ОТ ВТОРО ПЪЛНОЛУНИЕ ВЪВ ВОДОЛЕЙ ДО НОВОЛУНИЕ В ДЕВА

Второто Пълнолуние във Водолей на 22.08 , в 30-ия градус  на знака не е особено активно , защото няма много аспекти с други планети – само съвпад с ретро Юпитер. Но  това е абсолютно достатъчно , за да се чувстваме свръхемоционални и да искаме личната си свобода, да се свързваме с хора,които мислят като нас, да търсим подкрепа от подходящи  организации и съюзи , както и от хора, които са с колективно съзнание и са склонни да помагат . В това число попадат и приятели , които са доказали своята искреност.Нищо чудно някой да се върне към стара любов или бизнес отношения от минали години.  30-ия градус показва натрупана умора по оста Лъв / Водолей, т.е лично /Лъв/   –  обществено /Водолей/ ; Аз – група ; любовта – свободата и т.н. В случая пълната Луна  има превес , защото е с подкрепата на ретро Юпитер – ще се върнем няколко крачки назад . Освен това на 20.08 и последната от тежките планети , Уран в Телец, тръгна  „назад“, ретро. Затова ни предстои период на   негативи и трудности в социалната сфера, в обществено-политическия живот ще имаме някаква реставрация и анализ на миналото.  Вероятно ще има някакво съгласие , ще има приближаване на несъвместими идеи, с цел да не се стигне до по-тежка криза. Считам,че предстоят бурни дни до Новолунието в Дева. Но в картата на Пълнолунието Венера във Везни /дипломация/ , ретро Сатурн във Водолей  / мъдри хора от бивши управления / и Лунните възли в Близнаци/Стрелец   са в прекрасна конфигурация, показваща,че бъдещето е в миналото.

 В личния живот положението ще е почти същото – ще се обърнем към добрите минали дни, за да видим какво пропускаме сега  и  къде грешим. При съвпада Юпитер/Луна винаги  емоциите водят , а пък Водолей винаги е промяна. Малко след точното Пълнолуние Луната навлиза в Риби , където емпатията и грижата за другите е основна същност , също творчеството, както и илюзиите ,неглежирането на проблемите и слагането на „розови очила“. Много е лесно да бъдем подхлъзнати от недобросъвестни хора и откровени измамници. Но все пак е почивен ден ,неделя. На 23.08 , понеделник, в 0ч и 35мин Слънцето преминава в Дева, където са Марс и Меркурий . Планетите в земя стават 5 броя, във въздух – 3 и във вода – 2  : стъпваме на добра основа за конструктивно разбирателство, макар и всеки със своите тайни цели  /Луна и Нептун в Риби/. Слънце в Дева : „аз“-ът е усмирен, идва време на трезва преценка на ситуации, поемане на лична отговорност за действията или бездействията, има опасност от дребнаво заяждане,което може да отключи внезапни проблеми. По обяд на този ден ще се чувстваме изненадващо добре, въпреки ,че емоциите ще надделяват над разума : все още пълна Луна в Риби в опозиция на Меркурий в Дева,но в секстил с Уран в Телец. Марс и Уран са в добър аспект ,тригон. Тези две планети по принцип са размирници, но сега работят добре и са прави в действията си. Затова считам,че каквито и протести да има през следващата седмица, те са на страната на истината и правото. В личния живот можем да реализираме някои свои отдавнашни идеи , но няма да мине без напрежение и преодоляване на съпротива от близки хора. Все пак на небето преобладават положителните аспекти.  На 24.08,вторник , положението е същото – може да поставим някакво начало, особено е подходящо за хора с творчески професии.

 Около 22ч Луната излиза от фаза „пълнолуние“ и преминава в Овен , с което приповдигнатото емоционално състояние ще се запази. На 25.08, сряда, около обяд на небето имаме огнено-въздушен пентаграм, образуван от Венера,ретро Сатурн,Луната и Лунните възли, от който най-добре ще са възползват рождените планети около 7-ия гр. на Лъв, защото ще се получи много рядко срещана конфигурация – шестолъчна звезда , предвещаваща късмет и успех по темите на наталната планета. На този ден Слънцето навлиза в тау-квадратура с Лунните възли , до 04.09 ,точна на 29.08. През този период ,хората, натоварени да бъдат лидери в обществото и в близката среда, ще трябва да изберат посока : минало или бъдеще ,което е трудна кармична задача . Под силно въздействие ще са рождените планети около 6-ия градус на Дева и Риби. Рождените планети в този градус на Близнаци ще поемат към бъдещето , тези в Стрелец – към миналото. Няма да е лесно, но текущите кармични задачи по рождените планети в посочените градуси и знаци ще бъдат решени. На 26.08,четвъртък,се появяват повече негативни аспекти  – Луна в Овен квадратура   с  ретро Плутон в Козирог  –  някои от властимащите   ще проявят нетърпение и ще има изскачане на  тайни . Не е спокоен ден и в личните отношения. Петък,27.08, намаляващата Луна преминава в идеалния й Телец и прави тригон със Слънцето в Дева – практичните дела ще имат успех и ще се съвземем от бурното Пълнолуние, т.е емоциите вече ще отстъпят на разума . Марс обаче застава срещу ретро Нептун ,точната опозиция ще е на 03.09 и с това започва борбата със заблудите ,нечестните игри, „заспалата“  и „покрита“ съвест, тайните ще станат явни. Подкрепа за това ще има и от ретро Плутон в Козирог ,който ще е в тригон с Марс. Това обаче може и да има и друго тълкуване : тайните, неясните договорки ще бъдат от полза за връщане на старите властолюбци. Лошо. Всъщност до края на м. август Меркурий, който управлява вербалната комуникация и пътуванията ще е в опозиция на Нептун и тригон с Плутон , Марс просто върви по стъпките му. От няколко месеца Плутон и Нептун са в добро разбирателство по между си, което може да се тълкува като вътрешни договаряния между стари и нови властолюбци. Плутон отговаря и за скритите властимащи, тези ,които „дърпат“ конците. Затова транзитният Марс просто ще разрови „гнездото“ и ще се помъчи да извади истината на яве  – все още той е в тригон с ретро Уран. Много показателни за това ще са дните от 1.09  до ок. 15.09.

В личния живот ще паднат маските или пък ще се сложат такива – за всеки зависи от рождената карта. Събота, 28.08, по обяд точен съвпад на Луна с Уран,но в добър аспект с планетите в Дева – сериозни интересни срещи с изненадващи резултати в положителна посока.Неделя ,  29.08, също е добър ден,спокоен. Само Слънцето ще е в точна квадратура с Лунните възли. Лилит е в съвпад със СЛВ в Близнаци – интересна ситуация за тълкуване. Няма да се учудя ,ако някой улучи ,поне на думи, правилният път , като подбудите му ще са силно амбициозни и не особено „чисти“. Ще са най-подходящи за това хората с натални Слънце или Меркурий ок. 6-ти гр. на  този знак. В 19ч и 42мин Луната ингресира в Близнаци и попада в най-отдалечената си точка от Земята, при Черната луна /Лилит/ и Северния си възел. На следващия ден,понеделник, 30.08 ,тя ще задвижи тези свои точки и този ден ще е интересен. Каквото се случи тогава ще бележи бъдещето ни развитие във всички посоки на живота ни. Около 8ч и 20мин Меркурий преминава във Везни и подкрепя въздушната енергия. От този момент Венера , докато е във Везни – 11.09, става пряк или косвен управител на всички планети /без Нептун ,той управлява само себе си/. Затова до тази дата трябва да сме постигнали разбирателство , да сме загърбили,вероятно временно,личните си пристрастия и да сме установили консенсус по парливи проблеми ,както в личните отношения, така и в обществените. За съжаление, ще останат  „подводни камъни“,т.е нерешени въпроси, които ще изникнат с пълна сила по времето на Скорпиона. Освен това на този ден ок. 10ч и 14мин е квадратурата Слънце/Луна, т.е фаза „последна четвърт“ на Луната и няма да сме в кондиция, но някак ще ни бъде леко и лежерно.  Все пак считам, че датата  30.08  е  начало на положителни  промени за момента. И нещо друго: Меркурий ще остане във Везни до  06.11, защото ще има ретро фаза от  27.09 до 19.10, от 26-ти до 10-ти градус на знака. Но има време до тогава. Вторник, 31.08,ден на Марс, е разнообразен, многопластов и непредсказуем. На небето има много и всякакви аспекти ,но с Луна в Близнаци ще ни е добре. Не е подходящ ден за сериозни разговори и подписване на договори,а само за проучване. Все още имаме 5 планети във въздух и 4 в земя – време за комуникации и пътувания с бизнес цели. Така приключва трудният месец август 2021г.

На 01.09,сряда, в 8ч и 26мин малката Луна ингресира в своите владения – знака Рак и отново продължава с негативността по отношение на договорите: квадрат с Меркурий във Везни. Но пък денят е за да обърнем внимание на семейството и дома си. Четвъртък, 02.09, според мен е прекрасен ден , особено за рождените планети ок. 12 гр. на Козирог. Следват три дни,  които са  благоприятни за излизане от кризи, негативни положения и да разчистване неща,които ни пречат. На небето са само положителни аспекти и конфигурации, които „улавят“ негативните за ползотворна работа.Няма да анализирам по отделно дните до Новолунието , защото те са добри и подходящи за начало на каквото и да е. Дори малката Луна,която ще покаже горещи емоции в Лъв от 19 ч на 03.09 ще се включи благоприятно и благородно в общата кауза на успех. С други думи – негативните лични пристрастия ще бъдат подчинени на общите цели. Това важи за всички и всичко в живота ни. Единствен по – особен момент ще е на 06.09,понеделник, ок. обяд ,когато балсамичната Луна в Дева ще застане в квадратури към своите възли, но в тригон със Селена в Козирог /Бялата луна,най-близката точка на Луната до Земята/. Трябва да решим съвсем безпристрастно въпроси, свързани с дом, семейство, родина, народ. Трудна ситуация, но е момент на поемане на дълг и разчистване на кармични проблеми по тези теми. Може някой да реши да тръгне на дълъг път или да се върне при близките си. Добре ще е да запомним какво някой ще ни каже през този ден около обяд или какво ще се случи. То ще ни подскаже правилната посока. Въпреки това този ден е благословен.

Така стигаме до Новолунието  /Луна съвпад със Слънце/ в Дева на 07.09,вторник, в 3ч и 52мин в 15-ия градус на знака. Главните аспекти на явлението са : точен тригон 120гр./добър аспект с Юпитеров ефект – просперитет и развитие/ с ретро Уран в Телец и широка опозиция 180гр. с ретро Нептун в Риби /заставаме с лице към заблудите и неясните нерешени проблеми/. Най-облагодетелствани ще са рождените планети от 9-ти до 19-ти градус на Козирог , особено тези в 15-ия. Считам,че това Новолуние в Дева ще ни даде неочаквани рационални решения и действия  /широк съвпад на Новолунието с Марс, широк тригон и с ретро Плутон в Козирог/ за  някакво ново начало на стабилизация, по темите на  наталния дом , в който попада.  Девата е принципна,прозорлива,леко скептична,последователна,знае как да използва обстановката за собствени цели,без да бъде натрапчива и забележима за околните. Просто работи за себе си и то не безплатно, т.е помага на другите ,като с това печели  независимо какво : пари, постове,нечие благоволение и благоразположение. Ретро Уран пък,в неприятния за него Телец, търси сигурна положителна връзка , чрез която да изрази непокорния си характер,носещ промяна, креативност,изобретателност. Това Новолуние в Дева е точно такава връзка. Затова считам,че това явление ще е благоприятно  и ще бъде като отправна точка за намиране на нестандартни решения. Доброто отношение между планетите във Везни и Водолей също подсказват за нестандартна комуникация, чрез която ще бъдат взети изненадващо добри решения. Напр. относно задаващите се ограничаващи правила за събирания на много хора на едно място – може изобретателни собственици на заведения за хранене да пишат своите постоянни клиенти за работещи под някаква форма в заведението за определени моменти или пък концертите да бъдат под звездите. Или на големи екрани в паркове и градинки да се видят представления, конкурси, изложби и т.н. Когато „неволята“ събере на едно място много хора винаги ще се роди нещо важно и решително, което да даде отпор на нищо незначещи и изфабрикувани мерки. Когато Уран е в добра конфигурация, той дава и добри решения. Но ,винаги има едно  „НО“ , с което трябва да се съобразяваме – бавните планети,които управляват световните процеси и социалната обстановка, от Сатурн до Плутон,вкл., сега са ретроградни, т.е новото ще трябва да бъде взето от миналото и то най-подходящата част от него. С други думи : новото ще е добре забравеното старо. Но ,това е развитието по спирала и явно сега се намираме в етап на връщане назад и анализ на това, какво сме пропуснали и изоставили преди години и как сега това нещо ще трябва да си го вземем, поотупаме от прах и забрава и го върнем в живота си. Вероятно под някаква друга форма и леко видоизменено,но нямаме алтернатива на това в момента. Връщането назад и поправка на нещата са най-удачния вариант за сега. Това ще важи с пълна сила за няколко дни когато и Меркурий тръгне „назад“ от 27.09 и ретро планетите станат  6 броя от 8 възможни. Но дотогава има време. Сега с това Новолуние в Дева трябва да поставим успешно начало, да не се боим от неясните неща /Нептун/, да открием наистина силата в себе си /Плутон,Марс/ , да бъдем креативни и, ако можем ,по водолейски мислещи /Уран/ – нестандартно и свободолюбиво.

%d bloggers like this: