ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ В СКОРПИОН ДО НОВОЛУНИЕ В ТЕЛЕЦ 2021 г

На 27.04 ,вторник, ден на Марс, когато е Пълнолунието в Скорпион, небето е изпълнено с кармични и напрегнати аспекти. Това показва,че сме в кулминацията на някаква едномесечна неприятна ситуация , започнала от Новолунието в Овен. Пълната Луна в Скорпион,в падение, е срещу цяла група от планети в Телец : Слънце, Уран, Венера, Меркурий  и  Черната луна  /Лилит,не е планета,но е силна в комбинация /, което ни подсказва,че емоциите са свръхнегативни и срещу всичко. Единствено с  Марс в Рак, също в падение, Луната прави добър аспект ,т.е прави сме в негодуванието си, активното и донякъде агресивно поведение и е добре да проявим яростта си чрез физически труд /Марс/  у дома  /Рак/ – да почистим и изхвърлим нещата, които само пречат и задръстват жилищата ни. Вероятно и наши близки ще решат да се отделят и да заживеят самостоятелно . Ще има и проблеми с делби и наследства, докато Марс е в Рак. Промени в работа също. Въпреки това рождените планети от първата декада на Риби,Рак,Дева и Козирог ще са аспектирани положително и ще работят успешно през този ден.

 На 28.04, сряда ,ден на Меркурий,  Луната остава в Скорпион и прави добър аспект с Нептун в Риби и вероятно потиснатите емоции ще превърнем в състрадателни по някакъв начин.Това е и ден за отстояване на важни неща в живота : Луна в секстил /60гр,добър,работен аспект,даващ възможност/ с Плутон в Козирог, който става ретрограден до 07.10. След обяд   може да пропуснем важни събития, които биха ни донесли нещо добро – пълна Луна в квадратура с Юпитер във Водолей.  Около 18ч и 43мин все още пълната Луна преминава в Стрелец и настроението се променя – ставаме по- оптимистични, гледаме напред в бъдещето и забравяме предходните два дни. Вечерта ще е приятна. Четвъртък, 29.04,ден на Юпитер е особен : Луната излиза от фаза Пълнолуние , започва да намалява  и около обяд е в  съвпад със своя Южен възел  и Селена, т.е намира се най-близко до Земята. Меркурий и Венера са в съвпад с Лилит , Слънцето – с Уран, а Сатурн във Водолей прави добри аспекти с Лунните възли. Всичко това носи идея за емоционални спомени от миналото , заредени с обвързваща енергия ,които трябва да изживеем отново и да ги забравим. Вероятно ще бъдат приключени някакви тежащи и ограничаващи отношения в любовта  /разпадна се квадратурата Венера-Сатурн/. Следват няколко  дни през които ще получаваме и даваме примамливи предложения, но трябва да сме внимателни и в двата случая. Венера и Меркурий в съвпад с омайницата и магьосницата Лилит  – думите могат да бъдат капани за наивници, както и любовта и парите. Това ще продължи до 06.05.

На 30.04,петък,ден на Венера и последен ден за април, Луната все още в Стрелец, Плутон в Козирог, Юпитер във Водолей, Нептун в Риби и Меркурий в Телец правят  конфигурация, която подчертава вътрешното ни напрежение – не смеем все още да се отпуснем и да повярваме в себе си. Това е и денят на точния съвпад на Слънцето с Уран, изключителна водолейска енергия в Телец : ще направим нещо непредвидено и противоречащо на правилата, но то ще ни донесе правилната посока за в бъдеще. Около 19ч и 16 мин Луната навлиза в Козирог, където е в заточение и застава срещу своя подчинен Марс в Рак. Емоциите са многопластови,но са насочени към раздразнителност, причинена от неразбории в работа и лоша социална среда. Вечерта на този ден е заредена със сблъсък и недоволство. Възможно е да си го отнесат близките в семейството. От 01.05, събота, започва благоприятното влияние за земно/водната енергия, която се отличава със спокойствие, задържане на статуквото, емоционално  привързване към материалното и развиване на планове и проекти, осъществяване на идеите – Луна в тригон  /120 гр. ,с Юпитеров ефект ,късметлийски/  със съвпада Слънце/Уран. Изненадващите решения и обстоятелства ще продължат до 08.05. Меркурий прави 120гр. с Плутон – мисълта ни ще е заета със завземане на властта на всички нива – държавно, професионално и семейно. Най-облагодетелствани ще са рождените планети в 26-ия гр. на Дева, Риби, Рак, в 26-ти гр. на Лъв и Скорпион ще са подканени по-настойчиво да действат – транзитна квадратура Меркурий /Юпитер:  раздути слова и не съвсем реални договори. Но и с тези негативи на небето имаме приемлива картина на взаимодействие между планетите. Квадратурата Слънце/Уран в Телец и Сатурн във Водолей ще ни принуди да се откажем от по-големи бъдещи проекти, но плановете ще са добри и ще чакат по-подходящи времена  /вероятно през 2022г./. В неделя, 02.05,Луната ще е в съвпад с Плутон в последните градуси на Козирог, но с положителен аспект към планетите в Телец – стъпили сме здраво на земята. Вероятно това е единственият ден през разглеждания период,когато противоречията във властта могат да бъдат разрешени. Късно през нощта намаляващата Луна ингресира във Водолей при Сатурн и Юпитер. Най-неприятните дни са 03.05,понеделник,ден на Луната и 04.05.,вторник,ден на Марс. Луната във Водолей подклажда квадратурата между планетите в този знак и тези в Телец. Няма спокойствие, няма реализация на плановете за двата дни, всичко и всички ни пречат. Добре е, че Марс е само зрител и не участва с мажорни аспекти в конфликта,но ще дойде и неговото време след около месец.

На 04.05,вторник, Меркурий навлиза в своя знак Близнаци – информационният поток се засилва по всички направления, умът работи на пълни обороти, ще ни се пътува ,ще искаме да споделяме научено и чуто. На 05.05,сряда, Луната вече е в подходящият й знак Риби и отново земно/водната енергия е доминираща с лек примес на въздух – отново нямаме огън, т.е ще сме уморени от периода на Овен и ще ни се почива повече,няма да правим нови планове, но пък ще имаме възможност за реализация на старите. На 06.05,четвъртък, Луна в Риби намалява напрежението между Телец и Водолей. Тази тенденция ще продължи и при намаляваща Луна в Овен, затова считам,че дните до 10.05 ще са благоприятни като цяло. На 06.05 Юпитер навлиза в последния градус на Водолей, той е законодателят , но е уморен от ненормалната обстановка в социалната среда по света и особено у нас. На 14.05 заслужено ще премине в своя знак Риби, за да си почине заслужено. Петък, 07.05 е много добър ден за съществени дела : Марс в Рак и Уран в Телец започват работен аспект  от 60 гр.,който ще има действие до 20.05 – възможност за успешни експерименти в работа, ресурси и лична активност. Това ще са две седмици на опити на база „проба – грешка“, но неуспехите ще имат по-скоро мобилизиращ ефект, а не сриващ. Много добър период за рождените планети около 10-ия градус на Дева,Скорпион,Козирог и Риби.

 На 08.05,събота , около обяд са възможни пререкания и недоразумения : Луна в Овен в квадрат с Марс в Рак ,макар,че двете планети са във взаимна рецепция и би трябвало да се поддържат. Вероятно споровете ще имат градивен характер и ще завършват неочаквано за спорещите – Уран прави добри аспекти и с двете планети. На 09.05,неделя,ден на Слънцето, около обяд Луната в Овен навлиза във фаза Новолуние,а пък Венера е напуснала през нощта своето владение Телец и е преминала в бъбривия знак Близнаци, при Меркурий. Бих казала,че това е денят на равновесието – имаме пет планети в  земно/водна  енергия и пет планети във  въздушно/огнена. На 10.05,понеделник, в 2ч и 47мин Луната навлиза в Телец, където е в екзалтация, при Уран и Слънцето. Следват три дни с особен кармичен характер : Уран в Телец, Марс в Рак и Лунните възли, Северен в Близнаци и Южен в Стрелец, правят конфигурация наречена „йод“, показваща значимостта на събитията и решенията, които ще вземем ще са с дългосрочно действие.  С други думи това Новолуние на 11.04,вторник, в 22ч и в 21-ия гр. на Телец  със сигурност ще ни донесе нещо силно желано и жадувано, в резултат на свръхамбици, положени много усилия  и вероятно не особено честни манипулации  и машинации /Новолуние в съвпад с Лилит/. Меркурий е в съвпад със СЛВ в Близнаци – ще ни бъде поднесена някаква информация от съдбата, която е трябвало да прочетем или дочуем. Самото Новолуние има прекрасни аспекти с Нептун в Риби и ретро Плутон в Козирог – нежността и силата, “меката“/Нептун/ и „твърдата“ /Плутон/ енергии са в добър синхрон. На небето няма лоши аспекти и очакванията от това Новолуние са положителни.

Като цяло разглежданият период ще бъде по-устойчив и по-благоприятен със своята земно/водна енергия. Ще имаме възможност да проявим своя креативен подход към обстоятелствата и да развием плановете си от предходния месец, както и да поставим началото на такива с по-дългосрочна перспектива след Новолунието в Телец.

%d bloggers like this: