ОТ НОВОЛУНИЕ В БЛИЗНАЦИ ДО ПЪЛНОЛУНИЕ В КОЗИРОГ 2021 г.

Новолунието със Слънчево пръстеновидно затъмнение на 10.06.2021г. в 20-ия гр. на Близнаци е добротворно и изпълнено с добри очаквания по темите на самия знак – създаване на подходящи връзки и комуникации , които ще имат за задача да разплетат стари неизяснени и объркани отношения : Меркурий е ретрограден в съвпад с явлението и негов управител. Затова ще бъде интересно какви хора ще се свързват с нас в този ден , но при всички случаи ще ни бъдат от полза. Разбира се, при затъмнение нещата не са особено ясни и разбираеми за момента и тяхното влияние ще оценим правилно по-късно /след около 3 до 6 месеца/. Считам ,че това явление ще е полезно, защото се случва откъм Северния лунен възел,който подпомага развитието напред и защото има много творчески аспекти в картата му. Единственият негатив е квадратурата с Нептун в Риби, който показва възможност да бъдем подведени по някакъв начин . Затова е добре да проверяваме от няколко източника идващата към нас информация и да сме наясно, че дадените обещания може и да не се изпълнят. Но общата енергетика е позитивна и подтиква към творчество , т.е да си пожелаем неща, свързани с личната изява в социума. Разбира се, зависи от положението на Новолунието в наталната карта на всеки един от нас – в кой дом се намира. На 11.06 ,петък, ден на Венера , ок. 10ч и 23мин. Луната преминава в своя знак Рак ,където се чувства в свои води и дава максимума от себе си в емоционално отношение – ще се обърнем към семейството, дома, близките, рода, родината, децата. Вероятно ще има и непланирани зачевания , защото в знака са Венера и Марс, който обаче ще го напусне ок. 16ч и 34мин и ще премине в подходящата му стихия на Лъва – огнената.

Най-сетне ще добием малко огън от небето – ще станем по-активни, настоятелни и предприемчиви. Рак не е подходящ знак за Марс : създава се атмосфера на нетърпимост в близката ни среда и семейството и от 24.04 е вероятно да сме се изпокарали с домочадието, но пък може това да е спомогнало за решаване на някакви проблеми. Марс ще е в Лъв до 30.07.2021г. и ще имаме енергия за постигане на целите. По – негативен период ще е от 23.06 до 14.07.2021,когато активността може да се обърне в агресия, провокации и нетолерантност . Като най-вероятни за това са дните в началото на м.юли. Не е добре да предизвикваме конфликти, но може да се намери някой подстрекател. Много трудно ще е за задържим гнева си : Луната,ретро Сатурн във Водолей и Уран в Телец образуват тау-квадратура и най-уязвими ще са рождените планети около 12-ти гр. на Скорпион. Но до тогава има още време. Много приятен ден ще е 12.06 ,събота,ден на Сатурн : Луна съвпад с Венера в Рак в секстил с Уран в Телец и Лунните възли правят особена конфигурация,която е положителна и дава неочаквано решение на дълго влачени семейни проблеми. Също може да дойдат гости от чужбина или да замине някой близък в странство. Добре е за почивка и вършене на нещо полезно,но не твърде отговорно : Слънце в квадрат с Нептун . По-скоро е за творчество,писане на нещо, но да не са сериозни договори, или за релаксиращи разговори с приятели. Това важи и за 13.06 ,неделя : почивка,разходки и неангажиращи контакти,може и работа в градината,на вилата, във фитнеса. Около обяд Луната излиза от фаза Новолуние и около 21ч и 23мин навлиза в Лъв при Марс , като подкрепя огнената енергия. Следващите два дни ще имаме баланс на енергиите : 2 планети в огън: Марс и Луната в Лъв ; 2 планети в земя: Уран в Телец и ретро Плутон в Козирог, 3 планети във въздух: Слънце и ретро Меркурий в Близнаци и ретро Сатурн във Водолей; 3 планети във вода: Венера в Рак и Нептун и Юпитер в Риби. Това показва, че ще сме по-скоро уравновесени ,макар,че 14.06, понеделник, ден на Луната, ще е напрегнат, уморителен и предизвикателен. Не е подходящ за срещи с високопоставени лица и шевове, както и работа с администрация.

Вторник,15.06, ден на Марс, вече е добър за тези дейности. Личната активност е препоръчителна, т.е можем да бъдем инициатори на каквото решим. На 16.06,сряда,ден на Меркурий, ок. 6ч и 02мин Луната навлиза в деловата и работлива Дева и решенията от предходния ден трябва да се задвижат реално и да започнат да се изпълняват. Квадратурата ретро Меркурий в Близнаци / Нептун в Риби се разпада до 01.07 и това са две седмици, през които можем да оценим реално нещата, които са се случили. Четвъртък, 17.06,ден на Юпитер, е много „шарен“ – има най-различни аспекти и конфигурации между планетите ,което показва разнообразие и непредвидимост на събитията,но, считам,че ще е по-скоро продуктивен, т.е може да свършим работа за цяла седмица. Петък,18.06, до обяд е изключително неприятен : Луната е във фаза първа четвърт : квадрат със Слънцето и опозиция с Нептун . Ако имаме някакви ангажименти е добре да ги отложим за след 15 часа в този ден. Около обяд растящата Луна ингресира във Везни и атмосферата се изпълва с толерантност и желание за постигане на разбирателство, чрез баланс на намеренията. На 19.06, събота, на небето имаме Голям въздушен тригон и ще дишаме и комуникираме по-леко и безпрепятствено. Зоват ни пътища нанякъде , но и разходка и релакс на чист въздух на планина или море ще е добре. Разпада се квадратурата Слънце/Нептун и ще излезем от някакво вътрешно объркано състояние и ще повишим самочувствието си : Слънцето започва тригон с Юпитер в Риби. Любовта пък ще добие омаен характер,няма да се търси изгода в партньорствата и само чувствата ще играят роля : Венера започва тригон с Нептун. Вероятна е и чисто платоническа любов и привързаност към някого. На 20.06,неделя, Слънцето е в последния градус на близнаци , Луната пък е в последните два градуса на Везни и енергията на този ден е добра до около 15ч ,когато растящата Луна навлиза в неподходящия й Скорпион – емоциите се обръщат към подозрителност,мнителност,ревност и някакво отчаяние и откровена агресия и скандали : Луна в квадрат с Марс в Лъв. Неприятен следобед. На 21.06, понеделник, ок. 6ч и 33мин Слънцето навлиза за 30 дни в Рак и ще сме отдадени на семейството, което може и да доведе до проблеми в работата. Вероятно отпуските вече ще започнат интензивно.

Юпитер тръгва „назад“ и сякаш късметът ни се изплъзва. Този ден е изключително напрегнат с точна тау-квадратура в неподвижни знаци : Луна в Скорпион, Уран в Телец и ретро Сатурн във Водолей. Марс в Лъв също подклажда ситуацията,макар,че не е в точни аспекти с другите три планети. Ситуацията е неудържима,но ако успеем да избегнем сблъсъци и недоразумения, ще минем с по-малко загуби. На следващия ден,22.06, вторник,ден на Марс, изведнъж ще се окажем с прилив на положителни емоции или пък ще успеем да намалим негативните : голям воден тригон – Венера в Рак, Луна в Скорпион и Нептун в Риби. Като прибавим и ретро Плутон в Козирог ще се образува изключителна конфигурация „хвърчило“ с положителен заряд. Това ще е ден на помирението ,постигнато чрез намиране на вътрешния потенциал на волята на всеки един от нас. Ретро Меркурий в Близнаци прави добър аспект с ретро Сатурн във Водолей и почти е спрял движението си „назад“. На този ден ок 16ч Луната преминава в огнения Стрелец и шест часа по-късно навлиза във фаза Пълнолуние за 5 дни. На 23.06,сряда,ден на Меркурий ,самият той , ок. 1ч , се обръща в права посока и слагаме точка на грешките при комуникациите, неясните клаузи в договорите, ще си намираме изгубени документи и ще пътуваме без проблеми. Луна в Стрелец също ще подкрепя пътувания, ще сме с приповдигнато настроение и оптимистични планове.На този ден обаче, започва тау-квадратурата на Марс в Лъв, Сатурн във Водолей и Уран в Телец , с което се поставя началото на доста размирен период,чийто максимум ще е на 02.07. Този период ще се отрази лошо на бизнеса и отношенията народ/управление на държавата , подчинени/шефове, глава на семейството и членовете му и т.н. С други думи отношенията управляващи/ управлявани ще се влошат още повече. На 23.06 около обяд Луната ще е в съвпад със своя Южен възел и може да изникнат проблеми от миналото. На 24.06,четвъртък,около обяд Луната е в съвпад със Селена и се намира най-близко до Земята , „белите“ сили от Космоса ще помагат на земяните. В 16ч и 05мин Луната ингресира в Козирог и ставаме делови, заети с работа и кариера, по-дистанцирани в отношенията, но пък с реални планове .

В 21ч и 40 мин е точното Пълнолуние в 4-ия гр. на Козирог, в прекрасни аспекти с ретро Юпитер в Риби и Марс в Лъв. Планетите са в много и разнообразни по характер аспекти по между си. Пълната Луна ще е много близо до Земята и ще е още по-ярка от пълнолунието, когато беше в Стрелец. Очаквам явлението да повлияе повече върху личността на всеки един от нас, поради положителните аспекти.

6 thoughts on “ОТ НОВОЛУНИЕ В БЛИЗНАЦИ ДО ПЪЛНОЛУНИЕ В КОЗИРОГ 2021 г.

Comments are closed.

%d bloggers like this: