ОТ НОВОЛУНИЕ В КОЗИРОГ ДА ПЪЛНОЛУНИЕ В ЛЪВ 2021г.

На 13.01.2021 г. в 24-ти градус на Козирог имахме силно Новолуние в съвпад с Плутон, приканващо ни да се съвземем, да намерим наистина силата в себе си и да започнем да излизаме от стреса и отчаянието.  Около 18ч и 44мин Луната същия ден навлезе във Водолей и се присъедини към групата на Сатурн – Сатурн,Юпитер и Меркурий и вероятно сме се почувствали по- леки, по-свободни и по-комбинативно мислещи,дори ексцентрични и излизащи от коловоза на живота. Някои от нас може да са взели  „странни“ решения или пък ежедневието им е предложило несвойствени обстоятелства. На 14.01, четвъртък, ден на Юпитер, Луната продължава да е във Водолей, в съвпад с Меркурий и квадратура с Уран,вече директен, и да предизвиква внезапни промени в настроението и взети вече решения,както направи президентът – промени датата на изборите и вместо дълго спряганата 28.03.2021 стана 04.04.2021 г : абсолютна грешка – ще гласуват традиционалистите /тогава Луната – електората, ще е намаляваща в Козирог ,в квадрат със Слънцето в Овен – промяна едва ли ще има, ниска активност, лоша организация и нервна обстановка, в най-добрия вариант ще се стигне до някакво допълнително преброяване на гласове/. Слънцето е в съвпад с Плутон до 20.01 – главите на държавите са в съгласие със съществуващата власт – лошо. Обаче пък на лично ниво – силата е в нас и твърдата комбинация  Лъв /Слънце/ – Скорпион /Плутон/ на територията на Козирог ни осигурява непоколебимост и решителност. На 15.01,петък, ден на Венера, Луната продължава своя ход във Водолей и около обяд излиза от фаза Новолуние, но целия ден е „без курс“, т.е не се започва нищо ново, но пък чувството за лекота ще се запази. За наше съжаление на небето има изключително негативна конфигурация „трапец“ с основа Лунните възли: ЮЛВ в Стрелец , Сатурн във Водолей, Нептун в Риби, Марс в Телец и СЛВ в Близнаци ,която включва в себе си 4бр. полуквадрати /45гр./ , 4бр квадрати /90гр./ и 2бр. квадрат и половина  /135гр./. Тя определя невъзможността ни да действаме по своя си начин, защото управляващите и социалната среда са поставили пречки,препятствия и са създали напрегната обстановка. Това е дразнеща ситуация ,която е като комар – усещате го, че ви жили, но не можете да го прогоните,т.е понасяме загуби,неудобства, вреди и за момента не можем да променим нещата. Ще продължат и природните катаклизми. Това ще е до 18.01, когато Марс ще излезе от конфигурацията.

В събота,16.01,ден на Сатурн ок. 0ч и 18мин  Луната навлиза в Риби ,емоциите стават по- тихи, емпатията ще е на лице, интуицията също, в превес  е  земно/водната енергия – спокойствие и грижа за близките,вероятно някаква творческа тръпка ще ни обземе в това „нереално“ време. След обяд има приятна конфигурация бисекстил между Венера в Козирог, Луна в Риби и директния вече Уран в Телец – ден за осъществяване на нещо добро, начертаване на реален план поне за месец напред или откриване на „златна мина“ в Интернет,за което спомага и квадратурата Юпитер във Водолей /Уран в Телец. Тези две планети не дават „лоши“ неща , просто понякога се изхвърляме в желанието си за промяна и рискуваме повече от необходимото, но непоправимо „зло“ по Юпитер/Уран не може да има. На 17.01,неделя,ден на Слънцето, ок. обяд растящата луна е в съвпад с Нептун, на върха на описаната по-горе негативна конфигурация. Не е добре да допускаме всякакви непознати елементи в живота си и да се поддаваме на чужди влияния,добре е да бъдем на познато и защитено място,обикновено това е домът ни.През нощта ще имаме добър аспект – Слънце секстил Луна, която видимо ще започне да расте, а с това и емоциите ни.

В понеделник,18.01,ден на Луната,ок. 9ч и 08мин самата Луна преминава от омайните води на Риби в огнената обител на Овен и започва  „лудата“  седмица : ще сме обзети от някакво странно напрежение и особено емоционално състояние, водещи ни към желани неща. Ще експериментираме и импровизираме, ще се чувстваме по-свободни и заредени с енергия – квадратурата между планетите във Водолей и Телец ще минава през Луна в Овен и вероятно верните планове и идеи ще ни връхлетят и вдъхновят. Може да постигнем и победа в съревнования и конкурси, но това зависи и от личната рождена карта. На 19.01.,вторник,ден на Марс, Луната продължава да е в Овен,но около обяд прави точна квадратура с Венера в Козирог – не е добре за нови връзки и отношения – лични и служебни. Женското съсловие ще сме леко неадекватни – няма да изразяваме това,което чувстваме – емоциите ще са водещи и ще сме склонни да преекспонираме нещата. Ако можем да сме „кротки“ този ден. Слънцето е за последен ден в Козирог, Марс и Уран са в точен съвпад в Телец и в квадратура със Сатурн/Юпитер във Водолей.

В 22ч и 40мин Слънцето ингресира в този знак, като напуска земята на Козирог, освобождава се от влиянието на Плутон и се присъединява към планетите Сатурн, Юпитер, Меркурий. Слънцето е в заточение във Водолей, не работи за себе си, не е същински „цар“, а трябва да е лидер на свободни хора, които не търпят еднолично управление. Настъпва месец на подчертана въздушна енергия и то на Водолей – „Свобода,братство,равенство“, „Един за всички,всички за един“ и „Пролетарии от всички страни – съединявайте се“. Ще искаме да имаме избор във всичко, да се чувстваме свободни и независими, да променим  социалната среда в наша полза. Възможно е да „изникнат“ нови лидери, които да разпознаем като свои. Така ще бъде и на лично ниво – промяна на правилата в семейството,на работното място и във фамилията – някои от близките ще решат да се отделят и да заживеят самостоятелно.  Комуникацията в Нета ще е с пълна сила – вероятно карантинните мерки няма да бъдат отменени. Планетите във Водолей стават по-силни от тези в Телец и тенденцията за раздвижване, изненади , увеличаване на информационния поток  / и верен и не/, внезапни разкрития, нови теории, научни достижения и всичко,което е в полето на Водолея, ще бъде в своята максимална сила. Възможно е да се стигне и до крайни прояви на недоволство,анархия и безотговорност – Луната в Овен започва квадратура към Плутон в Козирог.  Сряда ,20.01,ден на Меркурий и четвъртък ,ден на Юпитер ,21.01 , са най-взривоопасните дни за периода,когато ще има усилено напрежение между планетите, особено при навлизането на Луната в Телец на 20.01 ок. 21ч.

Тя ще подкрепи Уран и Марс в този знак,Слънцето пък подкрепя Сатурн и Юпитер във Водолей – нещата ще излязат съвсем от някакъв контрол : Луната е във фаза „първа четвърт“ /квадрат със Слънцето/ и започва да се пълни, с което и емоциите добиват своята пълнота. Все пак Луна в Телец не обича промените и само преобладаващата сила на водолейския въздух ще наруши спокойствието. Ще имаме два пулсиращи дни ,променливи по характер , едно правим – друго става , промени с неясен край или изненадващ такъв. На 22.01,петък, положението някак ще бъде овладяно за един ден – Луна тригон Плутон ,но „една птичка пролет не прави“. Вероятно това е денят на някаква „изпусната“ информация – Луна квадрат Меркурий,която от следващия ден ще разбуни духовете още повече. В лично отношение вероятно ще се опитаме да удържим емоциите си за кратко, но ако вършим нещо „незаконно“ спрямо близките си ,т.е. без тяхно знание   и зад гърба им ,то ще излезе на  „светло“ и ще имаме проблеми. Венера,Нептун и Луната правят чудесна земно/водна комбинация и е вероятно острите сблъсъци от лично естество да се разминат с малко поражения. На 23.01,събота, ок.9ч и 44мин, Луната напуска удобния й Телец и навлиза  във  „вятърничавите“ Близнаци – притокът на въздух става все по осезаем и навлизаме в темите за вербална комуникация ,пътуване,работа с документи,предаване на информация. Добрата връзка между Водолей и Близнаци ще притъпи конфронтацията Телец/Водолей. За Слънцето обаче настъпват до края на периода по-тежки дни,защото ще съвпадне със Сатурн: по- трудна лична изява на хора с творчески професии,но за хора,свързани с точните науки и управлението ще е добре. Вероятно ще имаме и да преодоляваме препятствия от административен характер. Затова пък Венера в Козирог и Нептун в Риби правят добър аспект помежду си, което дава тласък на претворяването на идеи в дела за около три дни. До 21ч на 25.01,понеделник, въздушната енергия е преобладаваща и напрежението Водолей/Телец  е  временно туширано. Това продължава и на 26.01, когато Луната навлиза във фаза Пълнолуние около обяд на същата дата. Вниманието и емоциите са свързани преди всичко със семейството и близките, родният дом и обезпечаването им със спокойствие и пълноценно ежедневие. Труден ден е 27.01 – пълна Луна в Рак ,силна,голяма колкото Слънцето се опълчва на съвпада Плутон/Венера в Козирог  ; Слънцето е в съвпад и със Сатурн и с Юпитер във Водолей в квадрат с Уран/Марс в Телец . Цялата ситуация ще даде негативи и напрежение в личните отношения в семейството, подозрително отношение към и от любими хора ,ще нарочим някой в изневяра или задкулисни и подмолни действия; разногласията в социалната сфера и в близката среда ще тръгнат в лоша посока на ескалация.Меркурий забавя своето движение,което означава,че предстои първата му за годината ретрофаза от 31.01 и всички неща,свързани с него ще претърпят промени,забавяния и дори спиране – личен бизнес, комуникация,всички професии,ползващи думите, транспорт и т.н.

На 28.01,четвъртък, Луната преминава в Лъв ок. 4ч сутринта и прави негативни аспекти към планетите във Водолей и Телец. В  21ч и 16 мин, същия ден,в 9-ия градус на Лъва  е  точното Пълнолуние  : тау квадратура в неподвижни знаци и най-засегнати ще са планетите в личните карти около 9-ти градус на Скорпион. На небето няма положителни аспекти,които да отведат емоционалното напрежение. Това е и денят на точните съвпади : Венера с Плутон, Слънцето с Юпитер, Марс отново с Лилит,както беше миналата година в Овен. Кризата,борбата между старо и ново, между управляващи и управлявани,природните бедствия и стихии – всичко ще е в своя максимум. Ще бъдат засегнати и личните ни отношения у дома,в работата – фалити и негативни преобразования на фирми и бизнеси, в социалната среда – вероятно изблици на тълпата и организирани групи „по интереси“ . Докато пълната Луна е в Лъв няма да имаме помирение и спокойствие – до 30.01 ок.обяд. В заключение – това ще са най-трудните две седмици за цялата година, поради създаденото напрежение между планетите във Водолей и Телец .Някои от нас няма да могат да впрегнат тази квадратура и ще се подадат на напрежението. Други пък ще използват силата му,за да успеят да се „надскочат“ и да излязат от лъжливото си спокойствие.

%d bloggers like this: