Луна, Марс в Риби и Плутон/Юпитер в Козирог  са в прекрасна конфигурация и заедно с ретро Меркурий вероятно ще дадат преимущество за изпълнение на изоставени планове и задачи,особено свързани с дом,семейство и бизнес.Приятен и ползотворен ден за начало на забравени и забутани някъде дела. Не е за нови неща.Ретроградните планети на небето стават 5 ,от 8 възможни,но преобладават положителните взаимодействия между тях.Да се върнем назад – това ни казва небето и да оправим дълго отлагани задачи,колкото и неприятни да са.Това е посланието ,да се справим с това,което най ни тежи и по някакви причини отлагаме.Това е кармичния урок на периода – затъмнения плюс много ретроградни планети.Точно в полунощ Луната преминава в Близнаци и навлиза във фаза Новолуние – няма я, не  я виждаме.

 На 19.06, петък,точно по обяд Луна съвпад с ретро Венера в Близнаци в прекрасен творчески аспект с Марс в Риби. Слънцето в съвпад със СЛВ – съдбата ще се усмихне на някои хора,като им донесе желаното щастие.Ще се чувстваме добре.

На 20.06,събота,Луна в Близнаци,балсамична,чистим дом и душа,най-вече вербално.Чрез разговори и комуникация можем да изчистим нерешени проблеми.Отворете широко прозорците този ден – нека въздухът да „издуха“ в прав и преносен смисъл всичко,което ни тежи и което ни „омагьосва“ /Луна квадрат Нептун/. Можем да се почувстваме и изтощени, затова този ден не е за физически труд и спорт. Почивайте на въздух.Разговорите ще са по-добрият вариант.Слънцето е в последния градус на Близнаци.Пролетта за 2020 г приключва.

21.06,неделя, особен ден,който е изпълнен с няколко астро явления следващи едно след друго. Първото – в 0ч и 44мин Слънцето навлиза в Рак и бележи Лятното Слънцестоене,най-дългия ден. Започва лято 2020г.Второто – в 9ч и 02мин Луната ингресира в своя знак Рак , а в 9ч и 41 мин настъпва третото и най-важното събитие – Новолуние със Слънчево затъмнение в 1-ия гр. на знака, в съвпад със Северния лунен възел.За съжаление нямаме добри аспекти и от България ще се вижда крайната му фаза /Слънцето ще е „хапнато“ в долния край/ . Разбира се, за всеки човек въздействието на това явление зависи от положението в рождената карта. Може да се окаже за някой истински подем в живота. Ретро Венера намалява скоростта си,защото на 25.06 ще тръгне в права посока, а пък Нептун спира ,защото на 23.06 ще тръгне в обратна,ретро, посока. Марс пък се отделя от съвпада с омайния Нептун  и на  28.06 ще напусне дълбоките води на Риби. Затова първият ден на лятото ,21.06, ще бъде ден на особена енергия и вероятно ще се окаже начало на завръщане към себе си. Дългият съвпад на Марс с Нептун в Риби и в квадрат със Слънцето в Близнаци ни насаждаше неувереност в личните сили и способности,колебания,свиване в „черупката“,страх от действие,сякаш бяхме обградени от невидими противници, но с всичко това се приключва в деня на Новолунието.

%d bloggers like this: