ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ В ДЕВА ДО НОВОЛУНИЕ В РИБИ 2021 г.

Пълнолунието в Дева на 27.02.2021г. ни зареди със здравословна и разумна енергия , даде ни възможност да укротим до някъде емоционалните изблици и да усмирим ненужната еуфория на знака Водолей , в който се бяха струпали 5 планети – сега останаха само 3 : Сатурн, Меркурий и Юпитер. Интересно е разположението на планетите по стихии – във въздух 3 броя, които вече посочих , във вода също 3 – Слънце,Венера и Нептун в Риби , в земя също 3 – Уран и Марс в Телец и Плутон в Козирог. Нямаме планети в огън и само Луната ще подкрепя тази стихия ,когато се намира в Овен, Лъв и Стрелец. Липсата на огън ни лишава от енергия за действие, от искрата,запалваща желания, идеи и възможности. Докато са Рибите на власт ще почиваме, ще се отпуснем и ще помечтаем, може и да  сътворим нещо идеално, което да радва окото и душата. На 28.02 ,неделя, Луната продължава да е в Дева до 21ч и 17мин и затова денят ще е изпълнен с плодотворна земно-водна енергия и последният ден от м. февруари ще е спокоен.

 В понеделник, 01.03, Баба Марта ще дойде и ще ни закичи по стар български обичай мартенички ,за да сме здрави,щастливи и усмихнати. Не забравяйте този малък, но изпълнен със силна положителна енергия, празник. На тази дата всички сме равни, няма политически пристрастия и досадни сладкодумни речи за бъдещо благоденствие . Сигурна съм, че един толкова стар и уважаван ритуал има своето енергийно значение. Ние, българите, ако не друго ,поне знаем как да се пазим от злини , затова сме просъществували толкова много векове и сме тук , на тази прекрасна земя и ще ни бъде и занапред. Затова да завържем и закичим мартенички на любимите си хора,домашни любимци, на вратите на домовете си, за да изразим своето желание за здраве и благоденствие. Всичко това ще стане при Луна във Везни , която ще наклони везните в полза на въздушната стихия – ще се чувстваме леки, душата ни ще е свободна,ще търсим близост, макар и само вербална, ще сме настроени за намиране на компромисни варианти на заплатени ситуации. Такъв ще е и вторникът като цяло, но около обяд може да почувстваме леки скорпионски нотки в настроението : Луна в квадрат с Плутон – вероятно някой ще ни предизвика да станем подозрителни , да търсим негативи в околните и да сме нащрек. Марс навлиза в последния градус на Телец – уморен е от уют, удобства, от излежаване и от командването на Венера, “под чехъл“  /тя е управител на знака Телец и всички планети,намиращи се в него/. Марс в Телец е в депресия,  в заточение, и не може да изрази себе си пълноценно, затова в този знак проявява повече негативите си. Късно вечерта намаляващата Луна навлиза в неподходящия й знак Скорпион ,но този път нещата са по-различни. На 3-ти и 4-ти март на небето ще има няколко конфигурации между планетите , които ще очертаят двата дни като разнообразни и предлагащи различни емоционални преживявания. Кой в какви ще бъде въвлечен, позитивни или негативни, ще зависи от рождената карта. Все пак 03.03 ,сряда, ще е по-напрегнат и с настроение за конфликти.

Четвъртък ,04.03,  ще е като ден без късмет , но пък Марс ще премине в Близнаци рано сутринта, около 5ч и 30 мин, с което ще даде превес на въздушната енергия. На Марс в този знак му е все едно ,но е по-добре от изгнанието му в Телец. В следващите 40 дни ще прави добри аспекти с планетите във Водолей и ще даде сила на мисълта и комуникациите , високите скорости и ще търси настоятелно необходимата информация за всичко и всички. Друг е въпросът дали ще е достоверна, когато я представя в социума. Късно през нощта Луната ингресира в Стрелец и отново ще имаме два дни на смесена енергия, на 5-ти и 6-ти март. По-сериозни негативи ще имаме през втория ден,преди обяд,когато Луната ще съвпадне с Южния лунен възел и ще ни върне в миналото, за да извади  неща, които трябва да решим или поправим. Освен това имаме и фаза последна четвърт на Луната, квадрат със Слънцето в Риби , което означава, че денят ще е нервен и няма да сме в кондиция. Не е добре за срещи , но пък за интелектуална,мисловна ,самостоятелна работа ще е подходящ.На 07.03, неделя, в 4ч и 21 мин,намаляващата Луна преминава в Козирог – ставаме по-затворени и съсредоточени в работа и планиране на дейности. Може да има депресии и отчуждаване в близката среда,но около обяд има голяма вероятност от внезапна промяна на настроението в положителна посока.

В Риби Венера,Слънцето и Нептун оформят творческо трио ,което ще даде възможност да развихрим въображението си следващите няколко дни. Юпитер и Меркурий във Водолей също ни подканят към креативно мислене и намиране на изненадващо добри решения – това е в сила още от 21.02 и ще продължи до 13.03. Женският празник на 08.03 ще е строг,някак по правила и задължения  при Луна в Козирог ,която обаче прави добър, но работен аспект  /60 гр./ със Слънце в Риби . Въпреки това на небето нямаме  „лоши“ аспекти и може да се счита,че денят ще е ползотворен ,но без празнични фоерверки и шумни веселби. Вечерта Луната е в съвпад с Плутон и емоциите ще са по-скоро потискащи и проблемни. Венера,кралицата на любовта, застава в квадратури към Лунните възли – кармична ситуация и влюбените трябва да вземат решение с кого да продължат живота си. Тези, които са се въвлекли в паралелни връзки до 14.03 ще имат проблеми. От 02.03 до 09.03  Слънцето в Риби също е с такива аспекти към Северния и Южния лунен възел, намиращи се съответно в Близнаци и Стрелец . Тогава ще направим своя кармичен избор , т.е ще вземем решения и ще предприемем действия, които ще определят по-дългосрочни проекти в живота ни. Затова през този период трябва да сме внимателни към  „неустоими“ предложения и всичко да премисляме добре. Разбира се понякога нямаме време за това и трябва да хванем птичето на рамото ,т.е нещата могат да се случват с голяма бързина и да няма време за мислене. Но пък през този период Меркурий и Юпитер са в съвпад,така,че вероятно рискът ще е приемлив.

На 09.03,вторник, в 9ч и 41мин Луната навлиза във Водолей и превъзходството на въздушната стихия е затвърдена – Луна,Сатурн,Юпитер и Меркурий във Водолей и Марс в Близнаци – общо пет планети ще определят лекотата в общуване, приятни моменти с приятели, вероятно и ползотворни срещи и разговори,пътувания също. Разбира се,че  квадратът  на Луната с Уран в Телец може да ни донесе и внезапни промени в плановете и емоциите, но пък тригонът / 120гр, благоприятен/ с Марс в Близнаци ще ни дава сили . Следващите два дни ще сме във вихъра на промени, може да сменим дом, да заминем някъде, да се присъединим към подходяща социална среда, да се включим в клубове по интереси и да се съберем със съмишленици и с хора с еднакви идеи и възможности,да намерим нови приятели. На 11.03, четвъртък, Луната навлиза във фаза Новолуние, като преди това е активирала всички планети във Водолей и е извикала на помощ  съдбата,правилата /Сатурн/, късмета и парите /Юпитер/ , многовариантното и умно мислене и комуникация /Меркурий/. Всичко това ще ни накара  да бъдем активни, атрактивни, смели, гъвкави и преди всичко свободни да направим подходящите избори в живота си. В 16ч и 44мин на този ден Луната навлиза в Риби ,но няма да сме спокойни – Луна в квадрат с Марс . До края на деня ще сме под някакво смътно напрежение без да разбираме защо,може да ни споходи и главоболие в пряк смисъл. Четири планети в Риби , Луна,Венера,Слънце и Нептун , на прага на Новолуние. Съвсем ще се отпуснем няма да ни се мисли за сериозни неща. Тези,които имат творчески професии или пък са просто таланти ще са във вихъра на танца – и в пряк и в преносен смисъл. Следващите два дни е добре за релакс за чистене на шлака от съзнанието и душата,също и от дома,работното място. Който желае може да се обърне  за помощ към някой – съдбата ще му покаже някоя добра душа,която ще се окаже точната. На 12.03,петък, Слънце,Нептун и Венера са едно цяло ,Луната е в квадратури към Лунните възли ,силен кармичен момент отново. Емоциите са тихи, безмълвни, жертвоготовни, състрадателни, отворени сме за помощ и съпричастие към ближните. Дори борбата между Сатурн и Уран е спряла за този ден, Луната е техен помирител. Чувствата и емоциите са над разума,може някои да направят някакви стъпки в живота си ,които да бъдат оценени от околните като нелогични и неподходящи , но вътрешно такъв човек ще е удовлетворен и чист пред съвестта си.

 На 13.03,събота, в 12ч и 22мин е точното Новолуние в  23-ия гр. на Риби, добри аспекти към Плутон в Козирог /секстил,60гр.,работен/, Марс в Близнаци /72 гр.,творчески/ и съвпад с Нептун и Венера. Всичко това показва, че силите на това Новолуние са насочени към емоциите и чувствата, както и към творческите ни търсения и изяви. Не е за материална изгода и дългосрочни проекти, а по скоро да намерим вътрешния си емоционален център и да открием доброто в себе си. Вероятно с това Новолуние ще започнат да се появяват на пазара и лекарства срещу коронавируса, не само ваксини, както и ще започне пикът на това бедствие за тази зима. За съжаление това Новолуние прави негативна конфигурация с Уран и Сатурн и потърпевши ще са рождените планети в 23-ия градус на Дева. Като цяло периодът се очертава да е по-спокоен от предходния, нещо като затишие пред буря. Вероятно това Новолуние ще покаже задкулисните игри, “циркове“ и „забавления“ , свързани с изборите. Може да падне някъде и голям джакпод на или върху някой. Риби са тайнствен знак на тайните пари и умеят да плуват срещу течението, когато поискат.  От този ден до края на м. март Марс и Сатурн правят благоприятен аспект от 120 гр. с Юпитеров ефект, т.е късметлийски, който дава възможност за възстановяване на бизнесите и техните  ресурси. Всъщност истинският подем ще започни при навлизане на Слънцето в Овен на 20.03 , но дотогава има време.

%d bloggers like this: