ОТ НОВОЛУНИЕ В ОВЕН ДО ПЪЛНОЛУНИЕ В СКОРПИОН 2021Г.

Предстои ни прекрасно Новолуние в Овен на 12.04.2021г. в 5ч и 31мин, за София, в 23-ти градус на знака. Явлението е с преобладаващи позитивни аспекти, включително със своя управител Марс в Близнаци. Всички квадратури са прихванати в конфигурации, което показва,че агресивната им енергия е обърната в активна. С други думи – разрушителната сила ще употребим за градивни дела. Това Новолуние е свързано с личната ни енергия, с порива ни за действие, с желанието ни за отпор и атака  /секстил, 60 гр. с Марс/. Можем да правим планове как ЛИЧНО да се заемем с делата си, да се изявим в социалната среда  /секстил,60гр. с Юпитер/, да подходим нетрадиционно в работата си  /творчески аспект,квинтил,72гр. със Сатурн/ да обърнем огнено внимание на любовта и парите, красотата и удобствата  /съвпад с Венера/. И за да има равновесие на добрите неща – самото Новолуние е в съвпад с негативна неподвижна звезда Батен Кайтос ,която дава изолация, депресия,инциденти. Просто ще продължат наложените ни карантинни мерки до следващото Новолуние в Телец на 11.05., макар,че по време на Пълнолунието на 27.04 има вероятност от протести и размирици. Другата негативна ситуация е действащата вече квадратура на Слънце в Овен  с Плутон в Козирог до 21.04, която ще ни постави под допълнителен стрес, липса на приемливи  условия за лична изява и ще се помъчи да ни депресира.

И още нещо : квадрат Плутон  /Венера – изневери,подозрения и подмолни действия в любовта. Може ,обаче, тези аспекти да се използват и за свръхактивност, нападателност  и завладяване на позиции със сила, което зависи от рождената карта. На 12.04, понеделник,в 20ч и 44мин Луната ингресира в прелестния за нея знак Телец и емоциите се успокояват, доколкото е възможно, защото тук е размирникът Уран. На 13.04, вторник, ден на Марс, Луната е в съвпад с Уран и емоционалният фон е непредсказуем,може да имаме и изненади от близки хора и семейството,както и от приятели. За съжаление изненади можем да очакваме и от управляващи ни хора и структури.На 14.04.,сряда, ден на Меркурий, Луната е все още във фаза Новолуние , но се е отделила от Уран и вероятно ще се почувстваме по-спокойни. Около обяд е в точен съвпад с Лилит и най-далече от Земята, затова можем да попаднем под неблагоприятно нечие влияние – повишено внимание към обсебващи ситуации и примамливи предложения. Този ден ще е разнообразен и многослоен – на небето има всякакви аспекти ,уловени в конфигурации. Ще има преливане на позитиви и негативи : нещо ще започне зле,но ще завърши добре, както и обратно. Към  22ч  Луната излиза от фаза Новолуние и започва да  расте, а пък Венера напуска неподходящия й Овен и ингресира в своя знак Телец – най-сетне някакво спокойствие, което ще е относително ,защото там я очаква с нетърпение нейния подчинен Уран. Той обича да поднася най-различни изненади. На 15.04, четвъртък, ден на Юпитер, в 9ч и 35мин  Луната навлиза в Близнаци, където е Марс – отново ще сме подложени на бърза смяна на настроения и обстоятелства. Но пък за сметка на това въздушната стихия е доминираща и ще се потопим в разговори, срещи, макар и в Нета, вероятно и ще попътуваме следващите два дни. На 16.04,петък, ден на Венера и 17.04,събота, ден на Сатурн енергетиката е същата – ще имаме от всичко по много.

 В събота около обяд съвпадът Луна-Марс в Близнаци прави аспекти с всички планети и образува конфигурация, приличаща на  ветрило.Меркурий в Овен е с максимална скорост и трябва да се внимава при шофиране и говорене. Слънцето в съвпад с Меркурий в Овен е в точен квадрат с Плутон – интересно ще е на политическата сцена и може би ще имаме някакво решение в тази насока. В личен план ще сме добре. Вечерта в събота, ок. 22ч и 26мин растящата Луна навлиза в  знака Рак, където е най-сетне е в свои води. Вниманието ще бъде насочено към дома,семейството, близките и рода, децата, храненето,и може би вече е наред и градината. Венера започва своя съвпад с Уран до 29.04 – внезапни срещи,интересни пориви на любовта, ексцентрични идеи за облекло и домашен интериор, както и неочаквани парични приходи или разходи. Неделя и понеделник, 19.04, на небето за последно Юпитер, Слънце/Меркурий и Марс правят прекрасна въздушно-огнена благоприятна конфигурация ,с която тържествено закриват зодия Овен 2021-ва година. Ще се чувстваме добре, силите ще се възвърнат,защото квадратурата Нептун – Марс се разпадна и няма кой да ни отнема ентусиазма и амбицията/Марс/ чрез мечти, нереални идеи и напразни очаквания /Нептун/. И силата на заразата е на път да отслабне. Новата седмица започва в понеделник добре с Луна в Рак, тригон /120гр./ с Нептун и опозиция на Плутон в Козирог ще сме потиснати, но някак няма да се задълбочим в депресия – близките ще ни натоварят достатъчно и няма да имаме време за лоши настроения. Това е ден,в който Меркурий и Слънцето сменят знак и от огнения Овен навлизат в прекрасните земни градини на Телец. Пръв ще бъде Меркурий в 13ч, а Слънцето ще го последва в 23ч и 34мин. Думите стават премерени и поднесени в красива опаковка, вероятно с панделка и за да ги видим и разберем ще трябва да ги разопаковаме, т.е ще четем „между редовете“. С други думи : важната информация ще е някъде в купчината дрънкулки и залъгалки.

 Творческата ни същност обаче ще се развихри до 07.05,защото Слънцето ще е в съвпад с Уран, а той развихря въображението и подхранва дръзновението.Точният съвпад е на 30.04 – силен „водолейски“ден. Вече надделява земната стихия : 4 планети в Телец: Слънце,Меркурий,Венера и Уран и една в Козирог – Плутон,общо 5. Отново ще се  „застопорим“, повече промени няма да има цял месец, или поне докато Меркурий и Венера не преминат в Близнаци.На 20.04 ,вторник, около 9ч Луната преминава в Лъв ,с което навлиза във фаза първа четвърт : Луна точен квадрат със Слънцето в Телец. Неприятен в емоционално отношение ден, няма да можем да се концентрираме. Марс навлиза в последните два градуса на Близнаци – уморен е да се движи по вятъра,иска си огъня, т.е не иска думи, а дела. Близо 40 дни бяхме силни в комуникацията, напористи поне на думи да докажем правотата си и да поискаме свободата си – Марс в добър аспект с планетите във Водолей Сатурн и Юпитер.В този ден Плутон „спира“ движението си за цели 17 дни, до 06.05, а на 28.04 ще се обърне в ретро посока,т.е ще тръгне назад. Сряда,21.04, с  Луна в Лъв е най-напрегнатият ден – няма да постигаме съгласие, все някой ще се намери да ни поднесе неприятна изненада или да не отстъпва от позицията си – няма компромиси,няма разбирателство и няма спокойствие. Всички ще искаме да сме прави и „под прожекторите“, т.е да се изтъкваме и да искаме да изпъкваме. Главоболен ден,но въпреки това на някой съдбата ще помогне – Луна опозиция Сатурн и Лунните възли правят добра огнено/въздушна конфигурация. В четвъртък, 22.04,в 16ч и 09мин Луната преминава в скромната Дева,с което планетите в земя стават 6 – втвърдяваме позициите си, занимават ни ежедневни неща,потъваме в работа и задължения. Интересен се очертава 23.04,петък,ден на Юпитер, Луна в Дева в тригон /120тр.,с Юпитеров,щастлив характер/ със съвпада Венера,Уран,Меркурий и Слънце в Телец – това е денят за важно начало на каквото и да било. Най-облагодетелствани ще са рождените планети в 11гр. на Рак и 11гр. на Козирог. Ако пък някой има рождена опозиция в посочените градуси, то той ще е късметлия и съдбата ще му поднесе подарък. Венера е в точен съвпад с Уран ,наблизо е и Меркурий– срещи „де жа вю“ в приятна обстановка. Всички квадратури са уловени – приятен ден.

 Около 15ч  Марс  напуска вятърничавите Близнаци и преминава в Рак, където е в падение – изключително неблагоприятен знак за същността на планетата. Отново ще сме унили, сякаш нямаме сили, няма да има фитнес, противоречията ще се засилят, особено в близката среда и семейството,вероятно ще възникнат проблеми със собственост и наследства. Вечерта в 19ч и 06мин Луната преминава във Везни, подкрепя въздушната стихия и вероятно ще се почувстваме облекчени ,по-спокойни и дипломатични. Но сякаш някакви обстоятелства,свързани с правила,писани и неписани спъват и пречат на начинанията. Създадените наскоро връзки и отношения са в застой – групата на Венера: Венера, Уран и Меркурий ,в Телец е в квадрат със Сатурн във Водолей и изход няма. Въпреки тази ситуация, връзките и дейностите, които са с дългосрочна перспектива ще имат помощта от съдбата  /Лунните възли/. На 25.04 ,неделя, около 6ч Луната във Везни  навлиза във фаза Пълнолуние и около обяд на небето имаме прекрасни конфигурации – спокоен и ползотворен ден. Понеделник, 26.04 пълната Луна във Везни е в квадратура с Плутон в Козирог  и с Лунните възли правят изключително негативна конфигурация – не е добър деня, особено около обяд. В 19ч и 19мин Луната ингресира в Скорпион,където е в падение, ставаме затворени, подозираме всичко и всички,но това ни дава някаква вътрешна сила, че сме на прав път – Луна в Скорпион в тригон с Марс в Рак  /също в падение/. Юпитер навлиза в последните два градуса на Водолей,също е уморен да иска да наложи нови закони, да разпростре благоволението си върху обикновените хора и да им даде успехи и просперитет, но да не може. Обстоятелствата са по-силни от него – целогодишната  квадратура  Сатурн/Уран. Юпитер ще отиде в заслужена почивка в своя знак Риби от 14.05 до 29.07,след което отново ще се върне във Водолей ,за да поправи и довърши някои свои дела. Точното Пълнолуние е на 27.04,вторник,ден на Марс, в 6ч и 32 мин,час на също на Марс, в 7-ия гр. на Скорпион. Енергийно силно явление с подчертан марсов характер : Луна и Марс са във взаимна рецепция,всеки е управител на другия. Слънце опозиция на Луната и Сатурн във Водолей в квадратури към тях – срив в правилата на поведение, на управление , и на търпение. Вероятно ще има социално напрежение ,докато Луната е в Скорпион. Разглежданият период ще е разнообразен, с малко спокойни дни, по-скоро неустойчив, докато Слънцето не влезе в Телец.След това ще имаме бавно покачване на напрежението до Пълнолунието в Скорпион,когато ще дадем воля на гнева и насъбралото се зимно недоволство. Пълната Луна е в опозиция на 4 планети в Телец – Слънце,Уран,Меркурий и Венера,както и на Лилит и в квадратура на Сатурн от Водолей. Не е добър този ден и по-разумно е да не влизаме в конфликти или сами да ги предизвикваме. Но пък може да се окаже,че точно такава обстановка е нужна ,за да излезем от задънената улица.

%d bloggers like this: