ОТ НОВОЛУНИЕ В РИБИ ДО ПЪЛНОЛУНИЕ ВЪВ ВЕЗНИ 2021г.

На 13.03.2021, събота,  имаме прекрасно Новолуние в Риби,което ще ни накара да намерим творческия център в себе си, да открием добротата и съчувствието към другите, да помогнем на човека до нас, не трябва да свързваме желанията с материални неща, а с духовни ,което ще ни издигне над обикновеното ежедневие.Тъй като Новолунието е в съвпад с Венера и Нептун може да покаже началото на края на пандемията за този сезон – ще преминем през максимума. Явлението има и негативни аспекти с Уран в Телец и Сатурн във Водолей ,които са в продължителна квадратура помежду си – няма да ни е леко и безгрижно. Но въпреки това Новолунието в Риби дава старт на едномесечни дела, свързани преди всичко с идеализъм, мечти и творчество, то е магическо, с бяла светлина,просто ще си отдъхнем за ден.

На 14.03 ,неделя в 1ч и 44мин Луната преминава в Овен и прибавя малко огън – активност, агресивност и  дръзновение. Сатурн във Водолей, Уран в Телец и Марс в Близнаци образуват триъгълник – затворена конфигурация, при която упорития квадрат между Уран и Сатурн е впрегнат в работа и действие, носещи положителен резултат, т.е нервната социална среда ще ни накара да намерим за себе си приемливо решение и добър изход. Вероятно този път бизнесът ще се „опъне“ на правителствените решения  – има нещо „гнило“ : не може за 4 дни работа на заведенията ,заразените да скочат двойно и тройно,нали има инкубационен период поне 10 дни. Все пак повече планети в Риби показват  прикритост и откровена лъжа и измама. Не можем да разберем кой кого иска да надлъже,но накрая някой ще си го отнесе.Освен това скоро и Меркурий ще навлезе в омайните води на Нептун и тогава ще настане пълна дезинформация – ще четем „между редовете“, истината ще е някъде там. В този ден Луната,Сатурн и Марс правят прекрасен бисекстил , закриляща въздушно-огнена конфигурация , даваща превес на умни решения и промени. Денят е чудесен,приятен, ден на Слънцето. На 15.03.,понеделник,ден на Луната,самата тя прави прекрасен работен аспект с Юпитер във Водолей – започваме седмицата добре,със самочувствие,може да сме леко отнесени и лежерни,но трябва да внимаваме при работа с документи – Меркурий е в последния градус на Водолей.

Това важи и за 16.03,вторник, когато планетата на комуникациите е вече в Риби. Преходът на тази планета от един знак в друг винаги е съпроводен с объркване, недостатъчно осъзнаване и разбиране на отсрещната страна при преговори,губене и преработване на документи,непредвидени неща в Нета, не добре организирани пътувания или пречки по време на път. Затова във вторник не е добре за разговори,път и начало на някаква дейност,освен това Луната в Овен е в квадрат с Плутон в Козирог – ще сме твърде подозрителни и емоционално натоварени,т.е някой ще ни подразни или обиди,както и обратно. Особено негативен е този ден до обяд,защото Луната е и без курс. Около 13ч  Луната преминава в Телец,където е в екзалтация,но ще попадне на Уран и започват два дни на изненади по всички фронтове. Освен това Слънцето и Венера в Риби правят добър финансов аспект с Плутон в Козирог. Интересен ден е 17.03,сряда, ден на Меркурий, с много и различни по характер аспекти и конфигурации. Освен това самият Меркурий не прави аспекти с други планети, а си събира информация тихичко и тайничко, за да я поднесе, когато й дойде времето. Сряда е  ден с много лица. Четвъртък, 18.03, ден на Юпитер, е същият – всички квадратури  /Уран-Сатурн, Луна-Юпитер/  са уловени в конфигурации,което подсказва,че резултатите от нашата работа ще са положителни, макар,че ще са  постигнати с повече усилия.Луната прави добър аспект със Слънцето и видимо започва да расте, но пък творческото трио Слънце,Венера и Нептун в Риби се разпада . На 19.03, петък, в 1ч и 48мин  Луната навлиза в Близнаци и увеличава въздушния поток – 4 планети във въздух, 4 – във вода и 2 – в земя,няма огън,т.е нямаме сили и възможности за промяна. Обаче Слънцето е в последния градус на Риби. Денят е спокоен,като пред буря. На 20.03,събота, ден на Сатурн,в 11ч и 38 мин нашето дневно светило Слънцето най-сетне навлиза в Овен, където е в екзалтация. В този ден и час настъпва пролетното равноденствие, посрещаме пролет 2021г. и ставаме по – активни, събуждаме се от зимния сън. Луната в Близнаци прави тригон, добър аспект с Юпитеров ефект, със самия Юпитер във Водолей – ще сме отдадени на приятни емоции, забавления и комуникации с приятели и съмишленици. Венера също се приготвя за ингрес в Овен. Добър и приятен ден. На 21.03,за кратко,около обяд, ще имаме квадратура между Луна в Близнаци и Венера в Риби – жените ще сме опърничави,недоволни и ще търсим с кого да се заядем ,за да се освободим емоционално.

След обяд обаче ще има тотална промяна ,още по –ожесточена : Луната преминава в своя знак Рак в 14ч и 18мин и прави квадрат със Слънцето в Овен, а Венера ингресира в този знак  в 16ч и 20 мин. Затова тази неделя, ще е по-скоро напрегната в емоционално отношение и ще имаме дразнители. Не е добре да влизаме в конфликти и поради квадратурата Марс в Близнаци – Меркурий в Риби. Това е вербална агресия ,почиваща на съмнителни факти. И тъй като е почивен ден ,най-вероятно е да се скараме с близките си.Но пък Венера упорито преследва Слънцето и иска да се гушне в жарките му прегръдки. Венера в Овен е завоевателка на мъжките сърца, преследва любовта си до крайна победа. В този знак е храбра амазонка и не се страхува да покаже чувствата си. Марс в Близнаци обаче не е настроен за единствена любов и може да послъгва във връзките си. Понеделник, 22.03, е прекрасен за старт на новата работна седмица – на небето има най-различни аспекти и конфигурации и кой в коя енергия ще бъде въвлечен ще зависи от рождената карта. Емоционалният фон е спокоен,всички квадратури са уловени : Сатурн,Меркурий,Уран,Марс и Луната правят своеобразна огърлица от аспекти и ни предоставят възможност за избор и действие. Добър ден за ново начало,въпреки квадратурите, които ще изискват усилена работа и преодоляване на пречки по пътя. Започва съвпадът на Марс със Северен лунен възел в Близнаци – да внимават мъжете с паралелни връзки, особено обвързаните с постоянен партньор : истината ще „изскочи“. В другите теми на Марс и Близнаци ще имаме помощ от съдбата, т.е при сключване на договори, активност в преговори ,инициативи в дейности, работещи с думи, информация и пътуване. Тъй като Марс отговаря най-общо за здравето,вероятно ще имаме прогрес и добро развитие на заразата, обхванала света. За съжаление обаче,Меркурий в Риби ще крие,замазва и преиначава информацията : Меркурий в квадрат с Марс и в квадратури с Лунните възли – който изкривява и преиначава думите, ще бере ядове по-късно ,след 29.03.

Добрият аспект на Марс със Сатурн обаче ще даде добра основа истината да излезе наяве.Ще имат успех тези от нас,които не се крият зад празни думи и действат по закон и с необходимата дисциплина и честност. С други думи,все пак да проверяваме дадена информация чрез повече източници, докато Меркурий е в Риби, т.е до 04.04  /денят на изборите, интересно!!!/. На 23.03,вторник,след обяд можем да почувстваме лека депресия или потиснатост. В 23ч и 55 мин Луната напуска своя знак и ингресира в Лъв,като с това дава силно рамо на огнената енергия. Планетите по стихии се разпределят така в : огън – 3 броя /Слънце и Венера в Овен,Луна в Лъв/, въздух -3броя /Сатурн и Юпитер във Водолей,Марс в Близнаци/,вода – 2бр. /Нептун и Меркурий в Риби/ ,земя – 2бр. /Уран в Телец и Плутон в Козирог/ . Това вече е нещо по-поносимо и нормално – сякаш започваме да се чувстваме по-добре. На 24.03,сряда, ще имаме две тау-квадратури на небето и денят ще е нееднозначен, по –скоро ще сме припрени,ще бързаме ,ще ни се пречи  /Луна в опозиция на Сатурн и в квадрат с Уран/ и ще ни съпътстват неприятни изненади ,но някак ще намираме начин да се справим – Луна в тригон със Слънце/Венера, защото ще сме в кондиция. Марс,Меркурий и Сатурн са в конфигурация,която ще консолидира и смекчи лошото влияние на квадратурата Марс/Меркурий,т.е от вербалните престрелки ще имаме полза. На 25.03.,четвъртък,ден на Юпитер, Луната е в опозиция на същата планета и нямаме друг аспект,който да ограничи негативното действие. Има вероятност поради свръх емоции да пропуснем някакъв шанс в живота си или да сме принудени да направим компромис със съвестта си и добротата си. С други думи – възможно е някой да ни предизвика и в яростта си да загубим завзети позиции. Затова този ден да внимаваме при общуване – емоциите са силни и не подлежат на контрол.  

На 26.03,петък ,в 5ч и 25мин Луната навлиза в Дева и силните емоции се обръщат към ежедневието, дребните неща и личния бизнес. Точно в 8ч и 58мин Венера настига Слънцето в 6-ия градус на Овен и започва страстният танц на любовта, първичният инстинкт за изява, силната творческа енергия ще придобие нова светлина и насока. Венера в Овен е в заточение и ще е принудена да защитава всичко, което счита,че й принадлежи. Луната в Дева прави добър аспект с Уран и е възможно да имаме и приятни изненади. На 27.03.,събота, рано сутринта ще имаме опозиция на Луната със съвпада на  Меркурий с Нептун и сутрешните препирни ще са на лице,дори няма да разберем защо и как са започнали. Изобщо събота и неделя, 28.03,ще преминат през особено състояние на ума и мисълта – не са дни за сериозна умствена дейност,свързана с материя и  пари. В неделя ок. 8ч и 28мин пълната луна навлиза във Везни, а в 21ч и 48 мин е точното Пълнолуние в този знак – няма лоши и изнервящи аспекти ,всичко на небето е положително и еуфорично с преобладаваща въздушно-огнена стихия. Точно тази смесица променя коренно статуквото и точно на тази дата трябваше да бъдат изборите ,но … Важното за нас ,дребния електорат, е, че това Пълнолуние е заредено с добра енергия и символика на промяната – да променим своя начин на живот, така че управляващите и насадената социална обстановка да ни влияят  минимално. Това явление ни дава свобода на действие и пълно право на избор. Вероятно всички ще излезем и ще бъдем там, където трябва.

%d bloggers like this: