ОТ НОВОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ ДО ПЪЛНОЛУНИЕ В ДЕВА 2021 г.

На  11.02.2021 г. , четвъртък, ден на Юпитер, в 21ч и 06 мин, час на Марс, е особеното Новолуние в 23-ия гр. на Водолей. Казвам „особено“ ,защото по това време в този знак са 6 планети от 10 възможни ,а именно : Сатурн, Юпитер в  съвпад с Венера  /до 17.02/, ретро Меркурий и съвпадът Слънце/Луна. Всички тези планети са под въздействието на свободолюбивия характер на Водолей и ще искаме да отхвърлим всякакви рестрикции и ограничения, да се противопоставим на управляващите и да потърсим нова посока в живота си. За наше съжаление обаче в този момент това не е възможно – трябва да изчакаме до 04.03,когато Марс ще премине във волните Близнаци . Ако тръгнем сега да правим промени ,то рискът от неуспех е твърде голям , но пък ще разберем до къде ни стигат силите и възможностите. Все пак Новолунието във Водолей ще ни накара да направим планове за неща, които  са били невъзможни или пък сме ги пропускали по различни причини. Девизът на това Новолуние е : „ Бъди смел, рискувай разумно, търси приятели и съмишленици, мисли креативно и различно, излез от „черупката си“ и не се страхувай!“. Точните квадратури между Уран в Телец и Сатурн във Водолей /образуваща се/ и между ретро Меркурий във Водолей и Марс в Телец /разпадаща се/ показват, че ще имаме пречки от социалната среда и вербалната комуникация няма да даде резултат – всеки ще държи на своята истина и компромис няма да бъде намерен.

 На 12.02, петък, ден на Венера, ок. 9ч и 24мин Луната навлиза в Риби, акваторията на Нептун и емоциите ни стават спокойни, лежерни, емпатични, искаме да си почиваме,да бъдем с хората,които обичаме ,да се отпуснем с хубав филм или книга в ръка. Можем да си позволим в следващите два почивни дни – събота и неделя, да бъдем меланхолични, унесени в спомени и да прекараме уютно у дома.Тези два дни имат и още една добра изненада : съвпад на три планети :  ретро Меркурий, Венера и Юпитер ще са около 13-ия гр. на Водолей – изключително благоприятно стечение на обстоятелствата в темите за създаване на подходящи връзки и комуникация с хора,намиращи се в чужбина , стара незабравима любов може да се обади , някой да ни върне „забравен“ заем , да спечелим нечие сърце или благоволение , да намерим подходящ спонсор за начинанията си и т.н. Около 18ч в неделя Луната ингресира в Овен и ще даде силен старт на седмицата в емоционално отношение – ще се настроим за атака, като ще имаме възможност да извлечем максимална полза от положението : растящата  Луна в Овен застава като арбитър между враждуващите планети във Водолей и Телец и ще раздава правосъдие – Луна в секстил с Юпитер/Меркурий. Изобщо понеделникът, 15.02, ден на Луната, е изключително активен и ползотворен за начало на всякакви дела и контакти. Такъв ден ще е и вторникът,16.02, ден на Марс.

За съжаление започва квадратура между Венера във Водолей и Марс в Телец ,което ще се отрази лошо върху личните отношения , паралелните връзки  /любовните „триъгълници“ и „многоъгълници“/ ще излязат от прикритие и някои хора ще преживеят доста разочарования. Вторник е  ден, който ще внесе някакво разбирателство и недоразуменията ще бъдат решени сравнително кротко – имаме „помирителен“ аспект: Марс в секстил с Нептун  / до 20.02/. На паричния фронт обаче няма да е спокойно – квадратурата Венера/Марс носи изчерпване на финансовите резерви  и до края на м. февруари ще имаме сериозни сблъсъци по този въпрос на всички нива –  държавни, фирмени, семейни. На 17.02,сряда, ден на Меркурий, в 5ч и 12мин  набиращата сила Луна навлиза в прекрасния за нея знак Телец ,но знаем, че там  са неподходящите за нея  „мъже“  Уран и Марс . За съжаление другите „жени“ Сатурн,Венера във Водолей няма да й помагат ,напротив ще поддържат напрегнатата ситуация.  Следват два нервни дни, поради подчертаването на конфликта между планетите във Водолей : 5 на брой и в Телец – 3 плюс Лилит. Сблъсъците ще са на теми : пари, установени порядки, дисциплина, любов и лични взаимоотношения,ценностната ни система и разбиранията за живота, личната ни творческа изява и др. Всичко ще бъде подложено на изпитания особено на 18.02,четвъртък.

На този ден в 12ч и 44мин Слънцето ингресира в Риби , освобождава се от негативната за него енергия на Водолей , намалява броя на планетите в знака и започва последният месец от зимата. Появява се и благоприятно взаимодействие на Марс с Плутон – аспект тригон  /120гр, с Юпитерово въздействие/ – ще проявяваме повече настойчивост и решимост в действията си. Другата добра вест е ,че Нодалната ос  /Лунните възли/ се размърда от 19-ия градус в Близнаци/Стрелец  и Нептун в Риби започва да се освобождава от кармичното й влияние.  С други думи, вероятно епидемичната обстановка ще премине през максимума си. На 19.02 , петък,ок. 18ч и 04мин Луната ингресира в Близнаци във фаза „първа четвърт“- Луна квадрат Слънце. Напрежението ще продължи : точни квадратури Сатурн/Уран , Венера/Марс, Юпитер/Лилит  , ретро Меркурий намалява скоростта си ,защото скоро ще се обърне в права посока. Вечерта на този ден се очертава доста експлозивна , но при Луна в Близнаци нещата бързо отшумяват. Все пак да не влизаме в конфликтни ситуации и особено да ги предизвикваме.През почивните дни,събота и неделя, при  растяща Луна в Близнаци, напрежението ще бъде овладяно и използвано за добри дела. Имаме преобладаваща въздушна енергия – разбирателство, разговори с добронамерени хора, съставяне на добри планове, като това ще се случва евентуално у дома и чрез Нета. На 21.02 в ранните часове, Меркурий тръгва в права посока, с което завършва първата си за годината ретрофаза, като ни накара да се върнем назад и да потърсим в миналото идеите за свобода,братство,равенство,за свободата на мисълта и словото, да извадим от „нафталина“ забравени идеи за личен бизнес, отношения и комуникации,да срещнем забравени приятели, да премислим и осмислим настоящата социална ситуация. До 28.04 няма ретроградни планети на небето и ще имаме два месеца да поставим безпрепятствено начало на каквото и да било.  На 22.02,понеделник в 5ч 53 мин Луната навлиза в своя знак Рак,прави прекрасни аспекти със Слънцето в Риби и Уран в Телец ,като от това най-много ще спечелят рождените планети в първата декада на Скорпион. Негативните аспекти са все още уловени, усмирени и впрегнати за работа,т.е енергията на всички квадратури на небето ще бъде използвана градивно и от напрежението ще имаме полза. На 24.02, сряда, на небето има всякакви аспекти и конфигурации,но денят до 14ч  ще е ползотворен. В 14ч и 23мин пълнещата се Луна ингресира в Лъв и емоционалният огън е запален –  его-то е на „макс“ и квадратурата Сатурн във Водолей/Уран в Телец е активирана. Негодуванието от неясната и напрегната социална среда ще бъде ясно изразено чрез вербални атаки  към управляващите, законите,правилата, които могат да преминат и към физическо изразяване – бунт,демонстрации и сблъсъци с органите на реда,особено на 26.02 . Затова двата дни преди Пълнолунието ще са особено предизвикателни, 25-ти и 26-ти февруари.

На 25.02,четвъртък, в 15ч и 15мин  и Венера напуска Водолей и преминава в меланхоличните обятия на Риби,където са Слънцето и Нептун. Ще станем по-обичащи ,по-съпричастни, по творчески настроени,по-чувствителни и емпатични. Венера в Риби е жертвоготовната любов,такава,която не търси отплата, дори платоничната е форма на изразяване. Същия ден Луната в Лъв навлиза във фаза „пълнолуние“ и се изправя срещу планетите във Водолей : личните пристрастия ще се изправят срещу обществените. В чисто личен аспект – няма да си мълчим у дома, ще се изправим срещу фамилните и семейните авторитети и настоятелно ще защитаваме собствените си интереси. Вечерта,в 19ч и 08мин пълната Луна преминава в Дева и боязливо,но предизвикателно застава срещу Слънцето и Венера в Риби,но изненадващо получава подкрепа от Уран в Телец. Затова точното Пълнолуние на 27.02,събота,в 10ч и 17мин,в 9-ия гр. на Дева ще е заредено с благоприятна земно-водна енергия,даваща превес на разумни действия,лишени от неконтролирана еуфория и изпълнение на практични планове и идеи. В най-добра ситуация за действие ще са рождените планети от 6-ти до 12-ти градус в Скорпион, Рак, Козирог, Телец, Дева и разбира се, Риби. Но конфигурацията на небето е такава ,че няма да има ощетени и лошо засегнати рождени планети във всички останали знаци. Просто това Пълнолуние е с добри намерения към „земляните“ –  за всеки има изход и дар от небето.

Като цяло в края разглеждания период ще започне леко,бавно отпускане на напрежението, но за решителна смяна на обстановката е още рано да говорим. С напускането на Слънцето и Венера на знака Водолей се намали неговото влияние върху нас, т.е ще пренасочим желанието си за свобода, тотална промяна в начина на живот и безрезултатното експериментиране в социалната среда към временно спокойствие и занимание с лични неща. Слънцето и Уран са в добър, работен аспект  /60 гр./, вече директният Меркурий е в съвпад с Юпитер и умовете ни ще работят креативно и на висота. Ще имаме широка , всеобхватна и вече достоверна информация за истинското положение със здравната обстановка. По-натам във времето ще започнат да се „рекламират“ и  ефективни лекарства срещу коронавируса, не само ваксини. Но все още сме далеч от пълното възстановяване в социалната среда и връщането ни към нормалния начин на живот.

%d bloggers like this: