ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ В СТРЕЛЕЦ ДО НОВОЛУНИЕ В БЛИЗНАЦИ 2021 г.

 Този период обхваща дните от 26.05  до  10.06. 2021г. , които попадат в т.нар. „коридор на затъмненията“ и се  характеризират  с  неизвестност, неочакваност, непредвидимост, промяна в плановете и други подобни. Събитията, които започват през този период обикновено са с дългосрочно действие и обикновено не можем директно да влияем върху тях. Затова, по принцип, през това време не трябва да започваме нищо ново . Ако някой ни предложи нещо  да го обмисляме и оглеждаме по възможност  най-подробно. Новолунието с пълно лунно затъмнение ще се случи на 26.05 в 6-ия гр. на Стрелец в 14ч и 14мин ,откъм Южния лунен възел и ще изникнат проблеми от миналото,които не сме си оправили. Вече и Сатурн ,повелителят на кармата,е ретро , с което още повече се подчертава неизбежното връщане назад. Освен това Лунните възли  са  „спрели“ в 11-ия гр. съответно Северен в Близнаци и Южен в Стрелец. Ще се намираме под силен емоционален натиск  /Луна в квадрат с Юпитер/ и вероятно може да допуснем  грешки при общуване и комуникация с околните. Не трябва да бързаме да свършим всичко и да кажем всичко : бавен Меркурий в квадрат с Нептун – думите са подвеждащи. На 27.05, четвъртък,ден на Юпитер, Луната е още в Стрелец в опозиция на Венера/Меркурий в Близнаци и квадратура с Нептун : изключително неподходящ ден за сериозни дела, разговори, преговори и подписване на договори – ще има уловки.

Същото се отнася и за любовния фронт – новосъздадените отношения ще претърпят промени,защото след време може да излезе някаква скрита ситуация на светло, напр. единият от партньорите може да се окаже с паралелна връзка. Добре е за неангажиращи дейности и приятни приказки с приятели или някаква творческа дейност – има и отвеждащи напрежението взаимодействия между планетите. На 28.05, петък,ден на Венера , самата тя прави страхотен съвпад с Меркурий  /до 02.06/ в Близнаци, което ще ни прави приказливи, може да се отдадем на писане, планиране на красиви и отпускащи мероприятия, пътуване до любими места и хора. Луната на този ден около  5ч и 24мин  преминава в строгия Козирог и ще пренасочим вниманието си към сериозни дела и работата си. Късно след обяд  Луната излиза от фаза Пълнолуние и започва да намалява. Може да имаме и приятни изненади на работното място. Тази енергетика се запазва и на 29.05,събота, макар,че може да се почувстваме под напрежение : Луна съвпад с ретро Плутон в Козирог, в опозиция с Марс в Рак, но в секстил /добър,работен аспект от 60гр./ с Нептун в Риби. Нептун е свързан с вярата,надеждата, всемирната любов и опрощение ,така,че считам,че този ден ще е изненадващ : колкото и да сме  „набрали“ на някои хора, вероятно ще им се размине. Същото се отнася и с обратен знак ,ако сме ядосали някой, може пък и на нас да ни се размине. Енергията,която дава този ден да я използваме ползотворно чисто физически – до поработим у дома, в градината или във фитнеса. На 30.05. ,неделя, около 1ч и 35мин Меркурий  става ретрограден и навлизаме в период на преоценка на договори, комуникации, промяна в планове за пътуване, проблеми с документи и кореспонденция, може Нета да ни създаде главоболия или телефоните да откажат за деня. Може да търсим един човек,а да се свържем с друг , също да не разберем правилно някои послания и думи. Затова до 23.06  е по-добре да питаме и да задаваме уточняващи въпроси, отколкото сами да тълкуваме кой какво е искал да каже. Освен това квадратурата на ретро Меркурий с Нептун /неясни или прекалено двусмислени изказвания и писания/ ще е валидна до 09.06  и  от  01 до 12.07 при директен Меркурий и ретро Нептун. Изобщо ни предстоят дни, през които ще трябва да преценяваме  информацията и да я потвърждаваме от няколко източника.

Точно като за избори – всички ще говорят , но истината ще е някъде там – между редовете. На този ден , 30.05, Луната ще премине във Водолей в 7ч и 05мин и ще даде превес на въздушната енергия – 5 планети във въздух. Ще се чувстваме добре, леко на душата и сърцето : Луна в тригон 120 гр. / с Юпитеров, късметлийски ефект/ със Слънцето , дори квадрата й с Уран ще бъде употребен за добро или може най-много да дойдат неканени гости. На 31.05 ,понеделник, Луната е в съвпад с ретро Сатурн, Слънцето в Близнаци –  със Северния лунен възел, даващ подкрепа и съдействие за бъдещето : ползотворен ден за действие. Юпитер в Риби , Уран в Телец и Марс в Рак правят рядка творческа конфигурация, подпомагаща изобретателността и намиране на изход от заплетени дела и ситуации. На 01.06 ,вторник, добрата енергия се запазва и около обяд Луната навлиза в Риби и прави съвпад с Юпитер – прекрасен ден за сърдечни и емоционални срещи : Венера ,макар и в последните два градуса на Близнаци  е в тригон с Юпитер. На небето се уточняват два напрегнати аспекта : Марс в Рак в опозиция на ретро Плутон в Козирог и Уран в Телец в квадрат с ретро Сатурн във Водолей. За първия има отвеждане на негативите през Нептун в Риби така,че евентуални военни действия в пряк и преносен смисъл могат и да се разминат . За квадратурата обаче отново ще настъпят активни дни и на преден план отново ще изскочат противоречията между старо и ново, между статуквото и промените, отново ще бъдем въвлечени в противоборства и ще бъдем принудени да вземем страна в спорове. Крехкият социален мир ще бъде нарушаван по всякакви поводи и някои хора ще  „ловят риба в мътна вода“, особено при намаляваща Луна в знака Риби, защото ще сме обзети от  емпатия и с готовност да простим и да повярваме. На 02.06 , сряда, е ден многообразието в общуването: квадратурите  Слънце /Луна – фаза „последна четвърт“  на Луната , Меркурий /Нептун  и  Уран/Сатурн , както и опозицията Марс/Плутон  ще създават напрежение и готовност за нападение; тригоните 120гр.  Юпитер/ Венера , Слънце/Сатурн и Марс/Нептун , както и секстилите 60гр. Луна/Уран и Нептун/Плутон  ще разсейват и превръщат агресивността в ползотворно действие. Много динамичен ден.

Около 16ч и 19мин Венера преминава от Близнаци в грижовните води на Рак, подсилва водната енергия на небето и ще дадем воля на чувства и емоции, рационалността на въздуха ще отстъпи временно. На 03.06,четвъртък, енергията е без промяна – ще действаме емоционално,а не практично. Но е хубав ден за мили жестове на обич към близките ни хора. Около 21ч намаляващата Луна навлиза в Овен и ни дава малко огън : ставаме по-смели и решителни в действията си. На 04.06, петък, енергетиката отново е разнообразна, но емоциите са приповдигнати и вероятно ще има спорове и откровени караници, но с разрешаване на проблемите. Най-агресивният ден ще е 05.06,събота, когато  Луната в Овен ще прави квадратури и към Марс в Рак и към ретро Плутон в Козирог, които са в опозиция по между си. Особено много ще са засегнати рождените планети около 25-ия гр. на Везни. Това е ден на действието, но резултатите няма да са добри  и ще са разрушителни.  Същата енергия ще се задържи и на 06.06 до обяд.,макар,че Луната ще ингресира в подходящия й Телец около 8ч и 47мин. На 07.06,понеделник, около обяд малката Луна е в съвпад с Уран и квадрат със Сатурн и вероятно ще имаме неприятни изненади от администрация и шефове, на които трябва да се подчиним – преобладаващата земно/водна енергия няма да ни позволи да направим грешни стъпки . Късно след обяд Луната навлиза във фаза Новолуние за пет дни. На 08.06 ,вторник, около обяд може да видим и чуем как нечии амбиции ще стигнат своя връх – Луна съвпад  Лилит, в тригон с ретро Плутон в Козирог. Ще изскочат от миналото забравени политически и  други лица от сенките. В личен план денят ще е добър – последен ден на тригоните Венера/Юпитер , Слънце/Сатурн , Марс/Нептун . В 22ч и 47мин Луната преминава в Близнаци при Слънцето и ретро Меркурий. На 09.06,сряда, около обяд Луната е  „балсамична“  / 12 гр. преди Слънцето/  и чистим дом, душа,мисли,връзки и отношения по Близнаци. Емоционално се чувстваме леки, притихнали и склонни към уединение. Предстои частично Слънчево затъмнение.

То ще се случи на 10.06, четвъртък, в 13ч и 52мин в 20-ия гр. на Близнаци , в съвпад с ретро Меркурий и ще е откъм Северния лунен възел. От територията на България няма да се вижда и влиянието върху нас ще е по-слабо. Самият съвпад Слънце/Луна ще има много положителни и творчески аспекти , които ще надделеят над негативния квадрат с Нептун в Риби, носещ ни нереални и имагинерни планове и проекти. Това Новолуние със Слънчево затъмнение е с подчертана творческа енергия,ще ни подтикне към идеи и възможности,насочени към бъдещето  /поне да следващото такова явление/. Вероятно хората,които ще срещнем този ден ще са ни полезни,контактите направени около това Новолуние може да се окажат трамплин към осъществяване на нашите мечти. Ретро Меркурий, който е управител на явлението ще ни помогне да ревизираме и променим адекватно за в бъдеще всичко,което не сме осъществили и напразно изоставили. Това Новолуние със Слънчево затъмнение е продуктивно и желано.

Разглежданият период е по-скоро спокоен , все пак е „коридор на затъмненията“, когато небето сякаш е притихнало. Като защитна мярка все пак да не започваме нищо ново и по възможност да не предизвикваме конфликти. Да работим в защитена среда, сред близки и обичани хора. Ако Пълнолунието на 26.05 засяга рождени планети в 6-ия гр. на Риби и Дева, почивайте на тази дата. За Новолунието на 10.06 не мога да кажа същото,защото считам,че каквито и аспекти да прави с рождени планети ,то ще има позитивно действие. Квадратурите са за осъзнаване на някои неща след трудност и противоречие.

%d bloggers like this: