ОТ НОВОЛУНИЕ В СТРЕЛЕЦ ДО ПЪЛНОЛУНИЕ В РАК 2020 г.

Навлизаме в двуседмичен период на основни промени в движението на планетите и  тяхната енергетика ,  което  ще даде отражение върху нас за по-дълго време. Отправна точка е Новолунието със Слънчево затъмнение  на 14.12  в  18ч и 16 мин ,което ще ни накара да ревизираме минали действия и отношения с хора от близкото,пък и по-далечно минало. Може да имаме срещи „де жа вю“, т.е да се повторят събития,сякаш някога сме ги преживяли или съдбата да ни срещне с хора, които ни се струват  познати. Основна тема на това явление ще е комуникацията помежду ни ,разговорите и разбирателството, намиране на вътрешните запаси от енергия и опора в себе си,внимателни ще трябва да сме към плановете и проектите,за да не се превърнат в мечти . Дните около затъмнението трябва да сме внимателни към нови запознанства и предложения, които са особено привлекателни от типа „неустоими“.

На 15.12 , вторник, ден на Марс, ок. 5ч и 35 мин Луната навлиза в Козирог и може да ни обхване депресия,носталгия или просто да се „забием“ в работа. Около и след обяд този ден наистина ще е интересен  –  внезапни срещи, дори близките у могат да ни изненадат приятно. В 18ч и 22мин Венера напуска тъмните води на Скорпион и се хвърля в огнените  прегръдки на Стрелец ,където оптимизмът,радостта,щедростта и късметът са в изобилие. Тук ще бъде до 08.01.2021г.  С тази ингресия планетите в огън стават  четири и започваме да се чувстваме по-добре,да набираме сила,да правим планове за в бъдеще.Разбира се приповдигнатото настроение идва и с настъпващите празници , пазаруването и украсяването на домовете.

На 16.12,сряда,ден на Меркурий, Луната е все още в Козирог, вероятно ще се почувстваме леко напрегнати и готови за спор ,все някой ще ни подразни с нещо: Луна в квадрат с Марс . Късно вечерта Луната излиза от фаза Новолуние и започва бавно да се пълни. Иначе на небето е тихо и спокойно като пред буря. Четвъртък, 17.12, ден на Юпитер, ок. 7ч и 05мин Сатурн напуска основния си дом Козирог е се премества в другата си собственост знака Водолей, който управлява в съдружие с Уран. Тук е вече по-дружелюбен, настроен за колективна работа, отпускащ леко юздите на съдбата, управлението, правилата и може някак да „кривне“ в ляво – в посока към либерализиране, освобождаване и намаляване на рестрикции, лимити,граници и стагнация. Разбира се няма да промени много скептицизма и песимизма си , както и склонността си да налага правила,дори да са с по-лек характер. Ще започнем да дишаме по-свободно в пряк и преносен смисъл. Около 8ч и 25 мин Луната също преминава в свободолюбивия Водолей, допълва въздушната енергия и вероятно ще следват два дни на промени. Вечерта са възможни неприятни сюрпризи от приятелския кръг и членовете на семейството . Петък,18.12,ден на Венера, около обяд можем да срещнем приятни хора и бъдещи бизнес партньори. Денят е спокоен. Единствено набралата скорост квадратура Марс в Овен / Плутон в Козирог  може да развали настроението на всички.Събота,19.12, ден на Сатурн – прекрасен аспект между  съвпада Слънце/Меркурий в Стрелец и Луна в края на Водолей, Луната видимо започва да расте, емоциите ни също .  Ок. 14ч и 39мин   навлиза в подходящите й Риби , само след половин час и Юпитер сменя знак – от Козирог преминава във Водолей и отива да прави приятелска компания на Сатурн. Това е втората дългоочаквана ингресия на тежка планета , с която вече имаме силно присъствие на въздушната стихия на небето и силите са поизравнени: две планети в Земя : Уран в Телец и Плутон в Козирог ,две във Водолей – Сатурн и Юпитер и една във вода – Нептун в своя знак Риби. Очаквам след посрещането на Новата година атмосферата в обществото да се промени към отпускане на рестрикциите , хората настойчиво да потърсят правата си. Събота и неделя са спокойни дни ,нямаме нови аспекти между планетите,които да изискват нещо допълнително. Основното взаимодействие си остава квадратура Марс/Плутон – достатъчно напрегнато, носещо заплаха от употреба на оръжие : военни действия,терористични атаки и недоволство на хората,което може да прерасне в бунтове.

На 21.12,понеделник,в 1ч и 10мин , Меркурий ингресира в Козирог : думите и комуникацията стават сериозни, вестите и новините ще са подбрани,но достоверни,статистиката ще стане вярна,възможно е да бъде предоставена и в друг вариант. В същия ден ,в 12ч и 03мин  Слънцето също преминава в Козирог – настъпва зимата и зимното Слънцестоене: най-късият ден и най-дългата нощ.  Луната е все още в Риби ,при Нептун, емоциите са тихи, скромни,емпатични ,търсим утеха и даваме такава. Вечерта, в 20ч и 18мин, се състои дългоочакваният  съвпад на Юпитер и Сатурн  във Водолей ,с което се поставя началото на Голямата мутация във въздушни знаци в продължение на 200 години: 10 пъти през 20 години ще се случва това последователно във Водолей  /сега/, след 20 години в Близнаци след още 20 – във Везни и т.н.  Затова 21.12.2020 г. е забележителна в астрологическо отношение – започва постепенна промяна в управлението на държавите, в икономическата и социална среда – няма да бъде това, което е сега. Нумерологично тази дата е ЕДЕНИЦА – ново начало !  На 22.12, вторник, растящата Луна смело скача в огъня на Овен,при Марс,прави квадратура /90гр./ със Слънцето, но секстил  /60гр/ със Юпитер/Сатурн и започва да набира сила. Емоциите стават горещи,чувствата  /Венера в Стрелец/ също са такива.

Двубоят  Козирог-Овен   /управляващи против управлявани/ отново е подчертан и непримирим. Ако управляващите имат добър астролог – ще  „завият“  някак  „наляво“,съобразно новия характер на съвпада Юпитер/Сатурн, и ще задоволят желанието на хората да празнуват свободно. Ако обаче вече са удължили  мерките и добавят още – след  ЧНГ  2021г.  ще берат горчиви плодове. Най-размирният ден ще е 23.12.,сряда. Меркурий и Слънцето в Козирог започват тригон  /120гр,положителен аспект/ с Уран в Телец ,който ще продължи до 04.01.2021г. – изненадващи изказвания и действия на управляващите  /президенти/. На лично ниво това ще направи главата на фамилията и семейството. На 24.12 ок.13ч Луната навлиза в подходящия й знак Телец, прави тригон със Слънцето и Меркурий в Козирог,  съвпад с почти спрелия ретрограден Уран и квадрат с Юпитер/Сатурн във Водолей – започват Коледните празници в необичайна и нееднозначна обстановка. Вероятно ще има и хора извън домовете си,на улицата, подгряти от квадратурата Марс/Плутон и тау-квадратурата на Нептун с кармичните Лунни възли: няма надежда ,не знаем накъде да вървим и най-прекия път се оказва там, на площадите. Въпреки тенденцията за размирици и бунтове по празниците има лъч надежда това да не стане : Марс отново е сам в борбата и няма подкрепа от никоя друга планета,а пък Слънцето е в разбирателство с подстрекателя Уран. Вероятно на 25-ти и 26-ти декември ,по Коледа, да се чувстваме добре и да изкараме мирно и тихо празниците /не изключвам обаче негативни новини от други държави/. На 27.12 ,неделя,в 1ч и 33 мин Луната преминава във волните Близнаци и енергетиката придобива силно подчертан въздушен характер – пътуване,връзки, разговори, свободно изразяване,неглежиране на проблемите : Луна в тригон в Юпитер/Сатурн във Водолей. Венера в Стрелец обаче започва съвпада си с Южния лунен възел и квадратура с Нептун в Риби: стара любов ще се обади и ще разбуни ежедневието ,точно по празниците, няма да е добре и за финансите. Това въздействие ще продължи до 04.01.2021т.

На този ден,27.12, около 20ч  Луната навлиза във фаза Пълнолуние – емоциите  /Луната/ са големи колкото егото  и творческия потенциал /Слънцето/ – и ще продължи пет дни. Най-интересният ден от целия период е 28.12 ,понеделник : пълната Луна е в съвпад със Северния лунен възел, Венера е в съвпад с Южния в Стрелец и двете са в квадратури с Нептун в Риби . Женската ни същност е подложена на изпитание; дамите,които играят роли и като съпруги и като любовници ще влязат в собствените си капани , вероятно и двете им роли ще бъдат прекратени; емоции и чувства ще се борят за утеха,смирение,и може би и с измамата и лъжата. Всичко ще бъде добре ,ако се придържаме към правилата на живота писани или неписани – Сатурн все още е водеща планета ,а той е техен повелител. На 29.12 ,вторник, ок.обяд  Луната ингресира в своя знак Рак – пълна,мощна,решена да защитава дом,близки,спокойствието и уюта в семейството. Жената майка и съпруга надделява – по празниците тя ще изисква и наставлява. Точното Пълнолуние е на 30.12.,сряда, в 5ч и 28 мин и само Уран в Телец прави добри аспекти със светилата. Небето е изпълнено с напрегнати аспекти : вероятно това ще е тътен преди голяма буря,нещо като предупреждение,че идват размирни дни. На  31.12. около обяд се очертава още една напрегната конфигурация  пълна Луна в  Рак опозиция на Плутон в Козирог  и в квадрат с Марс в Овен – взривоопасна ситуация в пряк и преносен смисъл : емоционални избухвания с лош край , крайна нервност в отношенията, разрив на връзки и взаимни обвинения. Освен това започва и квадратурата на Юпитер/Сатурн към Уран – проблеми в Интернет мрежата,въздушния транспорт,провали в космическите изследвания и т.н., борба между новото и старото в управлението на всякакви институции. Много важно е  как това положение ще се отрази в личните рождени карти на всеки един от нас. Трябва да намерим някакви приемливи решения, като се опрем на тригоните Слънце/Уран и Луна/Нептун, за да посрещнем  2021 г.  Няма да е леко, но пък все пак е празник – Нова година, нов късмет!!!

%d bloggers like this: