ОТ НОВОЛУНИЕ В РАК Д0 ПЪРВО ПЪЛНОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Новолунието в Рак на 10.07 отмина тихо, кротко, без негативни аспекти , като даде възможност да направим реални планове за дом, семейство, деца, прехрана, личен бизнес ,свързан със знака . На 11.07,неделя, в 3ч и 20мин малката Луна навлезе в Лъв ,при Венера и Марс – чувства и емоции ,сила и страст на едно място : нова любов или възродена стара. Лъвът се управлява от Слънцето ,представляващо цялата същност на всеки един от нас, творческата ни енергия и жизнения ни потенциал. Затова всяка планета, преминала през този знак приема частица от слънчевата енергия и става горда, независима, силна и иска да е „под прожекторите“. И докато Марс и Венера са в този знак ще търсим любовта и ще искаме да я покажем на всички, ще се чувстваме обичани и желани. Лъв и Слънцето са универсалните управители на 5-ия дом във всяка астрологична карта, който отговаря за любовта,флирта, децата, личния бизнес, късмета , творчеството и т.н. В 23ч и 36мин Меркурий ингресира в Рак ,при Слънцето, и комуникациите ще са по темите на знака, някак ще се „затворим“ и вероятно няма да сме настроени за допускане на непознати лица в живота си. Всеки ще „дърпа чергата към себе си“ и семейството си. Затова считам, че отново няма да имаме работещ Парламент. Има малка надежда от 19.07 до 22.07 за постигане на изненадваща коалиция /Меркурий в Рак в секстил с Уран в Телец/.

На 12.07,понеделник, около обяд имаме съвпад на Венера ,Марс и Луна в 20-ия гр. на Лъв – прекрасна вест за рождените планети в този градус : те ще са озарени от силата, любовта и горещи емоции. Има хора с Плутон /ок. 70 годишни/, Уран /ок. 60 год./, Юпитер или Сатурн, като най-привилегировани ще са тези от нас, които имат рождени Слънце, Луна,Венера, Марс или Меркурий. Много малко са тези,които са с Нептун в този градус ,годините им са над 90. Но, която и да е, рождената планета ще бъде озарена от енергия за действие, за силна проява на същността си. Меркурий в Рак прави тригон /късметлийски аспект с Юпитеров характер/ с ретро Юпитер в Риби и най-добре ще са рождените планети в първия градус на Скорпион. Вероятно ще намерим емоционален отговор на дълго влачени въпроси. Меркурий/Юпитер във вода /и двете планети/ развиват въображението, желанието за постигане на разбирателство чрез взаимни отстъпки и разумни компромиси в името на добруването и безпроблемното съществуване. Ще сътворим нещо добро и завладяващо. От този момент започва разпадането на напрегнатата конфигурация между ретро Сатурн във Водолей /върви с максимална скорост „назад“/ , Уран в Телец /почти е „спрял“/ и Марс в Лъв /с максимална скорост напред/, която ни създаде доста неприятности , и лични, и в световен мащаб. Разминахме се само със заплахи и „дрънкане на оръжия“. Много по-сериозна ще е същата ситуация при Марс в Скорпион около 09. 11 , но дотогава има още време. Обаче, действието на квадратурата Уран/Сатурн ще продължи до 20.08, макар и с отслабваща сила. С други думи : все още не можем да намерим подходящ път за примирие между новото и старото във всички области на живота. Искаме да правим промени, но не можем да се откъснем от статуквото. Затова , да не хабим излишно енергия – все пак е лято и нека да отпочинем и да съберем сили за есента, когато ще имаме по-добри възможности.

Считам,че 12.07 е приятен и ползотворен ден, Луната излиза от фаза Новолуние. На 13.07,вторник, Луната расте, в 11ч и 31мин преминава в Дева, тъничкият й сърп вече ще може да се види на небето. Има три еднакви конфигурации на небето наречени „синтетичен триъгълник“ : опозициите Слънце/Плутон , Луна/Нептун и Лунните възли са уловени чрез добри аспекти секстил и тригон от ,съответно, Нептун , Меркурий и Сатурн. Затова, считам,че този ден също ще е добър. При Луна в Дева ще сме работливи, проверяващи всичко и всички по няколко пъти, ще сме изискващи и дори малко досадни в перфекционизма си. В 16ч и 33мин,за София, ще се състои точният съвпад на Венера и Марс в 20-ия гр. на Лъв, за който споменах по-горе. В бизнеса – обединяване на ресурсите и възможностите, в личния живот : любов,пари,късмет, щастие, страст и разбирателство. Създадените отношения ще са динамични, но удовлетворяващи. Венера в Лъв е настъпателна чаровница, на която никой не може да устои – тя е актриса, водеща на програмата и шоуто, тя е огнена чаровница и е откровена. Ако не хареса някой, тя ще му го каже и няма да го излъже, но ще си пофлиртува на воля. Марс в Лъв е силен мачо, готов да завоюва не едно сърце – тук „Его“-то и „Аз“-ът са в синхрон . И жените, и мъжете ще излъчват сексапил и ще искат да са водещи във връзките,но някак ще се споразумеят кой да е начело. До 23.07 ,когато Венера ще премине в Дева, ще сме влюбени не само в човека до нас , но и в самия живот, какъвто и да е той. На 14.07,сряда, може да ни се случат приятни изненади и най-добре ще са рождените планети ок. 13-ти гр. на Козирог,Дева, Риби, Рак, Скорпион. Започва усилено действие на опозицията Слънце /Плутон и ще ни накара да се изправим срещу хора и обстоятелства, които чувстваме като потискащи и контролиращи. Напр. снаха срещу свекърва, съпруга срещу съпруг или обратно, подчинен срещу шеф или напускане на неприятна работа, или социална среда. Така ще бъде до 23.07, когато Слънцето ще ингресира в своя знак Лъв и ще се стабилизираме. Тази опозиция все пак няма да е разрушителна, защото Нептун в Риби ще изтегли негативите чрез подкрепящи аспекти от 60гр и 120гр. С други думи може да намерим компромисни варианти чрез силата на надеждата, милостта и саможертвата. Разбира се, последното не е за предпочитане, но понякога обстоятелствата налагат това и е възможно да се откажем от собствените си желания за момента в името на спокойствието.

В мунданната астрология това е „кръстосване на шпагите“ между Президента /Слънцето/ и сенчестите богаташи /ретро Плутон/, които „дърпат конците“ зад кулисите. Нептун обаче ще предложи някаква договореност между тях, което няма да е в полза за промяна. И това е в синхрон с все още действащата квадратура на Уран със Сатурн – новото не може да победи старото. В това отношение ще е интересен 15.07 ,четвъртък, Луна в Дева опозиция на Нептун в Риби, тригон с ретро Плутон в Козирог и секстил със Слънце в Рак. Силна земно-водна енергия : промяна няма, има нагаждане към обстоятелствата с цел продължаване на статуквото. Така ще е и в общия план на личния живот – само любовта ще е от значение /Марс съвпад с Венера в Лъв/ до 23.07. На небето няма „лоши“ аспекти – добър ден. Освен това след обяд Селена ,Бялата луна,най-близката точка от лунната орбита до Земята, ще ингресира в Козирог за следващите 7 месеца . Тук „белите“ космически сили ще подкрепят темите на знака – спазване на закона и правилата, установяване на подходящи средства за управление. В личен аспект ще бъдем улеснени в кариерното развитие. Рождените планети в Козирог ще получат космическа благословия. В 17ч и 32мин растящата Луна преминава във въздушните Везни. Петък , 16.07, около обяд ще имаме съдбовна подкрепа за плановете ни : Луна, ретро Сатурн и Лунните възли правят конфигурация „хвърчило“, което ни дава крила и попътен вятър /Луната и Сатурн са във въздушни знаци,с добър аспект помежду си/. Затова, каквото и да се случи на този ден, да не го отхвърляме с лека ръка ,има някаква добра идея с продължение. Силно негативен в емоционално отношение се оказва 17.07,събота,особено около обяд. Слънце,Луна и Плутон са в тау-квадратура и е възможно да използваме принуда в действията си , като лично няма да сме в кондиция. Вероятно ще се почувстваме и под натиск. Неприятен ден , въпреки многообразието на аспектите между планетите на небето. Освен това Луната, Плутон и Лунните възли образуват конфигурация „дамоклев меч“, която показва, че може да имаме напрегнати моменти с неприятности от миналото, т.е да се повторят потискащи ситуации. Около 21ч и 33мин Луната преминава в неподходящият й Скорпион , но ще има помощта на ретро Юпитер от Риби. Вечерта на този ден може да се окаже изненадващо спокойна след напрегнатия ден. В неделя, 18.07, Луната застава срещу Уран и в квадратура с ретро Сатурн – отново няма емоционално спокойствие –възможно е да ни изненадат неприятно неща, които не сме си свършили в далечното или по-близко минало. Отново напрегнат ден, макар, че думите и делата /Меркурий в Рак/,свързани с дом и семейство могат да се окажат спасяващи. В този ден Лилит, Черната Луна, най-отдалечената точка на Луната от Земята, преминава в Близнаци и ще влияе негативно следващите девет месеца върху темите на знака . Така тези два почивни дни, 17-ти и 18-ти юли, ще се окажат напрегнати и раздразнителни.

Понеделник, 19.07,ден на Луната, ще е коренно различен от предходните два дни. Ще имаме отново благоприятна конфигурация тип „хвърчило“ между Слънцето,Плутон,Луна и Нептун и ще се чувстваме облекчени. Така, че ще започнем новата седмица добре и по обяд на този ден е възможно да получим необходимата ни помощ и съдействие или пък да дадем подкрепа на някой, който има нужда от това. Възможно е да има острота в любовните отношения и подобаващо количество ревност : Луна в Скорпион в квадрат с Марс/Венера в Лъв. Меркурий в Рак ще прави 4 дни приятен, работен аспект с Уран в Телец – време да измислим нещо невероятно и интересно. В полунощ Луната ингресира в Стрелец и подкрепя огнената енергия на небето, затова на 20.07, вторник, ще сме с приповдигнато настроение ще очакваме добри неща ,при което можем да се изхвърлим и да останем по-късно разочаровани : Луна в квадрат с Юпитер в Риби. Но всяко нещо ще е само за този ден сутринта, знаците Стрелец и Риби не задържат дълго каквото и да било – всичко идва и си отива без дълбоки последици. След обяд растящата Луна ще съвпадне със своя Южен възел , но ще направи положителен аспект с повелителят на кармата ретро Сатурн във Водолей и ще имаме шанс да се справим чудесно с минали проблеми, дори да получим някакви ползи и предимства.На 21.07,сряда, Луната е в чудесен аспект с Венера и Марс ще се чувстваме почти идеално , дори квадратурата на Луната с Нептун /вероятни подвеждащи емоционални състояния/ няма да помрачи настроението ни. Добре е за творчество. Венера е в последния градус на Лъв, както и Слънцето е в последния градус на Рак, а пък през нощта Луната ще е в последния градус на Стрелец.

Затова 22.07,четвъртък, ден на Юпитер , ще е ден на промени. Луната е в Козирог във фаза Пълнолуние , ок. 4ч Венера вече е в Дева, а ок. 17ч и 27мин Слънцето най-сетне преминава в своя знак Лъв. Започва средата на лятото. Венера напуска страстните обятия на Марс и в Дева вече е тиха, скромна,смирена, отдадена на вътрешните си колебания, съмнения и несигурност в чувствата. Настъпва коренна промяна в личните отношения, но всичко зависи от рождената карта. Може да се окаже,че точно тази транзитна Венера ще промени идеята за партньорствата в живота в правилна посока. Докато Луната е в Козирог ще сме заети с работа, лични планове за израстване и изненадващо добра подкрепа от околната среда. На 24.07, събота, в 3ч и 13мин Луната навлиза във Водолей , а в 5ч и 37мин е точното първо Пълнолуние във втория градус на този знак. Второто Пълнолуние е на 22.08 в 15ч и 02мин в 30-ия му градус. Времето на Лъва тази година ще бъде неспокойно, изпъстрено с противоречия, всеки ще иска да се докаже, независимо дали е прав или не. Започва противопоставянето на две групи планети : тази на Слънцето в Лъв – Меркурий,Марс, Венера и веднъж слаба Луна и тази на ретро Сатурн във Водолей – Плутон , Нептун, Юпитер и два пъти пълната,силна Луна. Уран в Телец ще е като арбитър или подстрекател, допълнително създаващ напрежение. Предстои забързано и провокативно лято, горещо в пряк и преносен смисъл. При първото Пълнолуние във Водолей най-активни ще са рождените планети в първите седем градуса на знака, особено Слънцата. Самото Пълнолуние няма лоши аспекти, дори прави сравнително благоприятна фигура с опозицията Юпитер в Риби/ Венера в Дева. Меркурий пък започва опозиция с Плутон – мисълта и действията може да бъдат затруднени от напрегнатата социална среда. Но, както казах по-горе, опозициите на транзитните планети с Плутон в Козирог не са толкова обезкуражаващи поради благоприятното действие на Нептун в Риби – няма да искаме да се противопоставяме сериозно на каквото и да било.

В крайна сметка единствените по-тревожни дни за разглеждания период са 17-ти и 18-ти юли. Останалите дни са добри, особено от 12.07 до 17.07 – ползотворна работна седмица. 22-ри е ден на промяната , а първото Пълнолуние във Водолей на 24.07 ще ни накара да се чувстваме емоционално свободни и независими,т.е ще сме склонни към приятелство, да възприемаме нещата от живота като стимул за промяна,която обаче няма да е сега. Само се подготвяме за нея.

%d bloggers like this: