ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ В ЛЪВ ДО НОВОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ 2021г.

На 28.01 късно вечерта е точното Пълнолуние в Лъв и голямата Луна  играе ролята на нощно  „Слънце“ – иска признателност, да е в центъра на събитията и изисква признание и висока оценка. С други думи: емоциите ни ще са във върхова форма,ще изискваме много от другите около нас, ще се опълчим срещу авторитетите в живота, срещу управляващите, дори и срещу хората, които  обичаме. Силно негативно положение на небето – няма нито един добър аспект, който да отведе напрежението и сблъсъка на емоциите  /Луната/  и егото  /Слънцето/ ще бъде силен. Положението на небето бих го оприличила на сюжета от световно известен роман :  милейди Уинтър – Луната в Лъв, срещу тримата мускетари: Слънцето – Атос , Юпитер – Портос и Сатурн – Арамис във Водолей. Все пак групата на Слънцето е по-силна и знаем как завършва историята от романа : милейди Уинтър е заловена. Затова ,колкото и да е трудно, добре е по времето на това Пълнолуние да се въздържаме от емоционални единоборства и предизвикване на конфликти. Добрата новина е , че това ще бъде през нощта и ще го  „проспим“. Другата половина от Земята обаче ще посрещне явлението през деня и там нещата ще бъдат остри. На 29.01, петък,ден на Венера,положението ще е същото. Меркурий съвсем е намалил скоростта си , Луната застава срещу него – и думите са негативни, информацията е пресилена, действията са със силен емоционален заряд ,т.е емоцията води ума и е вероятно да се хванем в нечии капани поради прибързаност,необмислени ходове и непроверена информация. Няма промяна от предходния ден.

 Доброто нещо този ден е съвпадът на Слънцето с Юпитер в 9гр. и 22мин на Водолей. Ще имат добра енергия рождените планети около този градус в Овен, Близнаци, Везни, Стрелец и разбира се във Водолей.  Ще са подложени на силен натиск рождените планети в Телец ,Лъв и Скорпион и ще предизвикат натива да надскочи себе си и да попадне в кризисна ситуация , от която обаче ще излезе с поносими загуби – Слънцето и Юпитер не дават непоправими фалити. В случая обаче самият съвпад е в квадратура с Марс и Уран,така,че са възможни и негативни прояви на тази иначе благоприятна ситуация.Добре е да се въздържаме от всякакви бизнес инициативи.На 30.01,събота,ден на Сатурн, в 10ч и 3мин Луната преминава в Дева и ситуацията леко се   успокоява, но неочаквани събития ще са на дневен ред, пък дори и да са позитивни : Луна в тригон с Уран и по-късно и с Марс, когато излиза от фаза Пълнолуние. Преобладава земната енергия, затова след мощното пълнолуние в лъв ще навлезем в по-спокойна обстановка ,вероятно у дома. Около 15ч и 50 мин Меркурий тръгва назад и започва първата си ретро фаза за годината от 27-ми гр . до 11-ти гр. на 21.02. Още един повод да не се започва нищо ново,а да се „ремонтират“ стари договори и отношения. По време на ретро Меркурий се правят проучвания, изследвания,събира се информация,но нищо не се афишира и започва. Новите реклами,появили се по това време, са изключително подвеждащи. Но творческият подход към нещата от живота ще има успех : Меркурий и неговата висша октава Уран в Телец правят много добър аспект от 72 гр., който спада към творческите. Т.е в момента на обръщането на Меркурий сякаш ще се върнем назад във времето, за да открием полезните и необходимите ни неща и да ги използваме сега. На 31.1,неделя,ден на Слънцето, Луната в Дева е в опозиция на Нептун в Риби и заедно с Нодалната ос  /Лунните възли/ в Близнаци/Стрелец правят кармичен кръст в подвижни знаци : можем да бъдем въвлечени неусетно в нечия игра. Късно вечерта Луната прави добри аспекти с Плутон и Венера в Козирог , ще ги проспим, но въпреки това – ще се съвземем емоционално.

 В понеделник, 01.02,ден на Луната, около 13ч и 26мин Луната преминава във Везни и въздушната енергия става преобладаваща.Следобедните часове обаче ще са белязани от точната квадратура Слънце/Марс – настроени сме за личен дуел : кой ще победи – егото /Слънцето/ или „аз“-а – Марс. Не е подходящ момент за изява пред публика,за презентации и явяване на конкурси и събеседвания – да изчакаме. В следващите два дни ще сме комуникативни, дружелюбни, активни умствено и вероятно ще правим планове за бъдещето : Луна в тригон  /120гр, с Юпитеров заряд/  с петте планети във Водолей. Най-успешни ще са рождените планети в първите 15 градуса на Близнаци.  В 16ч и 6мин Венера напуска Козирог и Плутон и се присъединява към компанията във Водолей – планетите там стават 5 , много са. Вероятно свободолюбивият дух на знака ще премине границата и ще се превърне в свободия, анархия и безотговорност. За съжаление към това ще ги подтиква квадратурата на Уран в Телец към тях, който е и техен управител. Комуникацията в Нета ще е без желания сериозен резултат и ще става само за „убиване“ на времето и забавление. Въпреки това,чувството ни за свобода и желанието за промяна ще са с голяма сила. Марс започва да се отделя от Уран и общата им негативна енергия започва да намалява.На 02.02,вторник,ден на Марс,точно марсовата енергия може да бъде уловена за добри дела,спорт, настояване по определени въпроси. Луната във Везни прави тригон с Юпитер и Слънцето във Водолей. Ще сме в съгласие със себе си и  околните,подходящо е за начало на юридически въпроси и консултации с юристи. На 03.02, сряда,ден на Меркурий, е добър ден за начални преговори, реклами, сбирки с приятели. В 16ч и 14мин Луната ингресира в Скорпион и ситуацията коренно се променя за следващите два дни. Четвъртък,04.02,ден на Юпитер, е изключително неприятен, изпълнен с обрати и неочаквани ситуации. Луната е във фаза последна четвърт , Луна  квадрат  Слънце , и започва видимо да намалява. Имаме непреодолима тау квадратура в неподвижни знаци : Луна в Скорпион, Слънце и Юпитер във Водолей и Марс в Телец. Най-засегнати ще са рождените планети между 12-ти и 18-ти градус на Лъв. Не е препоръчително за делови отношения,пътувания. Денят е взривоопасен в пряк и преносен смисъл.

Започват и съвпадите на Венера с планетите във Водолей, като пръв е Сатурн и създалите се отношения от личен и служебен характер ще са дългосрочни,но с приятелство и лекота, за сериозни партньорства ситуацията не е сигурна  /квадрат с Уран/. На 05.02,петък, ситуацията е по-скоро мобилизираща емоционално: намаляваща Луна в тригон с Нептун в Риби и секстил /60 гр./ с Плутон в Козирог,т.е ще се вземем в ръце. В 19ч и 17мин Луната навлиза в Стрелец – ще почувстваме облекчение от предходните дни. От 06.02 ,неделя, започват да се появяват положителни аспекти на небето и напрежението леко се отпуска. Марс значително се е отделил от Уран,но все още е в изкусителните прегръдки на Лилит в Телец – правим  повече  любов, секс и пари, а не  революции. Венера – в точен съвпад със Сатурн и в точен квадрат с Уран : отношенията,които са изглеждали дълготрайни за няколко дни се разпадат. Или с труд заработени пари отиват за непредвидени неща. Слънцето и Марс са все още в напрегнати отношения – вътрешно напрежение и без творческа изява навън, но пък Луна в Стрелец не задълбава нещата и негативите бързо отминават. На 07.02,неделя имаме различни аспекти между планетите,но денят е сравнително спокоен,особено у дома. Вечерта ,в 22ч и 53мин, намаляващата Луна преминава в строгия Козирог и ставаме консервативни,неподатливи на влияния, вероятни и склонни към временни депресивни състояния. На 08.02,понеделник, имаме особена земно-въздушна енергия ,подходяща за сериозни срещи и делови отношения. Има много конфигурации между планетите и негативите са сведени до минимум. Прекрасен ден за хубави изненади в личните отношения. Точен съвпад на Слънце с ретро Меркурий,който пък започва квадратура с Марс в Телец – остри думи ще се кажат в следващите няколко дни, скрита информация ще излезе,вероятно от кулоарите на държавните глави или от „слънцата“ в живота ни. Това обаче няма да доведе до крайности и драстични промени : Марс е в секстил / 60 гр. – добър работен аспект/ с Нептун в Риби,т.е настървението ще е притъпено и някак пренасочено. На 09.02,вторник, енергията е същата като предходния ден, около обяд Луната навлиза във фаза Новолуние и е в съвпад с Плутон – силен скорпионски оттенък в емоционално отношение – вероятни са депресии, затвореност и подозрителност,ще поставяме под въпрос и ще разследваме всичко,което ни се стори особено.

На 10.02,сряда, около 3ч и 21мин слабата Луна навлиза във Водолей и „тъпканицата“ от планети  в този знак е пълна – 6 от 10 възможни: абсолютен рекорд за годината,а може би и за доста време напред. Затова дните 10-ти,11-ти и 12-ти /до обяд/ февруари са особени в енергийно отношение : това е парад на планетите,красиво е, но  е невидимо – всички планети във Водолей са под лъчите на Слънцето. Много е трудно да се определи какво ще става тези дни,но едно е сигурно – ще бъде даден силен старт на дългоочаквани промени чрез Новолунието в този знак. Точният съвпад на Луната със Слънцето ще се състои на 11.02. ,четвъртък, в 21ч и 06мин,в 23-ия градус на Водолей в квадратура с Марс – няма да е тихо и мирно, но ще се чувстваме свободни, ще има уникални събития и съюзи, изненадващи лидери ще се появят, ще ни бъде леко да мислим за бъдещето ,макар и под стрес. Лунните възли, ретро Меркурий, Нептун и Марс правят конфигурация, която показва усвояване на напрежението за полезни цели.  Ще видим началото на изпълнението на темите по това Новолуние при Луна в Овен. Въпреки сгъстената енергия на планетите  /в 113 градуса са всичките 10/ , доминиращата сила на Водолей ще си каже думата – нищо вече няма да е същото : вероятно много правителства и лица от екрана няма да издържат на еуфорията на електората и ще сдадат властта. В този паметен ден Юпитер е в точен съвпад с Венера и се отделя от  стопиращото в известна степен влияние на Сатурн. Бавно,но сигурно намалява напрежението между планетите във Водолей и Телец . В заключение : ще има още негативи през разглеждания период,но след Новолунието ще почувстваме леко отпускане на личния фронт.  Докато във Водолей и Телец има планети няма да ни е спокойно,но пък ще бъдат разрушени ненужните вече неща в живота ни и ще бъдат променени някои в съответствие с желанията и.

%d bloggers like this: