ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ ВЪВ ВЕЗНИ ДО НОВОЛУНИЕ В ОВЕН 2021 Г.

Пълнолунието във Везни на 28.03.2021,неделя,ден на Слънцето, в 21ч и 48мин ,час също на Слънцето, ще ни донесе радост, вдъхновение и решителност за промяна – подчертана огнено/въздушна енергия. Силен  знак е Везни, знакът на самото Пълнолуние,което означава,че всички теми на Луната във въздух ще са активни поне още 7 дни – ще търсим и даваме  опора и защита в балансирана емоционална среда, т.е ще намерим начин да компенсираме настоящата ситуация според личната карта на всеки от нас. Най-облагодетелствани ще са рождените планети от 8-ми до 12-ти градус на Лъв , които ще намерят изход от атакуващата ги квадратура на Сатурн във Водолей / Уран в Телец. Дори наталните планети около 8-и гр. на Рак и Козирог, с които това Пълнолуние прави тау-квадратура /неблагоприятна кофигурация/ ще имат силата да се справят. На небето има много добра конфигурация,наречена „хвърчило“ – вероятно ще полетим към нещо по-добро. Освен това Луна във Везни не се съпротивлява яростно на Слънцето,а слага „белите“ ръкавици и пуска в ход  дипломацията. Слънцето пък е в точен съвпад с Хирон  /раненият лечител и учител на боговете/ и Венера и в закрилящ аспект от 30гр.,полусекстил, с Уран и секстил  , 60 гр. , позитивен, със Сатурн, т.е квадратурата Сатурн/Уран е разбита за около два дни.

Меркурий пък е в съвпад с Нептун до 03.04 и от този тандем можем да очакваме най-различни неща – лъжи,прикрити истини, омайващи обещания,като за избори, но и особено състояние на ума – мислите ни ще са заети да кроим планове ,макар и с неясна крайна цел. Този съвпад е добър за творчество в буквалния смисъл, а не за материални неща. Меркурий в Риби е в заточение и  мечтае , прави „водни“ кули –  надяваме се за нещо по-добро, но не знаем точно какво. Меркурий е лечител  /управител е на Близнаци и на Дева, която е свързана с тази тема / и може би единственото нещо положително от този съвпад ще е информацията за успешно лекарство,не ваксина,а нещо друго, срещу сегашната зараза. В понеделник,29.03,ден на Луната,самата тя е все още във Везни и добрата енергия от Пълнолунието продължава. Приятен ден. На другия ден, 30.03,вторник,ден на Марс,коренна промяна в емоционалния фон : 1. Рано сутринта до ок. 8ч имаме изключително неблагоприятна конфигурация, наречена „дамоклев меч“ между Лунните възли,Марс,Плутон и Луната в последните градуси на Везни – лоша кармична ситуация,не е добре да предприемаме каквото и да било, особено да влизаме в конфликти и емоционални изблици; 2. В 8ч и 34мин все още пълната Луна преминава в Скорпион,знак на нейното заточение и застава срещу Уран в Телец – неприятни изненади през целия ден; 3. И за да има и нещо положително – Лунните възли , Сатурн и съвпадът Слънце/Венера правят добра конфигурация във въздух/огън – ще намерим изход от всяка ситуация с минимум загуби или максимум победи  и последно  4. Вечерта Луната излиза от фаза Пълнолуние, прави квадрат със Сатурн във Водолей и негативната точна тау-квадратура Уран,Луна,Сатурн ще я проспим. Затова на 30.03 ще имаме проблеми,но ще имаме и условия да ги решим и  въпреки това считам,че денят не е добър. На 31.03,сряда,ден на Меркурий, енергията е същата както на 30.03, но Луната ще прави благоприятен аспект от 120 гр. със съвпада Меркурий/Нептун в Риби  и позитивите са повече , но пък може да бъдем подведени ,поради предоверяване и свръх емоции  /Луна квадрат Юпитер/.

На 01.04,четвъртък, ден на Юпитер, ок. 9ч  Луната навлиза в неговия знак Стрелец и дава рамо на огнената енергия – ще сме енергични, вдъхновени,окрилени,оптимистично настроени и вероятно температурите ще се повишат в пряк и преносен смисъл. Хубав ден, като първоаприлска шега K . На 02.04,петък,ден на Венера,Луната прави добри,ползотворни аспекти с повечето планети на небето, но и квадратура с Нептун и Меркурий и опозиция на Марс – ще сме неспокойни поради неясни причини, да внимаваме с „неустоимите“ предложения и неконтролираните емоции, защото все ще се намери някой да ни подразни. Но въпреки това,считам,че можем този ден да го прибавим към добрите. На 03.04, събота, ден на Сатурн, в 11ч и 13мин намаляващата Луна навлиза в неговия знак Козирог – ставаме сериозни, студени и пресметливи, вероятно заети с професионални дела. Това е и денят на размисъл преди насрочените избори за парламент на другия ден.Неделя,04.04, ден на Слънцето, изключително неприятен в емоционално отношение : Луна в Козирог в квадратура към Слънцето и Венера в Овен – няма да сме в кондиция,ще сме раздвоени,ядосани и по-скоро притеснени. Марс е в квадратура с Нептун, който ни отнема енергията, приспива активността и повишава риска от зарази. Третата силна  квадратура Уран/Сатурн  достатъчно си я познаваме : неравна борба за промени,които засега са невъзможни за изпълнение. Има обаче и някои много странни и изненадващи неща в този ден : рано сутринта Луната в Козирог прави добър аспект от 120гр , с Юпитеров ефект, с планетата на изненадите Уран в Телец и вечерта завършва с творчески аспект от  108 гр. с него и някои хора ще са доста изненадани от този ден; друг факт: Меркурий преминава в Овен в този ден в 6ч и 45мин – стрес и вербална агресия през целия ден,но и взаимна рецепция с Марс,т.е всеки е управител на другия ,ситуацията е неуправляема и бързо променяща се; и още две неща: 1. Слънцето, Сатурн и Лунните възли продължават да образуват за последен ден положителна конфигурация и 2. Юпитер,Меркурий и Лунните възли правят изключително ползотворна творческа конфигурация, срещаща се много рядко и действаща за един ден. Затова тази неделя е комбинация от най-различни аспекти и взаимодействия между планетите – нееднозначен и изненадващ и затова неопределим . Не съм сигурна в това дали изобщо ще има избори,но, ако се проведат ще има голяма битка между старото и новото. Принципно по време на избори в ден,при който Луната е в Козирог гласуват традиционалистите и тези ,които не желаят промени. Но, както подчертах – денят е особен.Кой в какви енергии ще попадне зависи от рождената карта. През нощта и на другия ден, 05.04,понеделник, до 20ч Луната ще е в съвпад с Плутон –тежка скорпионска енергия на подозрения, депресия, потиснатост и неудовлетворение.

 Все пак в 14ч и 04 мин Луната навлиза във Водолей, настроението се променя и изненадите продължават.Луната и Меркурий в Овен са в добър работен аспект и информацията е вярна. Отново огнено/въздушната енергия е преобладаваща и вероятно желаните промени от лично естество са на път да се осъществят. Денят завършва сравнително добре. Докато намаляващата Луна е във Водолей ще сме в еуфория, приятелски настроени и ще ни върви – това са дните 06 и 07.04. Четвъртък, 08.04, започва с Луна в Риби и емоциите са приглушени,но само в този ден и ще има приятни изненади,вероятно от приятели и съмишленици. Петък,09.04, отново е нееднозначен ден: квадратурите : Венера с Плутон, Луна съвпад Нептун с Марс и Уран със Сатурн придават на деня агресивен и неспокоен характер. Възможни са проблеми от финансово естество,но пък на любовния фронт всичко ще е наред : Юпитер, Марс и съвпада Слънце/Венера правят благоприятна конфигурация „бисекстил“ в огнено/въздушната стихия. Създадените отношения в този ден ще са много динамични и променливи,но някак удовлетворяващи. Вечерта може да се окаже и романтична – Луна в съвпад с Нептун и във фаза Новолуние.

На 10.04,събота, в 9ч и 12мин малката Луна ингресира в Овен, при Слънцето и Венера – чувства,емоции,любов и творческа енергия са в своя пик. Всички квадратури на небето, даващи напрежение,агресия и изискващи преодоляване на пречки и препятствия,са уловени в конфигурации. Това означава,че ще имаме необходимите енергия и възможности са промяна. Не изключвам и социално негодувание и протести – вятърът на промяната. Силни дни. Неделя,11.04, е със същата енергетика, балсамичната огнена Луна ще ни подпомогне да изчистим домовете, умовете, душите и сърцата си. В понеделник,ден на Луната,12.04,в 5ч и 31мин, час на Венера, е точното Новолуние в 23-ти гр. на Овен в прекрасни аспекти с Юпитер във Водолей и Марс в Близнаци – огнено въздушната феерия продължава. Квадратурите също, които са с марсов характер. Динамични,остри,активни и агресивни дни. Вероятно това Новолуние ще даде воля на емоциите и натрупаните негативи през зимата. То е и в квадратура с Плутон в Козирог,олицетворяващ закоравялата власт. В личен план най-добре ще са рождените планети около 23-ти гр. на Стрелец,  Лъв, Везни, Водолей и Близнаци. Планетите около 23-ия гр. на Козирог и Рак ще са подложени на напрежение и подтикнати по-грубо към промяна, а тези в Риби и Телец ще са погалени от съдбата. Рождените планети около 23-ти гр. на Скорпион и Дева ще са почти незасегнати.  Това Новолуние показва личната ни активност и ще постави начало на промяна, инициирана от всеки човек, в зависимост от рождения дом, в който то попада.

В заключение : разглежданият период ще е променлив, динамичен, с подчертана огнено/въздушна енергия, която предполага коренна промяна в начина ни на живот. Ще ни извади от зимния сън,метафорично казано, и ще ни подтикне към намиране на собствения си енергиен център. С други думи : ще намерим силите и възможностите да преодолеем окръжаващата ни затворена социална среда и да преструктурираме в наша полза негативите.Планетите ни подканят да се вземем в ръце.

%d bloggers like this: