ОТ ПЪЛНОЛУНИЕ В ОВЕН ДО НОВОЛУНИЕ В СКОРПИОН 2021 г.

Пълнолунието в Овен на 20.10.2021г. в 17ч и 57мин, в 28-ия гр. на знака ще ни зареди максимално с енергия, защото присъствието на Овен и Марс в картата на явлението е силно подчертано : пълна Луна в Овен  /управител на знака е Марс/; Слънце съвпад с Марс във Везни; двете светила са в предизвикателен аспект  квадратура /с марсов характер/  с Плутон в Козирог  / Плутон е висша октава на Марс,т.е нещо като  Марс на  осма степен/, което се явява основен източник на напрежение; Асцедентът на Пълнолунието също е в Овен. Много огън, много енергия, ще сме решителни в действията си, основани преди всичко на първичния инстинкт и усещането ни за защита или нападение. На небето в този ден има много различни аспекти, творческите преобладават, което означава, че напрежението и сблъсъците, вербални и физически, ще имат реален резултат. Още при навлизането на Луната в Овен на 18.10,понеделник, ок. обяд ще почувстваме прилив на сили, ще търсим правата си, без да се съобразяваме с никой. От този ден относителното спокойствие приключва и навлизаме в есенно-зимния период на негодувание , неподчинение, размирици, нарушаване на установения ни ритъм на живот. Но пък в личните отношения може да постигнем неща, които сме искали отдавна – Венера е в Стрелец, също огнен знак. Вероятно може да превърнем яростта и напрежението в нещо позитивно, ако намерим в себе си оптимизъм, креативен поглед в бъдещето и приятели със същите цели и възможности : все пак Пълнолунието прави положителни аспекти с вече тръгналия в права посока Юпитер във Водолей. Считам, че това Пълнолуние  е  стартът  на  най-активната част от тази година, меко казано.

 Около 23ч  на 20.10,сряда, пълната Луна навлиза в прекрасните владения на Телец, където е в екзалтация, т. е ще дадем най-доброто от себе си в емоциите, в  грижата за семейството и уюта у дома, в получаване на пари. Но ще имаме и изненади, защото в знака се намира ретро Уран , а той е майстор на непредвидените ситуации с ексцентричен завършек, чийто резултат ще ни извади от равновесие и ще ни покаже, че има и друг живот. Затова, докато Луната е в Телец , все още във фаза „пълнолуние“ / до ок. 8ч  на  23.10/, желанията ни ще се сблъскат с нечии правила и закони, които няма да са ни по вкуса :  Луна в квадратура с планетите от Водолей , Сатурн и Юпитер. Цялата ситуация ще се развие в близката семейна среда , която ще бъде засегната от социалната – вероятно рестрикциите ще ни засегнат остро. Все пак има и някакъв изход, особено на 22.10, защото Луната е в добри аспекти с Нептун и Плутон – ще положим върховни усилия, за да се примирим. На 23.10, събота, в 7ч и 52мин, заедно с изгрева си , Слънцето навлиза в дълбоките неподвижни води на Скорпион. Има нещо символично в това – изгрява и се потопява. Започват тридесет дни на силни емоции, страсти, жажда за власт, пари и секс  /основните атрибути на Скорпион/ , интуитивни или осъзнати действия, с цел подчиняване на околните за осъществяване на  лични интереси. Тук ще проличат силните на деня , тези които ни манипулират и притесняват в близката и социалната среда. Борбата за оцеляване започва. Марс все още прави добър аспект с Юпитер до 26.10, както и Меркурий със Сатурн . С този ден приключва периода на относително разбирателство и компромиси. Разбира се, квадратурата на Марс във Везни с Плутон в Козирог си остава главният източник на агресия, размирици, неподчинение , демонстрация на сила и възможности от страна на корпорации, особено в енергетиката  и т.н.  до края на м. 10. Всъщност това отношение между Марс и Плутон е още от 15.10, когато ЧЕЗ реши да прави профилактика на електропреносната мрежа в най-студените дни от месеца. Скорпион е добър знак за защита на хората  от близкото обкръжение, за рискови професии , рискови начинания в бизнеса и завземане на територии в пряк и преносен смисъл. Времето на Скорпион обаче тази година и вероятно и за 2022г ще е размирно, поради наличие на тежки  планети във Водолей и Телец. Ще трябва да се подготвим за тежка и студена есен, сигурно и зима.

 Около 11ч на 23.10,събота, Луната ингресира в Близнаци и отново имаме превъзходство на въздушната енергия – ще ни е по-леко при общуване, кореспонденция,  пътуване , работа с документи,вземане на изпити , постигане на споразумения. Вероятно добрият изход от действията ни ще трябва да минава през влагане на много усилия за преодоляване на препятствия, поставяни от силните на деня. Венера в Стрелец започва квадратура с ретро Нептун в Риби и при Луна в Близнаци ще имаме напрегната конфигурация между  подвижни знаци, като най – засегнати ще са рождените планети около 18-ти градус на Дева , особено на 24.10,неделя. Може би няма да се оправдаят очакванията ни в личните партньорски отношения и някой ще бъде подведен или излъган, волно или неволно. В този ден Лунните възли, Северен в Близнаци / Южен в Стрелец, застават почти неподвижно във втория градус на съответните знаци до края на годината. Това ще ни донесе някакви кармични задачи или решения на проблеми , в зависимост от рождената карта на всеки. Най-добре ще се чувстват наталните планети в първите пет градуса на Близнаци, Лъв, Везни, Водолей и Овен , тези в Дева и Риби ще решават стари проблеми за по-дълго време. Всъщност неделята е „шарен“ ден – ще има за всеки по нещо ,и в плюс,  и в минус. В понеделник,25.10, ще сме малко по-уравновесени, въпреки, че основната енергия от предишния ден ще се запази. Ще трябва да сме по-внимателни при нови лични запознанства.  Слънцето в Скорпион започва квадрат със Сатурн във Водолей , чието негативно действие, изразяващо се в невъзможност за лична реализация и спънки от законоопазващи институции и държавни такива, ще продължи до 05.11. Продължава действието и на квадратурите Марс/Плутон и Венера/Нептун: раздразнителност, агресия,невъздържаност, смесени с неувереност, липса на перспектива, увличане по лъжливи и нетрайни дела и неща, парите ни изтичат на някъде заради високите цени. Точно в полунощ намаляващата Луна преминава в своя знак Рак и прави добър аспект тригон със Слънцето – емоциите ще са силни и ще са обърнати към семейството.Следва още една квадратура на 27.10,сряда, между Луна и Меркурий, и още два напрегнати дни .

Луната ще ингресира в Лъв на 28.10,четвъртък, около обяд и всички неподвижни знаци  /Телец, Лъв, Скорпион и Водолей/  ще са  „под пара“. Луната е във фаза „последна четвърт“ и няма да сме в кондиция.Проблемите ще се задълбочат , като най-неприятен в това отношение ще е 29.10,петък. Венера,Юпитер и Меркурий правят отлична положителна конфигурация , предоставяйки възможност за излизане от нетърпими ситуации с възможно най-малки загуби. За съжаление повече са негативните аспекти. Най- добрият ден от целия период е 30.10 , събота, особено около обяд, когато има възможност за отпускане и приятни срещи. Ок. 17ч и 30мин Марс напуска притеснителния  за него знак Везни и навлиза в своя втори  дом Скорпион  /първият е Овен/. Тук ще бъде предизвикван непрекъснато на двубои от тежките планети във Водолей и Телец , като изходът от тях е непредсказуем. С други думи започват истинските престрелки в пряк и преносен смисъл. Освен това Меркурий във Везни започва квадратура с Плутон  в Козирог – тежки и трудни преговори в социалната среда и управлението на държавите със „силните“ на деня – корпорации и конгломерати ,от които зависят основни и жизненоважни потребления . Напрежението в обществото започва стремглаво да се покачва и да се пренася в близкото ни обкръжение и семейството. Около 21ч и 10мин намаляващата Луна преминава в Дева и следващите 2,5 дни ще сме заети с дребните неща, с ежедневието, с подробности,които трябва да бъдат оправени и вкарани в план, с професионалните си квалификации, със здравето си. На небето се образува приятен земен тригон и ще можем да отхвърлим доста работа. Денят 31.10,неделя, може да се окаже пълен с приятни изненади ,макар, че вътрешно може да се чувстваме под напрежение и не всичко да ни е по вкуса. Слънцето започва опозиция с ретро Уран в Телец : ще се изненадаме  от рязко променящи се ситуации, на които не можем да влияем. Ще сме като ударени от ток. Така приключваме м. октомври 2021г и понеделнишки започваме м. ноември, като следващите  5 дни ще са динамични, непредсказуеми и ще излизаме от релси : Слънцето свързва започващата квадратура Сатурн/Уран в неприятна тау-квадратура и рождените планети в първата декада на Лъв ще са потърпевши. На 01.11 енергетиката от предходния ден се запазва  , която показва да не започваме разни взаимоотношения с държавни институции, да не влизаме, ако е възможно, в конфликти с управляващи структури и висшестоящи. Всъщност денят показва точно това – може да бъдем въвлечени в тази ситуация , но има и отвеждащи напрежението аспекти – Меркурий, Венера и Юпитер правят изключителна позитивна конфигурация. Т.е, ако се придържаме към добрия тон и обноски, както и към спазване на правото  , ще можем да преминем през  „бурята“. Най-облагодетелствани ще са рождените планети ок. 24 гр. на Близнаци, Лъв, Стрелец, Водолей и Овен.

Малката Луна преминава във Везни на  02.11 ок. 1ч и 11мин във Везни при Меркурий.  Късно вечерта навлиза във фаза „новолуние“. Малко по-спокоен ден от понеделник. На 03.11.,сряда, ще имаме 4 планети във въздух, ще се чувстваме добре, дори оптимизмът ще се върне : Луна съвпад с Меркурий,  в тригон с Юпитер и позитивните аспекти са повече : ще използваме личното вътрешно напрежение за постигане на целите си.  С други думи, да си кажем истината в очите, да поставим „картите на масата“. В близкото ни обкръжение ще се чувстваме отлично и разбирателството е налице. Венера навлиза в последните два градуса на Стрелец – насъбрали сме оптимизъм, благородство, широк поглед по темите за любов,пари, удобство,творчество и красота. “ Шарен“ ден – ще влизаме в различни по характер ситуации. На 04.11 в 2ч и 53мин Луната навлиза в Скорпион, „балсамична“  /12 градуса преди Слънцето/ и започваме да  чистим в пряк и преносен смисъл – душа, дом, съзнание и подсъзнание, приятелства,строяваме домашните. Нямаме възможност да се депресираме,защото Луната е в съвпад с Марс и по-скоро ще се събудим с намерението да жилим по скорпионски. Дълго събирани обиди  и мълчание ще се обърнат в действие. Денят ще е неспокоен , с променящи се ситуации, повечето неочаквани и непланирани : двете светила са в опозиция на Уран и приключваща квадратура със Сатурн. Късно вечерта, в 23ч и 15мин е точното Новолуние в Скорпион в 13-ия гр. на знака. Точна опозиция на ретро Уран в Телец, разпадаща се квадратура със Сатурн във Водолей, широк съвпад с единия си управител Марс , творчески аспект от 72гр. с другия си  управител Плутон в Козирог. Наелектризирано положение , показващо ,че до следващото Новолуние ще сме като пожарникари – ще гасим огньове, които сами сме си запалили. Навлизаме в дълбоките води на скорпиона , Меркурий и Венера се готвят за ингресия,съответно, в Скорпион и Козирог и положението съвсем ще се „втвърди“. Затова до 03.11 включително , преди Луната да премине в Скорпион на 04.11, трябва да сме си договорили важните неща, да сме подписали споразумения и договори, да сме се опитали да си вземем парите от длъжниците, да сме се запасили с необходимите неща за ежедневието , да сме си подсигурили съществуването у дома. Предстои ни също и коридора на затъмненията от 12.11 до 11.12 – период, който се счита като цяло за неблагоприятен,въпреки,че ще има и нюанси ,особено при Слънчевото . Но дотогава има още време.

 Това Новолуние е силно за тези, които искат да поставят личните си цели над обществените, да измъкнат максимални печалби и да завземат нови територии в пряк и преносен смисъл. Очаквам фалити на дребни и средни предприятия. Самото явление е с Асцедент в Лъв 11-ти гр., а Медиум цели е в 28-ми гр. на Овен, там,където е била пълната Луна при пълнолунието в този знак на 20.10. Нещата се „връзват“ точно. Освен това опозицията Уран в Телец/Слънце в Скорпион наподобява естествената опозиция на знаците Лъв и Водолей. Това Новолуние е и за тези от нас, които искат да придобият повече физическа и психическа мощ , за да излязат от някакви продължителни затруднения , но като минат през негативни емоции  /Луна в Скорпион е в падение/. Марс също започва квадратура със Сатурн , само за да добави нови щрихи съм негативната ситуация. Като цяло разглежданият период е динамичен, става смяна на личната ни енергетиката  /Слънцето и Марс преминават в Скорпион/  и приоритетите се пренареждат. Няма да е лесно времето на Скорпиона , дори и по-голямата част от Стрелец ще сме под стрес и напрежение, докато Марс не излезе от своя знак на 13.12 т.г.

%d bloggers like this: