Астропрогноза от Пълнолуние 02.10 2020г. до Новолуние 16.10.2020г.

 Пълнолунието в Овен на 02.10.2020 г. беше със силен енергиен заряд и бяхме изпълнени с решимост да направим всичко,което сме си поставили като цел и задачи. Но присъствието на ретро Марс също в Овен не ни даде тази възможност и по-скоро похабихме доста сили и пропиляхме възможности. Ще трябва да почакаме до 14.11.2020г,когато Марс отново ще тръгне в права посока и от тази дата ще имаме вече „зелена“ светлина за изпълнение на проектите си.

На 03.11 около 18ч и 13мин пълната Луна премина в Телец и попадна на ретро Уран,което означава изненади в емоционално отношение ,неочаквани промени в ежедневието и вербални „изригвания“, т.е караници – Луна опозиция на Меркурий в Скорпион. Но пък тези спорове могат да доведат до решаване на някакви проблеми – Луна тригон /положителен аспект/ с Венера в Дева . На 04.10 ок.10ч излизаме от фаза Пълнолуние и Луната започва да намалява, силните емоции и психическото напрежение отстъпват ,но изненадите продължават – ок. 13ч Луната е в точен съвпад с Уран .Дори климата се променя – духна вятър „южняк“ , затопли се и е възможно следващите три дни  да сме с летни температури, т.нар. „циганско лято“. На 05.10,понеделник Луната е все още в Телец  и прави прекрасни аспекти с „триото“ в Козирог – Юпитер и директните вече Сатурн и Плутон, т.е имаме идеален ден за създаване на нещо практично, дори държавните институции ще са благосклонни и ще ни върви.Отношението Луна/Нептун също е благоприятно,ще сме склонни да правим отстъпки и да се съгласяваме с чуждо мнение. Изобщо понеделник е добър ден за добри начинания.Във вторник,06.10, ок. 7ч все още силната Луната навлиза в Близнаци и подкрепя въздушната енергия на Слънцето във Везни. Следват три дни изпълнени с комуникация, пътувания, приятелски сбирки,бърза смяна на емоциите. През първия ден преди обяд ,някои от нас е възможно да се почувстват пренебрегнати и неоценени правилно – Луна квадрат Венера в Дева,но до обяд всичко ще отшуми.На 07.10 ок. обяд Луната, Меркурий в Скорпион и Плутон в Козирог образуват особена творческа конфигурация – ще ви хрумнат страхотни идеи. През нощта на този ден Луната прави съвпад със Северния си възел в Близнаци – съдбата ще ни поднесе нещо добро и посочващо правилния път ,това влияние ще е валидно и на 08.10 през деня. Това са трите сравнително спокойни и ползотворни дни за периода.

Около 18ч и 46мин Луната преминава в своя знак Рак и започват три дни на безпокойства, напрежение,емоционално изтощение – ще имаме кардинален кръст на небето : Луна в Рак, Слънце във Везни , Юпитер,Сатурн и Плутон в Козирог, ретро Марс в Овен. Сблъсъци на личностно ниво и работа и в семейството,най-дребни вербални „закачки“ могат да се превърнат в грандиозни скандали с непредсказуеми последствия : бавният Меркурий е в опозиция с Уран. Но има изход : на 09.10 скромната,услужлива,практична и пресметлива Венера /любов,пари/ в Дева е призвана да бъде помирител. Затова на 09.10 е добре да намерим подходящите думи и да решим възникналите проблеми,защото на следващия ден няма да имаме тази възможност. На 10.10, събота, е максимумът на негативните емоции,ще сме под върховно напрежение и за съжаление всичко може да се изсипе върху близката,семейна среда. Слънцето във Везни започва негативни аспекти с ретро Марс в Овен и „отровното“ трио в Козирог – Юпитер,Сатурн и Плутон,а на този ден и с Луната. Докато не ингресира в Скорпион ни очакват трудни дни по отношение на способности,възможности и отпор в социалната среда.Каквито и усилия да правим,резултат няма да има или няма да е желаният. Опозицията Уран/Меркурий ще извади на показ „жълти“ новини,компромати, но и ще зарови надълбоко съществена информация. На лично ниво обаче може и да ни накара да дадем всичко от себе си, за да решим някои свои проблеми или да дадем начало на планове,но не е добре да започваме нови неща,а само да ги планираме – все пак ни очаква  ретро фаза на Меркурий. Това отношение Меркурий/Уран е валидно от 04.10 до 22.10,като най-полезни ще са дните от 08.10 до 14.10, когато Венера в Дева ще прави добри аспекти с тях и ще помогне във вземането на адекватни и полезни решения.

На 11.10 ,неделя,в 3ч и 25мин намаляващата Луна навлиза в Лъв и ще даде своята подкрепа на огнената енергия и ретро Марс в Овен. Приповдигнатите емоции ще продължат,макар и с намалена сила. ,но денят ще е изнервящ: Луна в квадратури към Меркурий и Уран. Не пътувайте. Не влизайте в спорове,ако ви е възможно, просто денят е безкрайно неприятен. Дори и да си наложите волята , все някой провокатор ще се яви и ще ви подразни – небето е пълно с негативни влияния. В понеделник ,на 12.10,сякаш ще си отдъхнем: Слънцето,Луната,Марс и Лунните възли правят прекрасна конфигурация от огън и въздух – неприятностите ще са зад гърба ни,но ще „тлеят“,все още няма да бъдат изцяло заличени. В този ден можем да проявим творческо дръзновение и да поставим своите карти на масата. Най-облагодетелствени ще са тези от нас,които имат рождени планети ок. 20-ия гр. на Водолей. Също и тези с такива планети ок. 10-ти гр. на Риби,Козирог и Рак. Този понеделник е добър за начало на работната седмица.На 13.10,вторник,в7ч и 56мин Луната преминава в Дева,при Венера – ще сме вглъбени в дребните неща от живота,но ще имаме възможност да ги осъзнаем и приложим творчески : напр. да преподредим дома си,да сложим в ред гардероба си,да накараме домашните хора да направят същото. Можем до обиколим аутлет магазини и да открием своите находки.Спокойствието ще ни съпровожда. Може и внезапно да срещнем любовта или да получим отнякъде пари. Сряда, 14.10, ще е също интересен ден : Луна съвпад Венера в тригон с планетите в Козирог – възможно е някои от нас да заздравят настоящата си връзка ,от която ще получат  сигурност и стабилност в живота. На този ден в 4ч и 5мин Меркурий в Скорпион тръгва назад: ще премисляме минали неща и ще стигаме до същността , ще е добре да възобновим стари,забравени проекти,ще се поровим в мазета и тавани и ще открием забравени  „съкровища“, ума ни ще работа на забавени обороти,на с изключителна проницателност,почти като на детектив. Късно вечерта на този ден намаляващата Луна навлиза във фаза Новолуние – емоциите съвсем стихват. На 15.10 ,в 8ч и 54мин Луната навлиза във Везни,при Слънцето. Вероятно дипломатичността да надделее над арогантността,прекалената агресия и невъздържаното поведение. По-меката енергия на мъжкия знак Везни с управител Венера ще ни даде възможност за по-реалистична преценка на случващото се около нас в обществото и за намиране на компромисно поведение. В личния живот ще направим необходимите стъпки към другите,за да постигнем желаното спокойствие и равновесие.

На 16.10,петък, в 22ч и 32мин ще настъпи Новолунието в 24-ия гр. на Везни. Изключително интересна конфигурация на небето : опозиция на планетите,намиращи се в Телец /Уран/, Овен /Марс/ и Риби /Нептун/  срещу ,съответно, планетите в Скорпион /Меркурий/ , съвпадът на Слънце с Луна /Новолуние във Везни и накрая Венера в Дева. Тези опозиции са свързани с планетите в Козирог ,Юпитер,Плутон и Сатурн,които са принудени да бъдат като регулатор на опозиционните напрегнати енергии. За наше неудовлетворение самото Новолуние е в квадрат към тях и замислените нови неща ,свързани със социалната среда няма да бъдат осъществени или резултатите ще са далеч от очакваното. Това са работа,финанси, големи проекти с инвестиции,личен бизнес и др. Но ще е добре за творчество,писане,контакти с интересни хора,правене на планове,но не и започване на нови неща. Ще трябва да се обърнем към минали наши действия или бездействия и да отправим там проблемите. Новолунието обаче е в добри аспекти с Лунните възли на съдбата ,така,че можем да сме сигурни,че направените планове сега ще са ни в правилната посока за в бъдеще.

Целият период от Пълнолунието на 02.10 до Новолунието на 16.10 ще е динамичен и малко дни ще са ни спокойни,но пък можем да впрегнем творческата си енергия и умствения си потенциал за проектиране на по-добро бъдеще.Опозицията Слънце във Везни – ретро Марс в Овен може да извади стаена и потискана психическа и физическа енергия ,която да вложим позитивно в делата,където считаме,че трябва. Единствената опасност от провали е прекалената настойчивост и евентуална агресивност ,т.е трябва да не прекаляваме и , ако някъде срещнем отпор да не настояваме,защото нещата ще се обърнат срещу нас. Следващото Новолуние в Скорпион на 15.11.2020г. ще е по-загадъчно и интересно – тогава Марс ще тръгне в права посока,но до тогава ще  преминем и през още по-интересно Пълнолуние в Телец на 31.10.2020 г.

%d bloggers like this: