ОТ НОВОЛУНИЕ ВЪВ ВЕЗНИ ДО ПЪЛНОЛУНИЕ В ОВЕН

Тъй като не успях да напиша прогнозата си за периода от пълнолуние в Риби да новолуние във Везни ще кажа няколко думи за последните 7 дни преди новолунието. Днес, 29.09,сряда , фазата на Луната в Рак е последна четвърт, т.е образува напрегнат аспект  „квадрат“  /90 гр./ със Слънцето във Везни, при което няма да сме в кондиция и вниманието ще ни е насочено към дом, семейство и грижа за тях. Утре, 30.09, четвъртък, е последният ден от м. септември 2021г и на небето се образува приятен воден голям тригон   /фигура  „равностранен триъгълник/  между Луна в Рак, Нептун в Риби и Венера в Скорпион – емоциите ще ни водят, а не разума, т.е ще сме на вълна чувства ,а материята ще е настрани, поне за този ден. Всъщност като прибавим и ретро Плутон към тази фигура, в опозиция на Луната, ще се образува прекрасно  „хвърчило“ – конфигурация, определяща  благоприятен край на положени свръх усилия по някакъв проблем. Същата фигура образуват  ретро Сатурн във Водолей, Слънце във Везни и Лунните възли в Близнаци/Стрелец. Затова считам,че това ще е добър ден. Слънцето упорито преследва Марс и те могат да се считат в съвпад, което ще повиши чисто физическата ни енергия, личната активност и ефективността при преговорите. Разбира се, Меркурий, станал ретрограден на 27.09, ще придаде продължителност, забавяне, несъответствие и объркване при комуникация, документация и пътувания. В момента сме с 6 ретроградни планети от 8 възможни – всичко ще забави своя ход, ще трябва да работим върху по-стари проблеми , да правим анализ и поправка на изоставени задачи, да извадим от забрава някои неща от миналото,които сме харесвали и обичали, да ги поизтупаме от праха, защото може да ни потрябват. От 01.10 Плутон, енергийно най-силната планета, ще стане стационарен, т.е ще спре движението си „назад“, ретро Сатурн и ретро Юпитер също забавят скоростта си, т.е. планетите, управляващи социалните процеси ще започнат една след друга да възстановяват  движението си „напред“ , с което процесите на промяна ще продължат в правилната посока. Това обаче ще стане явно след 19.10. По-голямо напрежение до Новолунието във Везни ще имаме при Луна в Лъв от  01.10, 3ч и 55мин, когато малката Луна ще навлезе в знака до 11ч и 38мин на 03.10, когато ще излезе от него. Тези  2,5 дни ще се характеризират с огнени страсти ,внезапни промени в любовни отношения , много харчене на пари и безцелно разпиляване на събрани с труд средства и ресурси. Но пък Луна в Лъв ще си кореспондира приятно с трите планети във Везни – Слънце, Марс и ретро Меркурий  : вероятно харченето ще ни се отрази добре и попиляните финанси  /Венера в Скорпион в квадрат с ретро Юпитер във Водолей/ в някои случаи да се окажат разумни. При Луна в Дева от 04.10 по обяд ,навлизаме във фаза Новолуние. Нощното светило вече не се вижда, ставаме по-спокойни, по-съсредоточени в работа и дребните неща от ежедневието.

 Образува се голям земен тригон : Луна в Дева, ретро Уран в Телец и спрял Плутон в Козирог – заемаме се с важни дела , изискващи лична отговорност и поемане на задължения. Вторник, 05.10 е прекрасен ден за изпълнение на някои неотложни задачи – прекрасна конфигурация между Луна,Венера и Плутон. Така стигаме до Новолунието на 06.10, сряда,ден на Меркурий,в 14ч и 05мин, в 14-ия градус на Везни. Това явление няма много главни  /мажорни/ аспекти  с  другите планети. Единствените аспекти са точен съвпад с Марс и широк съвпад с ретро Меркурий , които  са достатъчни за да му придадат  силна енергия за действие . Има обаче една особеност : Слънцето и Марс във Везни не са добре поставени , те са в депресия ,т.е в неблагоприятно положение , съответно в падение и заточение. С други думи, две мъжки планети са управлявани от женска планета Венера  /управител на Везни/.  „Его“-то  /Слънце/  и  „Аз“ -ът  /Марс/ са  „под чехъл“ и са принудени да работят без да се перчат, развихрят и да търсят с кого да си съперничат и воюват. Ще трябва да притъпим и загърбим до 23.10 личните си пристрастия, желания и приоритети и да работим за общи цели. В близкото обкръжение и семейството ще трябва да сме отворени за съвместни дейности с партньорите, като ги приемаме за равноправни . Дипломатичността и равнопоставеността ще са главни предпоставки за успех. Още повече ще имаме за ок. 2 седмици 5 планети във въздух : Слънце, Марс и Меркурий във Везни и Сатурн и Юпитер във свободолюбивия и непредсказуем Водолей. За рождените планети в Близнаци е истински подарък от небето – ще бъдат подсетени съвсем позитивно за действие. В деня на Новолунието Венера, управител на Новолунието и знака Везни, е в последния градус на Скорпион . Явлението има и още един точен второстепенен аспект квинконкс  /150гр./ с ретро Уран в Телец ,което означава, че ще трябва почти постоянно ,за един месец до следващото новолуние, да се напасваме и нагаждаме към неочаквани ситуации, без да влизаме в конфликт.

 Уран и Телец също се управляват от Венера, затова тя се явява една от основните сили на небето по време на това Новолуние. Като цяло то е добро и успешно начало за съвместни дейности, за работа на групи хора с еднакви интереси , където действат честните взаимоотношения, дипломацията и разбирателството, а не задкулисните манипулации и  „жълтите“ новини. Ще имат успех новаторите, които могат да приобщят и други хора към своите идеи. Ретроградният Меркурий показва,че ще е необходимо част от тези идеи да се вземат от миналото и креативно да се приспособят към настоящето. В четвъртък,07.10, ден на Юпитер, ще имаме три астрологични събития : Плутон става директен, но до 14.10 ще стои „мирно“,т.е ще е стационарен; Венера преминава в Стрелец около 14ч и 21мин ,където ще е много по-добре,но ще се срещне с Южния лунен възел /ЮЛВ/ до 14.10; Луната ще ингресира за два дни в неподходящия й Скорпион в 17ч и 22мин и емоциите ни ще придобият неговия характер – силни в негативизма, страстни до терзание и висша подозрителност, като отчуждението между обичащи се хора няма да е изключено. На 08.10, петък, е точният съвпад на Слънце с Марс в 7ч и 01мин,в 15-ия гр. на Везни , в 19-ия гр. на знака е и ретро Меркурий. Трите планети ще задават фона на събитията за следващата седмица – силна активност при преговори, кореспонденция, пътувания,динамична промяна в ситуации ,т.е нещата могат да вървят ту в една, ту в друга посока, но изходът трябва да е миролюбив и удовлетворяващ всички участници. Това е особено важно за социално-политическия живот у нас, който се намира в колапс и ако не се намери решение още преди изборите на 14.11 , ще има избухване и непредвидими последици при Марс в Скорпион от 01.11. На 08.10 около обяд Луната излиза от фаза Новолуние и късно вечерта можем да видим тъничкия й сърп на небето. Опозицията Луна/Уран може да доведе до резки промени в настроението ни, като най-засегнати ще са рождените планети ок. 14-ти градус на Лъв, а тези в Козирог, Риби, Рак и Дева ще са в динамичен подем и работата им ще е с добър край.

На 09.10, събота, Луна в Скорпион, ретро Нептун в Риби и вече директния Плутон в Козирог правят прекрасна конфигурация, показваща ,че терзанията и усилията ни от предходния ден няма да са отишли напразно и ще имаме полза от тях. На този ден Венера прави точен съвпад с ЮЛВ в 3-ти гр. на Стрелец – вероятно стара любов ще срещнем или ще се обади. Може да се възобновят стари връзки, да се срещнем със забравени хора или пък да се видим с роднини,с които заради нещо сме се разделили. Това последното ще е в сила късно вечерта,когато и Луната премине в Стрелец около 18ч и 25мин. Изобщо денят на 09.10 предлага два съвпада с по три астрологични обекта : Слънце,Марс и ретро Меркурий в 17-ти гр. на Везни и Венера, Луна и ЮЛВ в 3-ти гр. на Стрелец – други аспекти на небето НЯМА. Затишие пред буря. Само Плутон,Юпитер и Нептун поддържат дълго време фигурата „покрив“  /Плутон и Нептун са в секстил – 60 гр , а Юпитер е по средата между тях/, затова сме в някакво търпимо положение. Нетърпимото идва от кармичен аспект „септил“ /52гр. със сатурнов характер  – без изход/  между Нептун и Уран   /“виновниците“ за пандемията, според мен/. Плутон и Уран обаче са в творчески аспект  „тридецил“ 108гр. , даващ възможност за някакво креативно решение . Изобщо тежките планети /Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон/ правят всякакви аспекти по между си , сякаш не искат да ни дадат точно решение на проблемите в социално-политическото и икономическо положение. Затова управляващите в световен мащаб не могат да намерят правилни решения и все повече ще се забатачват в проблеми. Прилагат се стари методи – увеличение на цените, ограничаване на бързо развиващи се икономики, поддържане на военни конфликти и т. н.  Двете планети във Водолей , Юпитер и Сатурн, изискват нови подходи , но … това е друга тема. На 10.10, неделя, ще сме с приятна огнено-въздушна енергия, предразполагаща към пътувания,срещи, обмен на идеи,връзки с чужбина . Може  да имаме и остри спорове, които обаче ще завършват с дипломатични решения – Слънце,Марс и ретро Меркурий са все още в съвпад. Двата почивни дни ще са добри.

 На 11.10, понеделник, рано сутринта и Сатурн става директен /Плутон е директен от 07.10/ в 7-ия гр. на Водолей , с което се връщаме към адекватното възприемане на правилата и законите и тяхното правилно изпълнение. Сатурн олицетворява и законоизпълнителната власт – правителството,както и контролиращи органи : НАП, НОИ, КАТ и други подобни .Те ще трябва да отпуснат „хватката“ и да прилагат законите за всички еднакво. Когато и Юпитер , законодателят  / Народното събрание/ се обърне в права посока на 18.10 , вероятно за кризата в обществено-политическия живот  у нас ще се намери решение. Луната на 11.10 все още е в Стрелец и ще сме позитивни, широко скроени, нищо няма да ни извади от оптимистичното настроение. Около 20ч и 15мин тя ще навлезе в строгия Козирог и на другия ден, 12.10, вторник ще сме делови, по-затворени в себе си, но пък това ще е ден на приятните изненади, като рождените планети ок. 13-ия гр. на Дева ще са най-облагодетелствани. Добър ден, въпреки ,че Слънцето във Везни започва  квадратура  /90гр. с Марсов характер/ с Плутон в Козирог , но и тригон /120 гр. с Юпитеров характер/ с Юпитер във Водолей. Това показва,че на лично ниво ще бъдем принудени да се изправим срещу негативите в живота си , като дадем воля на оптимизма в себе си, не се страхуваме от бъдещето и се опираме на своите идеи и желания. Предстоят 10 дни на преодоляване на трудности и препятствия, но не трябва да се предаваме . Слънцето е личната творческа енергия на всеки от нас и трябва да й дадем поле за изява. Сряда ,13.10, ще е ден на Луна съвпад с Плутон и квадратура със Слънцето – фаза „първа четвърт“ : силно негативен и емоционално изтощителен . Марс и Слънцето са все още в съвпад – силно активирани сме, дори агресивни . Ретро Меркурий във Везни започва тригон със Сатурн във Водолей – сериозните разговори, дела и документи ще са на преден план. Примамливите реклами с неясни послания ще са без успех. Доброто взаимодействие между планетите във въздушните знаци Везни и Водолей ще даде добри резултати , поне на думи.

Малко преди полунощ растящата Луна ще ингресира във Водолей – 6 планети във въздух:  е много са за да се реализират идеите, но за избор, планове, проучване и пътувания е идеално. Многото въздух ни подканя за разговори по проблеми, които сме изоставили или не сме имали смелост да подхванем /при ретро Мерк/. Сега е времето да се справим с това. Разбира се,че  всеки  ще трябва да положи различни усилия според рождената си карта. Но принципно тригонът между планетите във Везни и Водолей няма да даде негативи , а само ще ни подскаже добри възможности за избор. На 14.10,четвъртък,ден на Юпитер, по обяд е прекрасно време за сериозни лични отношения. Създадените връзки  /и лични, и служебни/ на този ден ще са с дългосрочен характер, бизнес проектите ще имат успешно бъдеще, а проведените разговори ще са добра основа за бъдеща работа. Препоръчвам дълги бизнес-обеди. Разговор с шефа за повишение или увеличение на заплатата също ще е полезен. Петък, 15.10 е със същата енергия, дори можем да прекалим с оптимизма и свободолюбието си, но това ще е здравословно – Луна съвпад с Юпитер във Водолей в тригон със съвпада Слънце/Марс във Везни : въздушното шоу ще продължи и на този ден. Ще се чувстваме леки, окрилени и вероятно направили правилните избори. В събота, 16.10, в 5ч и 22мин растящата Луна навлиза в спокойната акватория на Риби, където властва мощният в момента ретро Нептун. Емоциите и емпатията ще заменят рационалният ум от предходните два дни. Появява си и нова квадратура : Луна/Венера и вероятно ще трябва да правим не лесни избори в личния си живот и ще тръгнем в посока на семейството и семейния партньор. За бизнес делата и следващите два дни ще се окажат продуктивни, като на 17.10,неделя ,ще трябва да сме по внимателни към предложенията : Луна съвпад с Нептун и точна квадратура Слънце/Плутон. По-силният партньор ще наложи волята си за момента, но може да се окаже,че това по-късно ще бъде в негов минус. Затова,ако някой се прави на силен – да му позволим да се прояви.

лн

Луната навлиза във фаза Пълнолуние. В понеделник, 18.10 ,имаме  три астрологични явления: в 8ч и 30 мин Юпитер става директен и късметът отново са завръща; ок. 13ч пълната Луна преминава в огнения Овен и въздушно-огнената енергия е преобладаваща. Пълна Луна в Овен – емоциите са динамични, водещи, но няма лъжа и измама. Разумът и обмислянето на ходове ще отстъпят на първосигналните емоционални състояния. И №3 – Меркурий спира движението си „назад“, ок. 18ч и 20 мин става директен и ще си отдъхнем от неяснотите, пропуските и невървежа. Старите дела трябва да са пооправени, проучванията и търсенията от тук на там ще дават резултати. Затова 18.10 е денят на промяната. Във вторник, 19.10, огнени чувства и емоции : Венера в Стрелец и пълна Луна в Овен – рождените планети ок.12-ти гр. на Лъв са в действие. Докато Луната е в Овен емоциите ще са водещи и считам, че това Пълнолуние на 20.10,сряда, в 17ч и 57мин в 28-ия гр. на Овен, ще изиграе ролята на катализатор и ще ни даде допълнителна енергия за лично „събуждане“ и вземане в ръце. Няма да е тихо и мирно : и двете светила , Слънцето и Луната, са в квадратури с мощния Плутон. Очаквам противопоставяния, неразумни първосигнални действия, раздразнителност , неотстъпчивост и груба сила. Все пак Юпитер,вече стационарно-директен, ще се намеси и всички, които спазват законите и установените правила , притежават силно чувство за справедливост и широк поглед върху света, ще успеят да се наложат. Плутон олицетворява могъщата власт на парите, сенчестия бизнес и други скрити неща. Марс също е в квадрат с Плутон и откровените сблъсъци са неизбежни, дано кризата да е без значителни последствия и загуби. Напрежението ще продължи до края на месеца, но когато Марс навлезе в Скорпион на 30.10 нещата ще започнат да ескалират. Все пак докато имаме повече планети във въздух противоречията ще имат изход. Трудното ще дойде по-късно. Важното за това Пълнолуние е, че ще ни зареди с доста енергия, която ще ни е много необходима за есента и зимата.

%d bloggers like this: