ОТ НОВОЛУНИЕ В ЛЪВ ДО ВТОРО ПЪЛНОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ 2021 г.

Новолунието в Лъв на 08.08 , неделя, ден на Слънцето,ни предлага силно противопоставяне на личности ,  / всеки е „лъв“ в своите очи/ , емоционално прегряване и преиграване, високопарни раздути театрални думи без покритие и други подобни неща. За съжаление  „Его“-то в този момент движи света. Слънцето е единствен пряк или косвен управител на всички планети, без Нептун  /той управлява само себе си/. То е господарят на небето и грее силно и в пряк и в преносен смисъл. Квадратурата на Новолунието с Уран в Телец ще ни предложи неочаквани обрати в планове, проекти и лични желания, ще ни извади съвсем от някакво равновесие и ще ни запрати в изненадващи ситуации. Най – динамично озарени ще са рождените планети около 15-ти гр. на Скорпион и Водолей. Квадратурата Слънце/Уран от 03.08 до 13.08 са десет дни на нестабилност, несигурност, честа смяна на идеи и желания, здравословни проблеми,свързани с нервната система,сърцето. Но пък може да  извади човек от някакъв застой в умствената работа, да го подтикне рязко към вземане на несвойствени решения или пък да го накара да зареже всичко и всички. Опозицията на Слънцето със Сатурн във Водолей от 29.07 до 08.08 ще ни направи неуверени, потиснати, бизнесът няма да върви,ще има пречки от административен и държавен характер.

 Най- напрегнат период ще е от 03.08 до 08.08 , затова, ако можем – да почиваме и нищо да не правим насила, без да имаме вътрешната увереност,че е правилно. От 08.08, неделя, квадратурата Сатурн/Уран вече не действа с пълна сила и до  01.11.т.г  ще трябва да използваме времето пълноценно, за да успеем да съчетаем новото със старото, желаната промяна с необходимите правила  и т.н. На 09.08 , понеделник, Луната е все още в Лъв и около обяд ще е в съвпад с Меркурий и опозиция с ретро Юпитер вече във Водолей. Надценяване, примамливи предложения , нереални думи и дела, препирни в законодателната и съдебна власт,  „излитане“ и  „изпускане“ на информация в публичното пространство ,свързана с банки и пари. Около 18ч  малката Луна ингресира в Дева ,при Марс и Венера, земната енергия взема превес: ще се съсредоточим в лични дела. Вторник, 10.08, е подходящ ден за лична инициатива ,особено, ако е свързана с изоставени задачи. Сряда, 11.08, в ранните часове Луната е излязла от фаза „новолуние“ и видимо започва да расте . Положението е същото като от предишния ден,но има и  енергия за материални придобивки и по-големи  пари, особено по обяд. В 23ч и 08 мин,Луната преминава във Везни и следващите два и половина дни ще сме настроени дипломатично за търсене на баланс в отношенията : ще имаме добри аспекти към планетите в Лъв и Водолей. Това са дни на възможност за намиране на приемливи решения по дразнещи и разделящи хората проблеми , както на държавно,така и на лично ниво. На 12.08 , четвъртък, в 1ч, Меркурий напуска неподходящия му знак Лъв и преминава във втория си дом Дева  /първият му е Близнаци/. Това е най-късметлийският  ден от цялата седмица и точно около /нарочно съчетавам двете взаимно изключващи се думи/   12ч  е  добре  да не отказваме идеи ,подаръци и други подобни неща, особено дошли  от миналото. Те ще са като дар за направените добрини  някъде някога. На този ден най-добре ще са рождените планети около 8-ми гр. на Близнаци и 24-ти гр. на Телец.

Меркурий в Дева вече е рационален, реално критичен и словото ще е точно , дори дразнещо вярно. Най-променлив ще е петък , 13.08, защото на небето има най-различни аспекти и конфигурации и все някак ще намираме начини да се справим с каквото и да е положение: Слънце в Лъв е в добър, работен и даващ възможности аспект с Луна във Везни. Щастливи ще са рождените планети в третата декада на Близнаци. В събота ,14.08, Луната ще навлезе в неподходящия й Скорпион ,емоциите ще са скрити,  леко депресиращи, ще станем подозрителни и ще търсим  „под вола теле“ , т.е може да се подадем на негативни настроения и да търсим причини там, където ги няма. Въпреки това ,рождените планети в Риби и Рак ще бъдат положително активирани – луната е растяща и набира сила. При Луна в Скорпион е възможно да упражним психологически натиск върху близките си или да почувстваме такъв от близкото обкръжение. Този път Луна в Скорпион ще  допълни тау-квадратурата на планетите в неподвижните знаци Водолей,Телец и Лъв до кармичен кръст. Затова тези дни, при Луна в Скорпион, може да се задълбочат кризите в обществото и на лично ниво – не е добре да подклаждаме огъня и по възможност да си стоим кротко на защитено място, ако е у дома – още по-добре. Имаме възможност и да работим усърдно : Луната е с положителни аспекти към планетите в Дева  /Марс и Венера/ и Козирог  /Плутон/. На 16.08 ,понеделник, ден на Луната, самата тя навлиза в Стрелец ок. 6ч и 12мин и оптимизмът,вярата в доброто и по-лежерното отношение към събитията  ще ни съпътстват за следващите два дни. Денят обаче не е подходящ за работа с документи, цифри и тежка физическа работа. Малко по-късно ,в 7ч и 30мин и Венера сменя знак – преминава в своя втори дом Везни   /първият е Телец/  и подсилва въздушната енергия. До 11.09 ще имаме възможност за подходящи комуникации, срещи, разговори и подписване на договори.

  На 16.08 започва опозицията Слънце в Лъв/ретро Юпитер във Водолей : нищо лошо ,само повече неща от рода „вижте ме кой съм АЗ“ , театралност и преувеличаване на лични качества, може с оттенък на драматичност , разточителство и опъване на отношенията на „главите“ на държава, институция, семейство и други единици с подчинените. Но при Луна в Стрелец това противопоставяне може да е продуктивно и смислено. Вторник , 17.08, е денят на положителния аспект тригон   /120гр. ,с Юпитеров ефект/  : Слънце /Луна ; Уран в Телец със съвпада Марс/Меркурий в Дева; Венера във Везни с ретро Сатурн във Водолей. Прекрасен ден за идеи , подходящи връзки и срещи, оптимистично начало на проекти. На 18.08 , сряда, в 9ч Луната навлиза в Козирог – емоциите са студени, може да се чувстваме неоценени, но ще се забием в работа и планове за изкачване в кариерата – преобладаваща земна енергия : 5 планети в земя. В този ден чувства и емоции не са в синхрон. Четвъртък, ден на Юпитер,19.08, е най-прекрасния ден за разглеждания период  с подчертана земно-въздушна енергия : разговори,срещи, договори,пътувания са с желания конструктивен резултат. Още един продуктивен ден. Уран в този ден „спира“ движението си напред и на 20.08 ще тръгне „назад“ : няма да е толкова разрушаващ и ще допълни петицата от ретро тежки планети . Около 1,5 месеца  до  07.10 ще правим равносметка ,без новости и ще има задържане на ситуацията в политико-социален аспект. На 20.08, петък, ден на Венера , ок. 11ч и 45мин  Луната навлиза във Водолей  фаза Пълнолуние. На небето всичко е преобладаващо положително – излизаме от силно негативния „лъвски“ период на годината. Всъщност от този ден  силната пълна Луна започва последователни съвпади с тежките ретроградни планети: Плутон в Козирог, Сатурн и Юпитер във Водолей и Нептун в Риби. Това означава, че ще искаме да върнем някои неща от миналото, които ни липсват сега. Пълна Луна във Водолей е символ на желанието ни за промяна, за свободно изразяване, за правото ни избор , за съюзяване и работа за общото благо на всички.Това са пет дни ,в които ще покажем да управляващите, че няма да търпим повече „игрички“ и задкулисни манипулации и е време за разбирателство и единство. Вероятно може да имаме и изненади от страна на Президентството или от „лъвовете“ в живота ни. Хората ще диктуват условията , вероятно ще се появят и други организации , които ще критикуват всички власти в момента. Все пак положителните аспекти са повече и считам,че след  16.08 може да постигнем съгласие по проблемите на всички нива.

 Завръщането на Юпитер във Водолей е показателно и намиране на приемливо решение ще стане наложително . Иначе ще навлезем в неизлечима политическа криза, която може да доведе до откровен преврат на партиите,били вече в управлението. На 22.08, неделя,ден на Слънцето, в 15ч и 02мин е точното второ Пълнолуние във Водолей в 30-ия гр. на знака в  съвпад с ретро Юпитер . Силно пълнолуние ,водещи са емоциите ,твърдо  решени сме да постигнем целите си. На небето няма „лоши“ аспекти , Слънцето е в последния градус на своя знак Лъв, уморено е , за последно ни дава от своите лъчи и ще го очакваме другата година отново тук. Самата ос на Пълнолунието няма главни аспекти с другите планети ,само творчески с ретро Плутон. Затова то ще е неактивно по действие, но като характер ще е силно. С други думи, с това Пълнолуние ще приключи един период на напразно очакване нещо добро да се случи – ще трябва да се вземем в ръце и ,ако искаме нещо, да го постигнем заедно с тези, които мислят като нас. Считам,че това явление ще отвори сетивата ни за нещо различно, креативно и интересно.

Като заключение : до 16.08 ще сме все още под въздействието на негативни аспекти и конфигурации на планетите – няма да има разбирателство по много въпроси, особено отнасящи се до ред и дисциплина в държавата, в работата, в семейството. След тази дата, когато Венера ингресира в своя знак Везни в ход ще са добрия тон и продуктивната дипломация. Затова до Пълнолунието на 22.08  е възможно да постигнем желаният напредък в преговори на всички нива. Венера във Везни, ретро Сатурн във Водолей и Лунните възли в Близнаци/Стрелец правят изключително добра конфигурация, даваща предимство на творчески мислещите хора.

%d bloggers like this: