ОТ НОВОЛУНИЕ В ТЕЛЕЦ ДО ПЪЛНОЛУНИЕ В СТРЕЛЕЦ 2021 г.

На 11.05.2021 г., вторник, е Новолунието в 21-ия гр. на Телец в 22ч , което е със силен скорпионски заряд – в съвпад е с Лилит , елемент на Скорпион, в тригон  /изключително положителен аспект, 120 гр/  с Плутон в Козирог, висш управител на Скорпион. Лилит е най-отдалечената  точка от орбитата на Луната около Земята и чрез нея приемаме негативните космически влияния – прекалено силна амбиция  / „целта оправдава средствата“/, вкопчване в някаква идея, която не дава покой, чопли ума и пренебрегва личните морални устои. Мотото на Скорпион е сила, власт, секс, пари и в енергията на Телец това придобива необратим, дълбок и непоправим характер. Затова желанията, стремежите и действията  около това Новолуние ще са  с дългосрочни последствия , поне да края на тази година. Най-уязвими са рождените планети около 21-ия гр. на Лъв и Водолей ,тези в Скорпион ще почувстват отказ от съдействие на околните, тези в Рак, Дева, Козирог и Риби ще имат сила и подкрепа за действие, а тези в Близнаци ,Везни,Стрелец и Овен няма да са засегнати особено. Всъщност, това Новолуние ще даде по-силно отражение в наталния дом ,в който се намира . В 1-ви : прилив на вътрешна сила и увереност; във 2-ри : нови източници за парични приходи и намиране на собствени творчески възможности; в 3-ти: интелектуален подем, свързан с осъществяване на проекти, курсове за обучение ; в 4-ти: амбициозни проекти за дом,семейство,работа у дома; в 5-ти: ново начало, свързано с личните отношения и нещата,които обичаме да правим; в 6-ти : нова работа на заплата и наемни отношения; в 7-ми: нови силни финансово партньори и стабилизация на настоящите такива; в 8-ми: възможност за подкрепа от финансови институции,получаване на наследства; в 9-ти: нови връзки и отношения с чужбина и чужденци,приходи от там,вероятност за повишаване на квалификация,свързана с висше образование или още едно такова;в 10-ти: придобиване на широка популярност в обществото, повишаване в длъжност, власт и известност; в 11-ти: нови планове и проекти за в бъдеще, нови съюзници и приятели; в 12-ти: работа в усамотение, вероятна емиграция.

 Където и да се намира,това Новолуние в Телец ни дава силна амбиция и подкрепа за осъществяване на проекти, ще искаме да си възстановим на всяка цена комфорта в живота или да намерим ново начало на друго място. Телец е свързан преди всичко с нещата, които считаме за удобни, красиви, успокояващи, любими, движимата ценна собственост и с парите, разбира се : „Златният Телец“. След силното пълнолуние в Скорпион на 27.04.2021г , това Новолуние е следващата по сила лунация – да я използваме умно и практично. Нямаме „лоши“ аспекти, дори квадратурата Сатурн във Водолей / Уран в Телец е уловена в конфигурация – ще работи за добро. На 12.05 положителното влияние се запазва, като в 15ч и 34мин Луната преминава в Близнаци и дава подкрепа на въздушната енергия,която два дни ще е преобладаваща – 5 планети във въздух: Сатурн и Юпитер във Водолей,  Луна,Венера и Меркурий в Близнаци. Ще се почувстваме окрилени, ще търсим приятели и съмишленици по идеи, ще си бъбрим ,дори без някаква определена цел,просто ще сме в приятна компания и в поток от думи, информация и приятно изкарани часове. Меркурий е в съвпад със Северния лунен възел от  08.05 до 15.05,точен на 11.05, тригон със Сатурн във Водолей и затова взетите решения и направените нови връзки ще са предпоставка за успешно бъдеще. Луната също ще се присъедини към този съвпад на 13.05 и действията ще придобият силен емоционален характер и така този ден, ден на Юпитер, ще е белязан с единство на ум,сърце и душа. Освен това Уран в Телец и Марс в Рак са в добър работен аспект от 60 гр., секстил, до 18.05, и ни подканят да рискуваме, да предприемем стъпки, които ни е било страх да направим или сме имали някакви пречки. Интересна е ситуацията на небето : планетите от Козирог и Водолей правят добър аспект от 120 гр. с Юпитеров, късметлийски заряд с тези от Телец и Близнаци и така напрежението  по Телец/Водолей е намалено , усвоено да работи за добра кауза и да се използва като двигател на промените.

 Слънцето в Телец пък е в тригон до 21.05 с ретро Плутон в Козирог и в секстил с Нептун в Риби – сила, увереност и възможности ще ни дават неща от миналото с поглед и надежда за бъдещето. На 14.04,петък, ден на Венера, около обяд Луната в Близнаци излиза от фаза Новолуние и започва да расте. На този ден Юпитер бавно навлиза във втория си знак Риби, управляван от него съвместно с Нептун.  Тук законодателят, големият оптимист и носещ късмет и благоденствие ще си отпочине в свои води, за да се зареди с ползотворна енергия от дома си. Юпитер не обича сатурновите знаци Козирог и Водолей, те го притесняват и го задължават да върви по отъпкани пътища и в определени граници . Разбира се, Водолей все пак е обърнат с лице към бъдещето и му позволява по-експериментално и по-свободно поведение, затова с интерес ще очакваме завръщането му в този знак на  „заден“ ход на  28.07 т.г.  На 15.05, събота ,ден на Сатурн, в 4ч и 31мин Луната навлиза в своята акватория Рак , при Марс и прави тригон с току що навлезлия в Риби Юпитер :  прекрасна комбинация за деня – ще се чувстваме добре в домашна обстановка, ще обърнем повече внимание на близките и дома,можем и да се върнем към родните места извън големите градове. Някой може да се прибере окончателно и в Родината. На 16.05 ,неделя,ден на Слънцето, Луната ще е в съвпад с размирника Марс и е възможно да „яхнем метлата“ в пряк и преносен смисъл , затова добре ще бъде да оползотворим връхлетялата ни енергия като почистим дома си, а не да се изпокараме с домочадието  –  да го накараме да свърши нещо и у дома. Понеделник ,17.05, ден на Луната , самата тя смело ще застане срещу ретро Плутон в Козирог и ще има подкрепата на Слънцето от Телец и Нептун от Риби : идеална земно-водна енергия за начало на каквото и да било. Ще имаме смелостта да застанем срещу обстоятелства и хора, които ни тормозят и манипулират – ще бъдем победители. Тази тенденция ще продължи почти до края на седмицата.

Около 15ч и 44 мин растящата Луна ще ингресира в огнения Лъв и в следващите два дни ще сме подложени на стрес ,особено на 18.05,вторник,ден на Марс. Денят не е подходящ за работа с държавни органи и висши управленски структури, не е добър и за сключване на договори и начало на сериозни преговори : Меркурий започва квадратура с Нептун – неясни думи, мъгляви обещания и неизпълнени клаузи. Това ще важи доста дълго време ,до около 16.06, защото Меркурий ще тръгне обратно на 30.05 от 25-ия гр. на Близнаци. Точно като за предизборни обещания и лъжливи,подмамващи партийни комбинации. Всъщност денят на 18.05 е многослоен ,предлага и добри неща : Венера е в съвпад със СЛВ в Близнаци ,в тригон с бавния Сатурн във Водолей, в секстил с Луната в Лъв и създадените тогава лични отношения ще са с благоприятен дългосрочен характер. Ще имат успех сериозните връзки, основани на писани и неписани правила и взаимното уважение. Любовта ще е лека, поносима и на интелектуална основа , т.е интелекта и способността да общуваме ще са приоритет. Затова този ден ще е добър за лична изява и създаване на обещаващи отношения на любовния фронт. Сряда,19.05, Луната е все още в Лъв , във фаза първа четвърт : Луна квадрат Слънце, ще сме припрени, недоволни,емоционално превъзбудени  /Луна опозиция Юпитер/ , не съвсем адекватни и ще сме склонни да преувеличаваме случващото се. Точно в полунощ  Луната навлиза в Дева, напрежението се увеличава /ще прави квадратури и опозиции с планетите ,съответно, в Близнаци и Риби/ и следващите два ни ще са напрегнати : ще имаме отказ от съдействие на околните,ще влизаме в емоционални сблъсъци ,ако се подадем на изкушението да се захванем с дребнавости и се забием в незначителни подробности.

На 20.05 ,четвъртък, денят ще е пъстър откъм аспекти,но повечето ще са напрегнати ,късно вечерта в 22ч и 38мин  Слънцето ингресира в Близнаци и започват последните 30 дни от пролет 2021 г. Въздушната стихия отново е преобладаваща,този път подкрепена и от самото Слънце,но и квадратурите са в изобилие : Меркурий/Нептун , Луна /Меркурий, Слънце/Юпитер и дежурната Уран/Сатурн . Но има и много творчески аспекти :  Юпитер/Уран , Меркурий/Плутон, Луна/Сатурн, Марс с Лунните възли , Слънце/Луна , които ще придадат особена окраска на този ден , т.е ще имаме възможности за изход от заплатени ситуации и за правилен личен избор . Вярно е и обстоятелството,че е възможно и да се надценим : Слънце в квадрат с Юпитер. Но понякога трябва да се надскочим,за да видим до къде можем да стигнем. На 22.05,събота, около 4ч и 36мин Луната навлиза във Везни и ставаме съвсем еуфорични и подвластни на въздушната стихия,която ще ни даде свобода,толерантност и много пътувания. Ще се чувстваме добре, информацията ще тече безпрепятствено, но ще трябва внимателно да я пресяваме : Меркурий в Близнаци е в точен квадрат с Нептун от Риби – подводните течения в информационния поток е в силата си и лесно можем да бъдем подведени от общи,мъгляви обещания и реклами. На 23.05, неделя,е добре да сме на защитено място,там ,където се чувстваме удобно и приятно. Денят е за полезни занимания в защитена среда : Сатурн,Луната и Венера правят великолепен въздушен Голям тригон. Сатурн става ретрограден и до 11.10 т.г. ще трябва да поправяме кармични грешки от близкото и по-далечно минало. Не е страшно ,отговорно е. На 24.05, понеделник, около 6ч  Луната преминава в неподходящия й Скорпион и емоционалният фон се променя от еуфория и лекота в потиснатост , строгост, недружелюбност и подозрителност. Но, винаги има едно „Но“ ,което внася светъл лъч в мрака и в случая ,това е тригонът на Луната с Юпитер в Риби –  в мрачното настроение ще открием зрънцето позитивен смисъл от този ден.

Вероятно това ще бъде празникът на българската писменост и култура,който ще ни направи горди ,пък било и само за ден. След обяд Луната навлиза във фаза Новолуние – ще е голяма колкото Слънцето, т.е  емоциите ще са водещи през следващите пет дни. Марс в Рак започва изключително позитивен аспект с Нептун в Риби – тригон, 120 гр, носещ добро развитие на ситуациите, даващ възможност за излизане на истината на „яве“ и заедно с намаляващият скоростта си Меркурий в Близнаци да ни помогнат да четем и „между редовете“. На 25.05 , вторник, имаме 4 планети във вода, също толкова  във въздух и две планети в земя , нямаме огън. Всичко ще бъде на емоционална основа, умът ще е подложен на усилен информационен поток и ще трябва да направим своите избори по въпросите, които ни вълнуват най-много. Също  „шарен“ ден – ще има за всеки по нещо: и добро и не толкова . Луната,Марс и Нептун правят мощен воден Голям тригон и може би ще простим на някой нещо,колкото и да не ни се иска,защото все пак  интуицията ни го подсказва. Навлизаме в коридора на затъмненията,валиден от 27.05 до 10.06. Това е период ,в който не можем да контролираме събитията в живота си и е добре да не предприемаме инициативи, т.е да не започваме нищо ново. И, ако някой друг ни предложи нещо, много внимателно да го обмислим и проверим, особено около предстоящото Пълнолуние с Лунно затъмнение на 26.05,сряда, в 14ч и 14мин в 6-ия гр. на Стрелец.

Това е пълно Лунно затъмнение, което няма да се вижда от  България и въздействието му върху нас ще е по-слабо. Пълната Луна е в съвпад с Южния лунен възел,което показва,че трябва  да  оправим  минали  събития и недоразумения , най-вече с близките си, които ни спират да продължим напред. Вероятно ще бъдат засегнати въпроси,свързани с наследства, делби, с отношения с женската част от фамилията, с пораснали вече деца , със занемарени и изоставени имоти на фамилиите и семействата. Луната в Стрелец ще ни позволи чистосърдечно да поднесем извинения, където трябва,  да възобновим прекъснати отношения,незнайно защо, най-вече с близки и приятели в чужбина. Някой може да се сети,че е зарязал висшето си образование и да реши да го завърши все пак. Луна в Стрелец не се забива в проблеми, а ги решава по оптимистичен и приемлив начин. Това Пълнолуние няма много аспекти : квадратурата с Юпитер подчертава изключителното емоционално състояние на всеки от нас , а творческият аспект с Нептун подсказва, че ще има начин да се измъкнем от положението. Не мога да рисувам „розова“картина по време на това Пълнолуние с Лунно затъмнение, но самият характер на Луната в Стрелец ми дава основание за  надежда за справяне с проблемите. Квадратурата означава и прилив на енергия , активност и борбеност. Юпитер не дава лоши последствия при негативни аспекти ,само ни подлага на тест за лична самооценка, дали правилно постъпваме в даден момент и докъде ни стигат силите. Разглежданият период е разнообразен , навлизаме във времето на ретроградностите на планетите, което показва връщане назад, поправка и  промяна на планове и проекти, съобразени с минали събития. По време на коридора на затъмненията ще имаме възможност да мислим върху много неща от живота и да усещаме накъде ще тръгнат нещата.

%d bloggers like this: