АСТРОПРОГНОЗА ОТ НОВОЛУНИЕ НА 17.09.2020г. ДО ПЪЛНОЛУНИЕ НА 02.10.2020г.

   

По време на Новолуние  /съвпад на Луната със Слънцето в един зодиакален знак/ си пожелаваме нещо, което искаме да направим, получим или да започнем. Новолунието е начало, старт на някаква дейност, а Пълнолунието  /опозиция на Луната към Слънцето, двете светила са в противоположни зодиакални знаци/  е кулминацията, максимумът на действието, след което следва намаляване силата на действие и постепенно затихване до следващото Новолуние. Обикновено Новолунието и Пълнолунието се случват при Слънце в един и същи знак, но има и периоди когато Новолунието е в един знак,а Пълнолунието се случва при Слънце в следващия. Сега се намираме в такъв период,който ще продължи до м.септември 2021г. Или ,ако сега погледнем един зодиакален знак, имаме в него най-напред Пълнолуние и после Новолуние.Така,че нещата малко са на обратно що се отнася за един знак. Разбира се, ние си следваме цикъла Новолуние/Пълнолуние ,но ще трябва да имаме предвид,че Слънцето е в различни знаци при двете явления. Или с други думи: започваме нещата с една енергетика по Слънцето, но кулминацията е с друга – Слънцето при Пълнолуние вече е в следващия знак. И така ще сме до м.09.2021г, когато отново ще влезем в нормалния ритъм: Новолуние и Пълнолуние в един знак, тогава ще е Дева. По време на Новолуние си поставяме краткосрочни едномесечни програми за изпълнение,съобразени със знака на явлението и с дейностите по рождения дом,в който попада.

На 17.09.2020 г. в 14ч е Новолунието в 25-ия градус на Дева. Съвпадът Слънце/Луна образува повече напрегнати аспекти /квадратури, 90гр/ и само един положителен /тригон, 120гр/ – със съвпада Сатурн/Плутон в Козирог. Това означава,че поставените задачи ще трябва да изпълняваме  минавайки през проблеми,препятствия,несъгласия,конкуренция и т.н. и следвайки строги правила,които ще ни помагат. Повечето неща ще са свързани с миналото,които трябва да продължим или да преработим – Новолунието е в квадратури към оста на Лунните възли ,Северен в 25-ия гр. на Близнаци и Южния в 25-ти гр. на Стрелец. Около 22ч Луната преминава във Везни и ще остане в този знак до 19.09 ок. 19ч 35мин. Тук от 05.09 вече се е настанил Меркурий и търсим баланс в комуникацията чрез думи и дипломация. Но няма да ни се получи,особено на 19.09, събота, защото Луната в съвпад с Меркурий ще се изправят срещу изтощения,но непреклонен ретро Марс в Овен /опозиция/ и здраво свързаните помежду си Юпитер, ретро Плутон и ретро Сатурн в Козирог  /квадрат/ – следват провокации,неразбирателство,неотстъпчивост и сблъсъци на всички нива и най-вече с хора, които управляват живота ни, в държавата, в работата, във фамилията и в семейството. Добре е да сме на защитено място и да не се „навираме в шамарите“, т.е да не провокираме конфликти. При такава ситуация обаче, все ще се намери някой ,който да ни извади от равновесие.

Около 19ч и 35 мин Луната навлиза в Скорпион – ставаме по-подозрителни,по-затворени,емоциите са приглушени,не явни.Около обяд на 20.09,неделя, Луната е в опозиция на Уран в Телец – още един нервен ден,придружен от конфликти на тема „притежание“ и пари. Луната обаче расте и в Скорпион е твърде манипулативна – жените ще сме отговорни за разправиите у дома. На 21.09,понеделник : Луна в Скорпион в квадрат с Венера в Лъв, не е време за нова любов и повече пари, а само за работа /Луна в секстил с Плутон/Сатурн в Козирог/. Чувства и емоции ще са в неразбирателство,т.е няма да изразяваме открито това,което чувстваме и мислим,още повече,че Меркурий е в категорична квадратура с Плутон/Сатурн и започваща опозиция с Марс. Лоша ситуация за преговори,и най-безобидните разговори могат да се превърнат в буря от думи,казани в момент на раздразнение.Трудности и препятствия при пътуване и движение на документация, възможни кражби, открити провокации и неразбирателства с държавни органи и институции. Това напрежение ще остане до 27.09, когато Меркурий ще премине в Скорпион,а Сатурн и Плутон ще се готвят за тръгване в права посока. Ок.21ч и 40мин на 21.09 Луната преминава в Стрелец и подсилва огнената енергия още повече, ще сме активни,провокативни и настоятелни,но и комбинативни,креативни.Луна в Стрелец ще ни даде нов поглед върху нещата от ежедневието . 21.09 е и последният ден на горещото /в пряк и преносен смисъл/ лято на 2020г. На 22.09,вторник, Слънцето ингресира в знака Везни в 16ч и 31 мин,с което бележи началото на есен 2020г. и есенното равноденствие.От този момент денят намалява ,а нощта расте. Изключително динамичен ден ,на небето има всякакви аспекти и конфигурации между планетите,няма точно определена преобладаваща сила. Много добър и ползотворен ще е 23.09, ще сме окрилени,вероятно от намерени подходящи възможности за решаване на лични проблеми,въпреки спънките и препятствията от социалната среда,  институциите и висшестоящи личности.

На 24.09,четвъртък,Луната преминава в Козирог във фаза първа четвърт  /Луна квадрат Слънце/  и се присъединява към силната земна енергия – ставаме целенасочени,макар и под напрежение,съсредоточени в работа,служебни ангажименти,може някои хора да изпаднат в потиснатост и депресия. На 25.09,петък, Луната активира чрез съвпад трите планети в Козирог ,Юпитер,Плутон и Сатурн, и прави квадратури към Меркурий във Везни и Марс в Овен – отново крайно напрегната ситуация с ескалация на напрежението. На 26.09,ок. 9 ч и 08мин,Луната преминава във Водолей,прави прекрасен аспект със Слънцето във Везни и ставаме по-комуникативни,по-дружелюбни,по-кооперативни и по-креативни.Сравнително спокоен ден,но можем и да очакваме неочакваното : Луна в квадрат с ретро Уран в Телец. Венера в Лъв обаче започва изключително положителен аспект тригон с ретро Марс в Овен и заедно с Лунните възли правят добра огнено/въздушна конфигурация,която ще действа до 02.10. Личните и семейните дела ще са радостни и щастливи.В този ден Меркурий преминава в Скорпион и умът ни вече ще е зает  с темите за оцеляване, приспособяване,търсене на причините за неуредиците.На 27.09,ок. обяд и Луната в 25-ия гр. на Водолей се присъединява към посочената по-горе конфигурация и за прав път от много време насам рождените планети ок. 25-ия гр. на Везни ще почувстват намаляване на натиска върху тях. Много позитивен ден. На 28.09,ок. 18ч и 35мин Луната ингресира в Риби,ще бъдем по-емпатични,по-милостиви и състрадателни.Възможно е по-чувствителните хора да се обърнат към творчеството,филмите,приятното четиво или водния релакс за да избягат от напрежението в ежедневието. Луната,във фаза Пълнолуние,Меркурий и Уран са в положителна аспектация помежду си,даваща ни възможност за идеална съвместимост между мисъл,чувства и идеи,т.е ще сме относително спокойни и ще можем да решаваме поставените задачи,без да сме крайно напрегнати.Сатурн се обръща в директно движение – предстои ни да намерим вярната посока в този момент.На 30.09 Луната е все още в Риби и в този ден е в съвпад с ретро Нептун и секстил с Юпитер в Козирог – ден да покажем милост,разкаяние,великодушие и да направим нещо,без да искаме отплата.

На 01.10 ок. 5ч и 48мин Луната преминава в Овен – следват три напрегнати дни: огнената, яростна Луна застава срещу кроткото,дипломатично Слънце в Пълнолуние ,което е точно на 02.10 в 0ч и 05мин. в 9-ия гр. на Овен. На 02 и 03.10  можем да очакваме прояви на неконтролируемо поведение, стълкновения, погроми,неприятности, пресилена арогантност и откровено хулиганство.Особено на 03.10 ,когато Луната ще е в съвпад с ретро Марс и Черната луна /най-отдалечената точка на Луната от Земята/. Започва и опозицията Меркурий в Скорпион/Уран в Телец – „изскачане“ на информация,опити за  хакване на сайтове,проблеми в Интернет пространството, заливане с „жълти“ новини, и др. подобни неща.  На 02.10 Венера ще изостави Марс в Овен и знака Лъв и ще премине в скромната Дева до 28.10. Пълнолунието в Овен ще е бурно,драматично,революционно,но няма да доведе до коренна промяна в обществото,ще има само неосъществени дела и разбити глави /дано да са малко/. Всъщност целия месец октомври ще ври и кипи,особено след 10.10,когато Марс ще квадратира Плутон в Козирог и ще е срещу Слънцето във Везни – всеки срещу всеки и незнам дали ще има победители.Реална опасност от военни конфликти. Ретро Марс насочва енергията си навътре,т.е ще обвиняваме себе си за каквото ни дойде на ум ,ще има търкания и напрежение в работата,в организациите,ще се търси „под вола теле“ и обикновено истинските виновници ще излязат „сухи“ засега. Но напрежението ще продължава да се натрупва – истинският резултат ще дойде след ок. два месеца.

                                        

%d bloggers like this: