ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ В КОЗИРОГ ДО НОВОЛУНИЕ В РАК 2021 г.

Пълнолунието в Козирог на 24.06. 2021г. ни дари с прекрасна огромна Луна, чийто видим диск превъзхождаше този на Слънцето – силни емоции надделяха над разума. Но пък нямахме „лоши“ аспекти на другите планети към оста на Пълнолунието. На 25.06 , петък , Луната остана в Козирог и деловата ангажираност от предходния ден продължи , емоциите – сдържани, дори студени . На 26.06, събота, все още пълната Луна е в конфигурация с Плутон /съвпад/ , Венера в Рак /опозиция/ и Нептун в Риби /секстил/ : любовта и разбирателството у дома са подложени на изпитание и само безусловните силни чувства ще надделеят . Вероятно наскоро създадените връзки може да се разпаднат. В 17ч и 09мин Луната навлиза във въздушния Водолей и сякаш превключваме на друга вълна. Вечерта е дружелюбна и сдобряваща – ок. 23ч Луната излиза от фаза „пълнолуние“. Венера е в последния градус на Рак и отдадеността на семейството и вглъбяването в собствените чувства скоро ще приключат.

Неприятното в този ден е ,че започва действието на напрегнатата тау-квадратура между ретро Сатурн във Водолей , Уран в Телец и Марс в Лъв, което ще продължи до изборите . Това е конфигурация на напрежение, неотстъпчивост, игра на нерви и дано някой не си ги „изпусне“ – ситуацията е взривоопасна в пряк и преносен смисъл. Личната ни инициатива и енергия /Марс/ внезапно и непредвидимо / Уран/ ще се разбива в нечии остарели назадничави правила на управление /ретро Сатурн/. Това се отнася за всички теми в живота , които подлежат на промяна – в семейството, в работата, в социалната среда, в държавата и т.н. Най-силни дни за това са от 1-ви до 5-ти юли. До края на м. юни можем да разчитаме на тригоните Слънце/ретро Юпитер и Меркурий /Сатурн , които ще „омекотяват“ ситуациите и ще се намират решения. След разпадането им обаче нещата ще ескалират и някои ще дадат воля на негативните страни от характера и намеренията си. И както винаги има едно „НО“ ,което спасява положението или го вкарва в поносими граници. В случая посочените три планети в тау-конфигурацията правят по отделно регулиращи положителни аспекти с Нодалната ос /Лунните възли – Северен в Близнаци и Южен в Стрелец/. С други думи – ще се намерят и разумни действия, подкрепени от Космоса, но въпреки това ще „ходим по ръба на бръснача“. Светът ще кипи до 12.07 и това неминуемо ще се отрази на много хора – рождените планети около 13-ти градус на всички знаци ще са активирани.

На 27.06 , неделя, ок. 7ч и 30мин Венера оставя меланхоличната акватория на Рак и смело скача в огнената прегръдка на Лъв – ще гони Марс „до дупка“. Ще търсим предизвикателства в любовта, ще искаме да сме в центъра на събитията по тази основна тема на Венера, ще проявяваме инициатива и ще искаме промяна в личните отношения, които някак са ни „дотегнали“, т.е стоят си от години непроменени и досадни. Венера в Лъв е актриса и иска да бъде оценена подобаващо високо. На този ден около обяд Луната е в съвпад с ретро Сатурн , с което задвижва тау-квадратурата и ще бъдем в емоционално неуравновесено състояние и само думите ще са от полза, т.е да говорим помежду си за проблемите , а не да разчитаме на чувствата и мълчанието на другия. Същото важи и за бизнес отношенията, които в следващите три седмици няма да вървят гладко и безпрепятствено, дори някои договори ще бъдат прекратени. На 28.06 , понеделник, Луната е все още във Водолей и ще започнем работната седмица приятелски настроени. Вечерта , ок. 20ч и 51мин, Луната навлиза в спокойните води на Риби и за два дни сякаш ще сме други – съпричастни, емпатични,съчувстващи и благоразположени към околните : Луна в тригон със Слънцето в Рак и в съвпад с ретро Юпитер : пък е време за море и почивка. Вероятно е обаче да вали разхлаждащ летен дъжд. Рождените планети в първата декада на Скорпион ще получат мощна подкрепа от небето,както и тези в Козирог, Телец, Рак, Дева,Риби. На 29.06,вторник, в късния следобед може да бъдем приятно изненадани от приятели или шефове. Добър ден . В последния ден на м. юни ,сряда,ден на Меркурий,самият той започва квадратура с Нептун в Риби за трети път в последния месец – подвеждаща информация и реклама,особено в хазарта, и съмнителни нови предложения, както и нелоялна конкуренция. Най-неприятния ден в това отношение : Луната е в съвпад с Нептун – не сме в час и трябва да проверяваме по три пъти всичко чуто ,дори и видяно. Този ден да го оставим за почивка.

На 01.07,четвъртък, в 4ч и 22мин, намаляващата Луна навлиза в Овен и два дни ще бъдем дръзки,смели, откровени до болка,изгарящи от страсти и непреклонни в желанията си. Започва триумф на рождените планети в Стрелец и първата декада на Везни,Водолей, Близнаци, Овен,Лъв. До 15ч и 30 мин на 03.07 ,когато Луната ще премине в изключително подходящия й Телец, ще бъдем в динамика, промени, ще преследваме упорито целите си : три планети в огън /Марс,Венера и Луна/ , три във вода /Слънце,Нептун и Юпитер/, две в земя /Уран и Плутон/ и две във въздух /Сатурн и Меркурий/. Огънят доста дълго ни липсваше, т.е липсваше ни енергията,с която да отстояваме решенията и да защитаваме действията си. Имаме някакво равновесие на небето от страна на стихиите, изпъстрено е с всякакви аспекти и конфигурации . Има голяма вероятност през тези дни /при Луна в Овен/ , някои хора да разберат активността като агресия и да се стигне до непримирими противоречия и физически сблъсъци. До 4ч и 24мин на 06.07, когато Луната ще навлезе в Близнаци, е най-рисковият период за всякакви дейности и всичко зависи от рождената карта, т.е кой в какви енергии ще бъде увлечен. С други думи ,ако можете „прескочете“ този период и отидете на море например. Отново подчертавам, че дните 1-5.07 са „нажежени“ и лесно можем да се подадем на негативни емоции и настроения, предизвикани от непроверена и подвеждаща информация /Меркурий в квадрат с Нептун/. Затова – морето ни зове през тези дни !!! На 07.07,сряда, ок. обяд Луната в Близнаци навлиза във фаза Новолуние за 5 дни. Емоциите ще са свързани с пътуване,комуникации, писане , разговори и правене на планове, някои от които ще се окажат печеливши за в бъдеще – Луна в съвпад със СЛВ ,тригон със Сатурн и секстил с Марс.

Венера вече почти е настигнала Марс в Лъв – силна позиция за нови любовни връзки, възкръсване на стари отношения, обединяване и прегрупиране на ресурси и възможности в бизнес средите. Слънцето и Уран също са в добър аспект помежду си и творческите хрумвания ще са в изобилие. Изобщо след 06.07, енергетиката на небето започва да върви към стабилизация , без свръх конфронтация, но единоборства и спънки за преодоляване все още ще има, особено при взаимоотношения с управляващи , държавна администрация и други структури на управление. На 07.07,сряда,около обяд, рождените планети в 15-ти гр. на Козирог ще са призвани към изява – Слънцето, Луната и Марс образуват благоприятна конфигурация,която ще активира 15-ия гр. на Козирог. На 08.07,четвъртък, ок. обяд малката Луна е в съвпад с Меркурий в Близнаци, в разпадащ се,но все още действащ квадрат с Нептун – да сме по-предпазливи и по-предвидливи при пътуване и разговори. Ок. 16ч и 50мин Луната навлиза в своя знак Рак, малка,но с големи възможности : тя е в тригон с Юпитер в Риби. Балсамична е късно вечерта – чистим дом, неясни семейни отношения, душата и сърцето. Предстои Новолуние в Рак , който е свързан със семейството, рода, родината, децата, грижите, прехраната и личният бизнес по тези теми. Точното явление е на 10.07,събота, в 4ч и 17мин,в 18-ия гр. на знака и няма негативни аспекти. Затова направените планове по темите на Рак ще са добри и ще засегнат дълъг период от време.

На следващия ден,11.07,неделя, след това Новолуние,ще се състоят извънредните избори за Народно събрание у нас. Не мога да отмина този факт и ще кажа няколко думи за деня. Изборите ще започнат при Луна /електорат, гласуващите хора,народа/ в Лъв,която ще ингресира в знака ок. 3ч и 20мин. Ще активира квадратурата Уран/ретро Сатурн, т.е гласуващите ще застанат срещу старото управление /Сатурн/ и ще изненадат неприятно новопоявилите се между двете гласувания формации /Уран/. Знакът Лъв е свързан с държавния глава и наличие на три планети в него,означава тройна коалиция: вероятно между „президентските“ партии , т.е тези, които не са участвали до сега в Парламента. Неприятното е,че Меркурий отново е в последния градус на знак : сега ще е в 30-ия гр. на Близнаци, а на първите избори на 04.04 т.г бе в последния градус на Риби. Това показва,че вероятно резултатът ще е почти същият,но сега вече може да има коалиция между три партии. Не изключвам някакво съглашение между досега управляващите три основни партии,което пък ще бъде силна изненада за електората.

Като заключение: разглежданият период ще е напрегнат, размирен, динамичен, активен и кой как ще усвои енергията му зависи от рождените карти. Най-негативно засегнатите ще са рождените планети около 13 гр. на Скорпион в периода 1-6.07. Планетите около този градус в другите знаци също ще са под влияние на господстващата тау-квадратура Марс/Уран/Сатурн, но в по-умерен вариант. Например рождени планети в 12-ти гр. на Козирог или Стрелец ще използват енергията на тази конфигурация за задвижване на планове и проекти в добра посока.

%d bloggers like this: