ОТ ПЪРВО ПЪЛНОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ ДО НОВОЛУНИЕ В ЛЪВ 2021 г.

Тази година сме наградени с две пълнолуния в знака Водолей ,като с първото на 24.07 започна противостоенето на две групи планети на небето : едната на ретро Сатурн във Водолей – ретро Плутон /в Козирог/ , ретро Юпитер /от Риби ще се върне във Водолей на 28.07/, ретро Нептун /в Риби/, два пъти силна Луна при пълнолуние и другата група на Слънцето вече в Лъв , Меркурий от Рак в Лъв на 28.07, Венера в Дева от 22.07, Марс в Лъв и в Дева от 30.07 и веднъж слаба Луна при новолуние. Уран е почти „спрял“ в 15-ия градус на Телец и ще участва различни по своя характер конфигурации : и положителни и отрицателни. Той ще стане ретро на 20.08. Вижда се ,че групата на стария дявол Сатурн е образувана от тежки планети и всичките в движение „назад“ с максимална скорост , което показва застой при процесите в социалната среда ,работата, и всичко ,което е извън контрола ни. Исканите промени ще трябва да почакат по-благоприятна среда. Многото ретроградни тежки планети /надличностни/ ни предлагат да се върнем назад във времето и да анализираме действията си , да видим какво сме забравили , какво сме „изхвърлили“ от живота си неправилно , за какво сме си „затворили“ очите и какви обещания не сме изпълнили. И не на последно място какви планове сме изоставили и защо. Това е времето за поглеждане на истината в очите, т.е честно да си дадем сметка за действията или бездействията си.

Групата на Слънцето в Лъв е образувана от т. нар. бързи планети ,които се отнасят до състоянието на всеки един от нас ,т.е те са свързани с личността и обикновено можем да работим съзнателно с тях и да имаме някакъв контрол. Затова тази година средата на лятото ще е динамично, изпълнено с противоречия по оста Лъв /Водолей : личното и общото ; „аз“-ът и групата ; шеф и колектив и др. За съжаление една такава опозиция не води до единство и работа за общото благо. Силни личности няма да могат да се разберат и ретро статуквото ще има превес за момента, до Новолунието в Лъв на 08.08. При такава опозиция на планети обикновено се хабят сили в неправилна посока , т.е ще „буксуваме“ поне докато Марс не стигне до 10-ия гр. на Дева на 15.08. Затова сега е добре да хвърлим усилията си в правенето на планове, а реализацията ще дойде по-късно – след средата на м.октомври т.г. ,когато тежките планети ще започнат да се обръщат една след друга в права посока и обстоятелствата в социума вече ще са приемливи и подходящи. Сега просто околната среда няма да ни отговори положително на идеите и желанията ни. Изключение ще са тези от нас, които имат повече ретро тежки планети в наталната карта. Сега е тяхното време. В момента Меркурий е опозиция на ретро Плутон – думите имат скрит,подмолен смисъл, офертите и договорите са с добре прикрити, неясни клаузи ; още Венера в Дева опозиция на ретро Юпитер в Риби – аспект на изхвърляне в желанията за удобство и комфорт, прекомерно харчене на пари и неправилно разходване на ресурси – завишени цени на каквото и да било. И самото Пълнолуние на 24.07 – Слънце в Лъв срещу Луна във Водолей : настроени сме емоционално да се кооперираме , да си партнираме в името на обща цел, при което „забравяме“ за себе си и собствените желания. Пълната Луна е „арестувана“ между ретро Плутон и ретро Сатурн – силата й ще е насочена към разбиване на стари порядки , но няма да е достатъчна за постигане на целта. С други думи : имаме решителност, но нямаме сериозни резултати. На 25.07 ,неделя, ще имаме недоразумения и изненади, вероятно у дома или непредвидени посетители или гости.

На 27.07 , понеделник, в 6ч и 30мин Луната ингресира в Риби и прави съвпад с ретро Юпитер – прекрасна сутрин и интересен обяд: Луна опозиция Венера – да внимават хората с извънбрачни връзки, защото някоя от тях ще бъде прекратена. Принципно чувства и емоции не са в унисон : ще чувстваме едно, но ще изразяваме друго. Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и започва видимо да намалява. При Луна в Риби сме склонни да прощаваме, да се самозалъгваме,че неприятните неща ще се разминат , но и сме готови да помогнем на нуждаещите се. Все пак опозицията Венера в Дева и Луна с Юпитер в Риби ще благоприятства рождените планети в първите пет градуса на Риби, Телец, Рак, Дева,Скорпион и Козирог. Ще останат недоволни рождените планети в тези градуси на Близнаци и Стрелец и вероятно е добре тези хора да не предприемат важни неща този ден. На 27.07, вторник, Луната е в добър работен аспект с Уран – вероятно ще имаме приятни изненади около обяд. През нощта тя ще е в съвпад с ретро Нептун – сънища от миналото може би ще ни подскажат как да продължим в бъдещето. На 28.07, сряда, около 4ч Меркурий преминава в знака Лъв , където е в падение и думите вече ще са заредени с ярост, нападателност, без смисъл и повече ще излъчват перчене , отколкото разум. В 13ч Луната преминава в огнения Овен и подсилва желанието ни за действие, работа, изясняване на отношения, спорт и спор. При последните две действия разликата е само в една буква, но някои могат да превърнат спора в спорт , не е изключено и обратното – спорта в спор. Как ще възприемем тази огнена стихия ще зависи от рождената карта , но най – добре ще са планетите в първите 5 градуса на Стрелец, Водолей, Овен, Близнаци,Лъв и Везни. На този ден ок. 15ч и 45мин и ретро Юпитер сменя знак – завръща се във Водолей и ще стои в него до 30.12 т.г., за да довърши започнатите реформи в някои сфери на обществения живот , а на Водолеите от последната декада да поднесе своите подаръци , заслужени в миналото.

Затова 28.07 е ден на промените – три планети сменят знак, а с това и своя характер. Другото добро нещо е, че Лунните възли се отместват от 10-ия гр. на знаците Близнаци/Стрелец, където е оста на катастрофите,белязана от неподвижните звезди ,съответно, Алдебаран и Антарес. Те престояха почти неподвижно там от средата на м. май т.г , т.е натрупахме си кармични задачи за последните около два и половина месеца, особено в социалната и обществено-политическа среда. Освен това Венера в Дева започва тау-квадратура с тях до 03.08, което дава предпоставки за неясноти и трудности основно в любовния живот и парите . Слънцето пък започва опозиция с ретро Сатурн , а пък Марс е в опозиция с ретро Юпитер. Изобщо, ще се намираме в период на единоборства, упорити вражди , отказ от съдействие , лоша бизнес среда и т.н. На 29.07,четвъртък, ок. обяд, Лунните възли, Луната, Слънцето и ретро Сатурн правят благоприятна конфигурация и това е може би най-добрия ден за цялата седмица за нови начинания. През нощта,около 23ч и 30 мин Марс преминава в работливата и скромна Дева. На 30.07,петък, около обяд е възможно да събудим подозренията в себе си по една или друга тема – Луна в квадрат с ретро Плутон и са вероятни емоционални избухвания. Ок. 23ч и 8мин намаляващата Луна преминава в подходящия й Телец и на другия ден ,31.07, събота, вече ще сме относително по-спокойни и ще употребим преобладаващата земна енергия за полезни дела или за почивка. Най-облагодетелствани ще са рождените планети в първата декада на Козирог. Обаче ,след обяд, ок.16ч настроението ще се промени към нервност , стигаща до изтощение : тау-квадратура между Слънце,Луна и Сатурн, като най-негативно ще се засегнати рождените планети ок. 9-ти гр. на Скорпион. Напрегната ситуация ,не е подходящ момент за каквото и да било. Единствен светъл лъч е тригонът между Венера в Дева и Луна/Уран в Телец ,който дава предпоставка за внезапни решения на завързани ситуации. Вероятно изходът ще е да правим неща,които са ни интересни и забавни. Така приключва м. юли на 2021г.

На 01.08, неделя , намаляващата Луна все още е в Телец, в хубав аспект с Нептун и Плутон – ден за мързелуване или пък за показване на сила и мощ у дома или на плажа. Точен съвпад на Слънце и Меркурий в 10-ия гр. на Лъв в опозиция на ретро Сатурн във Водолей : лоша комуникация с институциите ,изпълняващи закони и правила – държавна администрация, шефове, глави на семейства, изобщо хора и учреждения, от които зависи нашата работа и бизнес. Ще бъдем спъвани по най-възможни и най-невъзможни начини – тау-квадратура с Уран в Телец. Това ще продължи поне до 6.08 . На 02.08, понеделник, ок. 11ч и 46мин Луната ингресира в Близнаци и попада в най-отдалечената си точка от Земята – Черната Луна, Лилит в квадратура с Марс в Дева : особен момент със силна скорпионска енергия и може да бъдем поведени в лоша посока. Възможни са физически травми. Мисълта ни ще е негативна и ще търсим начини за отмъщение. Преобладаващи напрегнати аспекти между планетите, само Венера в Дева и Уран в Телец са в земен синхрон – ще изскочи отнякъде желаната любов или начини за материални придобивки. Опозицията Слънце /Сатурн ще има подкрепата на Лунните възли , което дава възможност за намиране на добри управленски решения. Това ще е още 2 дни. На 03.07,вторник, малката Луна в Близнаци е в съвпад със своя Северен възел около обяд – ще имаме съдбовна помощ по делата на знака – кореспонденция,преговори,пътуване , договори и др. Това е още един напрегнат ден, но с положителен завършек. На 04.08, през деня Луната е все още в Близнаци и ок. обяд е в квадратура с Нептун , което ни подсказва за дребни провинения и забежки, както и подвеждащи емоции. Небето е пълно с напрежение. Нямаме спокойствие, дори на почивка. Но вечерта ще е приятна – Луна в тригон с Юпитер. В полунощ Луната навлиза в своя знак Рак и ще бъдем заети с дом, семейство,грижа,деца, чистене и други всекидневни дейности. На 05.08 по обяд Луната в Рак навлиза във фаза Новолуние . На небето има много и различни по характер аспекти , при което ще бъдем със смесени чувства и събития праз целия ден. Ще бъдем „подмятани“ от една крайност в друга. Денят предлага динамика ,активност, силно противопоставяне .

Венера започва опозиция с Нептун, която ще действа до 14.08 , точна на 10.08. Вероятни са подвеждащи чувства, примамливи договори,свързани с пари и покупки, инвестиции,които може да се окажат губещи. Този период е подходящ за изкуство,творчество и безцелно „убиване“ на времето. Точната квадратура Слънце/Уран може да ни поднесе и най-различни изненади, които ще зависят изцяло от рождената карта на всеки. Но ,обикновено, ще трябва да направим рязка промяна на плановете си. Или може внезапно да решим да направим промяна в себе си и да започнем нещо непредвидено, свързано с обучение, пътуване или да намерим нови приятели и нова среда.Същото важи и за 06.08. На 07.08,събота, ок. 10ч и 32мин Луната преминава в Лъв и след обяд е „балсамична“ / 12гр. преди Слънцето/. На небето имаме 3 планети в огън, 2 пл. във въздух, 4 пл. в земя и 1 във вода. Емоциите /вода/ сме ги „зарязали“ някъде , искаме да стъпим рязко и бързо / огън/ на здрава почва /земя/ под краката си, но нямаме достатъчно комуникации /въздух/ за това . Денят също предлага нееднозначност и променливост. На 08.08.,неделя,ден на Слънцето, в 16ч и 50 мин в 16-ия гр. на Лъв е точното Новолуние в този знак. За съжаление няма положителни главни /мажорни/ аспекти , има опозиция с ретро Сатурн във Водолей /с голям орбис/ и квадрат с Уран в Телец, обаче има творчески аспекти с Нептун и Венера. На този ден ,обаче, се разпада действието на квадратурата Уран в Телец / Сатурн във Водолей и до 01.11 и ще можем да си отдъхнем за кратко. Въпреки негативните аспекти на това Новолуние в Лъв,считам,че то е отправна точка за промяна. И може би,точно поради напрежението в картата на явлението , ще имаме желаната енергия за промяна. Най-облагодетелствани ще са рождените планети около 16-ия гр. на Лъв , Стрелец и Овен , както и на Близнаци и Везни. Марс започва квадратури с Лунните възли – личната ни енергия ще зависи от обстоятелства извън нас, т.е ще „скачаме според тоягата“ /пример за това е въвеждането на задължителна ваксинация/. Венера, Плутон и Нептун са в приемлива конфигурация , даваща предимство на големи финансови възможности и отношения с властимащи хора. И още нещо – с това Новолуние започва правилната подредба на цикъла Новолуние/Пълнолуние със Слънце в един и същи знак и при двете явления. От м. август 2019г. до сега най-напред имахме Пълнолуние и после Новолуние при Слънце в един знак, което не е в реда на нещата.
Като цяло разглежданият период ще е динамичен, напрегнат, предизвикателен , изпълнен с противоречия , недоволство , преекспониране на действия и събития. Няма да успеем да задържим добрите отношения,но пък може да създадем нещо материално,което да ни послужи за бъдещи проекти.

%d bloggers like this: